Ma ne i ne.Vasi programi mi rade super a kad ja krenem nesto svoje radit nece:)Neznam zasto?Jos mi nije jasno dje sam pogrijesio u onom zadatku koji sam vam pokazo!
Evo vam slike sto mi javi pa probajte nac gresku!Jel ja je nevidim:S
Pa piše ti dolje da nešto nisi inicijalizirao .Ja znam da ti ružno iizgleda kad sve moraš inicijalizirati ali daj inicijaliziraj ,inicijaliziraj, inicijaliziraj !! Tad će sve biti uredu :)
int baza=0; //inicijalizacija
int potencija =0; //inicijelizacija
int rezultat =0; //inicijalizacija
int i=0; //inicijalizacija
Console.WriteLine("Unesite bazu:");
baza = int.Parse(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("Unesite potenciju:");
potencija = int.Parse(Console.ReadLine());
for(i=1;i<=potencija;i=i+1){
rezultat =baza*baza;
}
Console.WriteLine(rezultat);
...i sve šljaka! Znam da to možda ružno izgleda ali jednostavno ti C# ne dopušta neinicijalizaciju ! možeš raditi sa out sintaksom prije svake varijable i onda možes inicijalizirati u toku izvođenja ali on jesamo zamjena za ref tip varijable tj. referentni tip ali sad su to već druge priče a to je @Floki dotaknuo u svom postu (ali mislim sad zaboravi ovo sa out i ref jer nisam sad niti napisao nešto o tim ključnim riječima ,one su povezane i ima vremena za objašnjenje ,ja ih recimo rijetko koristim)...možda kad budem imao vremena objasnim ref i out prijenos po vrijednosti i refereci podataka slično u C++ i C-u preko adresnih opera. i pokazivača .Prvo ovo sve svladaj a onda možemo i na drugo :)
C# pruža lijepe mogućnosti i izgled je bolji kad se prilagodiš :)