Uzeo za probu al nekako mi se čini 90% šanse da su i kupljeni hahah.. Ma ne može se mjerit MA s ovim. Ovo je jednostavno klase iznad .Sviraju samo tako...A i izgledaju. Od balansa srednjih visokih i basa.. Do boljeg srednjeg podrucja. Svakako pozitivni dojam i jednostavno svira
Vaš audio kutak
- poruka: 11.600
- |
- čitano: 1.759.888
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Super. Bitno je da si zadovoljan. Jel dobiješ kakav popust?
Znamo se privatno pa onda jel smo se našli na nekoj cijeni , s obzirom i da mi to nije prva ni zadnja kupovina od iste osobe

Imam onaj mali EMI tester (link), mjerim tokom dana na nekoliko uticnica po kuci, zanimljiva saznanja:
- raspon smetnji, od cca 100mV do 1300mV! 100mV kasno navecer, preko 1000mV tokom dana. Nekako se poklapa sa iskustvnom da mi hifa uvijek puno bolje zvuci navecer. Mozda je placebo, mozda je subjektivni doman, mozda su mali zeleni, a mozda su i te EMI smetnje!
- grijanje (dizalica topline, bojler, radioatori) je daleko najveci zagadjivac struje, dodaje 600-800mV smetnji kada radi
- TV dodaje oko 200mV.
- mali "conditioner" koji bi kao trebao procistiti struju ustvari dodaje +200mV smetnji (https://www.mcru.co.uk/product/tacima-sc5723-mains-conditioner/?v=d2cb7bbc0d23). Imao sam 2 jer su mi rekli da sto vise to bolje:)
- ganjam AQ Niagara 1200 po hifisharku, mozda ubodem neki za male pare pa testiram. Ako je i dalje isto "smece" u struji, AQ se uvijek lako proda... Mozda iFi Powerstation, izgleda dobro napravljen i ima dobre reviewove, neznam dali se isplati dati gotovo 50% vise za AQ, al taj AQ svi hvale (neki kazu da im nije nis donio jer valjda vec imaju dobru struju sa malo smetnji...)
Imam onaj mali EMI tester (link), mjerim tokom dana na nekoliko uticnica po kuci, zanimljiva saznanja:
- raspon smetnji, od cca 100mV do 1300mV! 100mV kasno navecer, preko 1000mV tokom dana. Nekako se poklapa sa iskustvnom da mi hifa uvijek puno bolje zvuci navecer. Mozda je placebo, mozda je subjektivni doman, mozda su mali zeleni, a mozda su i te EMI smetnje!
- grijanje (dizalica topline, bojler, radioatori) je daleko najveci zagadjivac struje, dodaje 600-800mV smetnji kada radi
- TV dodaje oko 200mV.
- mali "conditioner" koji bi kao trebao procistiti struju ustvari dodaje +200mV smetnji (https://www.mcru.co.uk/product/tacima-sc5723-mains-conditioner/?v=d2cb7bbc0d23). Imao sam 2 jer su mi rekli da sto vise to bolje:)
- ganjam AQ Niagara 1200 po hifisharku, mozda ubodem neki za male pare pa testiram. Ako je i dalje isto "smece" u struji, AQ se uvijek lako proda... Mozda iFi Powerstation, izgleda dobro napravljen i ima dobre reviewove, neznam dali se isplati dati gotovo 50% vise za AQ, al taj AQ svi hvale (neki kazu da im nije nis donio jer valjda vec imaju dobru struju sa malo smetnji...)
Ja svoje probleme riješio tako da sam komp u hodnik uštekao,Marantz mi je jeko osijetljiv i svo smeće je vuko iz utičnice.....
E i da nekako navecer uvik bolje zvuci..

Jeste za to da se uz ovu temu nadoveže tema sa preporukama albuma/pjesama koje slušate/ testirate zvučnike ?
7 | Da |
---|---|
2 | Ne |

Hoću li dobiti bolji zvuk ako uzmem Wiim Mini streamer koji isporučuje do 192kHz/24bit?
Trenutno puštam glazbu preko Bluetootha koji je 16bit standardni codec... Dakle nije aptx i sl., nego najosnovnije...
Glazba ide sa Tidal-a koji ima HiFi kvalitetu, dakle moglo bi bolje.
Mislite da bih primjetio razliku?
Planar ribbon headphone driver
https://www.youtube.com/shorts/pzMfxGfs6aQ
Zanimljivo kako radi....
[SOUND DEMO] Audeze LCD5
Hoću li dobiti bolji zvuk ako uzmem Wiim Mini streamer koji isporučuje do 192kHz/24bit?
Trenutno puštam glazbu preko Bluetootha koji je 16bit standardni codec... Dakle nije aptx i sl., nego najosnovnije...
Mislim da hoces.
Pogotovo jer je BT u pitanju.
Kasnije uvijek mozes taj streamer spojiti na bolji DAC.

Mislim da hoces.
Pogotovo jer je BT u pitanju.
Kasnije uvijek mozes taj streamer spojiti na bolji DAC.
Mislim da je DAC u Denonu čisto pristojan, barem po recenzijama. Uzet ću Wiim Mini i spojiti optički na pojačalo.
U Denonu je integrirani DAC, solidan za tu vrstu uređaja.
Međutim većina externhi od 100 € pa na više (neki Topping npr.) će biti čujno bolji.
Svakako razmsliti o tome !
Postoji li streamer sa nativnom podrškom za Soundcloud a da nije Cromecast ?
Kakav je DAC u Cambidge Audio AXR100?
DAC 200-300 € za B sustav ?
Od npr. ova dva kandidata; kakva su vaša iskustva:
https://www.headfonia.com/loxjie-d30-review/
https://neutrinomobile.hr/loxjie-d30-v2-dac-es9068as-headphone-amplifier.html
https://hd-multimedia.com/trgovina/topping-e50/
https://www.headfonia.com/topping-e50-l50-review/
DAC 200-300 € za B sustav ?
Ak ti treba bluetooth D50S je super, koristim ih dva komada od kako postoje i to radi besprijekorno. Ako hoćeš balansirani onda E50. Svi su ionak debelo transparentni pa biraj fićere.
Bluetooth i amp za slušalice mi uopće ne trebaju u ext. DAC-u.
Bitno je da ima DSD i MQA (za Tidal).
Bluetooth i amp za slušalice mi uopće ne trebaju u ext. DAC-u.
Bitno je da ima DSD i MQA (za Tidal).
Onda uzmi E50.
Možda ovaj:
Možda ovaj:
WIIM je vrh, uzeo ga nedavno... Prezadovoljan... Spojio ga optikom na pojačalo.
Mislim da je ovaj Topping D30 PRO još bolja opcija jer ima svoje napajanje (a ne onih 5V iz PC-a i sl. kao E50), balansirane (prave) izlaze i sl.
Ajd, nema MQA , ali je taj MQA ionako neka "poluprevara".....
https://neutrinomobile.hr/topping-d30-pro-balanced-dac.html
Pozdrav audio ljubci .
Rješavam se neke opreme koja je postala višak pa da napišem ovdje prije nego na njušku stavim .
DAC Topping E30 ( V1)
Ifi zen phono
SMSL AO200
Raspberry Pi4 4gb ( uz njega ide orginal strujni adapter , micro sd 32gb instaliran Volumio , hdmi kabel , metalno kučište i po želji IQaudio DAC Pro Hat )
Mislim da sve osim Raspberry-a još ima važeće jamstvo barem par mjeseci . Koristilo se u sekundarnom sustavu jako malo ili skoro nikako , zato ide na bubanj .
Javite se na PM za dodatni info .
Lp
... i više od dvostruko jeftiniji.
Interesantan mi je (mozda) taj SMSL i Raspberry, pa mi javi na PP cijenu (zasebno za komponentu i zajedno).
Hvala
Zna li se sto o daljinskom upravljacu koji su najavili? Kada bi trebao biti u ponudi?
Kakva im je aplikacija za android? Valja li to, radi stabilno? Dosta je jeftiniji od BS-a, je li to isti rang ili postoji razlog zasto je toliko jeftiniji?
Zna li se sto o daljinskom upravljacu koji su najavili? Kada bi trebao biti u ponudi?
Kakva im je aplikacija za android? Valja li to, radi stabilno? Dosta je jeftiniji od BS-a, je li to isti rang ili postoji razlog zasto je toliko jeftiniji?
Ja imam Wiim Mini... Nemam potrebu za Pro varijantom.
Aplikacija im je fenomenalna, ažuriranja na redovnoj bazi, radi ko švicarski sat. Jednostavno intuitivno sučelje, napravljeno baš kak treba.
Meni bi tako nesto bilo zanimljivo samo zbog stabilne aplikacije i daljinskog upravljaca. Glazba je na NAS-u, pokrenem playlistu a daljinski upravljac koristim za sve ostalo posto mi nije prakticno za svaku sitinicu koristiti mobitel. Trenutno koristim foobar2000 i controler pro apk no vise volim kontrolu pomocu daljinskog upravljaca.
Postoji li opcija importa playlista u aplikaciju?
Aplikacija je ok, ali ima još bugova, meni se vec par puta zamrzla, mozda jer sam svasta isprobavao, sam uređaj je jedom potpuno izgubio vezu sa mrežom pa je jedino hard reset pomogao, i jos par sitnica ali dobro je sto redovito dolaze nadogradnje u smislu popravaka bugova i dodavanja novih mogucnosti na uređaj. U pravilu se aplikacija ni ne mora koristiti jer sve ide i preko nativnih aplikacija za glazbu/stream kao Amazon Music Ultimate app ili Soundcloud app, prijenos zvuka je i tada "bit perfekt" tj u punoj kvaliteti.