Kako izraditi raketu

poruka: 99
|
čitano: 44.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kako izraditi raketu

ja bih već odavno to napravio ali taj dućan koji je kod mene se tokom godine zatvara a otvara se tek uoči nove

13 godina

a ti bi mogao nabavit takve motore pa mi pošalješ poštom....ja bih ti naravno platio

15 godina
protjeran
Kako izraditi raketu

Onda se obezbjedi ko ja za novu godinu i onda cjelu godinu napucavas se sa prijateljima.Ako imas nekog izvana da ti donese probaj tako.

Edit:Zivim u bih i tu jedino ima kupiti raketa pred novu godinu.I taj moj prijatelj je isao u Zg po taj vatromet jer ovdje nema mirnovec ili orion zastupnistva.

http://aixtended.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 16:45 (AIX 2.0).
13 godina
neaktivan
Re: Kako izraditi motor na barut za raketu
Sum_of_all_fears kaže...
LGA775 kaže...

Rastavio sam nekoliko petardi <cut> tome sam dodao odstranjivač laka <cut> te sam ostavio da neko vrijeme tako stoji zatim sam to zagrijao <cut>

Nominiram te za Darwinovu nagradu. Ovo je nevjerovatna umotvorina na koju bi i sam Nobel bio ponosan. Kako ti prste nije odvalilo -.-

Anyway, čitaj ovo pa ćeš skužit zašto ovo tvoje nebi poletjelo dalje od 20cm.

mozda zato jer po onom opisu sto je on reko nema teorije da explodira 

13 godina
Kako izraditi raketu

nemam nikog izvana....ništa čekat ću do nove godine

15 godina
protjeran
Kako izraditi raketu

Evo ovdje mozes nabaviti imaju i cijene i karakteristike.

http://rcheli.proboards.com/index.cgi?board=kupovina&action=display&thread=90

13 godina
neaktivan
LGA775 kaže...
AIX 2.0 kaže...

Barut iz petardi se nemoze koristit kao raketni barut jer imaju razlicita svojstva(probo raketa explodrala).

Evo moje koj u sam pravio prije godinu dana.Ispaljivala se s ramena ko zolja iz cjevi promjera 5cm električnim upaljacem.Dometa 150 metara,brzina oko 400km/h ili oko 120m/s.(sa salabijim motorima,ne sa ovim sa slike).

Na drugoj slici su dva manja i jedan veci raketni motor izvadeni iz vecih novogodisnjih raketa.Prilikom ispaljivanja sam koristio fantomku i naocale.

Ovo je verzija bez bojave glave.

Svi motori su "overclockani".Tvornicki rupa kroz barut ide do pola raketnog motora ito daje slab pocetni impuls a dugo vrjeme rada.Ja sam tu rupu busilicom probusio kroz citavu duzinu rakete i tako dobio duplo veci pocetni impuls ali i krace vrjeme rada.Ovo je opasno jer je tada pritisak barutnih plinova 50% veci i moze doci do explozije motora.Mada se to meni nije desilo od ukupno 12 ispaljenih raketa sa ramena.

Svaki se motor sa zadnje strane mora zacepiti epoxidnim ljepilom.

Daj mi molim te objasni kako si to napravio tj. kako si napravio taj motor,što si u njega stavio...

motor od bugattia? provajte sa cleluloza-trinitratom

13 godina
Kako izraditi raketu

Zna ko gdje se nabavi KNO3 ili kako ga doma napraviti

13 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

Zna ko gdje se nabavi KNO3 ili kako ga doma napraviti

salitra, poljoapoteka ga ima ali o kvaliteti se nema sta govorit

13 godina

u poljoapoteki su rekli da takvo gnojivo ne prodaju već godinama...pitao sam u ljekarni oni su mi rekli da mi treba jedan papir na kojem je količina koliko toga treba,potpis i žig

ako netko prodaje ili zna kako se to napravi nek mi se javi

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 16:25 (LGA775).
13 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

u poljoapoteki su rekli da takvo gnojivo ne prodaju već godinama...pitao sam u ljekarni oni su mi rekli da mi treba jedan papir na kojem je količina koliko toga treba,potpis i žig

ma mora bit samo sto nezz tocan naziv, uzimo san i ja, kemiska cistoca je jako niska, al more posluzit 

13 godina

Pa pokazao sam im kem. formulu i naziv elementa i još mi je dala da pogledam te sve vreće s gnojivom pokazala mi je sve moguće i na nijednom nije pisalo KNO3

15 godina
neaktivan
Kako izraditi raketu

Otidji na stranice al-Qaida i tamo imas detaljna uputstva za izdradu bombe,rakete.......{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 16:50 (Quilombo23).
13 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

Pa pokazao sam im kem. formulu i naziv elementa i još mi je dala da pogledam te sve vreće s gnojivom pokazala mi je sve moguće i na nijednom nije pisalo KNO3

pa nece ti ni pisat ,lol, znaju ti oni tam kemiju ko moja baba, uglavno trea na vreci bit sljedeci znak (nemora al  vamo di san ja uzima bio je) btw ovo ti ne znaci zapaljivo neg oksidativno (podrzava gorenje) i ako imas tocniju digitalnu vagu i sumpor mos pravit sivi barut

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 16:48 (neznam_ime).
15 godina
protjeran
Kako izraditi raketu

Anarchy Cookbook?

WP
13 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

Anarchy Cookbook?

WTF?

13 godina

NEMA ništ sam ova obićne gnojiva

13 godina
netko,netkovic kaže...

Anarchy Cookbook?

što s tim??

13 godina
neaktivan
Kako izraditi raketu

ma problem je sto kno3 nes nac po strucnim nazivima (jedino ljekarne i posebne trgvine za kemikalije) a i cesto se u gnjoivima koristi i s drugim tvarima pa je doduse i tesko za iskoristit takvo sto

16 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

Pitao i ja u poljoapoteki, tip nije imao pojma što je to.

13 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...
LGA775 kaže...

Pitao i ja u poljoapoteki, tip nije imao pojma što je to.

ma vec sam prije reko veze nemaju, ja sam fito-farmaceut (srednja) i cesto se dogada da ispravljam profesore iz strucnih predmeta, pa cak biologije i fizike u stvraima vezanim za kemiju (ono ide me kemija)

14 godina
neaktivan
Kako izraditi raketu

.

Potpis.
14 godina
Kako izraditi raketu

Pa jbt ako toliko želiš Kno3, potraži malo po forumima i oglasima pa vidi. Nije toliko teško naći.

15 godina
protjeran
Kako izraditi raketu

Ovdje u bih imas na rinfuzu tnt ovaj kno3.Imam 2kg tog za dimne.U citavoj eu kno3 je banan zbog vece upotrebe u pirotehnici.Probaj sa kalcijevim nitratom koji se koristi u reketnim motorima i dozvoljen je.

Mada kno i secer nemaju bas neku bajnu reakciju nemoj ocekivati veliku startnost rakete.Porformanse se pobloljsavaju dodavanjem aluminija u prahu koji izaziva alzehajmerovu.

I kod nas je nestalo kno3 i neznam ocel vise dolaziti.

Naravno treba poznavati  i nesto matematike kod izrade ili bude ovo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 18:46 (AIX 2.0).
13 godina
neaktivan
AIX 2.0 kaže...

Ovdje u bih imas na rinfuzu tnt ovaj kno3.Imam 2kg tog za dimne.U citavoj eu kno3 je banan zbog vece upotrebe u pirotehnici.Probaj sa kalcijevim nitratom koji se koristi u reketnim motorima i dozvoljen je.

Mada kno i secer nemaju bas neku bajnu reakciju nemoj ocekivati veliku startnost rakete.Porformanse se pobloljsavaju dodavanjem aluminija u prahu koji izaziva alzehajmerovu.

I kod nas je nestalo kno3 i neznam ocel vise dolaziti.

Naravno treba poznavati  i nesto matematike kod izrade ili bude ovo.

najprije se vi pozabavite malo fizikom i kemijom, Ca(NO3)2 i nije bas tolko jak oksidans pa sumnjam da bi se mogo iskoristit dobro, a za KNO3 nezz posavjetuj se mozd i ima neko kod kuce da ti da il proda

16 godina
neaktivan
moderator
Re: Kako izraditi motor na barut za raketu
LGA775 kaže...

zagrijao da se barut posuši

{#}

To su strasno nestabilne hemikalije. Pazi sto radis! Ozbiljno ti velim.

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
15 godina
protjeran
Kako izraditi raketu

KNO3 je s razlogom zabranjen, jer su ga teroristi počeli koristiti za auto bombe, zbog lake dostupnosti.Ali se iz KAN-a da lako izvući van..Čuo sam da KAN prodaju još u Karlovcu u nekoj poljoprivrednoj...Al nemoj to radit, tebi može zvučit banalno i glupo,ali ako nisi dobar u kemiji i tehnici, nemoj se u to petljat, opasno može biti..

WP
13 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

KNO3 je s razlogom zabranjen, jer su ga teroristi počeli koristiti za auto bombe, zbog lake dostupnosti.Ali se iz KAN-a da lako izvući van..Čuo sam da KAN prodaju još u Karlovcu u nekoj poljoprivrednoj...Al nemoj to radit, tebi može zvučit banalno i glupo,ali ako nisi dobar u kemiji i tehnici, nemoj se u to petljat, opasno može biti..

u kanu nezz kolko ga ima, ali iz kana se inace izvlaci NH4NO3 (amonijev nitrat) mjesa se s dizel gorivom, MEKP(butanon-peroksid....mislim da ga ima u trgovinama boja i lakova), i tako dobivas malo osjetljivije explozive jer cistog je jako tesko detonirat

(smjesa NH4NO3 i MEKP)

13 godina

ne radim exploziv nego raketu i ako nigdje nema kno3 radije ću čekat do nove godine pa izvadit motore iz raketa za vatromet ali

s ovakvim stvarima kao u videu neću eksperimentirat

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 21:24 (LGA775).
13 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

ne radim exploziv nego raketu i ako nigdje nema kno3 radije ću čekat do nove godine pa izvadit motore iz raketa za vatromet ali

s ovakvim stvarima kao u videu neću eksperimentirat

ako ti nije do exploziva ond najpametnije ceakt da dodu vatrometi i slicno pa se snadi s nnjima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice