Imaš FIX i Patch za njega ? Nemaš pa neznaš performanse, pa ja u Cinebenchu bez patcha imam rezultat kao 2500k
Mbo za i5 2500k/ i7 2600k
- poruka: 280
- |
- čitano: 33.468
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Za one kojima ne treba vise od 4.5 ghz na 1,35V na Asrock ploci neka idu na Asrock,ja idem na ASUS i iscjediti cu svoga malisana jer se to moze samo sa ASUSOM.Pa kad ode na 1,35V na 4,8-5,0 ghz onda ti se javim Caesare da maknes TD jer nemas taj procesor i tu plocu u rukama kao ja pa i neznas.
TD si dobio jer si se osvrnuo striktno na SB, a to nije bila poanta mog posta.
Pustite TD i TU pa niste mala djeca, diskutirajmo kvalitetno :D
Lako cu ja za TD.Zelim reci da entuzijasti kao ja trebaju ici na ASUS a ostatak ekipe kojem je OC manje bitan na Asrock.Na Asrocku cete imat solidan OC a na ASUSU max oc do zadnjeg mhz.Pricamo o plocama iznad 1K kuna.
Ajde mar fan jedan, da ti dokažem neke stvari
Je AMD ima para ko intel pa može ulagat puno toga ? Nema šta inžinjeri naprave imaju jednu šansu ne dvije tri ko intel
Je AMD popravi nakon par mjeseci i napravi pravi proizvod kao sa Phenomom ?
Dali će AMD riješiti FX cpu ? Naravno nova revizija je već u testiranu
Nemojte ovo osobno shvatit, samo sam htio rec svoje laicko misljenje :)

Uhh, ja se nisam ni okrenio, vratih se , i reko idem čisto vidit šta ima novog postanog, kad ono war
Ja sam gore (onaj edit) htio citirat svoj prvi post, al sam krivo stisnuo uredi, ugl.
U prvom postu sam (bio) naglasio da
mora imati
CF podršku
+ Firewire > MORA , zbog eksterne zvucne > tako da neke AsuSice otpadaju
NE treba grafa na Mbo-u
Cijenovni rang: do 1250 kn
Proc ce bit i5 2500k
Razlog prelaska na sb> prodat cu svoj trenutni cpu+mbo+ram za dobre pare (tj. taman da za istu svotu kupim sb mbo i proc)
Lako cu ja za TD.Zelim reci da entuzijasti kao ja trebaju ici na ASUS a ostatak ekipe kojem je OC manje bitan na Asrock.Na Asrocku cete imat solidan OC a na ASUSU max oc do zadnjeg mhz.Pricamo o plocama iznad 1K kuna.
O čemu ti pričaš? Jesi li svjestan kolko košta Asusova ploča za entuzijaste, a kolko recimo ekvivalentna od AsRocka? Razlika u cijeni (koja je često do jedanput veća trenutno, čak i više od toga gdjegdje, bila i uvijek će bit s obzirom na takozvani renome i prikeljenu ROG značku u odnosu na Fatal1tya od AsR.) ne opravdava tih 300,400MHz veći clock na nekom naponu, ali nikako! I tu bi se iznenadio, kad se nijedan proc u kombinaciji s nijednom pločom ne smije uzimat namapet, znaju se desit čuda glede dosega takta, a znaju dabome i failovi. Ništa se ne smije ni striktno uzimati.
Nemojte mi sad tu navodit mATX bombe jer one me ne zanimaju.
O čemu ti pričaš? Jesi li svjestan kolko košta Asusova ploča za entuzijaste, a kolko recimo ekvivalentna od AsRocka? Razlika u cijeni (koja je često do jedanput veća trenutno, čak i više od toga gdjegdje, bila i uvijek će bit s obzirom na takozvani renome i prikeljenu ROG značku u odnosu na Fatal1tya od AsR.) ne opravdava tih 300,400MHz veći clock na nekom naponu, ali nikako! I tu bi se iznenadio, kad se nijedan proc u kombinaciji s nijednom pločom ne smije uzimat namapet, znaju se desit čuda glede dosega takta, a znaju dabome i failovi. Ništa se ne smije ni striktno uzimati.
Nemojte mi sad tu navodit mATX bombe jer one me ne zanimaju.
P8 P67 B3 pomete svaku Asrock plocu do 1250 kuna.Ama bas svaku.Jedna od jeftinijih ploca za entuzijaste.
Sorry ali znaš ti kolko znači tih 300-400mhz i to dosta,
Uhh, ja se nisam ni okrenio, vratih se , i reko idem čisto vidit šta ima novog postanog, kad ono war
Ja sam gore (onaj edit) htio citirat svoj prvi post, al sam krivo stisnuo uredi, ugl.
mora imati CF podršku
i da mi NE treba grafa na Mbo-u
Proc ce bit i5 2500k
Razlog prelaska na sb> prodat cu svoj trenutni cpu+mbo+ram za dobre pare (tj. taman da za istu svotu kupim sb mbo i proc)
Klik, best-buy ploča... AsRock naravno, tko će drugi bit.
Imaš jedan FireWire konektor gore za eksternu zvučnu, CF i SLi podrška standardno. Pozlaćeni kondenzatori.
Fuj to, P8P67 ili P67A-UD4 FTW
Imaš jedan FireWire konektor gore za eksternu zvučnu, CF i SLi podrška standardno. Pozlaćeni kondenzatori.
FireWire ???? Koliko ga koristi 1% ili 2% ljudi ???
CF i SLI zna se , podržava ploča CF onda i SLI podržava
Pozlaćeni kondići marketinški trik ...
Mah ... u AsRock sam se uvjerio ono, uvijek muke i problemi, a i vidjet će kupci, koliko sam primjetio sve crkavaju nakon cca 2.5 ili 3 godine
Gigabyte otpada> jedini razlog (ne kažem da je loša ni ništa) imao sam jedan peh sa gigabyte-om, od tad nisam uzimao ništa njihovo (jbga, takav mi je stav, neam nist protiv njih, al nec kupovat :P)
Ista stvar kao i meni, samo ja dao šanse AsRocku,

Caesare nisi u pravu.P8 P67 B3 je daleko bolja ploca od Asrockica jer ima Digi VRM i uz to sve trazi i manji napon za clockove 24/7.Moj I5 2500K ide na 4,4 ghz sa 1,31V a na ASUS ploci bi sigurno trazio manje.Pomiri se sa time da su ASUS ploce top ploce sa SB,kazem ti to jer imam SB i asrock plocu.Nisam jedini na forumu koji misli tako,ima nas jos.Samo je meni duze trebalo da progledam,pitaj Ati-a i Jurkya misljenje pa se javi.Jurky je testirao i svi su isli na ASUSU sa digi vrm-om na vise clockove nego na Asrockicama.
i7 2600K sa ukljucenim HT-om na Asus P8Z68-V - 4.6GHz (24/7) sa 1.285 Vcore.
istina, dosta je i do primjerka procesora i istina je da Asrock daje vise featursa za manje novca ali Asus je u pravilu bolja maticna od Asrocka. Imaju i oni svojih zajeba tipa AM3+ ploce, Gigabyte ima lose AM3 i X79 ploce ali to su iznimke.
P8 P67 B3 pomete svaku Asrock plocu do 1250 kuna.Ama bas svaku.Jedna od jeftinijih ploca za entuzijaste.
Ne kažem ja da navedena ploča nije dobra za OCanje, dapače. Ja govorim da globalno AsRock nudi više za istu cijenu (ne mislim nužno za OC, recimo multimedijalna podrška ili ostale điđe - karikiriam i ne preciziram nužno za SB nego govorim općenito).
ATi ima navedenu ploču, Rev3.1 i 5GHz na tih 1.4 i kusur naponu. So what?
Evo nek Mar nabavi neki pošteniji cooler ako još nije isproba na svojoj Fatal1tyci pa da vidimo dokle će on dogurati. Ostvarit će sličan clock na sličnom naponu, ako ne i identičan (mizerna vjerojatnost) ili čak zanemarivo bolji (tu se nikada ne zna), s tim da će mu također bit stabilna validacija kao i ATIju.
P67 Fata1ty Pro ništa ne zaostaje.
mora imati CF podršku
i da mi NE treba grafa na Mbo-u
Proc ce bit i5 2500k
Klik, best-buy ploča... AsRock naravno, tko će drugi bit.
Samo cu jedno reci.Digitalna ASUS regulacija FTW.
Niti nisam gledao, ja se tu prepirem oko ploče ne oko autorove,
Ajde daj mi CF ploču ja SLI stavljam na nju, i stavio sam na desetke nemoj me učit
Ma jel ???? Jesi završio srednju kao tehničar za elektroniku ili elektroničar ??? Nisi pa onda neznaš,
Hahahahahahahahaha nasmijavaš me itekako, SLI Patch, svaka budala ga zna koristiti
Stavit ću ja na ASUS dijamantni kondenzator hahaahahahahahah
Sorry ali znaš ti kolko znači tih 300-400mhz i to dosta,
Karikirao sam.
FireWire ???? Koliko ga koristi 1% ili 2% ljudi ???
CF i SLI zna se , podržava ploča CF onda i SLI podržava
Pozlaćeni kondići marketinški trik ...
Ako ploča podržava CF, ne znači da nužno podržava i SLi. Kod SBova i SBova-E da, al drugdje ne.
SLi patch? Ne pali uvijek, jamčim ti.
Da, spomenuo sam ih zato jer govore mnogo o samom proizvođaču.
Mah ... u AsRock sam se uvjerio ono, uvijek muke i problemi, a i vidjet će kupci, koliko sam primjetio sve crkavaju nakon cca 2.5 ili 3 godine
Zašto barem petero ljudi koje znam nikad nije imalo problema s AsRockom? Naravno da pod pojmom problema ne smatram neznanje istih da npr. flashaju BIOS kak Bog zapovijeda.
Ista stvar kao i meni, samo ja dao šanse AsRocku,
Kako to te on razočarao? Baš me zanima. Daj mi jedan konkretan pošteni razlog zbog kojeg si napustio, a da nema veze s tvojim ionako munjevitim mijenjanjem komponenti, čisto iz znatiželje, kao i dosade?
Idemo redom
ASROCK P67 Performance - prodali b2 ploču pod b3 imenom, pa mi stalno hdd usporen do jaja i slično
880G Extreme 3 - na 1.5v cvili ploča i nakon 2 sata occt crknula, a ploča sa RMA prodana
870 iCafe - jedina ploča bez zamjerki
A770DE+ ( susjedova ) - zvuk stalno ga zeza i zeza i nikako riješit, usb hdd spojiš i nedekta, premalo napona, usb pci kontroler riješio problem
770 extreme 3 - i to 2 kompa sa tom pločom imao frend obadvije imaju isti problem, neće kompk se vratit sa sleepa i rebootanja,
I da ne duljim ...
Caesare nisi u pravu.P8 P67 B3 je daleko bolja ploca od Asrockica jer ima Digi VRM i uz to sve trazi i manji napon za clockove 24/7.Moj I5 2500K ide na 4,4 ghz sa 1,31V a na ASUS ploci bi sigurno trazio manje.Pomiri se sa time da su ASUS ploce top ploce sa SB,kazem ti to jer imam SB i asrock plocu.Nisam jedini na forumu koji misli tako,ima nas jos.Samo je meni duze trebalo da progledam,pitaj Ati-a i Jurkya misljenje pa se javi.Jurky je testirao i svi su isli na ASUSU sa digi vrm-om na vise clockove nego na Asrockicama.
i7 2600K sa ukljucenim HT-om na Asus P8Z68-V - 4.6GHz (24/7) sa 1.285 Vcore.
istina, dosta je i do primjerka procesora i istina je da Asrock daje vise featursa za manje novca ali Asus je u pravilu bolja maticna od Asrocka. Imaju i oni svojih zajeba tipa AM3+ ploce, Gigabyte ima lose AM3 i X79 ploce ali to su iznimke.
I5 2500K i Asrock P67 Pro3 B3.4700 mhz na 1,375V.