Pozdrav ljudi,
Evo moram da izabrem prijenosnik (ne za sebe). Zbog ogranicenosti ponude i budzeta, u obzir sam uzeo ova dva. Online ponuda je ovdje. Gornja cijena je nekih 1200 KM, mozda moze jos +100KM (oko 4500 kuna, mozda jos +400).
Programi koji ce se izvoditi su proengineer, autocad, corel... Koliko su ovi programi zahtjevni za CPU i RAM (znam da jesu ali u kojoj mjeri, da li da idem na 2 GB ili je dovoljno 1GB)? MSI ima Athlon 64 x2, a Acer je na pentium-dual core. Oba malo probijaju budzet, s tim da MSI ima 2 GB memorije dok bi na Aceru to morao dokupiti. Takodjer je garancija na MSI 2 godine, a na Acer 1 g.
Naravno, da li Acer ili MSI mozda imaju nekih problema vezanih za te serije ili opcenito? Jos napominjem da je obavezan 17'' ekran i numericka tastatura.
Da li Athlon ima bolju arhitekturu za navedene programe (i opcenito) od ovog pentiuma (ne znam jel on baziran na staroj P4 jezgri ili na onim pentium M procesorima) i da li opravdava razliku u cijeni?
Unaprijed zahvaljujem na kvalitetnim prijedlozima i odgovorima, ako neko u navedenoj online ponudi nadje nesto bolje za tu cijenu, neka da prijedlog.
Eto toliko.
P.S. Bez uvrede, trazim misljenja i prijedloge strucnih (i iskusnih) korisnika koji imaju iskustva s navedenim prijenosnicima, serijama i proizvodjacima, a ne misljenja djece koja citaju specifikacije i onda ih ponove ovdje, to mogu i sam :)