I5 760 OC mišljena

poruka: 8
|
čitano: 1.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
I5 760 OC mišljenja

Pozdrav ekipa,

Dakle imam 1156 konfu i prvi put sam se odlučio na OC. Na i5 760  sam stavio Hyper 212 EVO i OCo ga na 3,8. Rami su mi na 1600. Postigao sam i 4,0 ali mi se ovo činilo stabilnije. Slike dostavljam u prilogu, pa me zanima vaše mišljenje, da li je OC dobar, kakve su mi temperature u full loadu i napon. Hvala!

P.S. Prime95 sam najviše držao 15ak minuta i nisam imao nikakvih grešaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: I5 760 OC mišljenja

Napon nije visok, temperature su dobre pošto je ovo pod prime-om u igrama će biti manje. Sve u svemu jako dobro.

Razmisli o upgrade-u grafičke kartice jer ta HD 6870 i nije baš nešto danas. 

Idu dobro te stare i5 kada ih se overclocka.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 21:07 (Puls3).
14 godina
Puls3 kaže...

Napon nije visok, temperature su dobre pošto je ovo pod prime-om u igrama će biti manje. Sve u svemu jako dobro.

Hvala kolega, upravo sam postavio pitanje na nadogradnji računala koja bi grafa bila dobra za trenutni OC procesora uzimajući u obzir na napajanje koje imam. Imaš ti neki prijedlog?

14 godina

Da li planiraš upgade na novu platformu ili misliš ostati na i5 ?

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within
14 godina
Alizalb kaže...
Puls3 kaže...

Hvala kolega, upravo sam postavio pitanje na nadogradnji računala koja bi grafa bila dobra za trenutni OC procesora uzimajući u obzir na napajanje koje imam. Imaš ti neki prijedlog?

Pa zavisi koliko novca imaš ali jedna GTX 960 ili R9 380 bi ti bilo super a ne bi te puno mičio nekakav CPU botlneck u igrama gdje to može doć donekle do izražaja a osjetno bi se nadogradio s obzirom na HD 6870 te bi imao smooth gameplay na 1080p monitoru s uglavnom vrlo visokim grafičkim postavkama.

14 godina
I5 760 OC mišljena

Pa mislio sam nadogradnju na skylake, ali pošto sam izgleda uspješno položio OC onda ću još neko vrijeme ostati na staroj konfi i sačuvati nešto novca (bar zasad).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
I5 760 OC mišljena

nekad sam imao i5 750 i dugo sam ga koristio na 4.0ghz 24/7 s istom tim hladjenjem i dobro prozracnim kucistem...

treba malo zivaca i postepenog dizanja i testiranja nakon svakog dizanja, al ja mislim da taj proc moze ici vise za 24/7, jedino ako si dobio bas neki los primjerak, al probaj

MB: Asus P8Z77-V LX,CPU:i5 3570k 4.2GHz,COOLER: Hyper 212 EVO,GPU:HD6870,SSD:Kingston 120GB,HDD:WD 2TB,HDD EXT:Toshiba 500GB,RAMKingston 2x4GB 1600MHz,POWER:Corsair TX-750,MOUSE:G400,
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 12:43 (SIKO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
I5 760 OC mišljena

Dobra mašina i dobar overclock.

Ja također imam sličan PC i drži jednu gtx 970 bez

problema.

Čuvaj novce za nove procesore kaby lake i cannon lake.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice