Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.335
|
čitano: 1.312.099
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
dax-lax kaže...
Jeste dodavali kakve specijalne firewall ruleove pošto taj dio ne obavlja više speedport?

ništa posebno, manje/više standardni rulovi na mom routeru

hrčak kaže...

Pozdrav kolege, trebao bi malu pomoć vezano uz Iskon. Jel je netko nedavno prelazio na Iskon, da mi napiše kakva su mu bila iskustva? Uskoro mi istječe ugovor kod HT-a, a pošto su im novi paketi dosta skupi, planiram prijeći na Iskon. Jedino me brine što mi je žena rekla da se čeka mjesec dana na uključenje usluge, pa me zanima, čim predam zahtjev za prijelaz, da li će me HT odmah isključiti? Isto tako, pošto je cijela infrastruktura i optički kabel od HT-a, ako prijeđem na Iskon, da li ja moram i dalje nešto HT-u plaćati? I da li bi preporučili uzeti paket kod Iskona sa ugovornom obvezom ili bez? Hvala.

obično stari operater isključuje uslugu na dan kad novi uključuje

ne plaćaš ništa HT-u

11 godina

Od 01.01.2025. Iskon je HT tj. u 100% vlasništvu HT pa oni vrše spajanja i intervencije a i račun ima dodanu oznaku HT.

5 godina
AF139 kaže...

Od 01.01.2025. Iskon je HT tj. u 100% vlasništvu HT pa oni vrše spajanja i intervencije a i račun ima dodanu oznaku HT.

Kakav je odnos HT-ovih tehničara/servisera prema korisnicima Iskona? Jesu li zadnji na redu za popravak? Prvo HT, pa onda svi ostali?

14 godina
zelenapaprika kaže...
AF139 kaže...

Kakav je odnos HT-ovih tehničara/servisera prema korisnicima Iskona? Jesu li zadnji na redu za popravak? Prvo HT, pa onda svi ostali?

Moje iskustvo je da su i prije potpunog preuzimanja brzo sve rješavali ali bi znali spomenuti da bi njima bio neki dio lakši za odraditi da sam u ht-u.

Jednom sam prilikom prije 2-3 godine htio da mi se priključak preseli na najbliži stup umjesto, kako je tada bilo, skroz u krug preko susjednove kuće na moju. Postojao je papir na kojem se traži izmještanje te je na samom linku pisalo da se može čekati na do nekoliko mjeseci.

Kad sam prijavio neki random kvar par dana poslje i pitao ht tehničara kojim načinom je najbolje zatražiti premještanje, odmah je rekao da može on predati zahtjev i pitao samo da mu pokažem koji stup i na koji dio kuće želim da ostavi ormarić.

To je bilo petak ujutro. Subota oko 11, ja na poslu, zovu ht-ovci da je novi vod spojen, taman završavaju. Početkom godine provukli po ulici optiku, spojili me prije mjesec dana. Nikakvih problema, sve pitali gdje hoću i kako da spoje. Otvorio im kuću i otišao na posao. Sve je bilo po dogovoru točno kako sam htio. 

Iskon sam i dalje. Sada je jedini limit brzina. 300/150, iako je bliže 320/200. Ht na istoj poziciji ima istu brzinu kao osnovnu ali se kod njih može dobiti 1G. Za sad mi ne treba više od ovaga pa mi se i ne plaća dosta više da bi dobio veću brzinu.

5 godina
dax-lax kaže...
zelenapaprika kaže...
AF139 kaže...

Moje iskustvo je da su i prije potpunog preuzimanja brzo sve rješavali ali bi znali spomenuti da bi njima bio neki dio lakši za odraditi da sam u ht-u.

Jednom sam prilikom prije 2-3 godine htio da mi se priključak preseli na najbliži stup umjesto, kako je tada bilo, skroz u krug preko susjednove kuće na moju. Postojao je papir na kojem se traži izmještanje te je na samom linku pisalo da se može čekati na do nekoliko mjeseci.

Kad sam prijavio neki random kvar par dana poslje i pitao ht tehničara kojim načinom je najbolje zatražiti premještanje, odmah je rekao da može on predati zahtjev i pitao samo da mu pokažem koji stup i na koji dio kuće želim da ostavi ormarić.

To je bilo petak ujutro. Subota oko 11, ja na poslu, zovu ht-ovci da je novi vod spojen, taman završavaju. Početkom godine provukli po ulici optiku, spojili me prije mjesec dana. Nikakvih problema, sve pitali gdje hoću i kako da spoje. Otvorio im kuću i otišao na posao. Sve je bilo po dogovoru točno kako sam htio. 

Iskon sam i dalje. Sada je jedini limit brzina. 300/150, iako je bliže 320/200. Ht na istoj poziciji ima istu brzinu kao osnovnu ali se kod njih može dobiti 1G. Za sad mi ne treba više od ovaga pa mi se i ne plaća dosta više da bi dobio veću brzinu.

Hvala na informaciji. Mislim da ću se do sredine ljeta prebaciti na Iskon. Jednostavno je jeftiniji. Još uvijek sam na bakru, nikakva optika i neće je očito biti još dugo, ako ikad. Nema smisla više čekati. Pa barem da plaćam manje, a to je internet + telefon 20,9 EUR-a u sljedeća 24 mjeseca.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice