Zabava ispod radara

poruka: 2
|
čitano: 3.175
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Zabava ispod radara

 

Dosta vam je Crysisa, Call of Dutya, Need for speeda i sl.? Ako nije ne čitajte dalje. U suprotnom nudim vam temu gdje će se pisati o igrama koje su niskobudžetne, bez medijskog odjeka i sl. Naslovi koji i nisu ekstra klasa po reviewima, prošli su relativno nezamječeno, ispod radara, no mene su osobno uspjeli zabaviti i želim neke od njih podijeliti sa vama. Molim vas nemojte me zasipati TD-ima. Gledao sam po temama i takvu nisam našao, no ako postoji, recite i zamolit ću moda da ju zatvori. Ako vam se sviđa tema, slobodno dodajte svoje favorite koji bi tu spadali i raspravljajte o njima.

 

Game Tycoon

 

Tajkunska igra koja se pojavila oko 2005. Kako samo ime kaže vi ste game developer, a svakodnevni poslovi vam obuhvaćaju izradu vlastitog enginea (ili kupnju gotovog), izradu igara, te prodaju istih. Tu su i poslovi zapošljavanja, marketing... Igra ima simpatičnu cartoon grafiku i može vas defenitivno zabaviti. Oprez jedino s BUG-ovima, pa preporučam često spremanje na različite lokacije i to u vlastitom uredu u igri. Naime u suprotnom se igra voli srušiti. Započinjete 1982. kao dugokosi geek sa naočalama ili pak neki lik s više stila (da znam geekovi su najcool). Ja sam došao do 2007. i još nije kraj.

 

+ Nostalgija kad radite stare igre, zadovoljstvo svakim engineom i dobrom ocjenom, cartoon stil
- Brdo BUG-ova, loš prijevod sa njemačkog na engleski, BUG-ovi znaju ometati, reviewi se ponavljaju i na kraju puno BUG-ova


Ocjena: 70%
Ocjena (subjektivna): 88% ako zanemarite BUG-ove

 

Chaser

 

Chaser je najjednostavnije rečeno punokrvni old-school FPS. Vaš lik nije John Rambo, već John Chaser. Igra vas vodi od svemira, do najprljavijih rupa na Zemlji. Zaključujete da je SF tematika u pitanju. Što je tu toliko posebno? Ništa. Što je tu toliko loše? Ništa. Igra je dugačka, vuče vas na igru. S druge strane nije grafički preimpresivna i neki djelovi ostavljaju gotovo arkadan okus u ustima. Ako vam se nedaju novi FPS-i, probajte ovu SF poslasticu.

 

+ Dužina, priča na neki način, zabavno napucavanje, niste ju još igrali
- Ponekad preteški dijelovi, fali završnog poliranja i više dubine

 

Ocjena: 77%
Ocjena (subjektivna): 80%

 

Exodus from the Earth

 

Relativno novi FPS, izašao krajem 2008. Opet je budućnost, Sunce je podivljalo, a korporacije žele zaraditi na ljudskoj prilagodbi za različite atmosferske uvjete ili ako ste Vakulin fanboy vremenske prilike koje bi nas snašle na planetu koji bi kolonizirali. To vam je dosta o samoj priči. Recimo samo da igra počinje sporo i dosadno, no nakon nekog vremena postaje zanimljiva i na neki način podsjeća na HL (počinjete na Zemlji, pa lutate neobičnim planetom). S tehničke strane igra izgleda solidno i jeftino, ko da je developerima bilo važnije trošiti lovu na burek i pive nego na samu igru. Dobro, grafika se pregrmi, postoji i poneki bug kojeg zaobiđete tako da pitate Google. Završni boss asocira na poznatog filmskog lika (Terminator)...

 

+ Interesantni iako izlizani svijet, odlična druga polovica igre, ima vozila
- Dosadan početak, loš A.I., low budget na svakom koraku

 

Ocjena: 63%
Ocjena (subjektivna): 75%

 

Live for Speed

 

Da, reči čete da ta igra nudi jedan od najboljih (ako ne i najbolji) vozni model na tržištu i pitati se što tu radi. Odgovor leži u tome da ima puno NFS/GT gamera koji ovo još nisu ni probali. Vrijeme je da provozate i ovo... Igra ne nudi licencirana vozila, al su zato sva nevjerojatna što se tiče voznog modela (razlika između 4x4 i vozila s pogonom na jednu osovinu, turbo motori, atmosferski...). Sve postavke koje na automobilu radite imaju itekakav utjecaj na vozna svojstva. Dodajmo još i da možete skinuti besplatni demo koji ima otključana samo 3 automobila, ali s njima možete igrati online. Volan se podrazumijeva. Ono gdje sam najviše vremena proveo je LFS tweaker s kojim mijenjate parametre vozila, pa tako lako simulirate Veyron i osjetite koliko je teško držati 1000ks na cesti. Grafika je savršeno pogođena i optimizirana, zvuk je srednja žalost, no „fučkanje“ turbine je glazba za uši. Za one koji ne vole strane jezike dobra vijest je da postoji naš prijevod kompletne igre. A.I je retardiran kao plod incesta blago rečeno, no to nema smisla spominjati u igri koja je okrenuta multiplayeru i time trialu.

 

+ Vozni model, uzimanje u obzir svih parametara vozila (svako diranje mjenjača, diferencijala i sl. se osjeti), solidna grafika, prezabavno (uvjet je jedino da ste bar malo zainteresirani za automobile)
- A.I (nevrijedno spomena), mogao bi biti još koji automobil u full verziji

 

Ocjena: 87%
Ocjena (subjektivna): 95+ %

Info & Download

 

Tasty Planet & Tasty Planet Back for Seconds

 

Malena i odlična igra za ubijanje onih polusatnih dosada u kojima vam se ne isplati počinjati „veliku“ igru. Ako ste voljeli prvi dio Spore-a, volje čete i Tasty Planet. Vi ste laboratorijski eksperiment koji jede prljavštinu, no odlučite pojesti sve, doslovno sve. Možete jesti sve što je manje od vas i rastete. Kontrole su jednostavne (strelice ili miš). Grafika i zvuk su na razini zadatka, a igra je također savršena za mlađeg brata/sestru koji vas tuži da ga/nju ne puštate na PC. Vjerujte, to će ih zabaviti.

 

+ Simpatičan lik i glazba, zaraznost
- Glazba postaje dosadna nakon pola igre, neki nivoi znaju biti naporni

 

Ocjena: 76%
Ocjena (subjektivna): 79%

 

The Experiment (Experience 112 na nekim tržištima)

 

E ovo je vjerojatno najoriginalnija avantura koju sam ikada započeo (na žalost još ne i završio). Vi ste zatvoreni u kontrolnoj sobi napuštenog broda i vidite na monitoru jednu jedinu živu osobu, znanstvenicu Lea-u Nichols. Kako doći van i preživjeti? Način igre je ono što će vas oduševiti. Naime Lea vas ne čuje, no vi ju vidite preko vašeg monitora (znam, ima perverznog potencijala). Tako da ako želite da primjerice dođe u susjednu sobu tamo upalite svjetlo i ona će shvatiti   da ju želite u toj prostoriji. Zaključana vrata? Pročitat će vam ime koje je autorizirano za ta vrata, a vi otvarate novi prozor (čitava igra izgleda kao Windows sučelje) i krećete u nabavku passworda. Grafika je na razini za jednu avanturu, baš kao i zvuk. Pošto ima puno teksta (Windows hibrid neki) loše je što se nisu bolje potrudili oko prijevoda na engleski, znaju se nači greške.

 

+ predobra atmosfera, način upravljanja
- tehnička nedorađenost

 

Ocjena: 75%
Ocjena (subjektivna): 84%

 

 

  P.S Nisam provjeravao tekst, pa ako ima gramatičkih grešaka zanemarite ih
EDIT: modovi neznam kako to funkcionira, ali možete li staviti ovu temu kao sticky, pa da ju vide forumaši i dodaju svoje igre? Hvala

 

Game tycoon Game tycoon
Game tycoon Game tycoon
Chaser Chaser
Chaser Chaser
EftE EftE
EftE EftE
LFS LFS
LFS LFS
Tasty Planet Tasty Planet
The Experiment The Experiment
The Experiment The Experiment
Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 13:48 (Lovac).
Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina
offline
Zabava ispod radara

Dodat ću još jednu igru koju upravo prolazim i smatram da ju treba istaknuti. Slobodno dodate svoje favorite koji su prošli "ispod radara"

Anachronox

 

Zaboravljeno remek djelo Ion Storma izašlo je godinu dana poslije čuvenog Deus Ex-a, a iza njega stoji isti dizajner - Tom Hall. Riječ je o RPG-u čija je najsvijetlija točka nevjerojatna cyberpunk/noir atmosfera prožeta humorom. Lik kojeg vodimo živi u neobičnom gradu na alien artefaktu i privatni je detektiv koji je dužan na sve strane i to krivim ljudima. Njegova misija da nađe posao i otplati dug vodi ga na ultimativni quest u kojem mora spasiti svemir. Ne zvuči originalno? Vjerujte igra vas zakači od prve minute i ne pušta.

Prije spomenutu cyberpunk atmosferu dodatno diže odličan soundtrack dok je grafika, odnosno engine jedina prava loša strana igre (iako preko toga se bez problema može). Riječ je o modificiranom Quake 2 engineu koji je već u vrijeme izlaska izgledao pomalo penzionerski. Sama igra pati od pomalo sporog početka s puno trčanja od točke A do B, dok intenzivnija akcija dolazi nešto kasnije. Poznati lockpicking ovdje je izveden prilično zanimljivo gdje je potrebno u određenom vremenu pogoditi brojčanu šifru, pritom imamo samo pokazatelj koliko je određena znamenka blizu ispravne. Jedinstven PC RPG kojeg morate probati ukoliko se smatrate ljubiteljem istih ili jednostavno guštate u cyberpunku.

 

+ glazba, atmosfera, likovi, dijalozi, zanimljiv (Final Fantasy) stil borbe

- engine, spori početak

 

Ocjena: 81%
Ocjena (subjektivna): 89%

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice