Scythe Ninja 3

poruka: 35
|
čitano: 6.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Scythe Ninja 3

Evo u subotu je akcija u Linksu i ovaj cooler će biti 269 Kn. Kakva su vaša iskustva sa ovim coolerom? Nigdje nisam našao review gdje su Scythe Ninja 3 i Scythe Katana 3 uspoređeni pa da vidim konkretnu razliku u performansama. Imam Katanu u kućištu (imam i jednu na zidu{#}) a razlika između ova dva je cca 100 Kn. Zanima me kolika je razlika u temperaturama(2-3 C ili više)?

0 0 hvala 0
15 godina
Scythe Ninja 3

Teško da bi se u isti koš moglo svrstavat ta dva coolera. S obzirom da se radi o High-End Ninji 3 i Main-Stream Katani 3.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Scythe Ninja 3

Pa u cijeni je razlika 100-tinjak kuna i očito je da je Nijna 3 bolji, ali mene zanima koliko konkretno u brojkama? Ako netko zna za neku usporednu tablicu sa temperaturama, bukom... u kojoj se nalaze i Ninja 3 i Katana 3 neka stavi link.

0 0 hvala 0
17 godina
Scythe Ninja 3

Isplati li se uzeti tu nindju u subotu?  I hoce li biti bolja ako joj kupim katanu? Ovo drugo sarkazam

1 0 hvala 0
15 godina
RE: Scythe Ninja 3
ShadoW kaže...

Isplati li se uzeti tu nindju u subotu? 

269kn za takav cooler je itekako isplativo.

17 godina
neaktivan
Scythe Ninja 3

Katana 3 je dobar hladnjak srednje kategorije koji ce zasigurno bolje hladiti od referentnog "stock"-boxanog hladnjaka i to je to, ne ocekujte iznimno dobre rezultate. S druge strane Ninja 3 je hladnjak više kategorije koji ce odlicno ohladiti bilo koji procesor, no ono sto je bitno za reci da je Ninja 3 optimizirana za hladjenje sa niskim protokom zraka, a time i tisim radom. Iz iskustva govorim da na Q6600 procu klokanom na 3,2GHz pod Ninjom 3 sa ventom na 5V ( stock vent na 1300 okretaja, no moze staviti bez beda scytheov vent na 500 okretaja i bit ce dovoljan ) u push-pull formaciji ventilatora, Ninja u loadu daje rezultate od 53-55c., kad se vent ubrza daje par stupnjeva ( 2-3c ) bolje rezultate. U takvom rezimu Ninja 3 doslovno blista jer daje iznimne rezultate sa iznimno niskom tazinom buke. To je prava snaga Ninje 3, odlici rezultati hladjenja uz iznimno nisku razinu buke. Ninja se kupuje kada se slaze vrlo tiho racunalo uz zadrzavanje odlicnih rezultata hladjenja, i da to je odlicna cijena za taj hladnjak.

Imamo Hrvatsku...u Banani...
Moj PC  
0 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
Scythe Ninja 3

Sada namontirao ninju 3, u idlu temp 49C i dolazi poprilicno velika buka iz kucista.

sto mi je ciniti?

Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Scythe Ninja 3
luka_cro kaže...

Sada namontirao ninju 3, u idlu temp 49C i dolazi poprilicno velika buka iz kucista.

sto mi je ciniti?

Jesi stavio termalne i koliko? Za buku, stavi potenciometar na Low i u BIOSu si podesi vrtnju venta. {#}

<3 Drum & Bass <3
16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
luka_cro kaže...

sto mi je ciniti?

Jesi stavio termalne i koliko? Za buku, stavi potenciometar na Low i u BIOSu si podesi vrtnju venta. {#}

ma stavio sam Artic Silver 5, dosta ima.

ak stavim potenciometar na low onda mi se vent nit nece pokrenuti.

bum probal.

moguce da se pasta jos nije razradila?

Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
15 godina
neaktivan
Scythe Ninja 3

Ak si stavil preveč paste, opet neče dobro hladit :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Scythe Ninja 3

Ja sam si ga montirao jučer.U idleu @stock mi temp. dolazi samo do 12 stupnjeva celzijevih.Maksimalna temperatura zabilježena je 32 stupnja i opteretio sam proc preko programa prime 95.Razina buke je vrlo niska kad radi na najnižoj brzini vrtnje, ali kad mu se brzina vrtnje ventilatora poveća do maksimuma daje samo 4 stupnja niže rezultate uz pozamašnu količinu buke.I iz njega(hladnjaka) se širi neki smrad od plastike. Jel to termalna pasta smrdi ili zato što je nov?

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...

Ja sam si ga montirao jučer.U idleu @stock mi temp. dolazi samo do 12 stupnjeva celzijevih.Maksimalna temperatura zabilježena je 32 stupnja i opteretio sam proc preko programa prime 95.Razina buke je vrlo niska kad radi na najnižoj brzini vrtnje, ali kad mu se brzina vrtnje ventilatora poveća do maksimuma daje samo 4 stupnja niže rezultate uz pozamašnu količinu buke.I iz njega(hladnjaka) se širi neki smrad od plastike. Jel to termalna pasta smrdi ili zato što je nov?

12 stupnja?

no way

14 godina
neaktivan

stvarno je, ako hoćeš screenshot mogu i to

Koma
16 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
Koma_Zd kaže...

12 stupnja?

no way

Way. {#}

<3 Drum & Bass <3
17 godina
Koma_Zd kaže...

stvarno je, ako hoćeš screenshot mogu i to

Krivo ti senzor ocitava

14 godina
neaktivan
Scythe Ninja 3

Teško moguće, a možete mi reći zašto smrdi po nekoj plastici komp odkad sam instalirao taj hladnjak.Može li to biti zbog toga što je termalna pasta izašla 2 mm izvan hladnjaka?

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koma_Zd kaže...

Teško moguće, a možete mi reći zašto smrdi po nekoj plastici komp odkad sam instalirao taj hladnjak.Može li to biti zbog toga što je termalna pasta izašla 2 mm izvan hladnjaka?

moguće je da senzor krivo čita, a mislim da se ne osjeti zbog paste

da bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 godina
Koma_Zd kaže...

Imas li ti kakvu predođbu sto je 12 stupnjeva?

Na starim Athlonima s Brisbane jezgorim takodjer su senzori bili koma pa je u idlu ocitavao 5 stupnjeva...

...mislis da sam se trebao zabrinut da mi se led ne stvori oko procesora?

16 godina
neaktivan

moze pitanje?

Jesi skinuo naljepnicu s dna hladnjaka? 

16 godina
neaktivan
Scythe Ninja 3

Evo vam moje temp.

neznam kak ti imas 12C

EDIT. sad se pak nist ne vidi :(

EDIT2. sad se malo bolje vidi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 16:38 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
luka_cro kaže...

Evo vam moje temp.

neznam kak ti imas 12C

ne vidi se nista

da bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina
neaktivan
Scythe Ninja 3

A valjda je pisalo 12 stupnjeva jer sam očitao temperaturu 7-8 minuta nakon što se podigao windows i to je bilo na stock clocku..Sada uz blagi overclock od 300MHz (3300MHz) i dva sata uključenosti imam temperature od 15 stupnjeva.

Koma
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 19:37 (Koma_Zd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...

A valjda je pisalo 12 stupnjeva jer sam očitao temperaturu 7-8 minuta nakon što se podigao windows i to je bilo na stock clocku..Sada uz blagi overclock od 300MHz (3300MHz) i dva sata uključenosti imam temperature od 15 stupnjeva.

nevjerujem ti.daj screen.

14 godina
neaktivan

Evo screenshota

EDIT: A kako neće dodat sliku, stavim sliku u poruku di piše "Dovuci svoje slike ovdje" i izgleda kao da je slika tamo, a u poruci je ne prikaže,imate ideju kako da je stavim?Već sam stavio screenshot u prethodni post ali ga ne prikazuje.

Koma
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 16:29 (Koma_Zd).
16 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...

Evo screenshota

EDIT: A kako neće dodat sliku, stavim sliku u poruku di piše "Dovuci svoje slike ovdje" i izgleda kao da je slika tamo, a u poruci je ne prikaže,imate ideju kako da je stavim?Već sam stavio screenshot u prethodni post ali ga ne prikazuje.

Uploadaj na ImageShack pa stavi link tu..

<3 Drum & Bass <3
14 godina
neaktivan

a neznam sta je vama tu cudno!!! pa ja na stock kuleru na athlonu II x4 640 imam temp i idlle 15-17 C...uz neki solidan kuler islo bi to dolje jos par stupnjeva...osim ako nije i meni senzor rikno il sta vec?!

P.S ova temp je za Core, dok je temp CPU cc 28 C

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 20:28 (Breksi).
16 godina
neaktivan
Breksi kaže...

a neznam sta je vama tu cudno!!! pa ja na stock kuleru na athlonu II x4 640 imam temp i idlle 15-17 C...uz neki solidan kuler islo bi to dolje jos par stupnjeva...osim ako nije i meni senzor rikno il sta vec?!

ma nema sanse.

onda ti krivo ucitava snzor

17 godina
Breksi kaže...

Senzor ti ne valja... kakvih 15 stupnjeva, mozda ako ti je u sobi 0 stupnjeva

14 godina
neaktivan

hmm u sobi mi je ugodnih cc 18 C...kuciste je prozracno unutra su 3 x 120 mm ventovi,,,a kuler od CPU pici stalno na 3200 rpm( to mu je max) i sumljam da je senzor rikno,posto su mi takve temp od kada sam kupio PC,a to je bilo u 10 mjesecu...kao sto sam naglasio Core temp mi varira od 15 do 18 C,a Cpu temp od 28 do 32 C.

17 godina
Breksi kaže...

hmm u sobi mi je ugodnih cc 18 C...kuciste je prozracno unutra su 3 x 120 mm ventovi,,,a kuler od CPU pici stalno na 3200 rpm( to mu je max) i sumljam da je senzor rikno,posto su mi takve temp od kada sam kupio PC,a to je bilo u 10 mjesecu...kao sto sam naglasio Core temp mi varira od 15 do 18 C,a Cpu temp od 28 do 32 C.

Proc ti ne moze biti hladniji od sobne temperature....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice