imam problem kod izvodenja programa.. Nakon sot pokrenem program koji je tocno napisan ( i sa najjednostavnijim ) nece da mi ispise do kraja naredbe tj. npr kada trazim da mi ispise koji je veci broj , otvori mi se consola i upisem brojeve i kad stisnem enter nece da mi ispise do kraja program .. radio sam u dev c ++ i visual studio 2008 i isto bude .. program je u C napisan.. znaci kad treba da ispise na kraju rezultat consola se ugasi .. imam vistu home edition i prije je sve uredu radilo i odjednom ne moze .. ne znam koji bi problem bio ako je u obadva razvojna okruzenja jednak problem ..
Problem kod izvodenja programa
- poruka: 12
- |
- čitano: 1.563
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam problem kod izvodenja programa.. Nakon sot pokrenem program koji je tocno napisan ( i sa najjednostavnijim ) nece da mi ispise do kraja naredbe tj. npr kada trazim da mi ispise koji je veci broj , otvori mi se consola i upisem brojeve i kad stisnem enter nece da mi ispise do kraja program .. radio sam u dev c ++ i visual studio 2008 i isto bude .. program je u C napisan.. znaci kad treba da ispise na kraju rezultat consola se ugasi .. imam vistu home edition i prije je sve uredu radilo i odjednom ne moze .. ne znam koji bi problem bio ako je u obadva razvojna okruzenja jednak problem ..
Dati ću ti brzi odgovor, ali vjerujem da će ti netko bolji i opširniji odgovor. Dakle program ti se ugasi jer mu nisi dao naredbu da učini nešto drugo. Jednostavno rješenje : dodaj na kraj "scanf("%s");"
Postaj samo zadnje linije koda ili cijeli kod jer ovako niti ne znamo što bi moglo biti..prvo da vidimo da li se kod mene ili kod drugih javlja ista greška.Jer na kraju koda moraš recimo dodati naredbu da program malo "pauzira" ili čeka neki upis i onda će ti konsola ostati otvorena.
#include <stdio.h>
int main () {
int m, n, rez ;
scanf("%d %d", &m , &n);
printf("Ucitani su brojevi %d i %d\n", m , n);
if ( m > n ) {
rez= m;
} else {
rez = n ;
}
printf("Veci broj je %d\n", rez);
return 0;
}
Evo npr. ovaj program prije je radio sve ok ... i sad se pojavi consola i upisem dva broja i onda se konzola ugasi a treba ispista ovo ostalo ..
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main () {
int m, n, rez ;
scanf("%d %d", &m , &n);
printf("Ucitani su brojevi %d i %d\n", m , n);
if ( m > n ) {
rez= m;
} else {
rez = n ;
}
printf("Veci broj je %d\n", rez);
system ("pause");
return 0;
}
Ovo bi trebalo raditi u DevCpp. Taj tvoj kod se ne bi smio zatvarati ako ga kompajliras i pokrenes iz VBa. Uzmi svoj kod, kopiraj ga u VB i pritisni ctrl+F5. Ako se tada zatvori, e onda stvarno ne znam u čemu je štos.
Ako radiš u dev-u smo dodaj :
system("PAUSE");
Prije :
return 0;
ako su winsi tvoj os.
Ako radiš u Visual studiu tad moraš prvo buildati a zatim pokreni start without debugging!!Ne strat debugging.
Ili dodaj neku varijablu da se čeka upis i time pauziraš aplikaciju ili isto system puse......da dolje ti je kolega rekao što da includaš.....to sam zaboravio...
Ako u visual s. pokrečeš bez system p... tad ono što sam boldao.
Ako radiš u dev-u smo dodaj :
system("PAUSE");
Prije :
return 0;
ako su winsi tvoj os.
Nedostajat će mu stdlib u tom slučaju, ipak je system deklariran u stdlibu.
Ako budes imo problema sa
system("PAUSE");
probaj i prije return 0; napisat samo
getchar();
trebat ces onda za kraj programa samo stisnit enter, odnosno da ti se zatvori, znaci vak
int main
{
//Neki kôd
getchar();
return 0;
}
Bolje da se ne koristi system ("PAUSE") jer ne radi pod linuxom.
Rekao je da koristi Vistu, sumnjam da mu je previše bitno jel' radi pod Linuxom ili ne.
Pa dobro al već kada radi u c-u neka zna za sve platforme.
Zašto bi htjeo samo za windows kada može raditi i na linuxu.
Hvala, sad sve radi sa system("PAUSE") :) a probat cu i ovo ostalo thx