Ploča downvolta , cemu vjerovati?

poruka: 35
|
čitano: 4.099
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

dakle imam problem ,naime konfu mozete vidjet pod moj pc ,sve je staro nekih 2 tjedna , isao sam se malo igrat s overclockingom softwareskim putem , dakle asrock oc utility, amd overdrive itd ... i dovuko sam proc na 4ghz sa 1.55v , vidio sam da je u igrama poprilican skok u preformansama pa sam ga odlucio ostavit na tom taktu , uostalom nisam kupio hladnjak od 300 kuna da bi ga gledao , problem je ovakav, dakle proc je na 4ghz radio s1.55v stabilno ,max temp 58c pod occt-om 2 sata , amd overdrive je pokazivao voltazu1.55 , kad sam u biosu sve podesio , dakle stavio voltazu 1.55 , mnozitelj 20 , cool and quiet off , spreead spectrum off , vcore offset sam ostavio disabled kako je i bilo , ploca ima jos 100 opcija koje nisam dirao , startao sam komp i amd overdrive nije pokazivao 1.55v nego 1.5125 , i svi drugi software , cpu z , everest ,occt - svi kazu 1.5125 , i kad se stavi bilo koja druga voltaza u biosu u winsima je uvijek niza za jednaku kolicinu , dakle pokrenuo sam occt i temp je dosegla max 50c nakonn 7-8 minuta i komp se srusio , dakle izgleda da je wins u pravu , proc dobiva 1,5125v , u cemu je problem , bios je najnovija beta neka za 100000 pi_zdarija i mogucnosti , da probam s mrvicu starijim biosom ili sta da radim ? 2. pitanje , dali mogu siguran bit da ce mi proc na tom taktu trajat jedno 3 godine iako cu ga za 2 mijenjat vjerojatno , temp su ok jer je hladenje dobro ,pod loadom neke igre oko 55c dohvati max , volio bi da mogu bit siguran da ce mi bit ok bar jedno 2.5god , to nije bas dug period , od toga ce u loadu bit jedno  4h a ostatak vremena cu namjestit da se automatski downclocka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

dogadjalo se meni na xfx- ici asus-ici  i sad asrock -ici.. nista strasno..to su jako male vrijednosti nemas brige..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Ploča downvolta , cemu vjerovati?
dokly kaže...

dogadjalo se meni na xfx- ici asus-ici  i sad asrock -ici.. nista strasno..to su jako male vrijednosti nemas brige..

a jako male vrijednosti ali dovoljno male da mi se proc srusi , hoces rec da u biosu stavim 1.6 pa ce on davat 1.55 ?? uostalom kako mogu bit 100% siguran da proc dobiva 1.55 a ne 1.6 , jos mi salo fali da mi se sprzi na 1.6 haha , imas neki savjet , hocce li starij bios pomoc , i jel moze odgovor na drugo pitanje ?

16 godina
neaktivan
to se zove voltdrop,možda ima opcija za stabilizaciju napona,samo je treba naći :)
15 godina
pod009 kaže...
to se zove voltdrop,možda ima opcija za stabilizaciju napona,samo je treba naći :)

pa da, postoji taj tzv vcore offset koji sam vidio, opcije su , 0.25v , 0,5v ... tako nesto , mislim da su jos malo preciznije opcije , sta da napravim onda , dignem za onoliko koliko mi fali ili ?

EDIT: proc je u biti jos malo hladnij , 52 max load u occt-u , 1.55v , zato sto sam bolje pastu namazao

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 19:51 (athlon64).
15 godina
neaktivan

Ne valja davati tolike napone za 24/7 rad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
pod009 kaže...

pa da, postoji taj tzv vcore offset koji sam vidio, opcije su , 0.25v , 0,5v ... tako nesto , mislim da su jos malo preciznije opcije , sta da napravim onda , dignem za onoliko koliko mi fali ili ?

EDIT: proc je u biti jos malo hladnij , 52 max load u occt-u , 1.55v , zato sto sam bolje pastu namazao

Ako misliš na to da si stavio više paste možeš postić samo kontra  efekt Osmijeh

15 godina
Jooj kaže...
athlon64 kaže...
pod009 kaže...

Ako misliš na to da si stavio više paste možeš postić samo kontra  efekt Osmijeh

¸a daj sta spamas ,, rekao sam da su temp nize , dakle bolje sam je namazao , stfu

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Jooj kaže...
athlon64 kaže...
pod009 kaže...

