Problem matična-procesor

poruka: 7
|
čitano: 1.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem matična-procesor

Dakle, imam Gigabyte matičnu ploču, model EP31-DS3L i procesor Intel e5200. Matična je 'simpatična' i lijepo radi sve dok ne pokušam clockati. Podižem taktove iz BIOS-a, npr. procesor koji je tvornički na 2.5Ghz podignem na 2.7 (za probu, dakle nije neko ekstremno podizanje). Nakon što spremim postavke, komp se upali, radi neko vrijeme i onda se prilikom podizanja windowsa zamrzne. I tako svaki put, stavio ja na 2.7 ili 3Ghz. Želim napomenuti da ja tu matičnu ploču imam već oko godinu dana i u samim njenim početcima, uspio sam clockati. Ali nakon nekog vremena taktovi su se sami od sebe vraćali na početne vrijednosti. Onda sam išao tražiti po netu o čemu se radi, i saznao sam da s tom matičnom pločom ljudi imaju problema (osobito po pitanju overclockinga). Stoga, zanima me da li je netko imao ili ima istu matičnu ploču i iste probleme. Uz to, namjeravam kupiti novu jer mi je 'žao' da tako dobar procesor kao što je e5200 kojeg ljudi dižu i do 4Ghz bez velikih problema 'trune' u matičnoj :-) Stoga, možete li mi preporučiti neku kvalitetnu matičnu ploču (ako može da je nabavljiva u Linksu) do 600kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem matična-procesor

evo ova se čini dobra. imaš je u linksa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem matična-procesor
mile_st kaže...

evo ova se čini dobra. imaš je u linksa.

Ne izgleda loše...Ima li još netko kakav prijedlog?

15 godina
neaktivan
Problem matična-procesor

Ta asrockova nije losa, al meni ova bolje izgleda i raspoloziva je! :)

http://www.links.hr/index.php?naziv=MBO+ASUS+P5P43TD%2C+G43%2FICH10%2C+DDR3%2C+zvuk%2C+VGA%2C+S-ATA%2C+G-LAN%2C+PCI-E%2C+FW%2C+s.+775&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.477

moj je zivot,..... shljakanjeeee u gradjevini, skoro pa savrsen....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem matična-procesor

Ista stvar je i kod mene na MSI P45 NEO2-FR i e5200 sa 1066 Mhz memorijom.

Čim dignem na 2,75  zna se desiti da dobijem bsod povremeno.

Da li bi trebo dignuti voltažu na memoriji na 2.1 da bi ovo normalno funkcioniralo?

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem matična-procesor

Je li ovaj Instant boot istina ili?? Gledam videa na youbitubi i ne mogu vjerovati! Windowsi se podižu kao da su na SSD-u...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem matična-procesor
Riker kaže...

Je li ovaj Instant boot istina ili?? Gledam videa na youbitubi i ne mogu vjerovati! Windowsi se podižu kao da su na SSD-u...

Hmmmm... pogledaj ovo..

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice