dakle imam ovaj procesor i sad sam stavio na plocu jednu BFG maxcore GTX260, e sada dali ce ako stavim jos jednu 260-tku biti usko grlo procesor ili ipak nece, kako bi si mogao "izracuna" i ako mogu di koliko bi zapravo mogao ic s grafikom da processor ne bude usko grlo, da napomenem igram se na rezoluciji 1920*1200 tako da je tu obicno grafika usko grlo a ne proc... ovo pitam jer ako bi proc bio preslab da znam isplanirat pare u narednim mjesecima za nadogradnju jer koliko vidim nestaje uskoro q6600 i q6700 (iako je mozd bolje neki E8XXX, ali lako sada za to...)
Core 2 duo E6600
- poruka: 20
- |
- čitano: 4.841
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a da ga jednostavno samo kloknes , s tom maticnom na nekih 3.4, 3.6 ghz
imao sam ga clocaknog i onda sam fleshao bios i zaboravio spremit OC profil i sad moram ponovo ulovit vremena i clockat ga to je istina... ali svejedno ok onda moze odgovor na moje pitanje kolika je granica za graficku u slucaju cpu=2,4GHz i cpu=3,4GHz
jako usko grlo...
bolje uloži novce u novi proc, bolje će iskoristit tu jednu gtx-icu
gtx260 ti je sasvim solidna za tvoju rezoluciji.cemu dvije?
bas da je dosta jedna na ovoj rezoluciji i nije... a kao drugo za sada nisam primjetio da je cpu usporavao graficku u radu u igrama zato pitam dali bi se to dogodilo da stavim jos jednu (jer pretpostavljam da bi) i dali bi OC na 3,4GHz to rijsio...
Ma kani se tih gluposti s SLI-em.Dovoljna je i jedna.Ako staviš dvije, osjetićeš ubrzanje 30%, a platit 100%.Pa je li to isplativo.I da ne napominjen zahtjevima za napajanjem.
Ako se hoce igrat glatko na toj rezoluciji jedna mu 260gtx nece biti uvijek dovoljna, da ne pricamo o crysis-u, farcry 2 i ostalim igrama koje ce moci prepoznati sli i omogucit tu rezoluciju s max detaljima i popaljenim 4AA + 16AF, ako moze neka slobodno ubaci jos jednu!
Naravno e6600 nece biti dovoljan ni da se klokne na 3.6ghz, zato sto jednostavno jedna njegova jezgra nije u stanju "filat-i" jednu gtx-icu, znaci jedan q6600 @3.0 bi bio idealan, eto toliko od mene!
Ako se hoce igrat glatko na toj rezoluciji jedna mu 260gtx nece biti uvijek dovoljna, da ne pricamo o crysis-u, farcry 2 i ostalim igrama koje ce moci prepoznati sli i omogucit tu rezoluciju s max detaljima i popaljenim 4AA + 16AF, ako moze neka slobodno ubaci jos jednu!
Naravno e6600 nece biti dovoljan ni da se klokne na 3.6ghz, zato sto jednostavno jedna njegova jezgra nije u stanju "filat-i" jednu gtx-icu, znaci jedan q6600 @3.0 bi bio idealan, eto toliko od mene!
znam iz iskustva da NIJE DOVOLJNO da gtx260 (sa 216 jedinica koja je gotovo jednako brza ko i gtx280, minimalno tj zanemarvio sporija) na mojoj rezoluciji vrti sve kako treba jer jednostavno nije to sta je nekima dovoljno da igraju na manje od 20 fps.a meni to jednostavno smeta za oci i za ugodno igranje je potrebno barem preko 30...
Vidim da imas mushkin redline DDR2 1000 memoriju,jos piki cooler i moci ces "nahranit" bez beda obje graficke
Mislim da bi proc trebao biti stabilan na 3.3GHz,a to ti je sasvim dovoljno
Vidim da imas mushkin redline DDR2 1000 memoriju,jos piki cooler i moci ces "nahranit" bez beda obje graficke
Razlika u cache-u je 2mb sto nije tako puno,kada pogledas po testovima e7300 je mrvicu sporiji od e8200 koji ima 6mb a e7300 3mb,vise je stvar u takt-azi,tako da na 3.3 ili jos bolje 3.6GHz proc nemoze biti usko grlo
ok.
onda jedna molba za hyka. ako kupiš drugu gtx-icu napravi neki benč s jednom, a onda s SLIem... (s kloknutim procom naravo)
ok ja isto mislim da razlika izmedu E8xxx i e6xxx moke večika kada se radi o istom taktku sto se vidi iz prilozenog linka... kad (i ako pribavim) drugu benč cu neki postavit definitivno... da razuvijerim da E6600 nije dovoljno jak hihi...