¸a daj sta spamas ,, rekao sam da su temp nize , dakle bolje sam je namazao , stfu

Još smo i bezobrazni ...     pa ti pokušaj nekom pomoć Neodlučan

Inače temperaturu mjeriš u laboratorijskim uvjetima? tj bila ti je u labu ista kao i sad s više paste? pa si onda uspio zaključit da je s više paste hladniji?

jaooo jaoo ...

15 godina
Jooj kaže...
athlon64 kaže...
Jooj kaže...
athlon64 kaže...
pod009 kaže...

Još smo i bezobrazni ...     pa ti pokušaj nekom pomoć Neodlučan

Inače temperaturu mjeriš u laboratorijskim uvjetima? tj bila ti je u labu ista kao i sad s više paste? pa si onda uspio zaključit da je s više paste hladniji?

jaooo jaoo ...

joj sta bi ti sad izgovorio pa to nije istina, ali neucili su me kartoni da mucim , sobna temperatura je ista kao i prije, proc dobiva istu voltazu , sve je isto , temp su nize 6c , ajd sad prestani spamat.

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

joj sta bi ti sad izgovorio pa to nije istina, ali neucili su me kartoni da mucim , sobna temperatura je ista kao i prije, proc dobiva istu voltazu , sve je isto , temp su nize 6c , ajd sad prestani spamat.

Nisi još odgovorio jesi stavio više paste za razliku od prošli put? Ako sam u pravu "sad" kad digneš hladnjak višak paste je se najvjerojatnije skupio na krajevima jer je pod pritiskom izletjela van... To ćeš ić sad provjeravat da dokažeš da sam u krivu a kad vidiš da sam bio u pravu opet nećeš htjet priznat Smijeh

Nego prvi put ti je hladnjkak možda malo krivo bio namoniran ili šta već... A koju pastu koristiš? Ispričavam se ako si napisao...

Inače pastu ne treba stavljat debljine pol centimetra kao što dođe na stock hladnjacima.. jer ona služi samo da bi apsorbirala sitne neravnine između cpu-a i hladnjka...

ja stavim samo mrvicu na sredinu cpu-a i prisnem hladnjak.. pa onda dignem i vidim da li je se dobro razmazala..

I da ... ovo nije spam ... aj super što si se malo naučio pameti pa ćeš prešutit Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 19:08 (Jooj).
15 godina
Jooj kaže...
athlon64 kaže...

Nisi još odgovorio jesi stavio više paste za razliku od prošli put? Ako sam u pravu "sad" kad digneš hladnjak višak paste je se najvjerojatnije skupio na krajevima jer je pod pritiskom izletjela van... To ćeš ić sad provjeravat da dokažeš da sam u krivu a kad vidiš da sam bio u pravu opet nećeš htjet priznat Smijeh

Nego prvi put ti je hladnjkak možda malo krivo bio namoniran ili šta već... A koju pastu koristiš? Ispričavam se ako si napisao...

Inače pastu ne treba stavljat debljine pol centimetra kao što dođe na stock hladnjacima.. jer ona služi samo da bi apsorbirala sitne neravnine između cpu-a i hladnjka...

ja stavim samo mrvicu na sredinu cpu-a i prisnem hladnjak.. pa onda dignem i vidim da li je se dobro razmazala..

I da ... ovo nije spam ... aj super što si se malo naučio pameti pa ćeš prešutit Smijeh

o stvarno si uporan , pasta artick cooling mx3 , jedna kapljica na sredinu i cooler je sam raširi , ti ces mene ucit , o   isuse , evo ti slika dok je komp jos bio u sastavljanju http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs662.snc4/60217_1453386735380_1254640791_31182727_5763644_n.jpg , nije stock cooler tako da ga definitivno necu dizat. btw dobio sam zuti karton radi prijasnjeg posta, ja stvarno neshvacam ove admine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 19:33 (athlon64).
15 godina
neaktivan

Ma pokušavam te natjerat da dobiješ još jedan ali se ne dašSmijeh

ma imam sličnu konfiguraciju...

x4 970 BE

890 gx extreme3 (samo je neki drugi proc na njoj sada, ne ovaj gore)

itd itd

i meni overvolta... a malo sam gledao po netu i svima većinom overvolta.. tj svima koje sam uspio vidit .. osim tebi Smijeh

15 godina

tebi overvolta,  zanimljivo , koliko?

15 godina
neaktivan

pa malo ... i to samo pod loadom... neznam sad napamet jer je to komp za brata koji sad nije tu pa da provjerim koliko točno...

naravno malo je izraženije pod overclockom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 20:40 (Jooj).
16 godina
protjeran

neznam kako je na amd-ovim asrock plocama al ja imam u biosu opciju -without v drop tamo di dizes napone i fsb - u mom slucaju blck i ostale djidje.. i pokazuje mi identicno (V) bios, cpuz i hw monitor.. netko ko ima slicnu konfu bi ti mogo vise pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dokly kaže...

neznam kako je na amd-ovim asrock plocama al ja imam u biosu opciju -without v drop tamo di dizes napone i fsb - u mom slucaju blck i ostale djidje.. i pokazuje mi identicno (V) bios, cpuz i hw monitor.. netko ko ima slicnu konfu bi ti mogo vise pomoci.

pa da, reko sam da u biosu imam tu opciju Vdrop , moze ju se stavit na 0,25v, 0.5v . 0.75v .... , samo neznam sta da stavim  i sta mi to znaci

16 godina
neaktivan
testiraj! Stavi na najmanje pa vidi!
15 godina
pod009 kaže...
testiraj! Stavi na najmanje pa vidi!

nemogu sad, probat cu kasnije pa cu vidit

16 godina
protjeran
athlon64 kaže...
dokly kaže...

pa da, reko sam da u biosu imam tu opciju Vdrop , moze ju se stavit na 0,25v, 0.5v . 0.75v .... , samo neznam sta da stavim  i sta mi to znaci

..poslikam pa ti postam.. to znaci da forsa konstantno istu vrijednost.. (V)

slika:

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 21:40 (dokly).
15 godina
neaktivan
dokly kaže...

..poslikam pa ti postam.. to znaci da forsa konstantno istu vrijednost.. (V)

slika:

zasto koristis bclk 191 x20 za 3.8 ako imas memoriju od 1600mhz, stavi radje blck 200 x19 i onda ces imat proc na 3.8 i memoriju na 1600MHz, sad ti je 1528Mhz.....

Google is your friend
15 godina

ma dobro, sad cu se malo poigrat time, btw jzrky ja imam memu od 1333mhz , a akad clockam stavim 200x 19 za 3800mhz , jel mi bolje neku drugu vrijednost?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sve Asrockice overvoltaju pa tako i 890GX Extreme3 s tim da su njoj super ispeglali regulaciju u odnosu na prijašnje modele...

Evo ti moj screenshot, 1.550V u biosu 1.560V u idleu u windowsima

http://img685.imageshack.us/img685/4162/4350oc.jpg

Što se tiče postavki imaš BE i nema smisla dizati htt ako držiš memoriju do 1600MHz sa 1:4 dividerom tako da ti je 200x19 uz default ht i nb multi 10 najbolja opcija

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ma dobro, sad cu se malo poigrat time, btw jzrky ja imam memu od 1333mhz , a akad clockam stavim 200x 19 za 3800mhz , jel mi bolje neku drugu vrijednost?

ovo za memoriju je bilo za kolegu dokly-ja sa i7....hehe a evo izgleda kako kaze cele da i tebi pasu te postavke sasvim slucajno :))

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 15:15 (Jurky).
15 godina

evo stavio sam vcore offset na 0.05v i opet ista stvar  , ja stavim 1.45 a on da 1.4125

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

posalji je opet na reklamaciju xD hahahaha

probaj se igrati jos s opcijama u biosu... ili mozda updat biosa ili downgrade biosa

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lacko kaže...

posalji je opet na reklamaciju xD hahahaha

probaj se igrati jos s opcijama u biosu... ili mozda updat biosa ili downgrade biosa

update nemoze jer je zadnji beta bios, downgrade bi mogao probat.

15 godina

jos uvijek nista nisam uspio , probao sam 5-6 funkcija u biosu i nista, jedino os moram probat starij bios, ali nervira me uzasno , proc mi radi na 3.6 bez dizanja voltaze pa cu ga ostavit tako a nemogu ga namjestit u biosu radi kur-cevog downvolta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

probaj stari bios sta to ti je 2 min posla

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jupiii , stavio sam bios 2.40 a imao sam 2.42 beta , sad je sve ok , daje uredne voltaze :) !

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice