Local area Netw conn doesn't have a valid IP confi

poruka: 52
|
čitano: 9.044
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Ajd ti fino stavi statičku IP adresu... Treći tvoj post. Stavi sve na manual ovako:

IP adresa: 192.168.1.128

Gateway: 192.168.1.1

Subnet mask: 255.255.255.0

DNS 1: 8.8.8.8

DNS 2: 8.8.4.4

Restartaj PC i vidi jel sve radi kako treba.

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Jep, radi sad sve.

Znači tako nek ostane?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Local area Netw conn doesn't have a valid IP c

Ostavi tako i kad ti se idući put zblesira, opet slikaj ipconfig /all

16 godina
neaktivan

Ok, hvala puno na pomoći!

0 0 hvala 0
17 godina
foka_bez_oka kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Servisi ovise o servisima. Strgaš jedan, strgaš sve. Najlakše je lupat po svemu (i napraviti još 15 dodatnih problema) nego korak po korak ručno utvrditi u čem je ebeni problem.

Pa da, i baš vračanje servisa na defaultne postavke ih postavi da budu oankvi kakvi trebaju biti u toj međuovisnosti.

To je najbolje riješenje uvijek ako je problem u nekom servisu.

10 godina
neaktivan

kako mrzim kad neko da takav smajl bez argumenta, očito se radi o budali

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Windows dolazi sa konfiguiranim servisima i konfiguira ih nakon instalacije i apdejta.

Inace apdejti pisu u registar kljuc koji konfiguira servis(e). Prema tome, vracanje na defualtne postavke je isto kao i backup - restore servisa. Jer ce se i morati restartat nakon cega ce se servisi ako trebaju na osnovu starih registri kljuceva posloziti kako trebaju (npr servis koji defaultno nije pokrenut ali ga je nakon instalacije pokrenuo neki driver ili apdejt)

Nisam znao da je backup najgluplja stvar koju mozemo napraviti .

Hvala ti sedmogodisnji korisnice sto si me ovim svojim jakim argumentom tome naucio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 20:15 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne.

17 godina
foka_bez_oka kaže...

Windows dolazi sa konfiguiranim servisima i konfiguira ih nakon instalacije i apdejta.

Inace apdejti pisu u registar kljuc koji konfiguira servis(e). Prema tome, vracanje na defualtne postavke je isto kao i backup - restore servisa. Jer ce se i morati restartat nakon cega ce se servisi ako trebaju na osnovu starih registri kljuceva posloziti kako trebaju (npr servis koji defaultno nije pokrenut ali ga je nakon instalacije pokrenuo neki driver ili apdejt)

Nisam znao da je backup najgluplja stvar koju mozemo napraviti .

Hvala ti sedmogodisnji korisnice sto si me ovim svojim jakim argumentom tome naucio.

Backup nije najgluplja stvar koju čovjek može napraviti, ali nekontrolirani restore je među najglupljima.

"Defaultne vrijednosti", tj. startanje servisa kod bilo kojeg ozbiljnije složenog računala (iliti, s malo više SW-a nego što daje inicijalna instalacija) ne postoji.

I ovo sa "sedmogodišnjim korisnikom" mi baš i nije jasno, već viđam to u par tema, to je neki fetiš ili...?

10 godina
neaktivan

Ne. Ti programi za restoranje servisa poznaju samo osnovne servise koji su bitni i njih vraćaju na osnovne postavke bez obzira bio tvoj win tek inastaliran ili glomaznan i star

vjerujem da je takav jedan program vrlo sličan Microsoftovom patchu koji konfigura servise tokom instalacije wina

kao kad popravlja windows sa cdom jer ne želi butati,  tu nema ništa loseg

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 12:08 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
foka_bez_oka kaže...

