Koje je bolje koristiti za prikaz 3D podataka i zasto? Znaci NE pravljenje igara i to, nego za, primjerice, prikaz .obj 3D modela?
Kako najbolje koristiti DirectX ili OpenGL pomocu C# jezika?
Hvala puno!
Koje je bolje koristiti za prikaz 3D podataka i zasto? Znaci NE pravljenje igara i to, nego za, primjerice, prikaz .obj 3D modela?
Kako najbolje koristiti DirectX ili OpenGL pomocu C# jezika?
Hvala puno!
Ako koristiš C# onda DirectX bi definitivno trebao bit tvoj izbor . Naravno postoji podrška i za OpenGL.
Sve u svem C# + DirectX je puno prirodniji izbor.
Hmm, ali volio bih da kod bude sto prirodniji za nekoga tko radi u C#-u. Da se ne moram previse privikavaat :D
Puno trazim? :D
Skini DX SDK s Microsoft stranice i kreni. Samo pazi koju verziju SDK skidaš , koliko ja znam nemaš primjera za DX 10 i 11 u C#-u već u C++ -u. Za DX9 imaš C# primjera "ko dreka".
Joj e, pun sam pitanja ko brod :D
Znaci, tvoja preporuka za C# je directx 9? :)
Činjenica je da češ za C# nać masu DX9 primjera. Gle ako ti nije presudno izrada igri, već koristiti neki 3D api za prikaz objekata , ako sam dobro shvatio što trebaš, onda preskoči DX i OpenGL i baci se na OGRE. Ogre ti je čisti render engine koji kombinira DX i OpenGL i koliko sam čuo to radi vrhunski.
Pošto koristiš C# onda skini MOGRE ( to ti je OGRE verzija za C# toćnije wrapper za dotnet ).
Da, dobro si shvatio, nikakve igre vec prikaz 3D objekata samo.
Prouciti cu malo to sto si naveo, pa se javim tu ako budem jos kakvih pitanja imao :)
Hvala puno!
Da, dobro si shvatio, nikakve igre vec prikaz 3D objekata samo.
A koliko zahtjevan prikaz objekata? Jel samo model+tekstura ili već malo naprednije sa uporabom shadera i bump i normal mapa?
Možeš ići i na soluciju što ju je woodgamesfx preporučio uporabom već gotovog engine-a, iako bih ja u tom slučaju radije upotrebio Irrlicht umjesto OGRE-a zato jer Irrlicht u sebi ima podršku za obj. modele i hrpu drugih (MD2,MD3,X,B3D,MS3D,3DS...) a i rezultati rada sa njime su brži.