Zato što su već bili odradili taj prelazak na voip, a oni na 08009000 me otkantaju...
Što je IMS (IP Multimedia Subsystem)
- poruka: 72
- |
- čitano: 51.461
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Ma oni su starom rekli da jedino mogu spojiti tako da premjeste modem pored telefona, a ja hocu u svojoj sobi modem, a i staroj smeta modem jer je morala pomaknuti cvijece :)
kod nas su najavili gašenje anologne centrale mama mi je na h1 usluzi telefona(preko žice t coma) nju još nisu prebacili na voip.
dali kod drugog operatera to ide drugačije?
Je li moguće imati 2 telefona ako smo na VOIP-u? Na ruteru imam još Phone2 slobodan, mogu li tu upiknuti drugi telefon?
Je li moguće imati 2 telefona ako smo na VOIP-u? Na ruteru imam još Phone2 slobodan, mogu li tu upiknuti drugi telefon?
-nakon što nazoveš operatera i zatražiš dodatni broj, da. Prije, ne.
sori ako je tema malo stara ali želim dodat nešto: Točno je da, ako nestane struje, nećeš moć zvati sa ni primati bilo kakav poziv na fiksnom telefonu. U slučaju da se nešto loše desi, nećeš moć ni hitne brojeve zvat, logično pošto modem mora bit upaljen i sinkroniziran s centralom, što vodi do toga da svaki router mora bit spojen barem na UPS (neprekidno napajanje) da bi za vrijeme nevremena sve bilo upaljeno i radilo ok neko vrijeme od vremena nestanka struje, ALI to nije sve. Kad ti centralu na koju si spojen prebace na IMS i ako su parice (linija) od centrale do tvoje kuće ili obližnjeg razvodnog ormarića udaljene 3 km ili više (u mom slučaju izmađu 3.5 km i 4 km), I BRZINA interneta će ti se smanjiti u odnosu na onu koju si imao prije nego što te prebace na IMS. Meni je sad brzina 2.2 Mbps i zvao sam ih pa su rekli da sve korisnike automatski prebacuju na IMS (voip)... ja sam znao da ako me prebace na IMS da će mi brzina pasti, i pala je... isto zbog toga što je router sa ISP-ovim softverom jako loš. Jedino mogu kupiti neki dobar "retail" router i vidjeti da li će mi s njim brzina biti ok ali sumnjam jer u razgovoru s agenticom ona priznaje da je ova centrala preopterećena korisnicimašto je apsurdno da se smije desit ali i logičan razlog, jer prije nekoliko godina brzina interneta je bila ravno 4 Mbps ili čak mrvicu više oko 4.20 Mbps pa kad je "brzina" počela zajebavati, čak sam prebacio max-tv sa linijskog na satelitski u nadi da će mi brzina morat bit 4 i ne manja, brzina interneta nije bila ni 4 nego najviše oko 3-3.5 Mbps tako da je sad nakon što su me prebacili na IMS(voip) JOŠ sporija i ide sad 2.20 Mbps down najviše... šta da radim više ne znam. da se preselim? da financiram izgradnju nove centrale i novog optičkog kabela (ili bakrenog sa paricama najvećeg mogućeg presjeka) duljine 4km koji će ići od centrale u obližnjem gradu do sela u kojem stanujem? da kupim dodatnu liniju i da plaćam dvostruko da bih imao 4 Mbps? da isključim telefonski broj tako da koristim samo internet? ne znam da li bi radilo ali iskreno, ne treba mi ni telefon toliko jer imamo mobilne telefone... ali katastrofa je situacija... čovjek se mora ili preseliti u naselje gdje je vdsl2 moguć preko tih parica ili financirati dio infrastrukture. Ali nije mi jasno kako si telekom može dopustiti da doda nove korisnike na centralu kada i sama centrala sa postojećim korisnicima radi praktički na granici svojih mogućnosti... naravno da će nama seljacima smanjivat brzinu da bi novi građani mogli dobit i broj I INTERNET I IPTV umjesto da nadograde centrale da izdrže više a da se nikome ne smanji brzina ili da puca veza. Jer, još jednom, nije u redu da dobijemo manje od onoga što plaćamo, to je jasno... ali nije ni u redu da većina ruralnih naselja nema mogućnost VDSL2 ili barem za najosnovniju brzinu interneta i da sve to radi kako treba bez pucanja i bez smanjenja brzine dok je to u gradovima dostupno svima i prelazak na 30 Mbps (turbo opcija) i radi k'o Bog. Ili svima isto ili nikome ništa i ćao.
jedino rijesenje je fttc, al to ce bit nezna se.
jedino rijesenje je fttc, al to ce bit nezna se.
fttc bi bilo?
usput jel se može koristiti taj voip(ims) na nekom drugom uredjaju,..riknula mi baterija od bežičnog pa dok ne dodje zamjenska..
mislim ako plačam da bi trebao imati pravo koristiti sa bilo čega..a ne isključivo dect bežični..
usput pošto vidim dasi stručan nije li upravo sip phone takav uredjaj?