Everest overclock

poruka: 5
|
čitano: 1.906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Everest overclock

Bok ekipa... :)

jel može netko meni ovo objasniti??... slika EVEREST..

procesor nije clockan, niti nisu nikakve radnje rađene s njim, a uočavam pomoću programa RAMrush da je "usko grlo" u sustavu. Dok nešto ozbiljnije radim, RAM je na oko 40% opterećenja, dok je proc na 100%

Imam Win7 32bit professional, proc dakle p4 3.0ghz, nvidia 7600 gt 256MB, MO Foxconn 945 Series, RAM 2gb DDR2 SDRAM (1GB 533 DDR2 i 1GB 800 DDR2)

Nije mi jasno pa ono.... proučavao sam malo klokanje da probam ipak malo ublažiti to "usko grlo", pa sam pomoću Everesta naletio na ovo...

E, da... jel bi se splatilo uopće kakvo klokanje?? Temp procesora je 25C bez opterećenja, a s opterećenjem baš i nisam probo.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 10:12 (matek2kkk).

0 0 hvala 0
15 godina
Everest overclock

Vjerojatno ti se smanjuje množitelj kad procesor nije pod opterećenjem. Ništa čudno, tako dosta procesora radi. Npr moj, sa 2.8 na 1.5GHZ smanji frekvenciju.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Everest overclock
matek2kkk kaže...

RAM 2gb DDR2 SDRAM (1GB 533 DDR2 i 1GB 800 DDR2)

Budi sretan sto ti PC ne radi probleme. Imas razlicite module po frekvenciji i sada ti ploca radi prema onom sporijem. Ponovi sve to samo sa onim 800 - MHz keksom.

Dakle stavi ga u prvi slot

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 10:39 (Lazarus Long).
14 godina
neaktivan
Everest overclock

Aha, dobro, zamjenit ću pločice RAMa ako bude tako bolje :)

a u vezi overclocka, jel se isplati to uopće?? i na kolko bi ga mogo dignut da bude sve OK??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Everest overclock
matek2kkk kaže...

Aha, dobro, zamjenit ću pločice RAMa ako bude tako bolje :)

a u vezi overclocka, jel se isplati to uopće?? i na kolko bi ga mogo dignut da bude sve OK??

Moje licno mislenje je da overclock zna donjeti dosta problema kada se radi na maticnim i sa komponentama koje se ne znaju spraviti sa visak napona ili gigaherza. Da bi uspio u tome trebas skuplju maticnu i skuplji RAM i dobro napajanje, pa zatim...dobro hladenje...sve u svemu..novac koji das na uber komponente mozes upotrebiti za nabavu uistinu brzih komponenti.

Okani se corava posla, stabilnost je bitnija (bar ja tako mislim...)

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice