- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

meni crysis 2 ide na xtreme jako dobro,a recimo kad je bio dx9 onda nije išlo,ipak je dx11 bolji
a ultra je ipak za high end
@stoncin šta si opet promijenio grafičku
a i procesor si promijenio,kakav je oc-er?
Core2 duo E8200 + 460 GTX 1GB igra leti u DX11 na 1680x1050 rezi....
Sav hardware radi na stock frekvencijama, ništa kloknuto.
Extreme je super, na Ultra se osjeti pomanjkanje fluidnosti. Ja sam više nego zadovoljan DX11 patchom i optimizacijom.
meni crysis 2 ide na xtreme jako dobro,a recimo kad je bio dx9 onda nije išlo,ipak je dx11 bolji
a ultra je ipak za high end
@stoncin šta si opet promijenio grafičku
a i procesor si promijenio,kakav je oc-er?
Ma nis mjenjo GPU nego cjeli komp sam uzeo noviXD
Ne namjeravam OC-ati CPU dok ne treba;) tako je i Q6600 2 gdn ljepo išo na 2.4GHz i onda je bilo UDRI pa na 3.6GHz da bi na kraju završio na Noctua hladnjaku:P
A Crysis 2 neam namjeru više pokretat na DX11. Naigrat ću se i na DX9 a tamo mogu ljepo i Ultra i full HD montirat u 60 FPS-ova sa ovom grafom.
EDIT sada sam vidio u DX9 imam nakon 30 min 24 FPS na Ultra
35-40 fps na ultra postavkama za mene je odlično, a sad dali tako jedva igriv - za meni nije neigiv, daleko od toga.
Ipak, razlika se jako osjeti, sada jedina stvar je u tome dali ćete mjenjati framerate za ultra postavke.
Iz moje perspektive veći framerate puno više pridonosi kvaliteti igre nego ultra postavke, međutim ja sam ponovno počeo igrati samo zbog ultra postavki pa igram više turistički - uživam u pogledu.
CryEngine 1 2 3 suckzXD
Extreme (ne UltraXD) 1920X1080, DX11 enabled 29 FPS avg:D
Jadna moja GTX550 Ti:P
btw mogu reć MENI OSOBNO je igrivo i ovako na 29-30 AVG iako naravno od viška glava ne boli, a u igri se ne primjete jako razlike izmedju Extreme i Ultra postavki na Full HD
Ipak je još uvijek ovo moja igra
Ne namjeravam OC-ati CPU dok ne treba;) tako je i Q6600 2 gdn ljepo išo na 2.4GHz i onda je bilo UDRI pa na 3.6GHz da bi na kraju završio na Noctua hladnjaku:P
šteta ga je ne oc-at i ne provjerit kakav si primjerak dobio,pa ga staviš na 4.5GHz 24/7 jer imaš noctuu zar ne?
šteta ga je ne oc-at i ne provjerit kakav si primjerak dobio,pa ga staviš na 4.5GHz 24/7 jer imaš noctuu zar ne?
Noctua je prodana u kompletu sa kompom,ima stock cooler.
Noctua je prodana u kompletu sa kompom,ima stock cooler.
DA. Sredio sam stari komp uložio neš para da i dobim neš za njega. Btw pare stižu sutra več poštom:P
Ontopic: a za cooler ovaj sam primjerak core i5 2500K probao vrtiti u Prime 95 i pokazuje mi temperature oko 72°. CPU_z pokazuje clockove od 3.4GHz dok u BIOS-u nie ništa dirano te BIOS ofcorse pokazuje 3.30GHz.
Btw čak sam vadio i CMOS jer sam imao nekakvih problema sa instalacijom drajvera za Asrockicu pa je BIOS na defaultnim postavkama. Ugl 2500K se vrti na laganom OC-ed na 3.4GHz jer ja vjerujem CPU-z utility:))
Tcase na webu od Intela za moj CPU je oko 73°C tako da ne bih dalje bez aftermarket coolera. Btw matična ima Turbo mode na 4.0, 4.2, 4.4 i 4.8GHz tako da samo postavim u BIOSU i jednim clickom sam se rješio overclockinga:P
No to kad ustreba, 2500K je jak CPU dns i ne treba mu više od 3.4GHz za ugodno igranje na Full HD i maxed out settings:P
No ni to me ne brine imam prostrani kejs Antecov sa 120mm ispuhom i dodatnim standardno ugrađenim Antec hladnajkom za kućište tako da bi i jedan cooler prosječni od nekih 250kn bio dosta za 4.8-5GHz+
Ofcorse sve ovisi o primjerku koi sam dobio i koliki mu je maximum da potegne al otom potom
Uh sranj*! Uhebali igru 100%XD
Ja na Ultra sa GPU-om od 1100 kuna ne mogu dobit 30 FPS-ova pa da igram normalno. A sve druge igre mogu ljepo na Full HD i max:D
Fuck*** Cryengine!!!
Ja na Ultra sa GPU-om od 1100 kuna ne mogu dobit 30 FPS-ova pa da igram normalno. A sve druge igre mogu ljepo na Full HD i max:D
Fuck*** Cryengine!!!
mislim da bi to trebao sam sebi pokazati. imao si svakakve cool grafe, i onda si na kraju spao na ovu jer si zavaravao sam sebe i sad se bunis jos nesto.
Fuck*** Cryengine!!!
mislim da bi to trebao sam sebi pokazati. imao si svakakve cool grafe, i onda si na kraju spao na ovu jer si zavaravao sam sebe i sad se bunis jos nesto.
Ma šta se imam bunit? I 2008. kad sam uzimao Q6600 sam kupio 8800GT za 1100 kuna. Isti mainstream za iste pare! Sve igre vrtila na max bez beda. A to sa GPU-ovima došlo mi pa sam experimentirao. Ne trebam ja sad dvije GTX580 u CF da bih imao lock na 60 FPS-ova u Crysisu 2 na DX11 šta igra traži.
Kažem iznimka. Sve druge igre moja grafa vrti i više nego odlično.
Ma šta se imam bunit? I 2008. kad sam uzimao Q6600 sam kupio 8800GT za 1100 kuna. Isti mainstream za iste pare! Sve igre vrtila na max bez beda. A to sa GPU-ovima došlo mi pa sam experimentirao. Ne trebam ja sad dvije GTX580 u CF da bih imao lock na 60 FPS-ova u Crysisu 2 na DX11 šta igra traži.
SLi, valjda.
Skratite te citate!
SLi, valjda.
Da SLIXD
Već mi je puna glava i grafičkih kartica i SLI-ja i CF-ra I Crysisa 2 i lock na 60 FPS-ova na Ultra i Full HD monitora...
Btw sada sam izmjerio pol sata gameplaya vratio sam na DX11 i gubi se cca 5-6 FPS-ova naspram DX9 gameplayu.
Btw zaključak je: Crysis 2 , Extreme postavke (ne Ultra), dakle jedna ispod, 1920x1080, DX11 sa GTX550 Ti na stocku imam 29 FPS-ova u scenama sa puno akcije i eksplozija.
Ja mis da je to to.
A to što većini smeta da ga igraju ispod 60 meni se i na ovih 30 FPS-ova igra čini igrivom.
cini se igrivom samo zbog puno motion blura koji sve zamaskira

E da.. huh baš taj motion blur? Što to znači u gameplayu? Tj. što radi grafički?
btw ja ga stavim na medium kako je postavljeno po defaultuXD
OT Metro2033 daje 15FPS-ova manje u DX11 naspram DX10 dok Crysis 2 smanji samo 5-6 FPS-ova kad igraš na DX11:P
Ja recimo Metro sa GTX550 Ti mogu samo sanjat na DX11 dok ga u DX10 već igram sve na Very High sa 30FPS+
I tamo su ga zaribali... Omg
Evo sad imam 8gb rama pa cu se malo uvatit u kostac sa renomiranim crysisom.
Imaš 64-bit OS:S
Btw na toj kartici ni ti nećeš puno se naigrati ako se baciš ukoštac:D
Za punu igrivost kao sam ovdje čitao da se kolege žale da za potpuni ugođaj treba 60 FPS-ova
to ti znači niti GTX580 nie dosta
Konacno
Imaš 64-bit OS:S
Btw na toj kartici ni ti nećeš puno se naigrati ako se baciš ukoštac:D
Za punu igrivost kao sam ovdje čitao da se kolege žale da za potpuni ugođaj treba 60 FPS-ova
to ti znači niti GTX580 nie dosta
Reza 1280*1024 a na tv-u samo hd(720p),naigrat cu se.
Evo ja sa ovim kompovom pod moj pc imam sve na ultra i instaliran onaj dx11 patch i one testure patch, sve mi je uključeno na maximum, rezolucija 1920x1080 i radi bez problema. Nema trzaja ni ništa.
Jedino što imam upaljeno mislim poc "oc" je UCC koji mi je u sklopu matične tako da mi je proc na oko 3.4 umjesto 3.2
Nažalost to ti je Crysis serijal a i Metro2033 u DX11 modu je još gori od njega pogotovo ako se uključi antialiasing filteri i to samo na AAx4:D A i tamo pod optimalnim sistemskim zahtjevima spominju nekakvih 8GB RAM-aXD
EDIT nema trzaja jer imaš preko 30 FPS-ova ko ja na Extreme samo ti imaš i 500kn skuplju grafičku..
Što se tiče Metro isto mi je sve na ultra, ista rez samo što kad upalim onaj neki mislim da je MSFAA tako nešto, mi jako uspori, pa pustim samo AAA, iako nisam siguran što je to sve skupa :)
E da.. huh baš taj motion blur? Što to znači u gameplayu? Tj. što radi grafički?
btw ja ga stavim na medium kako je postavljeno po defaultuXD
OT Metro2033 daje 15FPS-ova manje u DX11 naspram DX10 dok Crysis 2 smanji samo 5-6 FPS-ova kad igraš na DX11:P
Ja recimo Metro sa GTX550 Ti mogu samo sanjat na DX11 dok ga u DX10 već igram sve na Very High sa 30FPS+
I tamo su ga zaribali... Omg
pa motion blur zamutni igru tj. grafiku i tako smanji osjecaj realnosti (bar meni) i trzanje. to me uzasno smeta jer me nakon pola sata igranja crysisa pocne boljeti glava
Evo ja sa ovim kompovom pod moj pc imam sve na ultra i instaliran onaj dx11 patch i one testure patch, sve mi je uključeno na maximum, rezolucija 1920x1080 i radi bez problema. Nema trzaja ni ništa.
Jedino što imam upaljeno mislim poc "oc" je UCC koji mi je u sklopu matične tako da mi je proc na oko 3.4 umjesto 3.2
mozes molim te pogledat sa programom fraps koliko imas fps-a? ako ti nije problem... jer ja sa 6970 skroz imam oko 30-50 fps-a
mozes molim te pogledat sa programom fraps koliko imas fps-a? ako ti nije problem... jer ja sa 6970 skroz imam oko 30-50 fps-a
Pa evo prošao sam onaj "prvi level" , imao sam fraps uključen tako da sam pratio fps.U prosjeku oko 30fps. S time da nize od 30 ide jako rijetko i kad ide onda do oko 25, mislim da manje od toga nije bilo. A maksimum tamo do 45+
Nema nikakvih trzaja ili usporavanja a to mi je najbitnije.
Što se tiče Metro isto mi je sve na ultra, ista rez samo što kad upalim onaj neki mislim da je MSFAA tako nešto, mi jako uspori, pa pustim samo AAA, iako nisam siguran što je to sve skupa :)
To ti to MSAAX4XD
Nema nikakvih trzaja ili usporavanja a to mi je najbitnije.
To mi to. A to je i najbitnije. Drži motion blur na defaultu i neče bit nikakvih problema:D (medium) 30FPS je sasvim dosta i za ovu igru a o ukusima se ne raspravlja:P