Ne. Ti programi za restoranje servisa poznaju samo osnovne servise koji su bitni i njih vraćaju na osnovne postavke bez obzira bio tvoj win tek inastaliran ili glomaznan i star

vjerujem da je takav jedan program vrlo sličan Microsoftovom patchu koji konfigura servise tokom instalacije wina

O kakvim ti to ozbiljnim programima za "restoranje servisa" pričaš?!?

10 godina
neaktivan

A ima ih puno, vjerojatno i ms ima svoj alat za servise... znao sam to koristiti i nikad problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
foka_bez_oka kaže...

A ima ih puno, vjerojatno i ms ima svoj alat za servise... znao sam to koristiti i nikad problema...

Pitam konkretno. System state se da backupirati na brdo načina, ali želim info kojim ti to radiš, a da zna pratiti promjene u servisima koje mijenjaju razne aplikacije.

10 godina
neaktivan

Ne treba znati pratit promjene koje mjenjaju razne aplikacije, treba znati samo koji su kritični servisi, oni osnovni potrebni za rad

Isto kao da kažeš da repair windowsa preko cda mora pratiti sve aplikacije... glupost. On samo popravi ono bitno.. 

koji sam koristio ne sjećam se sad baš. ..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 12:18 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
foka_bez_oka kaže...

Ne treba znati pratit promjene koje mjenjaju razne aplikacije, treba znati samo koji su kritični servisi, oni osnovni potrebni za rad

Isto kao da kažeš da repair windowsa preko cda mora pratiti sve aplikacije... glupost. On samo popravi ono bitno.. 

koji sam koristio ne sjećam se sad baš. ..

I nakon svega ovog se čudiš facepalmu?!?

Napraviš restore samo za "kritične servise"? Ideja OS-a je da omogući rad aplikacijama, ne da sebe drži na životu. A tu su aplikacijski servisi puno bitniji.

10 godina
neaktivan

Ja ne kužim da li pričam zidu?

Taj program vjerojatno ni neće dirati servise aplikacijama nego će samo pogledati i po potrebi vratiti one sustavno kritične servise nakon čega ćeš restartati.

a aplikacije ako su podesile neki servis sebi, učinile su to preko registra valjda i vjerojatno da će nakon restartati čak i ako ga program promjeni one opet sebi podesiti. Jer program neće postaviti sigurno servis neki na disable, a ako je na manualno mislim da će ga aplikacija sama pokrenut..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 12:26 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
foka_bez_oka kaže...

Ja ne kužim da li pričam zidu?

Taj program vjerojatno ni neće dirati servise aplikacijama nego će samo pogledati i po potrebi vratiti one sustavno kritične servise

Ako aplikacijski servisi mijenjaju postavke windows servisa, a što je jako česta situacija iz niza razloga, na koji način restore istih na defaultne vrijednosti pomaže?!?

Jesi li se ikad ozbiljnije pozabavio servisima? Što su to "sustavno kritični servisi"?

10 godina
neaktivan

Pa eto ti network... njega će sigurno popraviti i kritičan je

ne mijenjaju aplikacije postavke windows servisa već samo po potrebi uključe neki nekritičan sistemski servis, ali većim djelom instaliraju svoj

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 12:29 (foka_bez_oka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
foka_bez_oka kaže...

Pa eto ti network... njega će sigurno popraviti i kritičan je

Sigurno kažeš? A što je to network servis? Niti postoji samo jedan "network servis" niti je to neovisno o tome što računalo radi i na koji način te s kojim aplikacijama radi.

10 godina
neaktivan

Je li s tobom sve u redu? Imaš li i ti fetiš? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A da vi radite svi u safe modu? Tamo je ipak dignut minimum minimuma....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
foka_bez_oka kaže...

Je li s tobom sve u redu? Imaš li i ti fetiš? 

Imam, zezanje onih koji drugima krivo objašnjavaju.

Sum_of_all_fears kaže...

A da vi radite svi u safe modu? Tamo je ipak dignut minimum minimuma....

Nego, samo ljudi onda očekuju čuda.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice