OC procesor problem

poruka: 2
|
čitano: 1.889
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
OC procesor problem

Imam jedno pitanje za znalce.

Overclockirao sam svoj procesor i sada mi je problem šta on uvijek radi na tom OC-anom taktu, i sada dok pišem ovu poruku i dok je komp u idle-u, a to mi je bezveze jer troši i grije se za ništa. Negdje sam pročitao da nije dobro imati uključen Cool&Quiet ako se overclockira procesor, a i neznam kako bi radio C&Q u kombinaciji sa OC procesorom, pa neznam kako da smanjim takt OC-anog procesora dok je u idle-u?

Znači, dali postoji kakav program ili nešto u BIOS-u da ja kada npr. idem igrat igre procesor se digne na OC-ani takt i radi u punoj snazi, a kada npr. surfam Internetom da se spusti jer nema razloga da dok radim nešto nezahtjevno da procesor još uvijek radi na OC-anom taktu? Kako ste vi to riješili? Dali vama overclockirani procesor radi cijelo vrijeme na overclockiranom taktu i kada je komp u idle-u, ili se digne na overclockirani takt samo kada radite nešto zahtjevno?

P.S. Kako da namjestim Quiet Fan u BIOS-u, meni je stavljen na Disabled.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
OC procesor problem

Meni su iskljucene sve te opcije,quiet fan i cnq,stalno ga drzim clockanog.Kolega hyperion je bas o tome nedavno pricao pa bi bilo dobro kad bi pita njega kako on to sve iz winsa namjesta,ako ti je bitno.

Errare humanum est.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice