Naplata desktop aplikacije

poruka: 6
|
čitano: 2.929
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav cijenjeni forumaši!

Izradio sam aplikaciju za jednu klijenticu (studenticu) kojoj je ista trebala za potrebe završnog rada. Radi se o završnom radu iz psihologije u kojem ona provodi istraživanje nad 50-ak ispitanika. Ispitivanje je vezano uz optičke varke i mjerenje grešaka kod ispitanika.

Moj posao je bio da isprogramiram ponašanje triju varki od kojih je svaka imala pokretni dio koji korisnik podešava, po 6 varijacija boje i orijentacije. Dalje, na osnovi tih triju varki imaju 3 testa u kojima je strogo određen redosljed pojavljivanja varki i broj ponavljanja iste varke, te na kraju spremanje rezultata i pristupanje istima unutar aplikacije kao i mogućnost izvoza tih rezultata u drugu aplikaciju. Ti testovi su se trebali ponavljati automatski po redosljedu:

- Ispitanik 1 - test 1

- Ispitanik 2 - test 2

- Ispitanik 3 - test 3

- Ispitanik 4 - test 1

...

itd, itd

E sada, mene zanima koliko vrijedi jedna takva aplikacija tj. koliko joj mogu naplatit?

Da bi mi mogli odgovorit trebate znati da sam bio primoran raditi visoko prilagođeno korisničko sučelje zbog zahtjeva da ispitaniku ništa ne odvlači pažnju tokom testa. Zahtjev za mjerenje greške je bio neobičan - milimetri, što sam riješio tako da sam računanje greške prilagodio njezinom monitoru. Naravno, trebala je i baza podataka za spremanje podataka i čitanje podataka za testove (što je očito iz teksta :P)

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Naplata desktop aplikacije

U kojem jeziku si to radio, onako, zanima me ...?

14 godina
neaktivan

Aplikacija se vrti na AIR-u. Rađena je u flashu, dakle, actionscript 3. Flash sam odabrao iz prostog razloga što nisam imao mnogo vremena, a znam ga otprije, te što je glavna "pamet" aplikacije bila vezana uz jednostavnu grafiku. 

17 godina
neaktivan

Ne ispod soma eura.

0 4 hvala 0
17 godina
Tom69 kaže...

Ne ispod soma eura.

Hehe i da, studentica će to sigurno platiti soma eura? You wish (jedino ako joj tatek nije neki tajkunček) {#}

Bez obzira koliko si se ti trudio napraviti to (i iako ona nema nikakve blage o actionscriptu, tj. računalima općenito), budući da ona zna da se ti "kužiš u računala", ona sigurno će misliti da je to bilo lagano (bar za tebe), da je to click/click i gotovo. Dogodilo mi se to već više puta, sa više različitih ljudi. Nadam se da se neće i tebi. Stavi neku "višu" cijenu (koju sigurno znaš da nećeš dobiti), pa smanjuj polako. (a probaj i kompenzirati u nekom drugom obliku {#}, ako se isplati).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
14 godina
neaktivan

Itekako si upravu. {#} Hvala na savjetu. Tako ću i uraditi pa koliko se dalo izmusti.{#} Ovo mi je jedna od prvih aplikacija 'vake vrste pa mi je dobro došla prilika za naučit još ponešto. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice