Overclock Geforce 8600 GT

poruka: 15
|
čitano: 5.743
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Geforce 8600 GT

Neda mi se čekat dok ne kupin novu pa ću sat ovu overclockat samo neka mi neko objasni kako?

skinia san gpu-z i riva tuner i dalje neznan

Geforce 8600 GT

jbt tek sad vidin krivo san stavia naslov teme

Chuck Norris se ukaza Gospi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 14:24 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i ja imam tu grafu i volio bih je oc-at vidi cu jos temperature na stock cooleru

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Overclock Geforce 8600 GT

e to bi i mene znimalo

17 godina

Na isti način ko i svaku drugu...
Ja recimo koristim MSI Afterburner, preko njega dignite takt a za test stabilnosti možete isprobat Furmark Hot Like Hell benchmark

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sad sam nešto sprobavao s rivatunerom.... možda nisam smio...uglavnom fps mi je pao na 5 i restarto sam komp... sad je sve dobro

17 godina
mavikotas kaže...

sad sam nešto sprobavao s rivatunerom.... možda nisam smio...uglavnom fps mi je pao na 5 i restarto sam komp... sad je sve dobro

To ti se zna dogoditi kad se Memory Controller previše optereti zbog naglog namještanja frekvencija...Ništa strašno..

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
15 godina
neaktivan

a jel se može nešto zaribati ako previše overclockam ??

16 godina
neaktivan

možeš je uništiti i onda nećeš imati ništa kao prvo dobro ju očisti od prašine onda dodaj bolji hladnjak a ako ga nemaš skini stari očisti dodaj novu pastu jer prije ičega ovo ti je bitno da ju što bolje ohladiš a s time ćeš dobiti veći overclock ,bez ovog postupka nema ni max overclocka i nema puno smisla ,riva tuner ti je jedini koji nešto valja ali se raspitaj po drugim forumima jer je bitno da nađeš software koji će odraditi posao u malim pomacima ako ovo prvo ne učiniš nema ti smisla ići dalje jer su to vruće (ali ne i loše) karticeSmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
Overclock Geforce 8600M GT na laptopu

Imam već malo starije laptop računalo (pogledajte pod moj PC) i počelo je kaskati u igrama.

Želio bi malo kloknuti grafičku.

Znam znam da će te mi savjetovati da to ne radim ali grafička trenutno pod punim opterečenjem ne isijava više od 72°C i laptop je praktički hladan dok se igram.

Nigdje nema one vručine koje sam prijemjetio kod nekih modela da si opečeš ruke dok igraš.

Da probam sa riva tunerom ili ima nešto bolje?

Šta i koliko da dignem?

Super Secret Secret Squirrel

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Overclock Geforce 8600M GT na laptopu
Exploder kaže...

Imam već malo starije laptop računalo (pogledajte pod moj PC) i počelo je kaskati u igrama.

Želio bi malo kloknuti grafičku.

Znam znam da će te mi savjetovati da to ne radim ali grafička trenutno pod punim opterečenjem ne isijava više od 72°C i laptop je praktički hladan dok se igram.

Nigdje nema one vručine koje sam prijemjetio kod nekih modela da si opečeš ruke dok igraš.

Da probam sa riva tunerom ili ima nešto bolje?

Šta i koliko da dignem?

Nisam siguran da to možeš... btw što je sa ovim novim laptopima moj stari dell nije prelazio 55 u punom opterećenju!?

Gamers Don't Die, They Respawn.
17 godina

Rekao bi da se može, bar grafa?

A koja je grafa bila na tom dellu?

BTW imam i običnu GeGorce 8600 GT na desktop računalu u firmi koja bez opterečenja grije na 50°C.

Postat ću i sliku 8600M GT ali za sad imam ovu od obične samo.

Na nvidia stranici 8600M GT radi na slijedećim taktovima

Core Clock (MHz)     475
Shader Clock (MHz)     950
Memory Clock (MHz)     700

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 11:11 (Exploder).

0 0 hvala 0
14 godina

E ovo i mene zanima. Ja imam Asusovu EN8600GT Silent edition s velikim pasivnim hladnjakom. Koliko je nju moguće klokati? Nisam ju nikada čistio ili skidao hladnjak. Koliki je potencijal za klokanje ta grafička?

** Live 4 Music **
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja ću preko vikenda probat klokat svoju 8600M GT pa stavim specke ovdje.

Znaći ovo je grafa na laptopu da nebi bilo zabune.

1 0 hvala 0
14 godina

Ok, probaj, samo budi posebno oprezan na laptopu. Btw, svima je jasno jer vidimo M pored broja :P

** Live 4 Music **
17 godina
Overclock Geforce 8600M GT mini tut

Evo me konačno sam stigao napraviti tut overclocka.

Pratio sam temperature i framerate preko rivatunera.

Dok je u sintetičkim testovima temperatura dosezala 85°C max u igri nije prelazila 78°C

Windows 7 64 bit

Koristio sam Rivatuner 2.24c

GPU-Z

CPU-ID HM

3D Mark 2006

3D Mark Vantage - uskoro

NFS Hot Pursuit

Dakle instalirao sam najnovije drivere za grafičku sa nvidia site te testirao sa 3D Markom 2006.

Rezltat je bio 2556 3Dmarka na stock vrijednostima 475/950/400 pošto driveri noviji od 160.xx ne dopustaju overclockiranje. Slika 1

Nakon toga sam skinuo najnovije MobileForce drivere 260.99 sa kojima sam dobio nevjerojatnih 4313 3D Marka na stock vrijednostima, max temp 78°C. Slika 2

Dok je u sintetičkim testovima temperatura dosezala 84°C max u igri nije prelazila 78°C. Slika 3

NFS je testiran nakon max overclock rezultata od 5084 3D marka na 85°C. Slika 4

Vrijednosti i temperature imate na slikama.

Napominjem da su svi 3Dmark testovi napravljeni na 1024x768 sve default osim prvog testa na original driverima gdje sam koristio sve testove unutar 3Dmarka 06 dok sam na ostalima koristio samo glavne.

vjerujem da sam na svima napravio sve testove bi zezultati bili veći za 200-300 3Dmarka.

Dojam u igri ne ostavlja duplu brzinu grafičke/FPS-a kako pokazuje 3D Mark ali svakako se osjeti bolja fluidnost u vožnji/veći FPS.

vjerujem da bi se se graf. moglo još clockati ali za sada mi je ovo dovoljno pošto nemam tržanja kao prije u NFS.

Naravno da bi trebalo testirati i na drugim igrama ali samo ovu imam trenutno instaliranu.

Napraviti ću još Vantage test pa postam.

poz.

Slika 1 - stock vrijednosti Forceware 260.99 Slika 1 - stock vrijednosti Forceware 260.99
Slika 2 - stock vrijednosti MobileForce 260.99 Slika 2 - stock vrijednosti MobileForce 260.99
Slika 3 - NFS max temp 78C Slika 3 - NFS max temp 78C
Slika 4 - max oc Slika 4 - max oc
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 16:41 (Exploder).

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice