Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.003.699
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013

Bravo Mac!!

To je Jaguar!

Svidja mi se Jaguar. No, sve koje sam nasao imaju preveliki polygon count za moju staru masinu, pa ostajem na mom sexy crnom Big-X 1000 ;)

Super je da ne koristis money cheat za kupiti sto zelis. Ja sam jos na Two Rivers i ide mi ok, jako sam se prosirio, ali jos nemam para za biznis sa kravama. Radim i stedim da malo obnovim vozni park, i problem je sto imam 5 oranica preko rijeke na drugom kraju mape i ne mogu stalno vozati (spooriii!!!) Claas Tucano amo-tamo preko rijeke, zelim imati jednog tamo za stalno. Treba mi 250K koje uvijek negdje drugdje potrosim :(

Ali, danima sam sjeckao kukuruz i sad se u BGA 'kuha' 1.8 milijun litara silaze, to ce mi donijeti 1.44 milijuna eura cim BGA to proguta. Onda cemo se malo 'ponoviti' i krenuti s kravama, polako.

P.S. Nikome ne bih preporucio posao sa stokom dok ne pokupujete toliko oranica da vam postane problem ih obradjivati. Puno je lakse napredovati u igri ako se cim prije bacite na posao sa prodajom silaze u BGA. U mojoj tekucoj partiji sam malo manje zapeo za BGA,a malo vise za prodaju uroda, a ne samo cekati 'velike potraznje'... koje rijetko dolaze jer mi je dan tako prok.... dug!!

Ha! TO je oranica i pol!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 2:52 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Upravo testiram malo mapu kou sam nasao, zove se core city ili Kernstadt. Cetverostruka mapa, znaci O-GRO-MNA, ali sa vrlo malo nepotrebnih ukrasa i kompliciranih textura, pa se vrti vrlo dobro na medium na mojoj staroj kanti.Ima BGA, normalni usjevi, silage bunkeri na BGA drze 1.8 milijun silaze (svaki od 4), a kod krava ima 2 x 600.000 svaki, znaci silaze ko blata, ko voli sjeckanje je tu u svom malom raju.

Pise u uputama da je cijena i kolicina uroda smanjena, jer su polja zbilja golema. Meni se cijene cine istima kao i na drugim mapama, a urod ne znam jos jer tek kombajniram one 2 malene njive koje daju na pocetku. Zbilja se krene ko siromasak, onaj najslabiji zeleni kombajn, prikolica, 2 buhrera , neki plug, drljaca itd. Bijeda. Necu koristiti money cheat, nego samo preradjenu profi-hopper kosilicu (sa 9m nozem za travu) i odmah na biznis sa silazom.

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Ma kako ne, ja na Hagenstadtu imam onu 12-hektarsku i dovoljno je, stavim najprije Hurlimana da ora onda na drugu stranu (onaj odsjećeni dio) pustim Deutz-Fahr 7xx, a na najduži dio pustim Deutz-Fahr 7250 i imam još 2 koja kad ova 3 malo više pooraju onda pustim još ova 2 sa tanjuračama kad ovi 3 završe stavim im 15-metarske sijačice.
12 godina
Farming Simulator 2013

Jel i vama kad se kombajn okrene pa ide u novi red za brat silažu krene pa stane i odjedanput krene normalno ići?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
macgyver 53 kaže...

Jel i vama kad se kombajn okrene pa ide u novi red za brat silažu krene pa stane i odjedanput krene normalno ići?

Meni da, neznam jel mu ja nekako smetam pa dok ne odem malo napred onda i on krene. Samo sad sam uzeo mod što ima iza onaj spremnik da se ne zezam sa onim.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ako stavim mod za mapu dali cu morat new game igrat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Ako stavim mod za mapu dali cu morat new game igrat?

Nazalost, da. New career FTL.

12 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Ja sam svome BIG-Xu malo produzio 'domet' one njegove surle, pa vise nemam s tim problema na kraju reda. Mislim da vam je problem u dometu, u jednom trenu kod manevriranja izadjete iz njegovog dometa pa stane, jer ne moze ubrati prve biljke u novom redu.

17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

jel zna neko sta sam zeznio sa kontrolama....kad stisnem tab za mjenjanje traktora, kombajna i ostalih nece se automatski upalit vise nego

moram rucno....mislim nije problem samo me zanima sta sam stisnio pa je sad tako :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
pancurak kaže...

jel zna neko sta sam zeznio sa kontrolama....kad stisnem tab za mjenjanje traktora, kombajna i ostalih nece se automatski upalit vise nego

moram rucno....mislim nije problem samo me zanima sta sam stisnio pa je sad tako :D

skino si mod manual engine unit ;)

ako nisi raci mi kako da i ja to napravim bez moda

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 19:45 (Predator003).
17 godina
neaktivan

bome nisam a kako sam to napravio stvarno neznam :D

mislim da je nesta sa reset next selected vehicle/tool

neznam stvarno :D

12 godina
Farming Simulator 2013

Zasadio sam polja 14,17,18,19 sa kukuruzom i sve to pobrao u silažu. U BGA je jedan bunker 100% pun a drugi 50% jel ja to sad moram pokriti ceradom ili mogu odmah kipati sa bagerom?

Btw jel mogu ja u svoj traktor staviti zvuk od drugog moda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Ne, moraš pokriti.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ubacio sam mapu..Mogu rec da je stvarno olaksanje..Nema zapinjanja izmedju drveca i ostalih predmeta :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Ubacio sam mapu..Mogu rec da je stvarno olaksanje..Nema zapinjanja izmedju drveca i ostalih predmeta :D

KOJU mapu ??

12 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Zasadio sam polja 14,17,18,19 sa kukuruzom i sve to pobrao u silažu. U BGA je jedan bunker 100% pun a drugi 50% jel ja to sad moram pokriti ceradom ili mogu odmah kipati sa bagerom?

Btw jel mogu ja u svoj traktor staviti zvuk od drugog moda?

Nije to bas jednostavno. FS13 ne kombinira samo zvuk traktora kao neke druge igre tako da uzme zvuk i povecava frekvenciju s okretajima, vec ima cijeli set zvukova, slicno kao ETS2. Razni traktori imaju razne setove zvukova, a set se sastoji od (obicno) .ogg ili .waw zvucnih fajlova cije se duzine razlikuju od modela do modela vozila. Mislim da ti se to ne isplati raditi sam, pokusaj naci vec gotove setove zvukova, povremeno vidjam takve setove za download tu i tamo..

Kako rece Deawood, moras pokriti sa bijelom ceradom, i cekati da chaff isfermentira u silazu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 1:20 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
Xperiax1 kaže...

KOJU mapu ??

Central Kansas v2

12 godina
Farming Simulator 2013

Uspio sam promjenit samo vanjski zvuk traktora, ali unutra je isti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Instalirao novi, dobar mod: 9-metarska sijacica za kukuruz. Originalna ima 6 metara. Nije ogromna razlika, ali je stvar u tome da ova 9-metarska radi savrseno s pomocnikom. Najbolji rezultat sam imao ako ga uparim sa Deutzom 430 care wheels. Nisam probao bas sa svima ali s ovime radi odlicno, i traktorcic je relativno jeftin. Sve sijace za kuruzu mijenjam za ovaj. 50% brze 'pokrije' njivu. Islo mi na zivce sto je kod velikih njiva kukuruz vec dozrijevao na pocetku zasijane njive, dok je na kraju mali sijac jos marljivo sijao. Nema nepokrivenih 'krpica'. Imaju neki koji siju na brzini od 50-60 km/h, sirina 30m+ ma daaaj.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa uspori vrijeme pa ce stizat. Na real time metnes pa mores cudo posla uradit 

MZ
12 godina
neaktivan
Maki96 kaže...

Pa uspori vrijeme pa ce stizat. Na real time metnes pa mores cudo posla uradit 

Ma imam uvijek na normal vrijeme kad se sije, i ne stize. Mislim, stigne ali mu treba vremena i vremena kod vecih oranica. Mislim da je najbolje rjesenje 2 tima za sijanje koji pocinju ili od sredine oranice ili od krajeva pa se sretnu na sredini. To sam dugo radio sa kombajnima, jer mi je bilo vazno da poberu cimprije a nisam imao novaca za jedan a kamo li dva dobra kombajna.

E, cow water mod: nece djavo smislit sto ce smislit lijeni Hrvat! Moguce je puniti i prazniti tank s vodom u korito od krava bez pomicanja tankera.

Totalno glupo, ali moguce. BTW, ja to ne radim nego uzivam sici dolje na potok po vodu na mostic (two rivers mapa).

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 20:41 (BULIGO).
14 godina
Farming Simulator 2013

Bok, zanima me kako viubacujete slamu ovdje, ja sam pobrao pšenicu i onda sam sa prikolicom sa slike pobrao slamu što je ostala i mislio sam da se može tu istovariti to ali nejde, nego sam nekako ajmo tak reć na silu istovario, ali mi je prikolica bila na pola prevrnuta, pa neznam dal ima neki drugi način da se može iz te prikolice iskipat to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mate213 kaže...

Bok, zanima me kako viubacujete slamu ovdje, ja sam pobrao pšenicu i onda sam sa prikolicom sa slike pobrao slamu što je ostala i mislio sam da se može tu istovariti to ali nejde, nego sam nekako ajmo tak reć na silu istovario, ali mi je prikolica bila na pola prevrnuta, pa neznam dal ima neki drugi način da se može iz te prikolice iskipat to?

Izbaliraš slamu, bale staviš  u mikser za hranu i iskipaš.

14 godina
Farming Simulator 2013

Znači tako, onda sam se zeznuo sa kupnjom ove prikolice, 90000$ ode bezveze

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Ne, nisi se zeznuo Mate. To je poznati bug, radi se o losem 'projektiranju' kravlje stale. To sto si ti slucajno otkrio, poznato je vec mjesecima i jedini je nacin kako ubaciti slamu iz prikolice u korito.

Evo, ovo je slika iz Engleskog online tutoriala kako ispravno hraniti krave, izaslo prije 2-3 mjeseca. Vidis da lik pokazuje tocno onako kako si i ti ucinio. Mate-Genije!!{#}

Inace, najucinkovitiji nacin hranjenja krava je

1. TMR ili kravlji mix (sijeno+silaza i malo slame ako zelis)

2. slama na podu stale. S tim dobijes 100% proizvodnju mlijeka. Ima i mod za vodu za krave koji podize tu proizvodnju na 110%, tako da dobijes korito za vodu koje postavis kod krava i moras tankerom za vodu nositi im vodu, 60 litara vode po kravi po danu. Dobijes i tanker uz korito.

P.S. Uspjelo mi prodat 1 milijun litara barleya po 1300 {#}

Onda je cijena pala na 200 lol, vjerojatno ce ostat takva koje stoljece {#}

Zanimljivo da cijena nije pala samo na kolodvoru gdje sam prodao barley, nego kod SVIH trgovaca! Globalna inflacija barleya{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 22:15 (BULIGO).
14 godina
BULIGO kaže...
mate213 kaže...

Ne, nisi se zeznuo Mate. To je poznati bug, radi se o losem 'projektiraju' kravlje stale. To sto si ti slucajno otkrio, poznato je vec mjesecima i jedini je nacin kako ubaciti slamu iz prikolice u korito.

Evo, ovo je slika iz Engleskog online tutoriala kako ispravno hraniti krave, izaslo prije 2-3 mjeseca. Vidis da lik pokazuje tocno onako kako si i ti ucinio. Mate-Genije!!{#}

Inace, najucinkovitiji nacin hranjenja krava je

1. TMR ili kravlji mix (sijeno+silaza i malo slame ako zelis)

2. slama na podu stale. S tim dobijes 100% proizvodnju mlijeka. Ima i mod za vodu za krave koji podize tu proizvodnju na 110%, tako da dobijes korito za vodukoje postavis kod krava i moras tankerom za vodu nositi im vodu, 60 litara vode po kravi po danu. Dobijes i tanker uz korito.

P.S. Uspjelo mi prodat 1 milijun litara barleya po 1300 {#}

Onda je cijena pala na 200 lol, vjerojatno ce ostat takva koje stoljece {#}

Pih, ma budem prodao prikolicu i budem onako preko miksera ubacio sjeno u štalu, nego vako pol sata tražit poziciju da mogu iskipat.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ako ces preko miksera, onda ces morat slamu balirati.

0 0 hvala 0
14 godina
Farming Simulator 2013

Znam, sad sam isto balirao jer u mix stavljam i po jednu balu slame uz 2 bale trave i silaže. Samo sad neznam u zadnjoj turi mi nije nikako htjelo silažu prihvatit u mikseru, pa moram sad vidjet oče htjet kad izbaliram trave jer mi je ponestalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
@Buligo - dali postoji neka određena količina koja ide u mix? Ja ubacim balu sijena, balu suhe trave i onda koliko je mjesta ostalo ubacim silažu. I da koliko puta na dan moram hraniti krave?
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...
@Buligo - dali postoji neka određena količina koja ide u mix? Ja ubacim balu sijena, balu suhe trave i onda koliko je mjesta ostalo ubacim silažu. I da koliko puta na dan moram hraniti krave?

kad uđes u miksera imas one omjere koliko cega ide... pise ti tamo gdje su kontrole ono tipa e za ulazak i to... a krave ne moras hranit svaki dan, mozes im nabacat hrane za nekoliko dana i one same jedu koliko zele :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice