Koji programski jezici?

poruka: 18
|
čitano: 6.397
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji programski jezici???

evo ljudi ja sam ovi na ovom forumu tako da imam pitanje...upisao sam FER makar to nema veze al ajde...

potpuni sam pocetnik u programiranju i zanima me koje programske jezike bi bilo dobro nauciti..bilo za web programiranje il obicno...xdd

znaci PHP, java, C#, C, C++ ili nesto i koji su jezici vazni za znanje ovi malo naprednijih...

htio bi to zavrsi na faxu...programiranje...pa posto nema posebnih jezika na faxu da se pocnem sam uciti...pa mi

molim vas predlozite koji su programski jezici najrasireniji i koji se najvise upotebljavaju...

hvala...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najrašireniji i najkorisniji je C++ ali za njega treba puno vremena da se nauči i nije baš za "početnike".Ako želiš početi s nečim lakšim da pohvataš sve iz prve uzmi Python ili QBasic!

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da uci QBasic dok paralelno na FERu radi sve u C/C++?

http://irale.deviantart.com

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji programski jezici???
RaLe kaže...

Kaže da nema posebnog jezika na faxu?

16 godina

Za nauciti petlje i tipove podataka tj. osnove c++ ili cisti c.  Ovo sa c-om jer ces na faxu imati dosta primjera i svega u c-u, pa ces dvije mughe jednim udarcem, a kasnije c++, c# ili sto ti odg.

A.D.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
RaLe kaže...

Kaže da nema posebnog jezika na faxu?

Mislim da nema kolegij koji se zove: "Naucite C++ u dva semestra", ali ima programiranja koja obuhvacaju C/C++.

Ili ja grijesim.

http://irale.deviantart.com
15 godina
neaktivan

Na FERu se uči c. Možeš s njihove stranice skinuti predavanja, što ti je, ako mene pitaš, bolje od knjige. I ja sam imao ta predavanja skinuta, ali ih sada nigdje ne mogu naći. Uglavnom pitaj profesore gdje to možeš skinuti. Ja inače ne idem na FER tako da ti više detalja ne mogu dati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

Na FERu se uči c. Možeš s njihove stranice skinuti predavanja, što ti je, ako mene pitaš, bolje od knjige. I ja sam imao ta predavanja skinuta, ali ih sada nigdje ne mogu naći. Uglavnom pitaj profesore gdje to možeš skinuti. Ja inače ne idem na FER tako da ti više detalja ne mogu dati.

neko je dao na forumu link za neku carnetovu e-knjižnicu. tamo se upiše neki username/pass i dobiješ to.

Čekamo...10.11.09.
15 godina
neaktivan

a da na FERu se uci C..i dobra su predavanja...ajd ako mi neko moze dati link od toga carneta il sto je vec to...ovaj zadnji post a nije moj...xdd

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Inače bih preporučio QBasic, ali kako si već na faksu, možda je C++ najbolja opcija.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovisi o tome sto zelis raditi. Tj. sto zelis programirati.

Ako se vidis u nekom ITu, onda nema smisla nista drugo uciti osim Jave ili C#. Ako mislis programirati igre, ili OSove ili sistemske aplikacije tipa Winampa ili kojekakvih editora od texta do grafike, onda je jedini izbor c++. Nemoj ucit c. Nema ti to uopce smisla jer je c++ = c sa podrskom za klase i jos neke feature. Na izmaku 2009.g. nema smisla uciti programski jezik koji nije objektan (dakle, nema klase).

Ako nemas neku ideju kaj bi htjeo raditi nego se samo zelis malo okusati u programiranju i vidit kako ti to lezi, najbolje je mozda da uzmes Python! On je zabavan i koristan, i nadasve cool :) Nesto kao Basic za 21 st. samo puno mocniji. Ili mozes Ruby ako si matematicar. Oba su objektna.

Pozdrav.

15 godina
neaktivan
Koji programski jezici?

pa da...imas pravo...mene ti vise zanima web programiranje tako da...al nije lose znati c# ili javu...to ti moze biti samo plus kad trazis posao...a C se moram uciti jer ga imam na faxu...a cuo sam da je c++ malo bolji....

:D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji programski jezici?

pa c# se i koristi u web programiranju. dakle u tom jeziku mozes pisati i klasicne desktop aplikacije, i web. a .. ja uopce ne znam  koji bi se jezici sada trenutno ubrajali u web programiranje :)) php naravno :))

17 godina
Koji programski jezici?

samo nemoj učit basic, poglupit će te za ove naprednije

kao kolega ti (doduse na FESB, ali bolonja je dovela do toga da je program isti) preporučujem učenje jezika koji su u srodstvu s C jezikom i to najviše C++, PHP i C#

na faksu dosta forsiraju s C jezikom koji je dosta "nizak" jezik i nazadovao ali je možda i najbolji primjer za usavršenje programerske logike, pogotovo kad udare s pokazivačima (jos ako ti naleti profesor koji je uživljen u pokazivace biti ce ti veselo)

uglavnom nemoj da te brine sintaksa jezika, bitna je logika i način razmišljanja koji je kod svakog jezika isti, a kad znas C++ jako dobro, lako ćeš "uz jedno popodne" preći na C# ili drugo

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kao kolega sa FOI-a preporučam ti da za akademske vode ( primjenjenu u kolegijima programiranje ) koristiš C++ ili C# ( sintaksa je gotovo ista ) a za "svoju dušu" koristiš visual basic, mada je to sve skupa varijabilno, jer ovisi što planiraš radit.

Za desktop aplikacije iz kučne radinosti preporučam VB.NET , ako želiš da bude multiplatformna aplikacija onda bih ti preporučao Javu, mada istina bog i .Net aplikacije možeš pokrenuti i na drugim paltformama samo se moraš pridržavat pravila ( obrati pažnju na distribuciju biblioteka isl... ).

16 godina
neaktivan
Kolega, bit ce tecaj JAVE u drugom semestru. Tko to zavrsi, taj sigurno zna dosta JAVE.
Sa štovanjem, brahle!
17 godina
brahle kaže...
Kolega, bit ce tecaj JAVE u drugom semestru. Tko to zavrsi, taj sigurno zna dosta JAVE.

Ako to još uvijek drži Kermek i ako ima 60 satu u polusemestru (imali smo 6 sati tjedno, 2 predavanja, 4 vježbe, ali on je sve držao kao vježbe), onda ti se isplati upisati to. Po meni je to bio najkorisniji predmet u cijelom studiju. Kremek je najkompetentnija osoba na tom faksu, tako da nebreš fulati. Ja sam čak i pisao diplomski iz tog predmeta (tada se to zvalo : "Napredno programiranje za WEB", sad neznam kako se zove). Moja preporuka. I dobro da je bilo tako puno sati, jer smo mogli dosta toga u jednom danu obuhvatiti, pa smo lakše povezali stvari...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 11:04 (dado2202).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice