A Plague Tale: Requiem

poruka: 244
|
čitano: 65.296
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: A Plague Tale: Requiem
A cuj, nije da onemogucava igranje na rx580, jer igra radi, jedino graficke postave nemaju pretjerani utjecaj na performanse, pa je to na 1080p rang 30-40fps.... Bez nekog za sada nacina za povecati ga, osim scalinga ili smanjivanja rezolucije, sto recimo na 900p igru dovodi do sasvim ugodnih 55-65fps, kombo low-med-high detalja.

Zanimljivo mi je da recimo chapter 1 tesko odrzava 30+fps na 1080p, dok s istim postavkama chapter 2 drzi stabilnijih 40+ fps. Odnosno i preko 60 na 900p.

Dodatno, nejasno je zasto igra ne koristi vise od 7.5gb rama,.. barem kod mene ne, neznam dali je i kod vas takav slucaj?
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2022 23:16 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
itomic009 kaže...
ansha kaže...

Ono sta je recimo problem je to sta je razlika izmedju low i ultra vrlo mala, kako vizualno, tako i performansama sta onemogucava normalno igranje sa kod nas najpopularnijim rx 570/580 i gtx 1060 grafama ...

Pa to se zove optimizacija!! Odnosno ovdje ne optimizacija 

Ovo je nedostatak opcija, optimizacija je omjer zahtjevnost/performanse, koji je kod ove igre uvijek dobar jer igra i na low izgleda vrhunski...

Ne opravdavam, naravno, mogli su dodat i very low... A pogotovo su mogli FSR 2 ubacit..

15 godina
neaktivan
Emilio Estavez kaže...
Arnold Šrafncinger kaže...

Ja zasad nisam primjetio ono iritantno skeniranje okoline ili da mogu vidjet neprijatelje kroz zidove kao u raznim drugim naslovima. Nadam se da ce tako ostat do kraja

Dobit ćeš skill koji to radi, ali ti neće pokvariti igru. Osobno sam ga na početku probao da vidim kako radi i to je to... 

Ajde super ako nije obavezan za koristit. Bar nesto. Nisam od posla stigao igrat tokom tjedna, dogurao sam samo do 5. poglavlja. Prek vikenda cu dalje

15 godina

Grafa radi 99% dok cpu odmara do 2ghz. Samo grafički zahtjevna. Na početku ova borovina ladovina fotorealizam.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Radi apsolutno fantasticnog osvijetljenja neke dnevne scene zalaze u zonu fotorealizma iako je art direkcija bajkovita,prije sam vec napisao kako HDR jos dodatno istice to osvijetljenje...spektakl.

Takodjer scene u mracnim podzemnim hodnicima gdje svijetlo daju baklje,taj kontrast svijetla i tame....

Vegetacija je vrhunska,drvece sa granama i liscem koje se njise na vjetru,u puuno igara mi je imerziju ubilo staticno drvece...mrtva priroda 😄

U ovom trenutku nemam niti najmanju predodzbu kako bi ovo sve moglo zavrsit,prica mi je zanimljiva cjelo vrijeme i drzi me igra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Igra okej za sada prešao chapter 1, nešto nije u redu sa cpu usage kao što svi i govore u prvom djelu je bio do 40-60%.... na mojoj konfi se vrti od 30-50fps sa time da mi je igra očitala automatski sve High postavke, stavio na ultra, razlika 2-3fps tako da definitivno nešto ne štima....

No igra izgleda i dalje lijepo i osvetjljenja su sada mnogo bolja

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Frenkyca kaže...

Igra okej za sada prešao chapter 1, nešto nije u redu sa cpu usage kao što svi i govore u prvom djelu je bio do 40-60%.... na mojoj konfi se vrti od 30-50fps sa time da mi je igra očitala automatski sve High postavke, stavio na ultra, razlika 2-3fps tako da definitivno nešto ne štima....

To je opcenito vrlo slab komp za tu igru,sa vecim kolicinama stakora ce se gadno mucit jer nemas dlss na toj seriji.

16 godina
MEGATAMA kaže...
Frenkyca kaže...

To je opcenito vrlo slab komp za tu igru,sa vecim kolicinama stakora ce se gadno mucit jer nemas dlss na toj seriji.

A gle po meni nije dobra optimizacija kao što je bila u 1 djelu, jer nešto malo bolja grafika tj osvjetljenje ne opravdavaju toliki pad performansi

12 godina
Frenkyca kaže...
MEGATAMA kaže...
Frenkyca kaže...

A gle po meni nije dobra optimizacija kao što je bila u 1 djelu, jer nešto malo bolja grafika tj osvjetljenje ne opravdavaju toliki pad performansi

Tehnicki ovaj nastavak je puno napredniji ,ali da slazem se da je moglo bit bolje optimizirano.

Ako nemas grafu sa dlssom tesko ili nemoguce je doc do 60fps

12 godina

Inace prvi dio igre je Epic games djelio besplatno pa provjerite da niste mozda kliknuli tada na igru pa zaboravili da ju uopce imate,da ne kupujete ponovo.

Poduzetni Microsoft nabio cijenu prvog djela na 45eu na svom storu :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2022 14:54 (MEGATAMA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Šta će dlss na 1080p? 

12 godina
dery kaže...

Šta će dlss na 1080p? 

Ne znam na kojoj rezi igra ali ako mu vec u startu zna padat na 30fps to ce onda bit 15-20fps kada krene guzva kasnije.

15 godina
neaktivan

Imam sitnu zamjerkicu na AI, mali je za vojnike nevidljiv, a meni ako vlas kose izviri opci kaos.

Znaci ovdje je mrmljao "false alarm" i odsetao. 

0 0 hvala 0
14 godina
Pa u većini igara ako ne i u svima su companioni "nevidljivi". Malo kvari imerziju, ali stealth dijelovi bi bili jako frustrirajući da nije tako.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
neaktivan

Ma dobro, ima smisla, ali svejedno bilo smijeh za vidjet 

0 0 hvala 0
12 godina
Arnold Šrafncinger kaže...

Ma dobro, ima smisla, ali svejedno bilo smijeh za vidjet 

U jedinici je i gore.....

12 godina

Ja skinuo jedinicu danas za pc da vidim kakve su tamo performanse i vizuali bili.

Cudna prica.....ocito im je to u krvi 😀

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Gazim kroz ovo ko kroz plitki potok 1440p, high, dlss performance

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Znaci igras u 720p ili nize?

Performance dlss na 1440p nije preporucljiv.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2022 20:34 (MEGATAMA).
12 godina

Dupli

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2022 20:34 (MEGATAMA).
15 godina
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Nemam pojma, uspoređujem 1440p nativno i dlss performanse i ne vidim razliku. Tak da me zaboli na koliko se renda.

15 godina
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Nemam pojma, uspoređujem 1440p nativno i dlss performanse i ne vidim razliku. Tak da me zaboli na koliko se renda.

Nemoj bit tako mekan budi muško stavi bez tih trikova dlssova i ultra sve max. Nisi ti tamo neki jado.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2022 20:39 (dery).
15 godina
dery kaže...
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Nemoj bit tako mekan budi muško stavi bez tih trikova dlssova i ultra sve max. Nisi ti tamo neki jado.

Dođi kod mene na pivu i vidi kako to izgleda nativno i uz DLSS (razlike nema), samo se moraš prije toga cijepiti :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2022 20:50 (forumaš).
15 godina

Radi tebe da se cjepim odmah po petu dozu letim, preskočio sam one prije.

Nego kako ti cpu radi jel upola zaposlen.

15 godina

Nisma još došao do štakora pa ne znam za CPU, budem vidio, kad nađem vremena.

15 godina
forumaš kaže...

Na kojoj frekvenciji je dok igraš, kod mene je pbo oc pa stoji nezaposlen bar u ovim laganim scenama.

12 godina

Ma ovo vec postaje bolesno....sada vec mogu rec da u ovom trenutku gledam pravi nextgen naslov.

Igrao maloprije jedinicu pa dvojku,u pitanju je generacijski skok u vizualima i techu...pod cijenu izuzetne zahtijevnosti.

Inace HDR u pc verziji nije kako treba po defoltu nazalost.

Takodjer i ambijentalni zvukovi su fantasticni,vjetar,valovi,kisa,grmljavina...vrh.

XsX se odlicno nosi sa igrom,tih 40fps jako dignu dojam naspram 30fps sto se tice glatkoce 🥂

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...
forumaš kaže...

Na kojoj frekvenciji je dok igraš, kod mene je pbo oc pa stoji nezaposlen bar u ovim laganim scenama.

Evo baš provjerio na ovoj scenu u "gradu". 4.6 ghza ide po jezgrama ali na 5% je max upotrebe, CPU jedva da se koristi. Valjda poslije sa hrpom štakora bude nešto i radio.

15 godina
MEGATAMA kaže...

XsX se odlicno nosi sa igrom,tih 40fps jako dignu dojam naspram 30fps sto se tice glatkoce 🥂

Ne znam kak je na X-u ali probao sam bez DLSS-a i onda imam tih 40 fpsa i meni je to živo mučenje.

15 godina

A ja igram prvi dio. Sve na Ultra i igra iritantno trza. Stavim li na High, isto. Ono što sam primjetio je da procesoru pada stalno frekvencija u toj igri (prvi dio dakle), a fps se kreće od oko 90, pa do 120 najčešće. Loša optimizacija...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice