Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 4.940
|
čitano: 1.368.494
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Tražio sam nešto za ured i uzeo s Alija Aula F99 Glen of green s linearnim flame purple switchewima. Dolje u videu kako zvuče ako te zanima. Toliko mi se dopalo da sam uzeo jednu i za doma ali Night Country s drukčijim switchewima, Leobog nimbus v3, isto linearni malo glasniji ali baš lagano. Tipkovnice imaju hot swappable prekidače pa se mogu promjeniti u neke druge po ukusu, Bluetooth, spajanje preko receivera ili žice. 8000mah baterija, izolacija u 5 slojeva.... Jedina mana toj tipkovnici u mojem slučaju je osvjetljenje ali ova koja ima Nimbus v3 čiji prekidači imaju full crveno podnožje, kad se stavi bijelo osvjetljenje svijetli rozo ali to je vjerojatno zbog podnožja switcha, onaj purple je proziran pa nema taj problem.

Obje sam platio cca 63€ po komadu kad su bile akcije pa još nadodao kupone, mislim da nisam mogao naći bolje za tu lovu.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.10.2024 21:42 (vrinho).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Promster kaže...

Neka preporuka za ured, mehaničko ali tiho da nebudem naporan. 80-100€. Hvala

Ja tražim isto, sad sam trenutno uzeo ovu s brown switchevima, glasnoća mi je ok za ured, ali su mi tipke na njoj malo premale, nekako su sužene prema vrhu.

https://uvi.gg/sl/izdelek/greed-v2/

Recimo, na ovoj redragon mi tipke odgovaraju, ali je glasna i nema HR layout, ta mi je za po doma.

https://www.redragonzone.com/products/redragon-k557-keyboard

Ako netko zna još neku neku dostupnu s brown switchevima i HR layoutom, ne nalazim baš ništa takvo.

14 godina
sosta kaže...

Ja tražim isto, sad sam trenutno uzeo ovu s brown switchevima, glasnoća mi je ok za ured, ali su mi tipke na njoj malo premale, nekako su sužene prema vrhu.

https://uvi.gg/sl/izdelek/greed-v2/

Ako netko zna još neku neku dostupnu s brown switchevima i HR layoutom, ne nalazim baš ništa takvo.

Vidim ova Uvi Greed V2 je na Mall.hr s kodom za 20% na 39€, dal da se uzme to?

13 godina

Danas sam je uzeo u ured, kolege kažu da nije baš tiha, ali možda se naviknu :-).

Ostaju mi još crveni linearni switchevi za probu, ali ne znam, oni mi nekako ne pašu nakon ovih s klikom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2024 12:30 (sosta).
15 godina
Dag kaže...
8ax kaže...

Jel ima Royal Kludge S98 kod nas negdje za kupit, vidim da ima ostalih njihovih modela? Ili bilo gdje u Europi a da nije neka smiješna cijena.

Ako ne, prihvaćam prijedloge za drugu tipkovnicu s ovakvim (ANSI 98%, NE 96%/1800) layoutom koja je dostupna kod nas.

Ne znam kolko bi bila smiješna cijena za tu tipkovnicu ali možeš naručiti direktno od Royal Kludge-a (rkgamingstore.com) za 117,50 €

Na aliexpressu u njihovom dućanu je 118 €, ako imaš kakve kupone može ispasti i jeftinijne

A službeni MSRP je $99... znači kad na tih 118€ platim carinski postupak i PDV, ispadne me cca 160€ za tipkovnicu koja je realno no-name.

može jedino gore
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 4:40 (8ax).
11 godina
8ax kaže...
Dag kaže...
8ax kaže...

Jel ima Royal Kludge S98 kod nas negdje za kupit, vidim da ima ostalih njihovih modela? Ili bilo gdje u Europi a da nije neka smiješna cijena.

Ako ne, prihvaćam prijedloge za drugu tipkovnicu s ovakvim (ANSI 98%, NE 96%/1800) layoutom koja je dostupna kod nas.

Ne znam kolko bi bila smiješna cijena za tu tipkovnicu ali možeš naručiti direktno od Royal Kludge-a (rkgamingstore.com) za 117,50 €

Na aliexpressu u njihovom dućanu je 118 €, ako imaš kakve kupone može ispasti i jeftinijne

A službeni MSRP je $99... znači kad na tih 118€ platim carinski postupak i PDV, ispadne me cca 160€ za tipkovnicu koja je realno no-name.

Sa aliexpressa sam dosta naručivao (akko tipkovnicu, soundcore slušalice...) i nikad nisam imao dodatnih troškova.

Za naručivanje direktno od Royal Kludge-a ne znam, ali obzirom da im je u cijenu uključen porez isto ne bi trebalo biti dodatnih troškova.

Inače trenutno imaju neki popust pa je cijena 93,95€

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 13:14 (Dag).
13 godina

Bok, došlo je vrijeme da zamijenim tipkovnicu nakon nekih 10 godina pa bih trebao preporuku. 

Gledam da je mehanička, obavezno full size, a i tipke za multimediju su dobrodošle, ali ne i obvezne. Mora biti tiha, i ako je moguće bijelo LED osvjetljenje (nisam siguran može li svaka RGB postaviti obično bijelo osvjetljenje). Budžet od 30 do 130 eura, neki best buy bi htio.

Zaboravih napomenut - poželjno bežična i da ima multi device (laptop i komp da mogu spojit)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2024 22:22 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Akko ISO-DE/UK/Nordic mehaničke tipkovnice do 50% popusta, Black friday early access.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2024 14:12 (notloB).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Tony1999 kaže...

Bok, došlo je vrijeme da zamijenim tipkovnicu nakon nekih 10 godina pa bih trebao preporuku. 

Gledam da je mehanička, obavezno full size, a i tipke za multimediju su dobrodošle, ali ne i obvezne. Mora biti tiha, i ako je moguće bijelo LED osvjetljenje (nisam siguran može li svaka RGB postaviti obično bijelo osvjetljenje). Budžet od 30 do 130 eura, neki best buy bi htio.

Zaboravih napomenut - poželjno bežična i da ima multi device (laptop i komp da mogu spojit)

Uzeo REDRAGON Horus K618 s Aliexpressa za 63€

10 godina

Bok, trazim bezicnu tipkovnicu sa pozadinskim osvjetljenjem + miš, kombo bi bilo odlican. Samo da je tiha, netreba full size, za 50-60€. Hvala. 

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pozdrav. Tražim neku mehaničku tipkovnicu, ali da nije full size jer nema dovoljno prostora na stolu za nju. Koja je sad aktualna odnosno best buy, a dobra i naravno što jeftinije.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
8 mjeseci

Trebao bih preporuku za mehaničku tipkovnicu (100-postotni layout, obavezno ISO UK/HR/DE, dakle s velikom Enter-tipkom) za tipkanje. Cijena nije ključna jer tipkovnicu ne kupujem svaki dan.

Trenutačno imam Das Keyboard 4 s plavim prekidačima, ali došlo joj je vrijeme za zamjenu zbog dotrajalosti (imam je otkad je izišla, sad se počela odspajati sama od sebe i postala je nepouzdana). Vidim da postoji Das Keyboard 6, također s plavim prekidačima, koja bi trebala biti poboljšana inačica četvorke. Na prvu bi se reklo - taman za mene, jer četvorkom sam jako zadovoljan. No očito se u međuvremenu pojavilo mnogo više izbora nego što ga je bilo prije 10-ak godina; vidim da postoji više vrsta plavih prekidača i da se npr. na Redditu stvorila supkultura ljubitelja mehaničkih tipkovnica. Moram priznati da nisam u tome, a volio bih odabrati opet pouzdanu i kvalitetnu tipkovnicu za idućih 5-10 godina. Donekle me obeshrabruje što se u toj supkulturi na Redditu Das Keyboard 4/6 uopće ne spominje kao dobar izbor iako su joj recenzije na internetu dobre.

Što mi je činiti? Imate li kakvu preporuku? Kupiti DK 6 ili nešto sasvim drugo, po osjećaju tipkanja slično...? Napominjem da mi stvarno treba za tipkanje (programskog koda i prirodnog jezika), igre igram na gamepadu i nije mi nimalo važno da je tipkovnica optimizirana za igranje. Glasnoća tipkovnice također nije važna jer ću je rabiti u uredskoj sobi koju ne dijelim ni sa kim.

Hvala! 

0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam se vodio istom logikom (sa 4 brown na 6 blue) i ostao razocaran u 6-icu. Prva koju sam dobio se "razdvajala". Na mjestu gdje se gornji pokrov treba spojiti sa donjim dijelom se odvajala. Dobio sam drugu, na njoj tog problema nema, ali za slovo O s vremena na vrijeme treba primjeniti vecu sliu nego sto je potrebno za ostale tipke. Kao da malo zaglavi. Sve u svemu osjecaj mi je da im je kvaliteta pala.

11 godina

Trebam pomoć s odabirom tipkovnice.

Trenutno imam Logitech pro TKL, već je stara i vjerojatno dotrajala.

Primjetio sam da nekada ne pritisnem tipku do kraja ili tipka ne registrira. Nekako mi se i ne svidjaju mehaničke zbog visine, pa razmišljam o low-profile.

Gledam Keychron, ali se ne snalazim u svom tom izboru. Koliko sam uspio dokučiti da bi mi linearna više odgovarala, valjda.

Ne tipkam previše, više za igre tu i tamo.

0 0 hvala 0
13 godina

htio bi si kupit neku mehanicku za ured, najbitnije da je tiha, i volio bi da je 75+ keys, al neznam koje switcheve da gledam. tipa sad amazon ima neke akcije i ima masu izbora do nekih 70-80€. Gledam si recimo aula i royal kludge. moze neka preporuka sta je ok? moze i neka druga marka. volio bi ubost nesto sad na bf

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina

Ima li netko kakvu preporuku za office use wireless keyboard i mouse, može combo... može odvojeno?

Bitno je da je tiho i da nije neki jeftini šrot. Tipa do 100-150e oboje
HR layout je bitan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
filter160 kaže...

Ima li netko kakvu preporuku za office use wireless keyboard i mouse, može combo... može odvojeno?

Bitno je da je tiho i da nije neki jeftini šrot. Tipa do 100-150e oboje
HR layout je bitan.

Ako nekoga zanima uzao sam "Cherry Stream Desktop Recharge"

Zadovoljan

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2024 11:48 (filter160).
16 godina

Pozdrav.

Trebao bih preporuku za tipkovnicu: imam 17" laptop na stalku i Logitech-ov G Pro miš pa mi treba nešto da se upari s time.

Uvjeti:

- USB priključak

- pozadinsko osvjetljenje

- HR tipkovnica

Koristio bih je za povremeni gaming i surfanje. Ne mora nužno biti Logitech i može biti  manjih dimenzija. Što se tiče cijene, ništa preskupo...

Hvala! 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice