Prirodne katastrofe

poruka: 18
|
čitano: 4.289
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Prirodne katastrofe

UVOD :

Ovu temu pokrećem iz interesa da prodiskutiramo o razlozima sve učestalijih prirodnih katastrofa, teško je je više moguće ostati po strani kada se za primjer prošle godine desilo toliko , po meni, u povijesti ne viđenih katastrofa u tako malom vremenskom periodu, praktički sezmička aktivnost zemlje , te klimatske promjene kao da su doživjele ekstremitet u nazad dvije godine daju veliki upitnik što će bit sljedeće.

Svi komnetari su dobor došli, zanima me vaše mišljenje u vezi ovog :

REF :

Recimo poggledajte ovu vijest : http://www.jutarnji.hr/christchurch--snazan-potres-pogodio-novi-zeland--najmanje-65-ljudi-poginulo/927215/ 

MOJE TUMAĆENJE :

Utjecaj promjene klime uvjetovan ljudskim faltorom mislim da je uvjetovao veliku sezmičku aktivnost u višim slojevima zemljine kore, te iz tog razloga se javljaju ovako katastrofalni potresi. 

I'm from Hollywood
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 10:05 (woodgamesfx).
14 godina
Re: Prirodne katastrofe
woodgamesfx kaže...

REF :

Recimo poggledajte ovu vijest : http://www.jutarnji.hr/christchurch--snazan-potres-pogodio-novi-zeland--najmanje-65-ljudi-poginulo/927215/ 

MOJE TUMAĆENJE :

Utjecaj promjene klime uvjetovan ljudskim faltorom mislim da je uvjetovao veliku sezmičku aktivnost u višim slojevima zemljine kore, te iz tog razloga se javljaju ovako katastrofalni potresi. 

Dobra tema, baš za današnji svijet u kojem živimo.

Što se ove vijesti tiče, i općenito potresa, tu ljudska ruka ima relativno malen učinak. Potresa je bilo, još i više prije pojave ljudi, potresi su bili i tijekom cijele ljudske povijesti, kada praktički ljudi nisu mogli ništa učiniti.

Bio bih lud kada bih rekao da čovjek danas ne utječe na klimu, ekstremno kako si rekao, ali kad-tad će se obiti čovječanstvu o glavu, sve ono što je iskorištavao i krao od majke priorede. Žalosono je što smo takvi, kao termiti smo, što god čovjek uzme, prihvati u ruke, u pepel se pretvara. Devastirali smo priorodu, samo radi vlastitih interesa, samo radi profita. Jeb*ni novac!

Prirodu nismo naslijedili, već smo ju posudili od generacija koje dolaze!

** Live 4 Music **
17 godina
Prirodne katastrofe

Ne brinite, nece jos bit nikakve kataklizme ili cega. Ja sam odlucija zivit do sto, a tek mi je 27.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
15 godina
Prirodne katastrofe

Moje osobno mišljenje je da su za to sve mediji (ponajviše internet) krivi.

Da malo obrazložin, jednostavno i prije su se događale vremenske nepogode i prirodne katastrofe samo šta nisu bile toliko brzo objavljene, ili nisu uopće bile objavljene pa ostatak svita nije ni zna za to.

Npr sad kad se u sibiru nešto dogodi, svi znaju za to, postoje sateliti i sve se to odma sazna, prije nekih 100 godina i više kad bi se nešto dogodilo u nepristupačnom dijelu zemlje niko za to nebi sazna.

Također mislin da je ovo sve manje više normalna pojava, ove trenutne nepogode šta se događaju. Tj, ne vidin ništa "paranormalno" u njima, sve su to "obični" potresi, poplave itd... Kad se nešto neobično počme događat onda će to već bit znak da nešto nije uredu.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
16 godina
tnakir kaže...

Ne brinite, nece jos bit nikakve kataklizme ili cega. Ja sam odlucija zivit do sto, a tek mi je 27.

sve je dobro dok je Chuck živ, e kada on ode, neće imati tko držati to sve na okupu i onda smo gotovi

OT: slažem se sa sirkom, uvijek je toga bilo i biti će, samo što se sada više spominje

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 10:20 (mind_challenge).
14 godina
Prirodne katastrofe

Možda se više spominje, to ste u pravu, ali se i češće događaju nego prije. Opet, ljudski faktor. 

Što se tiče recimo vijesti prije 100 godina, kada je meteor 1908. roknuo u Tunguziju, vijest se planetarno proširila u roku od jednog dana.

Vi mislite da danas nema globalnog zatopljenja? Da se led topi sam od sebe, ničim izazvan, da danas gotovo svaki dan neka životinjska, biljnja vrsta izumre, da se dnevno posjeku stotine hektara šuma??

Blago čovječanstvu s takim ljudima koji tako misle. {#}

** Live 4 Music **
15 godina
neaktivan
Prirodne katastrofe

Ma sve to stoji, ali tolike silne poplave, siguran sam da utjeću na zemljinu koru, jer ta voda se negdje mora ocjedit, onda sigurno da uvjetuje i ispiranje tla ispod površine te time stvara šupljine u kori, koje nakon nekog vremena moraju se urušit. Znam da ovo zvući naivno, ali može bit i djelomićno toćno. 

Što se tiće medija, to se slažem.

I'm from Hollywood
15 godina
neaktivan
14 godina

Strašno!

** Live 4 Music **
14 godina
neaktivan
Prirodne katastrofe

Nije ovo nista sta nas ceka...

17 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Možda se više spominje, to ste u pravu, ali se i češće događaju nego prije. Opet, ljudski faktor. 

Što se tiče recimo vijesti prije 100 godina, kada je meteor 1908. roknuo u Tunguziju, vijest se planetarno proširila u roku od jednog dana.

Vi mislite da danas nema globalnog zatopljenja? Da se led topi sam od sebe, ničim izazvan, da danas gotovo svaki dan neka životinjska, biljnja vrsta izumre, da se dnevno posjeku stotine hektara šuma??

Blago čovječanstvu s takim ljudima koji tako misle. {#}

Koliko izumre, toliko se novih pronađe, šume siječemo, al iz i zasađujemo (ne u tolikoj mjeri al bolje i tak), kakvo "globalno zatopljenje". Je al nismo mi krivci nego majka priroda, svakom ledenom dobu prethodi globalno zagrijavanje, a mi smo na pragu. Tak da...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
16 godina
neaktivan

Pa zna se na kakvom je podrucju Japan, nista cudno, neobicno.. 

Mislim, strahota je to sto se desilo, ali tamo je to 'redovito'...

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
15 godina
neaktivan
Prirodne katastrofe

Da Japan je na najugroženijem području od potresa, ali opet ako se sve skupa uzme u obzir onda koliko vidim najveće štete i stradanja je uzrokovao tsunami.

Ne znam ali meni je sve to skupa malo čudno, previše je toga u ovako malo vremena.

I'm from Hollywood
14 godina
protjeran
Prirodne katastrofe

U japanu je to svakodnevnica ali su se zato oni i pripremili za to grade zgrade tako da su im temelji obrnuti stožac tj. šiljak stošca u zemlji kako bi se smanjio dodir sa zemljom da su zgrade manje u dodiru sa zemljom kako se ne bi zgrade toliko tresle

Signature
17 godina
Prirodne katastrofe

Sad postoji jos jedan veliki problem, a to je nuklearka koja izgleda curi. Bude tu jos sranja.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sad postoji jos jedan veliki problem, a to je nuklearka koja izgleda curi. Bude tu jos sranja.

Da navodno će ispuštat paru iz reaktora da smanje pritisak na nj. Što znaći kontaminacija, užas.

I'm from Hollywood
14 godina
doxy kaže...

Koliko izumre, toliko se novih pronađe, šume siječemo, al iz i zasađujemo (ne u tolikoj mjeri al bolje i tak), kakvo "globalno zatopljenje". Je al nismo mi krivci nego majka priroda, svakom ledenom dobu prethodi globalno zagrijavanje, a mi smo na pragu. Tak da...

Hmmm, da slažem se s tobom. Mi smo u razdoblju između glacijala i interglacijala. Ako ljudska vrsta poživi toliko, da doživi ledeno doba, mislim da bi nam to bila samo dobra praksa na našem home planetu. Naš mili planet bi nas naučio možemo li se nositi s ekstremnim temperaturama ostalih, potencijalno naseljivih planeta. Kada jednog dana odemo na primjerice Europu ili neki drugi, potencijalno naseljiv planet/mjesec.

** Live 4 Music **
17 godina
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

Da navodno će ispuštat paru iz reaktora da smanje pritisak na nj. Što znaći kontaminacija, užas.

Nije mi jasno kako ne postoji nekakav safety sustav tipa uroni hebene sipke u nekakav absorber sporih neutrona i kompletno zaustavi reakciju!?!?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice