Programiranje (Pocetnik)

poruka: 89
|
čitano: 26.999
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Programiranje (Pocetnik)
tnakir kaže...
Naravno... sa stajalista jednog pocetnika definitivo se slazem sa tobom, ali kad ljudi vide da im se rezultati ispisuju u konzoli onda se malo razocaraju jer misle da ce sa tim jezikom "zapeti" na toj istoj konzoli. Ne kuze da je to jedan isti jezik i za konzolu i za nekakav GUI :)

Ma mislim da ljudi malo previše filozofiraju, to ti je kao ono," hebala bi se ali ne bi da mi uđe" ( ispričavam se na izrazu ) , tako i većina ovih ljudi ovdje , tko je zbilja zainteresiran, taj če raditi, i nakon pročitanih par topica ovdje skužiti o čem se radi i kako, kasnije, ono najteže treba zagrijati stolicu, ostalo može se polemizirat do beskraja.

http://www.basketballhoopjam.com
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Naravno... sa stajalista jednog pocetnika definitivo se slazem sa tobom, ali kad ljudi vide da im se rezultati ispisuju u konzoli onda se malo razocaraju jer misle da ce sa tim jezikom "zapeti" na toj istoj konzoli. Ne kuze da je to jedan isti jezik i za konzolu i za nekakav GUI :)

xD

U ovome sam prepoznao sebe prije 7-8 godina, samo sto ja nisam znao za drag'n'drop izradu GUI-a, pa mi nije bilo jasno kako "oni" rade te prozore za program...

Sjecam se da sam dijelio jezike na one s kojima mozes raditi grafiku i one koji mogu samo nekakav tekst ispisivati {#}

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
17 godina
moderator
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

Ma mislim da ljudi malo previše filozofiraju, to ti je kao ono," hebala bi se ali ne bi da mi uđe" ( ispričavam se na izrazu ) , tako i većina ovih ljudi ovdje , tko je zbilja zainteresiran, taj če raditi, i nakon pročitanih par topica ovdje skužiti o čem se radi i kako, kasnije, ono najteže treba zagrijati stolicu, ostalo može se polemizirat do beskraja.

Slazem se s tnakirom. Kad tek pocinjes programirati, sve to sto radis ti je poprilicno apstraktno. Mozes ti znati kako se nesto zove ili kako bi se trebalo nesto napraviti, ali ti to ne razumijes niti dozivljavas na pravi nacin - sve ti je nekako u oblacima. I onda kao jedini input i output imas ruznu i slabo upotrebljivu konzolu. Objekte poput cin i cout - WTF je to? Meni se koristenje gumbica i edit boxova, pri cemu dohvacas unesene vrijednosti preko metoda ili svojstava, cini daleko manje apstraktno. Covjeku je pritom jasno da metodom getText od nekog edit boxa dohvaca vrijednost upisanu u taj edit box.

Sucelju Windowsa se ni ne primirise. I onda normalno da ce ti stvari i daleko duze vrijeme ostati apstraktne posto koristis iskljucivo konzolu. Umjesto da napravis program, odnosno klasu, koja ce izvrsiti neki zadatak, neku obradu, a kojoj ce prakticki svejedno biti koristi li se objekt te klase iz konzole ili iz GUI-ja. Mislim da ti stvari sjednu na svoje mjesto tek dok shvatis (ali zaista shvatis, zaista razumijes) da su konzola i GUI samo dva razlicita nacina za unos i ispis podataka.

Vec je i JavaScript super stvar za poceti uciti programirati - sucelje mu je web-stranica, odnosno HTML elementi, tj. DOM. Tu odmah vidis da si nesto i napravio. A ne u crnoj, mracnoj konzoli. {#} Zapravo konzola ne neki nacin uvodi jedan uglavnom napusten koncept - upisuj podatke tocno onim redoslijedom kako si definirao u kodu, bez odstupanja. Tebi konzola postaje dio logike programa - a to nije bas nesto svrsishodno.

17 godina
mbaksa kaže...
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

...

Vec je i JavaScript super stvar za poceti uciti programirati - sucelje mu je web-stranica, odnosno HTML elementi, tj. DOM. Tu odmah vidis da si nesto i napravio. A ne u crnoj, mracnoj konzoli. {#} Zapravo konzola ne neki nacin uvodi jedan uglavnom napusten koncept - upisuj podatke tocno onim redoslijedom kako si definirao u kodu, bez odstupanja. Tebi konzola postaje dio logike programa - a to nije bas nesto svrsishodno.

Slazem se sa svime osim sa javascriptom. Ja ga osobno mrzim pisati jer mi dize zivce debuggiranje.

Takodjer smatram da bi u skolama trebalo izbaciti bilo kakav proceduralan nacin programiranja (basic, pascal, c) i odmah uvoditi OOP (C++, C#) jer je ljude poslije tesko "presaltati" sa proc. na OOP.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
14 godina
neaktivan
Programiranje (Pocetnik)

Može li mi netko pomoći? Studiram poslovnu informatiku i nakon faxa bi se htjela baviti programiranjem. Konkretno bi  me zanimao razvoj poslovnih aplikacija. Znam osnove u C++, ono što smo radili na faxu. Gdje mogu naći neke ozbilnjije primjere poslovnih aplikacija u C++, win aplikacije? Može li mi netko preporučiti još koji jezik za tu svrhu? Objašnjavanje mi baš i nije najbolja strana, nadam se da ste shvatili.

Hvala! : )

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Otkad je .neta (zapravo, od verzije 2) praktički i nema poslovnih aplikacija u C++. Prije .neta, te aplikacije su se pisale u Clipperu i sličnim jezicima te namjene. C/C++ nikad nisu bili za poslovne aplikacije. Previše se vremena gubi na rješavanje problema koji su u .net jezicima odavno riješeni. + tu je LINQ i slične stvari koje su vezane za baze koje su sastavni dio poslovnih aplikacija.

C/c++ je za aplikacije koje trebaju visoke performanse i/ili bliži pristup hardveru. .net je za poslovne aplikacije jer se možeš više skoncentrirati na samu aplikaciju a ne na rješavanje nekih mušica jezika koji nisu namijenjeni za to.

I java je ok ali .net (C# i VB.net) su za to.

BTW, ja sam na poslovnoj ekonomiji, smjer informatičko poslovanje ;)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
moderator
tnakir kaže...
Slazem se sa svime osim sa javascriptom. Ja ga osobno mrzim pisati jer mi dize zivce debuggiranje.

Problem interpretiranih jezika. Nazalost, tu si ne mozes pomoci. Ali, velim, JavaScript sam spomenuo zato jer ima na neki nacin egzoticno sucelje - ne konzolu, ne Windowsove kontrole (ako izuzmemo gumbice i sl.), nego HTML elementi - i kad ti pristupas tim elementima, radis s necim konkretnim.

Ja ga unatoc tome sto je interpretiran volim (a upravo je to jedan od razloga zbog kojeg mrzim vecinu izvedbi Basica), bas zato sto ozivljava web-stranice.

tnakir kaže...
Takodjer smatram da bi u skolama trebalo izbaciti bilo kakav proceduralan nacin programiranja (basic, pascal, c) i odmah uvoditi OOP (C++, C#) jer je ljude poslije tesko "presaltati" sa proc. na OOP.

Slazem se - prvo objektno pa onda, za one koji zele znati vise ili za naprednije predmete ili kolegije - proceduralno. Mislim da je lakse prvo shvatiti OOP pa onda proceduralno, nego obrnuto, jer tko shvati OOP, proceduralno su samo funkcije izvan objekata kojima kao parametre moras proslijediti strukture ili jednostavne tipove.

Glede Pascala - Pascal je vec dugo vremena OOP jezik (od prastarog Turbo Pascala 5.5, a i Free Pascal Compiler podrzava TP-om objektni model, ali mislim da podrzava i Delphijev objektni model) - to sto ga u skolama ne uce na taj nacin, to je propust nastavnog programa ili profesora.

Tratinčica123 kaže...

Može li mi netko pomoći? Studiram poslovnu informatiku i nakon faxa bi se htjela baviti programiranjem. Konkretno bi  me zanimao razvoj poslovnih aplikacija. Znam osnove u C++, ono što smo radili na faxu. Gdje mogu naći neke ozbilnjije primjere poslovnih aplikacija u C++, win aplikacije? Može li mi netko preporučiti još koji jezik za tu svrhu? Objašnjavanje mi baš i nije najbolja strana, nadam se da ste shvatili.

To ti je malo mijesanje krusaka i jabuka. Osnova "poslovnih aplikacija" su baze podataka - znaci, treba znati dizajnirati informacijski sustav, bazu podataka, treba znati pristupiti bazi podataka, citati i zapisivati podatke iz/u bazu podataka. Sad dal ces ti to raditi iz nekog C++ alata, .NET platforme, Delphija, PHP-a, Jave ili necega dvadesetog - to je druga stvar. Ako imas dobro napravljenu bazu podataka, trebala bi je moci koristiti prakticki iz bilo kojeg razvojnog alata koji se moze spojiti na bazu tog tipa (bilo direktno, bilo preko sucelja poput ODBC-a ili JDBC-a).

Takodjer, pitanje "Gdje mogu naći neke ozbilnjije primjere poslovnih aplikacija u C++" je promaseno - C++ je programski jezik, koji sam po sebi ne sadrzava ni graficko sucelje niti omogucava pristup bazama podataka. Stoga aplikacija napravljena u jednom C++ razvojnom alatu nema previse veze s aplikacijom napravljenom u drugom razvojnom alatu. Na primjer, ako ti imas program napravljen u Borlandovom C++Builderu (znaci, koristis VCL framework), sto ti znaci njegovo proucavanje, ako ces morati pristupati bazi podataka iz Microsoftovog Visual C++-a, koji koristi recimo MFC kontrole (niti ne znam kako se njime spojiti na bazu podataka) - jedno s drugim zbilja nema nikakve veze. Frameworci su razliciti, a frameworci su spona izmedju C++-a kao programskog jezika i grafickog sucelja/baze podataka. Razliciti frameworci, razlicit pristup.

I bitan je komentar Sum_of_all_fearsa - ne sjecam se da su se poslovne aplikacije ikad pisale u Visual C++-u (bas zbog nesposobnog i kompliciranog frameworka), ali mislim da su se radile u C++Builderu, jer je to u osnovi isti framework koji koristi Delphi, a koji sadrzi sve bitno za poslovne aplikacije (nesto kao sto konacno .net to sadrzi).

14 godina
neaktivan
: ) Ima tolika šuma podataka o svemu tome da se jednostavno pogubiš.... Hvala!
17 godina
neaktivan
Tratinčica123 kaže...

Hvala! : )

Za poslovne aplikacije dobar izbor su Visual Basic i Delphi. Naročito ovaj zadnji.

14 godina
neaktivan
To mi je sve totalno novo, zato sam i pitala ( pa i mješala kruške i jabuke). Sad znam kuda krenuti. : ) Hvala!
16 godina
Tratinčica123 kaže...

.. Gdje mogu naći neke ozbilnjije primjere poslovnih aplikacija ..

- za poslovni soft je osnova podatak, tj baza.

Neovisno o platformi OSu ili samoj aplikaciji, važan je samo dohvat željenih podataka i njihova manipulacija.

Zato predlažem Access, kao dovoljno jednostavan za osnove SQLa. Nakon tog je samo connect string različit..

No može biti i recimo nešto povezano sa smartcard readerima (banke, mobiteli...) u tom slučaju može bit potrebno znanje nekog od starinskih jezika kao C.

Ne treba se čuditi nedostatku primjera poslovnih rješenja, to je zapravo logično. Usporedio bi s količinom primjera za npr tertis, templatea za one-klik-web itd. jer poslovni soft je 'nezanimljiv' i ljubomorno se čuva. Zato ne treba previše tražiti, nego provjeriti stanje i ponuditi nešto što se (još) netko drugi nije sjetio. Primjer plaćanje parkinga mobitelom... jer mala je šansa da od već postojećeg softwarea početnik može nešto: -prvo shvatiti, pa onda prilagoditi, popraviti itd.. (-možda griješim u procjeni).

Karikirani primjer dali želiš biti pisac (autor) ili daktilograf. Za oba se može reči da su napisali knjigu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
odjavljen
Programiranje (Pocetnik)

@mbaksa, kako ti rasvjetliš dvojbe.

Imam(odnosno imao sami isti problem ko user Tratincica i neka tri broja), nedoumicu sa odabirom alata za razvoj "poslovne" aplikacija.Znači aplikacija koja ima svoje sučelje, logiku za manipuliranje podacima(SQL) i logiku odnosa između podataka.Sa C++ i pristupom bazi sam maltretirao neke članove po forumu {#}, no sad mi ova sa C# malo rasvjetljava situaciju, uostalom zašto bih izmišljao toplu vodu?Bitno je poznavati specifičnu problematiku koju  riješavaš programski i uz određenu količinu znanja bez puno zamaranja zašto i kako razviti aplikaciju, Voila.

Uostalom sad sam otkrio u potpunosti što pojam RAD-a znači.

Uostalom kolega Tnakir je .NET developer pa bi mogao svoja iskustva prenjeti ovdje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Programiranje (Pocetnik)

Prve "poslovne" ( klasika klijent -> MSSQL ) aplikacije sam pisao u VB6, zato jer su takove bile prilike i potražnja, kasnije sam radio neke projekte u C#-u ( sa .Netom sam upoznat još od VS2003, što je tada bilo poprilično sran*e i gotovo svi su u to vrijeme aplikacije pisali u VS6 , tek s dolaskom VS2005 .Net je posatao upotrebljiv , po mom mišljenju i viđenju ), čak sam za jedan web projekt morao se prihvatiti PHP-a ( neke module/skripte ), a ozbiljnije učenje programiranja sam počeo sa Pascalom i C-om ( Turbo Pascal i Turbo C).

Znam još i danas firmi koje manje više uspješno rade i prodaju poslovne aplikacije pisane u VB6. 

0 0 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...

...

Znam još i danas firmi koje manje više uspješno rade i prodaju poslovne aplikacije pisane u VB6. 

Ako radi zasto ne?

Ali u svakom slucaju, ako moras napraviti program za knjigovodstvo ili za videoteku, cemu se tlacit sa C++om kada ti tu nije potrebna velika brzina izvodjenja.

U ostalom, .Net nije spor. Sporiji od C++a da ali nije spor.

A onda sa druge strane kad pogledas koliko malo vremena ti treba za takvo nesto napravit u .Netu svatko normalan bi se zapitao "Pa zasto da to uopce radim u C++u? Da bi nekom nesto dokazao?". Hebo dokazivanje, vrijeme je novac. A sa .netom ustedis vremena i vremena.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A onda sa druge strane kad pogledas koliko malo vremena ti treba za takvo nesto napravit u .Netu svatko normalan bi se zapitao "Pa zasto da to uopce radim u C++u? Da bi nekom nesto dokazao?". Hebo dokazivanje, vrijeme je novac. A sa .netom ustedis vremena i vremena.

.Net i hrpa izvedenih kontroli istina bog pomažu u poslu. Pošto se više ne bavim izradom, nit ne sudjelujem u izradi poslovnih aplikacija ( nema naznake nit u bližoj budućnosti da ču se opet bavit ) , nisam kompetentan da pričam previše o ovom , jer VS2010 nisam gotovo niti taknuo, zadnje sam radio neku aplikaciju za internu potrebu na poslu u C#-u koja je koristila MySQL u svrhu evidencije radnog vremena , korisničkih unosa i na kraju analizu podataka, što se tiće profesionalnog djela, prije toga sam radio za svoju dušu aplikaciju koja je kriptirala i pakrirala podatke ( nešto slično FolderLock ) i prototip game engine-a u C#-u. Sada se bavim nečim sasvim drugim , kada je programiranje u pitanju, a profesionalno radim poslove tako da koristim gotove programske aplikacije ( mada se čudom čudim kako netko te iste aplikacije prodaje, i jesu li developeri koji su to radili čoravi na jedno oko , ovdje mislim na neke brand kompanije koje pružaju poslovni software  ). 

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa sve je stvar pogleda i vizije

Ja sam radio na jednom genijalnom poslovnom programu kojije bio razvijan točno po našim željama.

Program je bio napisan u VBS-u

Radio je fantastično brzo, bio je jednostavan i intuitivan

no vremenom je narasao na takvu veličinu da je "pojeo sam sebe"

Razlog, pa ogračenja koja ima VBS i naravno struktura same kičme cijelog programa.

Tada su odlučili da neće ponovo preprogramiravati od samog početka, već kupiti gotovo rješenje (što se kasnije pokazalo kao strašna strateška pogreška)

17 godina
Darky kaže...
tnakir kaže...

Pa sve je stvar pogleda i vizije

Ja sam radio na jednom genijalnom poslovnom programu kojije bio razvijan točno po našim željama.

Program je bio napisan u VBS-u

Radio je fantastično brzo, bio je jednostavan i intuitivan

no vremenom je narasao na takvu veličinu da je "pojeo sam sebe"

Razlog, pa ogračenja koja ima VBS i naravno struktura same kičme cijelog programa.

Tada su odlučili da neće ponovo preprogramiravati od samog početka, već kupiti gotovo rješenje (što se kasnije pokazalo kao strašna strateška pogreška)

Uporedjivati VBS i .Net je usporedjivati Ladu Nivu sa Brabusom.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Uporedjivati VBS i .Net je usporedjivati Ladu Nivu sa Brabusom.

ma znam, ali radi se o tome da imaš:

vrijeme = novac

u VBSu je strašno brzo i lako bilo napraviti opcije koje su mi trebale (no kako sam rekao to je vrlo ograničen program)

i naravno to je bilo prije doba .net

da je aplikacija bila pisana u nekom boljem programu vjerojatno ne bi završila u smeću, ovako ostaje samo žal za njom.

Čak sam i došao u napast da je napišem ja sam ispočetka u javi prema vbs nacrtu (ali naprosto sam prelijen za programiranje, nije to moj fah)

15 godina
odjavljen
Programiranje (Pocetnik)

Neznam dali idem sad u offtopic, ono što u cijeloj priči bunim je sukob dvaju svijeta.Recimo to tako.Naime bavim se webom i web developmentom(učim još), i za potrebe izrade nekakvog sustava za upravljanje sadržajom počeo sam učiti PHP.A trenutno imami potrebe za nekakvom desktop  aplikacijom, a C++ mi je nekako najprirodniji, učio sam ga u školi, i nadograđivao svoje znanje, no neka problematika se jako teško riješava, pa sam malo radio sa VB.NET-om koji mi se nikako ne sviđa, pa sve do sad dok mi je C# počeo mirisati.Ugrađene kontrole, obrasci, GUI. baze itd...itd...A i tako većina korisnika ima wins-e, pa zasšto se opterećivati sa crossplatform riješenjima ili gurati riješenja pod GPL-om pod cijenu kao "jeftinije" implementacije.Confused...Vjerojatno sam malo izgubio poantu.

@Tnakir, ti si .NET developer, kakve aplikacije ti izrađuješ?

0 0 hvala 0
17 godina
alankish kaže...

Neznam dali idem sad u offtopic, ono što u cijeloj priči bunim je sukob dvaju svijeta.Recimo to tako.Naime bavim se webom i web developmentom(učim još), i za potrebe izrade nekakvog sustava za upravljanje sadržajom počeo sam učiti PHP.A trenutno imami potrebe za nekakvom desktop  aplikacijom, a C++ mi je nekako najprirodniji, učio sam ga u školi, i nadograđivao svoje znanje, no neka problematika se jako teško riješava, pa sam malo radio sa VB.NET-om koji mi se nikako ne sviđa, pa sve do sad dok mi je C# počeo mirisati.Ugrađene kontrole, obrasci, GUI. baze itd...itd...A i tako većina korisnika ima wins-e, pa zasšto se opterećivati sa crossplatform riješenjima ili gurati riješenja pod GPL-om pod cijenu kao "jeftinije" implementacije.Confused...Vjerojatno sam malo izgubio poantu.

@Tnakir, ti si .NET developer, kakve aplikacije ti izrađuješ?

Ne radim win32 aplikacije. Eventualno nesto za firmu (interne nekakve gluposti) i to je to. Orijentiran sam na Web. Ali ako zelis cross platform onda imas Mono za linux (dakle .net projekt mozes prebaciti u mono bez ikakve promjene u kodu). Mono je sa .Netom kompatibilan oko 95%.  ostaje ti jedino Mac :)

17 godina
neaktivan

@alankish

mislim da bi tebi najbolje pasala java

možeš raditi sa njom i web aplikacije i standarne aplikacije i za sve platforme odjednom

17 godina
neaktivan
Programiranje (Pocetnik)

Da za početak odmah kažem da nisam pročitao prve dvije strenice, samo preletio

Neznam, mani kao totalnome početniku je bilo super kada sam započeo s Logom i Qbasicom

tu sam najbolje shvatio osnovni princip programerskog razmišljanja bez kojeg ti C i Java nemaju nekog smisla

to naravno ako nemaš skoro nikakvog iskustva s programiranjem (ako nisi napravio program kompleksniji od broja koji ispiše sve parne brojeve od 10 do 100, ili koji traži da upišeš neki broj pa zbroji sve znamenke toga broja ili tako nešto)

Mislim trebao bi već svladati FOR petlju, IF, AND, OR, XOR, NOT, ELSE i to a to je najjednostavnije u Q-basicu jer se nemoraš brinut za biblioteke, za točku-zrez na kraju svake komande nemoraš se previše brinut za dekliniranje variabli - puno je jednostavnije

e onda kada to savladaš mislim da bi bilo najbolje da započneš s javom (iako o javi skoro nemam pojma) - tako mi je rekao profesor informatike - jer javati je veoma zastupljena danas u mobilnim aplikacijama - iako naravno apple mora biti poseban i raditi u C-u

mi u školi radimo C i vjeruj mi puno ti je jednostavnije kada ti netko obijasni pa bi bilo dobro ako znaš nekog programera da ti tu i tamo neke trikove pokaže

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Programiranje (Pocetnik)

Jeli ima ko kakve zadatke vezane za C Sharp tj. klase ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Programiranje (Pocetnik)

Ako si stvarno pocetnik, ja ti preporucam da radis Pascal 1-2 tj. a nakon toga da krenes 1 mj VB i nastavis sa C++

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Programiranje (Pocetnik)
Trubilo4 kaže...

Ako si stvarno pocetnik, ja ti preporucam da radis Pascal 1-2 tj. a nakon toga da krenes 1 mj VB i nastavis sa C++

To uopće nema smisla. Po meni je najbitnije razviti razmišljanje tj. početnik mora naučiti neke osnovne algoritme. Za to je VB potpuno neprikladan i ne vidim smisao učenja takvoga beskorisnoga jezika, posebno početnicima. Početniku je najbitnije da izabere neki jezik koji će mu jednostavno omogućiti implementaciju algoritama. A za to su najprikladniji c++ i pascal. Tek kad nauči neke osnovne stvari, onda neka radi što hoće. I

Osim toga najbitnije je u svemu razmišljanje. Lako će te bi preći sa jednoga jezika na drugi, ako znate pravilno razmišljati.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
14 godina
neaktivan
Programiranje (Pocetnik)

Nisam početnik,radim C++ već 2 godine,samo mi trebaju zadatci?

0 0 hvala 0
17 godina
Mamic kaže...

Google is your friend

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
13 godina
neaktivan
Mamic kaže...

Pa čekaj, radiš već 2 godine?, pa na čemu si "učvršćavao" svoje znanje?, ili tražiš malo naprednije zadatke?

Anyway:
http://www.hsin.hr/natjecanja.html

13 godina
neaktivan

Moze li mi neko preporuciti dobar materijal za ucenje C#.a. Znam tutoriali/knjige anything, ali osobno najbolje ucim uz malo teorije + rjesavanje zadataka... Jer samo bacanje informacija na suho, bez da mi taj kod prodje kroz prste 5 puta nema smisla. A vecinom lyndini tutoriali baziraju na tome i razno razne knjige..

Tnx

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice