Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 577.270
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
12 godina
protjeran
Re: Intel i5 Club
Iwan7SeVeN kaže...

Imam pitanje koja je razlika izmedu i5 44xx vs 45xx vs 46xx not k modeli?

najveca je razlika u samoj jacini jezgre(ovdje je nebitna visina mhz),

pa tako i sveukupna snaga cpu-a kao sto vidis ak usporedis te tri serije

dakle zadnji izdani cpu od intela u tvom primjeru i5 46xx(4690) je najjaci tocnije 20% od nekog i5 44xx(4430) modela!

i na kraju ocigledno koji je i najskuplji{#}

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 2:48 (Stjepanj).
11 godina
Intel i5 Club

Evo da se i ja pridružim u club i5-aša sa svojim i5 4690.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Intel i5 Club

Jel neko zna zašto moj i5 4690 radi stalno na 3,7-3,9 Ghz znači ne spušta se kada se ne koristi u čemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Iwan7SeVeN kaže...

Jel neko zna zašto moj i5 4690 radi stalno na 3,7-3,9 Ghz znači ne spušta se kada se ne koristi u čemu je problem?

jesi probao s power options/presetima u windowsima! ak tu ne radi onda moras u bios!

lp

11 godina
Stjepanj kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

jesi probao s power options/presetima u windowsima! ak tu ne radi onda moras u bios!

lp

Evo uspio sam Hvala ti sada mi se znatno manje zagrijava (imam stock cooler) :( , ali uskoro budem kupio neki pristojan cooler.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 3:14 (Iwan7SeVeN).
10 godina
Intel i5 Club

Pozdrav. Izvadio sam pentium g860 i stavio i5 2400s ali mi pokazuje samo 2 jezgre. Kako ih aktivirati? A i u biosu mi pokazuje 4 a na cpuz samo 2. Ne kužim šta je ovo.

Urađeno, ne treba pomoć.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 21:54 (Chico12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Intel i5 Club

danas sam przio novi i5 4590, i kako se to djubre grije to je strasno{#}, s stoock coolerom u Crysisu3 86°c{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Intel i5 Club

Trebao bi preporuku za cooler jer sa stockom temperature u prime-u idu do 80 C

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tajo1960 kaže...
evincar kaže...

bez puno razmišljanja, imaš odlično kućište i uzmi, ako ti nije frka s lovom, noctua nh-d15 i miran si. tiha, odlično radi... ja uzeo/kupio prije 3-4 tjedna (u oprić informatici, lovran), ne mogu ju dovoljno nahvaliti. nema premca. vjerujem da će ostali kemijati ovo-ono, ali... 72 mjeseca garancije i fantastična kvaliteta izrade kao i izvrsne performanse nemaju alternative. ponavljam, ako ti nije frka... evo i link da vidiš da paše 100%

http://www.noctua.at/main.php?show=compatibility_gen&products_id=68

lp

Uhh da dobar je...mana mu je jedino cijena..uzeo bi ga odmah da trenutno imam više para.

Vidim da se dosta spominje Cooler Master Hyper 212 Evo koji je osjetno jeftiniji te koji bi mi sa cijenom više odgovarao :)

Da li je on najbolji u smislu omjera cijene i kvalitete hlađenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tajo1960 kaže...
evincar kaže...

bez puno razmišljanja, imaš odlično kućište i uzmi, ako ti nije frka s lovom, noctua nh-d15 i miran si. tiha, odlično radi... ja uzeo/kupio prije 3-4 tjedna (u oprić informatici, lovran), ne mogu ju dovoljno nahvaliti. nema premca. vjerujem da će ostali kemijati ovo-ono, ali... 72 mjeseca garancije i fantastična kvaliteta izrade kao i izvrsne performanse nemaju alternative. ponavljam, ako ti nije frka... evo i link da vidiš da paše 100%

http://www.noctua.at/main.php?show=compatibility_gen&products_id=68

lp

Potpisujem kolega sve što si napisao. I sam imam NH-D15 i iskreno još se ne mogu načuditi sa kojom ona lakoćom hladi mog FX 8320. Slažem se da je skupa, ali je po meni broj 1.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
evincar kaže...

Uhh da dobar je...mana mu je jedino cijena..uzeo bi ga odmah da trenutno imam više para.

Vidim da se dosta spominje Cooler Master Hyper 212 Evo koji je osjetno jeftiniji te koji bi mi sa cijenom više odgovarao :)

Da li je on najbolji u smislu omjera cijene i kvalitete hlađenja?

212 evo je odlican izbor, no imas i mrvicu jeftiniji Hyper T4 koji je prakticki skoro isti kao 212evo, biraj pogrijesiti nemres s niti jednim!lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 8:47 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Kakav je i5 2500K u usporedi sa i5 4590 u gamingu? Da li sandy bridge može parirati najnovijim haswellima? 

0 0 hvala 0
11 godina
Sheldon kaže...

Kakav je i5 2500K u usporedi sa i5 4590 u gamingu? Da li sandy bridge može parirati najnovijim haswellima? 

I5 2500k je dovoljno doobar za danasnje igre a i uvik ga mozes klokat ako di zapne.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
11 godina
nicky.sl kaže...
Sheldon kaže...

I5 2500k je dovoljno doobar za danasnje igre a i uvik ga mozes klokat ako di zapne.

Na stoku je slabiji od haswella 15-ak% al uvik ga mozes dignit do 4.2 -- 4.5 ghz i onda je jaci od tog haswelica
10 godina
Sheldon kaže...

Šta ti imaš trenutno? To nam reci a poslije je lako.

Hejjjjj
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ja sam trenutno na Pentiumu G3258{#}

Ovo me zanimalo jer sam se sinoć s frendom raspravljao i on tvrdi da je zadnji haswell puno bolji (makar nije K) od i5 2500K u igrama, ja se nisam baš složio s njim.

Ipak kao što je kolega napisao 2500k se vrlo lako oc-a i preskoči tog 4590.

Kad bi se gledalo 2500k na 4.6, 4.7GHz vs i5 4690k na istoj frekvenciji koliko bi jači bio 4690k?

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Sheldon kaže...

Ovo me zanimalo jer sam se sinoć s frendom raspravljao i on tvrdi da je zadnji haswell puno bolji (makar nije K) od i5 2500K u igrama, ja se nisam baš složio s njim.

Kad bi se gledalo 2500k na 4.6, 4.7GHz vs i5 4690k na istoj frekvenciji koliko bi jači bio 4690k?

ja sam neku vecer testirao s frendom cisto cpu brzinu on ima( znam nije i5, sry ekipa{#} ipak je sandy cpu unutra) i7 2600@4,6ghz+7970, ja haswella i7 3,9ghz+7970 da bi u recimo sc2 dobili isti broj fps-a, haswell rastura sandy bridge to je vidljivo u poprilicnom broju igra, ja mogu iz iskustva reci da je sandyju potrebno cca500-700mhz vise da stigne haswella, no ima jedna caka sandy jezgre sve rade na isto mhz dok kod haswella ne, dakle prva 3,9,druga 3,8 i tako sve manje...

inace i u benchevima je tocno toliko mhz vise (500-700mhz) potrebno da se isti priblizi haswellu na 3,9ghz!

eto cisto informativno kak to inace znam reci!

LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2014 14:41 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Lijepa usporedba, znači sandy bridge je još uvijek poprilično moćan procesor.

1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Sheldon kaže...

Lijepa usporedba, znači sandy bridge je još uvijek poprilično moćan procesor.

itekako, pa nije to toliko star cpu, samo 3 godine! to je za intelove zvjeri i5k/i7k nista! no kao sto rekoh u nekim naslovima se vec vidi razlika, govorim za entuzijaste koji briju na svaki fps i vise na njemu 0-24(like me){#} za ostale jos uvijek skoro pa nebitno!a budimo i iskreni sandy jos uvijek nema suparnika a di su jos ivy i haswell procesori...{#}lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2014 14:47 (Stjepanj).
10 godina
Sheldon kaže...

Pa isto kao i na stock frekvencijama 15-20%. A kad već imaš haswell cpu što bi kupovao 1155 platformu bezveze, već samo nadogradiš procesor na tu svoju ploču i priča gotova. Koju ploču imaš?

Hejjjjj
10 godina
neaktivan
Sheldon kaže...

Gotovo da i nema razlike - evo jedan iscrpan benchmark sa stock / stock - oc / oc - dakle i5 2500k drzi vodu bez problema - haswell u benchmarcima ima prednost ali u igrama bas i ne.

http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1158

Back up your data, allways!
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Da li su ovo ovo ok temperature za i2500k na stock-u? Cooler je Freezer 13 naštiman na mali broj okretaja da je tih.

Nekako su mi niske temperature pa sumnjam da možda senzori krivo očitavaju jer Phenom 965 mi je bio na 40, 41°C tokom surfanja, slušanja glazbe itd i na većem broju okretaja dok i5 mi nije prošao 31°C u istim radnjama i sa manjim brojem okretaja ventilatora.

Što znače AUXTIN i TMPIN3? Jesu to možda temp chipseta ili naponske regulacije?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 13:13 (veki22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
veki22 kaže...

Da li su ovo ovo ok temperature za i2500k na stock-u? Cooler je Freezer 13 naštiman na mali broj okretaja da je tih.

Nekako su mi niske temperature pa sumnjam da možda senzori krivo očitavaju jer Phenom 965 mi je bio na 40, 41°C tokom surfanja, slušanja glazbe itd i na većem broju okretaja dok i5 mi nije prošao 31°C u istim radnjama i sa manjim brojem okretaja ventilatora.

Što znače AUXTIN i TMPIN3? Jesu to možda temp chipseta ili naponske regulacije?

To su dobre temperature za idle aj daj optereti ga 10min s prime95 pa stavi sliju s temperaturama
14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Odvrtio sam prime cca 20min.

Kod HW Monitora gledam CPUTIN i veli 44°C, dok recimo Speccy pokazuje 55°C. Kome sad vjerovat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
veki22 kaže...

Odvrtio sam prime cca 20min.

Kod HW Monitora gledam CPUTIN i veli 44°C, dok recimo Speccy pokazuje 55°C. Kome sad vjerovat?

Prati temperature jezgri, s ostalima se ne zamaraj. Ne prelazi ti 60°C što je više nego dobro.

14 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ok, onda ću gledat temp jezgri samo.

Imam još 2 pitanja pošto mi je ovo prvi Intel dosad pa ga neznam kao AMD.

Zašto ne diže frekvenciju u prime-u do 3.7GHz, a turbo je uključen? Da li je bolje da mu ugasim turbo i speedstep i ručno ga naštimam na 4.0GHz? Vjerujem da bi s ovim naponom trenutnim (možda i manjim) mogao dostić 4.0GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Slobodno udri sa 2500k, ja sam ga sa stock ventom digao na 4.0 pri naponu od oko 1.21v i nikad trzavice najmanje imao nisam. Ni ne pomisljam na novi procesor jos poprilicno vremena. ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Intel i5 Club

Ja imam i5 650 i sa boljim hlađenjem radi stalno na 3,3 Ghz i bez ikakvog napora gura sve igre sa AMD radeon R9 270 2 Gb DDR5 karicom  na reoluciji 1600 x 1200 ili na 1920 x 1080 ...... Dakle dvojezgren je sa dodatne dvije logičke jezgre i troši oko 73W...... 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
W2000 kaže...

Ja imam i5 650 i sa boljim hlađenjem radi stalno na 3,3 Ghz i bez ikakvog napora gura sve igre sa AMD radeon R9 270 2 Gb DDR5 karicom  na reoluciji 1600 x 1200 ili na 1920 x 1080 ...... Dakle dvojezgren je sa dodatne dvije logičke jezgre i troši oko 73W...... 

I ja sam ga imao prije 2500k :)

12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ja sam danas ugradio CM Hyper 212 EVO na svoj i5 3570k

Pokrenuo sam Prime 95 na 15 min i temperatura nije prelazila 48c, je li to dobro?

Neznam inače kakve su temperature dobre za CPU pa bih bio zahvalan na odgovoru.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice