Q8200 overclocking problem zaključana tema

poruka: 52
|
čitano: 3.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Q8200 overclocking problem

Bok svima . Imam gore navedeni proc , memoriju MUSHKIN BlackLine Yellow 2x2gb DDR2 , Gigabyte GA-EP43-DS3L MB i Corsair VX 450w napajanje ! Problem je u tome sto ne mogu sabirnicu dignut na vise od 416MHz (x7)=2,9GHz , a imam informaciju da sabirnica navedenog proca ide na 472MHz ! Jel zna itko zasto ne mogu vise dignut ili mozda gdje grijesim !

unaprijed hvala !!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Q8200 overclocking problem
radoznali81 kaže...

Bok svima . Imam gore navedeni proc , memoriju MUSHKIN BlackLine Yellow 2x2gb DDR2 , Gigabyte GA-EP43-DS3L MB i Corsair VX 450w napajanje ! Problem je u tome sto ne mogu sabirnicu dignut na vise od 416MHz (x7)=2,9GHz , a imam informaciju da sabirnica navedenog proca ide na 472MHz ! Jel zna itko zasto ne mogu vise dignut ili mozda gdje grijesim !

unaprijed hvala !!!

jesi digao voltažu samog procesora?

15 godina
neaktivan

Jesam , isao sam do 1,375V ... Mislim da vise nema efekta , cak sam i dignuo voltažu čipseta za 0,1 al nema sanse ... Htio bi ga natjerat barem na 3,0-3,2 , što nije previše , ali sabirnica ne prima preko 216MHz .

Očito krivi forum ili ekipa pojma nema !?!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 16:44 (radoznali81).
15 godina

Spusti brzinu memorije ( ako je na 800 stavi na 667 MHz) pa onda diži brzinu sabirnice...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nema efekta , uspio sam podic sabirnicu na 418MHz ali uz dizanje takta memorije ... svejedno hvala ...

Šta ovdje zbilja nema nikog tko ima pojma o clockanju !?!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 18:49 (radoznali81).
16 godina
neaktivan

A šta bi htio čuti? Ako držiš PCI-E na auto probaj stavit 100 i obrnuto. Slijedi upute iz raznih tutoriala za clockanje i to je to... Ni ta ploča ni taj procesor nisu baš vrh što se tiče OC sposobnosti, Q8200 je poznat po FSB wallu, tako da si možda stigao do svojih granica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

napokon neko ko ima pojma nekog ... po uputama raznoraznim mora ici do FSB 472 , probao sam dizat voltaze (Vcore , chipset i DRAM) ali ne pali , probao sam spustit memoriju ali ne pali , probao shemu s PCI-E , flashao BIOS , ali nista ne pomaze ... GDJE bi mogla jos biti greska , jel bi ga htio dobit bar na FSB 433 !? btw , sto je FSB wall !? Što se ploče tiče , navodono bi trebala žvakat FSB do 450mhz ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 20:20 (radoznali81).
15 godina

okani se OC ti i sta si tako nestrpljiv ne vise svi na tvojoj temi i nisi jedini ti s problemom....

prvo provaj mnozitelj mjenjat na procu... ako moze ako je otkljucan...

drugo po meni te memorija koci... ako ti se povezano dize fsb i memorija.. a ne posebno onda dolazi da memorija  radi probleme... tako ja svog dual cora mogu max na 3.5 jer ako idem dalje ne mogu jer mi memorija nece raditi preko 864mhz...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ne znam tko ti je rekao da "mora ići" do 472 MHz ili bilo koliko. Slutim da je to postignuto s nekom p45 pločom. FSB wall je, ukratko, kada dođeš do neke frekvencije FSB-a, obično naglo, i ne možeš mrdnut dalje pa da radiš ne znam šta. Većinom se smatra da je stvar u procesoru ili kombinaciji procesor-northbridge. Tako je meni bilo s Q6600 i pločom s 965p northbridgeom - dođe do 340 i ni makac, kolko god da pumpaš napona i mijenjaš postavke, vadiš RAM itd.  Stavio sam p35 matičnu i otprve je išao preko 400 bez problema.

Puno ljudi ovdje zna i više od mene, ali ne da im se prežvakavat 1000. put istu temu. Kako rekoh, iščitaj još malo vodiče za clockanje, ali ako si sve opcije već probao, to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 20:54 (štojedosadnaovaregistracija).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala Bogu , napokon neke informacije ... bavio sam se s OC prije 10-ak godina i nisam vise u igri tako da mi svaki podatak pomaze ...

Procitao sam brdo OC tutoriala i nigdje ne mogu naci razlog zasto ne prima vise od 416MHz FSB , bar moja ploca !!

Procitao sam također da je navedena ploča solidna za OC i da su ljudi cak prelazili FSB 450 , pa mi nije jasno zasto meni nece ... !????

15 godina
neaktivan

Bok . Množitelj je "otključan" samo na 6x i 7x , a memoriji mogu mijenjat omjer (2.0 , 2.66 i niže) s FSB-om i spustim je ali nista ... Dodavanje voltaža ne pomaže ... Imaš ideju !??

16 godina
neaktivan

Možda su ljudi prelazili 450 MHz s dual core procesorima što nije isto. Nemam iskustva s p43, ali recimo ja sam na 965p mogao sa E6700 preko 420 MHz, a s Q6600 340 MHz. Evo ti sličnog primjera.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo ne vrijeđaj i ne podcjenjuj ostale forumaše.

Drugo,možda si naišao na FSB hole. To je određeno područje u FSB-u unutar kojeg ne možeš podignuti komp. Probaj staviti na 425 FSB.I kako misliš "nemožeš" dići FSB? Ne dižu se Windowsi? Objasni malo.

Imamo isti proc. Evo ja sam isto na 417 FSB,sutra idem u lov na 3GHz. Javim ti rezultate. Validation u CPU-Z-u.

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 21:51 (lzgr).

0 0 hvala 1
17 godina
protjeran

Gigabyte GA-EP43-DS3L

mislim da ti ovo i nije neka ploča za overclocking.

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mierda-del-torro kaže...

Gigabyte GA-EP43-DS3L

mislim da ti ovo i nije neka ploča za overclocking.

kako nebi bila, ja samna svojoj G33 natjerao FSB na 480 što mi je dalo 3.6GHz brzinu proceosra

15 godina
neaktivan

Probao sam vise frekvencija od 418 - 466 i svaki put ploca resetira BIOS ! Nije problem u stabilnosti nego u ne paljenju ploče , tj. resetiranju BIOSA ! Do frekvencije od 416MHz ploča bez problema sve pali Tako da i mene zanima kako doći do 3GHz !??

15 godina
neaktivan

1. Staviš FSB na 429 i cpu multi na 7

2. memory multiplier na 2 što znači da će ti memorija raditi na 858MHz

3. PCIExpress frekvenciju stvaiš na 100MHz

4. regulaciju napona sa auto staviš na manual.

5. FSB voltage ostaviš na normal kao i DDR2 voltage

5. Cpu voltage ili ti v core možeš staviti na 1.25v ili po potrebi više (original je 1.2875v), ali za 3GHz bi trebalo biti dosta 1.25v. Meni radi i sa 1.15v

6.F10 i to je to.

samo se pobrini da prije to ga svega isključiš EIST i i slične gluposti

15 godina
radoznali81 kaže...

Probao sam vise frekvencija od 418 - 466 i svaki put ploca resetira BIOS ! Nije problem u stabilnosti nego u ne paljenju ploče , tj. resetiranju BIOSA ! Do frekvencije od 416MHz ploča bez problema sve pali Tako da i mene zanima kako doći do 3GHz !??

Em si bezobrazan, em pišeš gluposti...nijedna ploča NEMORA ići do 470 nijedan proc NEMORA ići do kud si ti namislio itd itd...Ako jedna ploča iz serije ide do 470 ne znači da će ići i tvoja, ako 1001 proc iz serije ide 3,3, ne znači da će i tvoj. Jedino sigurno je da će raditi na onoj frekv na kojoj je i brandiran, a sve preko toga ti nitko ne garantira. E sad, u tvom slučaju ti imaš ili loš klokerski primjerak proca, što je vjerojatno, ili loš primjerak matične, što je moguće, ali puno manje vjerojatno.

15 godina
neaktivan

mrog 33

hvala frende , al nista od toga ... iznad 418MHz nema sanse , samo da mi je znati zasto ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 10:40 (radoznali81).
15 godina
neaktivan

miki1981 -odgovor

1. Nisam te pitao jesam li bezobrazan ili ne ...

2. Lupetas gluposti ...

3. Nemam vremena za geekove koji misle da su psiholozi ...

4. Da se nisam tako postavio nikad nebi odgovor dobio (tako je u životu) ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 10:40 (radoznali81).
16 godina
neaktivan

Evo još jednog linka koji bi ti mogao pomoći, ali u načelu potvrđuje da p43 ima zid na oko 415 MHz.

How to overcome p43 FSB wall

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
štojedosadnaovaregistracija kaže...

Evo još jednog linka koji bi ti mogao pomoći, ali u načelu potvrđuje da p43 ima zid na oko 415 MHz.

How to overcome p43 FSB wall

Moja nema! {#emotions_dlg.tongue-out}

Meni ide bez problema na 424 koliko je sad. Evo vrti se OCCT da vidim jel stabilno na 2.98 GHz. Još minuta do kraja testa.

EDIT: na 2.98 je Test Passed without errors na najvišim postavkama!!! Vidimo se na 3 GHz! 

EDIT 2: Usrani komp se ne želi upaliti na 428 FSB! Morao sam vratiti na 424. Imate kakve preporuke za dizanje?

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 13:34 (lzgr).
15 godina
neaktivan

Svaka čast care , skoro smo riješili problem ! Kao što na navedenom linku piše , problem se rješava sa dizanjem PCI-Ea na 104MHz ! Ali se isto tako pojavljuje drugi problem , a to je da se komp upali , ocita proc , rame , te diskove ,ali odmah nakon toga slijedi restart ! Još je zanimljivo da prilikom tog restarta ne resetira CPU postavke u BIOSu što inače radi kod svakog faila u OCu ! To vjerojatno znači da proc i rami prolaze , a grafička očito ne ! Jel zna ko možda šta o tome !??

15 godina
neaktivan

Svaka čast care (štojedosadnaovaregist) , skoro smo riješili problem ! Kao što na navedenom linku piše , problem se rješava sa dizanjem PCI-Ea na 104MHz ! Ali se isto tako pojavljuje drugi problem , a to je da se komp upali , ocita proc , rame , te diskove ,ali odmah nakon toga slijedi restart ! Još je zanimljivo da prilikom tog restarta ne resetira CPU postavke u BIOSu što inače radi kod svakog faila u OCu ! To vjerojatno znači da proc i rami prolaze , a grafička očito ne ! Jel zna ko možda šta o tome !??

15 godina
radoznali81 kaže...

Svaka čast care (štojedosadnaovaregist) , skoro smo riješili problem ! Kao što na navedenom linku piše , problem se rješava sa dizanjem PCI-Ea na 104MHz ! Ali se isto tako pojavljuje drugi problem , a to je da se komp upali , ocita proc , rame , te diskove ,ali odmah nakon toga slijedi restart ! Još je zanimljivo da prilikom tog restarta ne resetira CPU postavke u BIOSu što inače radi kod svakog faila u OCu ! To vjerojatno znači da proc i rami prolaze , a grafička očito ne ! Jel zna ko možda šta o tome !??

O tome se zna da su grafe vrlo osjetljive na dizanje frekv pci-e porta, i da se vrlo često i na najmanje dizanje ne žele bootat, a ako se mrvicu pretjera brzo znaju i izgorit.

Ali ne slušaj ti nas, mi nemamo pojma, a ti nisi bezobrazan, mi to ne radimo svakodnevno, pa nemamo pojma šta pričamo...

Ja sam ti odgovorio što je najvjerojatnije iz mog iskustva, i sad ti govorim da se ne igraš sa podizanjem pci-e frekve od oka, jer možeš ostat bez grafe.

A ti napravi šta ćeš. Za mene EOD

15 godina
neaktivan

Dizanje brzine PCI-e sabirnice koliko puta to ne uspij.... cekaj pa ja nemam pojma o cemu pricam a uostalom sam i bezobrazan tako da ti necu pomagat, jer ocito amater ko ja nema pojma kako da tebi overklokerskom  bogu (koji traži savjete po forumu premda je overklokerski bog) pomogne.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da razjasnimo ! 1. servisiram kompjutere više od 10 god. , tako da nisam bas tukac !

2. naveo sam da se nisam igrao s clockanjem od max P3 ( a neke su se stvari mijenjale od onda , ako se ne varam )

3. ako se ko želi vrijeđat ili slično neka dođe na Srednjake u Zg-u pa da to razjasnimo u 4 oka a ne tu

4. znam da su grafe osjetljive , pa zato i pitam

5. pitanje se odnosilo na one koji su voljni i znaju , a ne za ekipu koju mama i tata nisu voljeli pa se frustriraju po forumima

17 godina
neaktivan

Curice, ajde dosta prepirki.

Ako želite raspravljati ko ljudi nastavite, ako ne, napustite temu.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Trazim pomoc od nekog strucnog , a javljaju se "klinci" i provociraju !
15 godina
neaktivan
radoznali81 kaže...

mrog 33

hvala frende , al nista od toga ... iznad 418MHz nema sanse , samo da mi je znati zasto ...

Zbog RAM-a. Stavljam novac da te RAM koči i ukoliko radi na 418x2 jednostavno 836mhz mu je max. uz te latencije. Ili otpusti latencije ili ga šibni na 2.1V i zakolji strujom, trećeg nema. Slažem se da bi bar 425-450mhz morao izvući.

No uzmi u obzir dvije stvari, 2x2gb 800 kitovi DDR2 često nisu najzahvalniji OC-eri, i drugi - da proc neće bez dodatnog šoka ići gore koliko bi ti to htio.

Ukoliko ganjaš FSB : DRAM 1:1 omjer, što je po meni pozitivna iako ne neophodna stvar - daj RAM-u malo dodatnog šoka, bar 1.9-2.1V , otpusti latencije i onda vidi što je sa naponom procesora..

Nije do matične - ne bi smjelo biti.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 13:33 (thedream).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice