Projekt SupriseSoft - Prijava sudionika

poruka: 415
|
čitano: 62.725
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Projekt SupriseSoft - Pijava sudionika

Da, napraviti cemo stranicu svi zajedno, cim ljeto pocne. Mislim mozete vi bez mene ali mene nece biti do ljeta jer sam 8. razred pa mi za upis treba.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi HAHAHHAHA NAJBOLJI VIDEO NA SVIJETU:http://www.e-castig.com/index.php?r=Rl1h
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Projekt SupriseSoft - Pijava sudionika
LordShgi kaže...

Da , to bilo dobro, ali onda treba staviti vise vrsta igrica...I ne tako ako odigras 5% popusta, nego ako imas dovoljan rezultata za popust...Znaci ako si osvoji 3 boda ona Nisto od popusta ali ako si osvojio 100 bodova onda moze...

Hoćemo li se okušati i u izradi igrice .... hehe to bi bilo idealno neka 2D platforma ... usput se upoznamo s programima

15 godina
odjavljen
MovieMaker kaže...
LordShgi kaže...

Da , to bilo dobro, ali onda treba staviti vise vrsta igrica...I ne tako ako odigras 5% popusta, nego ako imas dovoljan rezultata za popust...Znaci ako si osvoji 3 boda ona Nisto od popusta ali ako si osvojio 100 bodova onda moze...

Hoćemo li se okušati i u izradi igrice .... hehe to bi bilo idealno neka 2D platforma ... usput se upoznamo s programima

Evo jha na to dajem prijedlog da odobrimo neku pod skupinu koja bi izrađivala male igre...

Pinky je zakon... I ♥ π
17 godina

Meni se taj 3d dučan čini bezveze. Dobro možda ta šarolikost privlači neke. Ali meni je draže normalne web stranice posjetit i kupiti tako. Ovo sa šetanjem po nekom virtualnom šoping centru nema mi smisla. Meni je bit kupovine da brzo dođem do onoga što trebam i nakraju da je to kvalitetno prezentirano.

Uglavnom svatko ima svoje mišljenje.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 23:10 (Hummer).

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Hummer kaže...

Meni se taj 3d dučan čini bezveze. Dobro možda ta šarolikost privlači neke. Ali meni je draže normalne web stranice posjetit i kupiti tako. Ovo sa šetanjem po nekom virtualnom šoping centru nema mi smisla. Meni je bit kupovine da brzo dođem do onoga što trebam i nakraju da je to kvalitetno prezentirano.

Uglavnom svatko ima svoje mišljenje.

Da ali mislim da u takvom internet shopping fali onog duha šetanja, zbrajanja i provjeravanja cijena...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
neaktivan

Sad neznam kako stvari stoje ali bi definitivno trebalo malo istražiti . npr ako radimo komercijalni program ...mislim da svi alati koje koristimo ... od photoshopa do audio programa moraju biti licencirani ... što znači da ćemo najvjerojatnije morati koristiti blender koji je esplatan ...u suprotnome koliko god bio više cool 3Dmax nevijerujem da ga iko ima pod licencom već pirat . sad neznam kako stvari stoje  ... nešto sam načuo ali mislim da se to ipak odnosi na one game makere koji dobiju clone theme za korištenje u igrama pa ih ne smiju prodavat  .. ma stvarno neznam  .. idem malo proguglat pa javim

sviđa mi se sviđa kamo ovo ide . ali nemojte da nam splasne euforičnost i da nešto ovako super propadne .

1 0 hvala 0
17 godina
bobica257 kaže...

Da ali mislim da u takvom internet shopping fali onog duha šetanja, zbrajanja i provjeravanja cijena...

Zbrajanja ne fali to uvjek radim. I kada sam svoj komp slagao. Uvjek ima zbrajanja. Posjetim više stranica i vidim kod kojega punuđaća bolje mogu proći. A što se tiće virtualne šetnje meni to nema smisla, radje to vrjeme iskoristiti za normalnu stvarnu šetnju ili nešto drugo.

Sometime the best defense is to attack!
15 godina
neaktivan

m da  .. ovako stoje stvari .. ipak se to odnosi na one rogram za izradu igrica koji imaju već gotove predloške .. poput tekstura , likova , pozadina  .. a mi ih kombiniramo kako želimo ...  znači pošto takva igrica nije zapravo od onog ko ju je napravio ona se ne smij prodavati .

sad nemamo prepreka  ... barem što se toga tiče

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da u crew.u nema još niti jedan programer .. a to je ono problem .. pod hitno bi trebalo naći nekog zainteresiranog . 

u redu čujemo se sutra  .. keep on .. idem spavat ujutro school .. ali čujemom se preko internetskih tehnologija ... hehe tri sata u komadu ispred kompa mmm...:DDD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja osobno ne bih odlutao u vode igara, slažem se sa gore navedenim da na prvom mjestu treba biti jednostavnost i zabava. Možda da ne bude free roam nego u stilu 3D browsera. Kada kupac dođe na stranicu klikovima na kategorije se kreće kroz prostor te razgleda artikle, primjer:

1. Kupac želi kupiti grafičku karticu; nakon klika na Kupnja otvara se novi podizbornik, a u pozadini se vrti animacija ulaska u dućan

2. Iz podkategorije kupac odabire PC komponente, a animacija ga odvodi na virtualni odjel namijenjen za to

3. Iz virtualnog izloga kupac bira željenu komponentu uz koju mu se tada pojavljuju njene karakteristike i cijena

Naravno, ovo se može izvesti i putem tražilice, problem je što tražilica može izbaciti artikle koji spadaju u različite virtualne odjele pa bi tu nastao problem. To bih riješio tako da se animacija putem tražilice ne bi pokretala sve dok se iz prikaza rezultata traženja ne odabere željeni artikl. Ako netko ima bolje rješenje za ovaj slučaj neka kaže.

To je ovako primjer samo, meni bi kao kupcu ovo bilo ultra zanimljivo, a pritom se ne gubi na brzini ili efikasnosti.

Možemo dati ponudu nekim dućanima pa vidjeti dali je itko uopće zainteresiran za takvo što.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 3:09 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da ali stvar u tome je da brower trebamo koristiti neki engine koji bi trebali kupiti a s obzirom na nam je buđet nula onda smo u K. A za MovieMakera ja sam 1 programer ali sve sto znam je u onom programu LockerzChecker, tak da nisam previse napredan. I da programiram u C# pa ako nebi išli s XNA nemam pojima. ALi brzo ucim pa nebi smjelo biti problema.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi HAHAHHAHA NAJBOLJI VIDEO NA SVIJETU:http://www.e-castig.com/index.php?r=Rl1h
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sljedeci vikend cu probat dobiti nekakvi IRC ili nesto slicno pa da rijesimo to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma ne treba nam nikakav engine, to su pre-renderirane animacije, znači može se kroz flash... Zato sam i predložio to, potpuno je free, a onda nam niti ne treba neki jaki poznavatelj koda.

Šta kažete? Cool

edit

Kad bolje razmislim, moglo bi biti problema s time... Ne možemo renderirati situacije za svaki artikl (preview jel...), tako da ipak moramo ići na neku platformu. Doduše, ovo i nije neki problem, ima dosta besplatnih platformi tipa Unity pa možemo na takvoj nekakvoj raditi. Možemo dio izrenderirati (kretanje kroz odjele dućana) a dio kroz engine (preview artikala). Trenutno ne znam kako bi to bilo najbolje riješiti, šta vi mislite?

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 10:04 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nikako, flash ce propasti za par mj(html5, recimo u sljedecem IE nema podrske zaflash) i tamo nemozemo koristiti visoko kvalitetne modele i teze je za raditi u flashu nego recimo silverlight ili c#.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Evo ja znam odlično radit u blenderu i možda bi vam mogao malo pomoć,zato jer već sa svojim timom radim igru,minoza je također u tom timu,pa baš ne možete previše računati na nas,ali malo ćemo vam pomoći ;-)
Blender
16 godina
neaktivan

Ovdje samo dogovori s cim cemo raditi i sto,a reci cu vam di cemo se regrutirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim vda nam je tema opet u pogonu .. haha pa ovo je precool ... izgleda da moderator ipak pazi i čita sve postove :DDD keep on ekipa

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moj MSN: minjoza@live.com

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imate li facebook  ... evo addaj te me ako hoćete 

-       http://www.facebook.com/profile.php?id=1326887529&ref=profile

i ako smo dobilo dopuštenje od moderatora da nastavimo s okupljenjem ovdje idemo li onda dalj s prijedlozima ili čekamo svoj sajt .

imali dobrovoljaca za izradu stranice. ja bi ali trenutno nemam previše vremena skupilo se , redakcija , studio , skola , poslići , svašta .

ali mi je fu stalo do ovog jer je predobra ideja pa ajmo isfurat ovo do kreaja .

još mi je i komp zadnja tri dana u banani .. neće pokrene Photoshop , a nije mi na ruku stalno letat do studio tako da se najvjerojatnije uskoro kupuje novi komp:DDDDD hahahah  ... mmm da si složim pilicu napokon .

Možda bi i mogao napravit stranicu , ali tek za jedno dva tjedna počet .. jer jednostavno ne stignem . ali se trebamo dogovorit za ime .. ka eli studia  .. hehe  i ime aplikacije . da mi pošaljete svoj sažeti rezime ... mogao bih ga ubaciti u neki info tab .

i da pokušamo malo se informirati i pogledati imali potražnje za nečim takvim vani na tržištu . a koliko sam shvatio netko od vas  .. mislim LordSghi  bi mogao pitat staru za nešto takvo .

i ajmo sad da netko posta jedan post onako sa svim što smo se dogovorili uključujući članove ...  prijedloge pa da se ljepo dogovroimo .. jer neznam vama ali mi se trenutno dosta toga pomiješalo . pa da imao sve onako na jednom mijestu . pročiutamo vidimo gdje smo pa da krenemo dalje

2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Znaci ovkao sto se sve zna o projektu....

-To ce biti 3d virtualna shopping aplikacija

-U  koju ce se ljudi moci prijaviti i kupovati u virtualnim dućanima

-Ducan ce imati sve karakteristke pravog ducana, Druge kupce koji se na natecu oko zadnje pastete, Blagajnike, domara koji šarafi po ventilaciji....*

-Kupac ce napocetku birati između dva lika Muško ili Žensko

-Applikacija ce se programirati u XNA

-ZA sad trenutno izrađujemo ideje, i "nacrt" prvog ducana, koji bi najvjerojatnije bio Prodavaonica računalonih komponenti...*

...Ako jos sta treba dodati recite...

Trenuti sudionici

Lordshgi

Ime pozicije:GLAVNI I ODGOVORNI, Programer, DIzajer
Iskustvo u tom podrucju:
Moji radovi: LockerzChecker
Vremenska mogucnost rada: Poslije zavrsetka skolske godine stalno
Kontakt e-mail: ???@???.???

dncrmt
Ime pozicije:Dizajner
Iskustvo u tom podrucju:4+ godine u Photoshopu,znam osnove Illustratora
Moji radovi: dA  photobucket(pogledaj OI project album)
Vremenska mogucnost rada:Ako sam slobodan vrijeme nije problem
Kontakt e-mail:poslao sam preko PP-a

Daniman123
Ime pozicije:3d modeler - osrednji
Iskustvo u tom podrucju: radim 3 godine, 5-6 modela ljudi i još mnogo toga (ljudi su mi slabija strana ali ide)
Moji radovi:nažalost svoje radove nemam one bolje ali budem ti ih dao za par dana evo link od programa http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=13567410
Vremenska mogucnost rada:2 sata i više ako treba
Kontakt e-mail:danodano0@gmail.com

MINOZA
Ime pozicije: 3d modeler - jaci
Iskustvo u tom podrucju: radim cca 3 godine
Moji radovi: trenutno radim na novijem reprezentativnom radu, kroz par dana bi trebalo biti gotovo
Vremenska mogucnost rada: 4 sata dnevno u ovom trenutku, kasnije moguce i više
Kontakt e-mail: igorminic@gmail.com

MovieMaker
Ime pozicije: dizajner-osrednji
Iskustvo u tom podrucju: medijski tehnicar , radim aktivno u limiere media ... photoshop oko 2 godine.
Moji radovi: vecina toga je u studiu , i trenutno radim stranicu na kojoj ce biti moji radovi pa stavim link.
Vremenska mogucnost rada: 2 sata na dan . trenutno , ali ako ce rad krenut na ljeto nece biti problem to produljit na 4 sat +
Kontakt e-mail: predovanmate@net.hr

Bobica257

Ime pozicije:3d modeler -osrednji

Iskustvo u tom podrucju: radim 1 god napravio nekoliko desetako modela namjestaja, predmeta i slično...

Moji radovi:Nemam bas radova na netu, ako nadjem vremena mogu ih staviti na google warehause, Koristim SketchUp s KerkyThea renderom i sketchyPhisxom

Vremenska mogucnost rada:2 sata plus dnevno (nemam znak plus na tipkovnici)

Kontakt e-mail:borna.bilas (a u krugu) gmail.com

*Ako se slažete

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 9:37 (bobica257).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da sve super samo dodaj mene kao organizator i osrednji dizajner i programer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
LordShgi kaže...

Da sve super samo dodaj mene kao organizator i osrednji dizajner i programer.

MIslim da imamo dosta dizajnera, tebe cu staviti kao programera i GLAVNOG I ODGOVORNOG

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
neaktivan

uredu .. sviđa mi se  ... znači idemo u XNA  .. koje ćemo engine koristiti ... mislim da ce tu biti problem

ako uzmemo neki besplatni engine mislim da završni rad treba biti besplatna aplikacija , jer u suprotnom kršimo zakon .. iili da nađemo neki jeftinjak od engina i doradimo ga.

slažete li se da malo prolutam po forumima i pokušam pronaći nekog programera .

u čemu radimo stranicu ... kad je budemo dizali . milim dfa nam mogu nabaviti besplatno mijesto na netu

o flashu nema pojma ... HTML rasturam ..ali mislim ko još radi u njemu .. hehhe  iss notepad ..

imam btw frenda koji će nam ako svi drugi ne budu u mogućnosti napraviti stranicu besplatno . a inače je lik totalni freak . jbt sve zna od photoshopa do C++

sad bih ovih dana se mogli dogovorit malo detalje  ... ime napokon . a modeleri bi mogli izbacit kojeg lika da se malo uživimo :DD XD 

ja bizh se jaavio za logo . ako ćemo imati studio (mislim za te programe) trebamo logo . ime . nešto onako što je keči , cool  ,

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo prijedloga za ime ....

- cro-corp (corp=corporation)

- BIT Labs

- Mirror media

-  -||-    labs

- debug

-

a neznam ali bi još sigurno smislio hrpu imena  ... ako ima neko nove ili modifikacijuu mojih samo naprijed -

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Movie maker jedan savjet koristi opciju uredi jer to sto radis su dupli postvoi a to se nesmije...Evo  za nekih 15 minuta  bacim koji SS od svog modela monitora koji sam na brzinu modelirao...

EDIT: Evo modela, dali je dosta detaljeno, previse ili premalo? I sta opčenito mislite o modelu....Jos moram sloziti teksture...

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 12:20 (bobica257).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1. Prijedlog za ime The Debuggers
2.Sajt cu ja napraviti i platiti hosting tako da.
3. Mogli bi koristiti unreal engine ako mozemo sto s njim. I nije problem platiti do 100kn za neki enginek.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa ok .. možemo i neki skuplji .. nas šest lako se skupi .

hosting nam ja sredim .. znam jednog lika

ok .. vidijet ćemo još ime .

za monitor ... ovako ... definitivno stavi malo glossy površine ... npr na monitor ... inače svaka čast jako ljepo . u čemu si radio ... idemo se podijeliti kad krenemo . barem što vse modelera tiče  .. znači jedan radi pult a drugi policu . treći neznam ulaz i tako . kako se dogovorimo

* hoću nema pšroblema  .. ima da editiram

15 godina
odjavljen

E ljudi samo da vam velim ako hocemo ovo za širu publiku onda nesmijemo imati grafiku ko Crysis jer je vecina ljudi jos na puntiumu 4

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 12:30 (bobica257).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da normalno ali imas tipfeler.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da  .. mislim za to neće biti beda  .. pa normalno da je većina na pentiumu 4 .. hahha  ... uglavnom danas sam se malo zajebavao sa skicama  , ono dizajn te virtualne tregovine  , kad to doradim stavim na forum ali imam problem .... e da i još se nismo odgovorili idemo li s glossy grafikom ili onom har texture  .. hha  ... da znam za daljnji razvoj ... ako ne znate na što mislim to je ono glossy tipa minimalistički i futuristički .. s onim plavičastim okruženjem  a ovoj drugoj prevladavaju toplije boje

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice