CPU se pregrijava

poruka: 69
|
čitano: 27.516
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: CPU se pregrijava
ViiX kaže...

Uđi u BIOS i tamo ga iskljuci, malo potrazi, naci ces ga, i kad ga nades odi na njega i stavi na disabled.

Ti imaš to uključeno?

16 godina
neaktivan
emerik kaže...

Vidim da je uključen Cool n Quiet ,ali kad npr. kopiram on ne povećava takt i 3x duže kopira nego prije,mogu to kak isključiti?

Cool&quiet se isključuje u biosu.

15 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Molim pomoc!kupio sam amd phenom II x4 955.sad je problem sta se cuje da je za poluditi i temperatura kad nista ne radi 35 C pa vise,a kad sam na netu i skidam nesto onda cak i do 60 i vise.jel to normalno i kaj napraviti?jel uzet novo hladenje i koje preporucate ili reklamirati.iritira me zvuk cijela soba se cuje kad zuji.imao sam prije athlonax2 5000++ i nije se tak cuo a temp je bila oko 30 C pa nes vise kod igranja.dal uzet vodeno hladenje?

kiki0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kiki0 kaže...

Molim pomoc!kupio sam amd phenom II x4 955.sad je problem sta se cuje da je za poluditi i temperatura kad nista ne radi 35 C pa vise,a kad sam na netu i skidam nesto onda cak i do 60 i vise.jel to normalno i kaj napraviti?jel uzet novo hladenje i koje preporucate ili reklamirati.iritira me zvuk cijela soba se cuje kad zuji.imao sam prije athlonax2 5000++ i nije se tak cuo a temp je bila oko 30 C pa nes vise kod igranja.dal uzet vodeno hladenje?

Za pocetak u BIOS-u(kad ukljucujes komp,stiskaj "del''i otvorit ce se BIOS postavke)ukljuci Cool And Quiet,to bi trebalo da smanji okretaje ventilatora kako pada temp.procesora.Provjeri i hladenje u kucistu i ako nemas dovoljno protoka svjezeg zraka to takoder dize temperaturu proca i ostalih komponenti.Bilo bi dobro da uzmes kvalitetniji hladnjak i Artic cooling ili Zalman  termalnu pastu i zamjenis AMD-ov hladnjak.

dasHHa
15 godina
neaktivan

da al meni se cuje ventilator kad proc pocne se grijat tako se i vent pojacava tj radi brze.imam jedan vent sa strane koji odvodi zrak iz kompa.da stavim jos jedan da upuhuje zrak unutra il jos jedan da zrak ide van?imam mogucnost nasuprot proca da stavim jos jedan vent da upuhuje na njega,jel bi to bilo pametno stim da bi on mogao napravit vrtlozenje zraka i onda ovaj na procu nebi radio kak se spada.da najpametnije bi mozda bilo novi hladnjak i njegov vent.neznam ni sam najrade bi vodeno hladenje stavio al kazu da ga je tesko staviti i da nema tekucine tak za kupit kod nas i da je odrzavanje tesko sa tim.

kiki0
15 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

za kolko bi takav novi hladnjak i vent smanjio temperaturu proca?jel se i ovako grije a kaj bi bilo da ga se ide klokat?radio bi na 100 C.tj.nebi radio neg bi se gasio stalno

kiki0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kiki0 kaže...

da al meni se cuje ventilator kad proc pocne se grijat tako se i vent pojacava tj radi brze.imam jedan vent sa strane koji odvodi zrak iz kompa.da stavim jos jedan da upuhuje zrak unutra il jos jedan da zrak ide van?imam mogucnost nasuprot proca da stavim jos jedan vent da upuhuje na njega,jel bi to bilo pametno stim da bi on mogao napravit vrtlozenje zraka i onda ovaj na procu nebi radio kak se spada.da najpametnije bi mozda bilo novi hladnjak i njegov vent.neznam ni sam najrade bi vodeno hladenje stavio al kazu da ga je tesko staviti i da nema tekucine tak za kupit kod nas i da je odrzavanje tesko sa tim.

Skini bočnu stranicu pa reci kakve su temperature. Nemaš potrebe za vodenim hlađenjem. Čak ga i nije toliko komplicirano održavati koliko instalirati prvi put, a tebi niti nije potrebno... Evo imaš sve tu:

KLIK

U stvari, jedino vodeno hlađenje koje bi ti se isplatilo jest Corsair H50 (750 kn). Sve je već tvornički sređeno, ti ga samo metneš na proc... Moraš imati 120 mm rupu di bi trebao ići vent.

Onda bi mogao i pristojno clockati proc...

Koliko sam shvatio tebe više zanima tišina nego nekakve posebne performanse...

Onda ti je najbolje možda uzeti neko ekonomično i tiho rješenje, ako ne misliš clockati...

Možda Scythe Katana 3 (170 kn)?

EDIT: Evo vidim da bi ti i klokao malo. Ajde onda bi mogao i Mugena 2 (cca 350 kn ili manje) ubost ako imaš novaca... Mislim da ti se ništa drugo ne isplati previše jer je ili bučno ili preskupo...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 10:09 (RoyalBlood).
15 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Hvala vam unaprijed.da nezanima me klokanje jel mi stvarno vrti sve bez problema u full-u.jel imam ati 5770,asus m3n maticnu,antec 500w napaj.itd jos uz ovaj proc miran sam 3god.sam da ne grije tolko i ne cuje se.a kak cu znat za te rupe za vodeno napajanje jel se to serafi na maticnu ili gdje?da al mislim da cu uzet tak skuplje hladenje pa sam miran kad sam pukno tolko sad jos i to cu pregrist.

kiki0
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU se pregrijava

Ponavljam ti da vodeno hlađenje osim H50 nema smisla. Rađe uzmi kvalitetan zračan hladnjak, možeš i npr. Zalman CNPS10X Quiet...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice