Da li neko ima gotov kod za pronalazak jedne odredjene rijeci ili stringa unutar html koda ? Tj. od gomile teksta na nekoj stranici zelim da mi isparsa tako da mi na kraju prikaze samo jednu zeljenu rijec od gomile rijeci na toj istoj stranici
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uffff... ja san si sam pisao vremensku prognozu, konvertor valuta i pars 2. HNL tablice pars preko XML-a, malo zaebancije ali kad jednom napravis imas sta hoces...
i ?
Daj konkretan primjer... i koji jezik (i biblioteke) koristiš?
MSXML i ASP.Net...
:)
nema ti druge nego preko XML-a parsat kompletan kod stranice sa koje zelis vuc i onda samo napravis algoritam koji ce ti rastavljat npr. tablicu na redove, pa onda iz toga vadit td-ove pa iz toga vadit konkretnu informaciju...
Javi se na PM pa cu ti poslat kod za vremensku, mozda ti pomogne...
Jesi probao sa Regexom?
Nedavno sam morao napraviti parsiranje meteo.hr stranice, i na kraju se sve svelo na nekoliko regex izraza koji mi hvataju podatke ispisane na stranic. Takodzer, svi crawleri za web stranice koje sam vidio koriste regex.
Lol ja za to nisam zna...
Ali sam se satrsa sa instr("<td>")... mid(...) milijun komandi u funkciji koju koristim lol...
Hvala na tom :)
Jesi probao sa Regexom?
Nedavno sam morao napraviti parsiranje meteo.hr stranice, i na kraju se sve svelo na nekoliko regex izraza koji mi hvataju podatke ispisane na stranic. Takodzer, svi crawleri za web stranice koje sam vidio koriste regex.