Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.115.172
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD Ryzen CPU
skank666 kaže...

Ma sve pet ali poćeli smo priču o tome kako te sadašnji proc ne koči u gejmingu i da nema potrebe za novim (osim ako ne ganjaš 144 fps)... A na većim rezolucijama proc je još i manje važan tako da ono... Jedina investicija bi ti bila nova grafa i monitor a ne proc, matična, rami i grafa...

Slažem se. Iskreno sam se zagrijao za AMD Ryzen, ali sada mi je on jednostavno preskup, a kada bi išao na Ryzen morao bi sve mjenjati (ploču, naravno proc, ram) što bi me podosta koštalo i naravno da do daljnjega ostajem na ovom starom, a kasnije kada cijene padnu možda i razmislim i o kompletnom prelasku na AMD. Do tada starije igre na PC-u i novije na PS4

12 godina
MasterOfDisaster kaže...

Da, a opet pozamašna nadoplata na ono što imam. Za svoju grafu mogu dobiti negdje oko 1200 kn, a za novu grafu koja bi imala neki značajniji pomak od moje (Nvidia GTX 1070 jer RX 480 je max 15% bolja od moje) morao bi još nadoplatiti 2300 kn. Do daljnjega sam se prebacio na PS4 gaming, pa možda kada budu bolja vremena se vratim na PC.

ajajajaj

- najprije ti je bolesno puno 3000 kuna za 8/16 proc, a dosad ti nije bilo bolesno tripšut više za isti takav proc s intelove strane

- onda ti je argument kako za tih tri soma kuna možeš uzeti "dobar" i7, koji je 4/8 sa istim ili slabijim ipc-om, dakle najmanje dvostruko lošiji od rajzena

- onda govoriš kako danas za 1500 kuna nemerš kupiti pošteni proc, a rajzen 4/8 koji je u rangu i7 koji bi rado uzeo će koštati toliko, ali tri soma kuna za 4/8 i7 je ok, ali 1500 kuna za rajzen 4/8 istih perfomansi je kurčina 

- onda ti danas ne treba proc 8/16, ali će ti trebati 8/16 proc za godinu dana za gejming

- onda opet tvrdiš da je amd trebao imati još niže cijene, iako daje skoro pa duplo više od intela za iste pare

- pa na kraju nemereš igrat sa i5 i r9 290 jer na tri igre nemereš maxati sve, ali ti je ok igrati slide show od 30fps s osakaćenom grafikom na plejki

ovo je samo kratki pregled tvojih današnjih nebuloza

daj se zbroji i popij nešto

17 godina
AMD Ryzen CPU

Picajzla, opravdao si nick preciznom analizom :)

Sry na offtopicu, al baš sam remote izvrtio Cinebench na jednom E5-2630v4 (10c/20t, 2CPU, 2469CB) pa pogledam malo cijene ... $670 prema $1160 za stariji ekvivalent (E5-2650v3).

Jel se to Intel priprema za Naples ? :)

13 godina
Je li itko uzeo AM4 mbo i gdje? Uzeo sa konfu s 1700 i trebam MBO. Na Alzi ne mogu platiti Amexom pa mi je to problem
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Kartice ce se u iducih mjesec dana peglati do tocke pucanja 

Freak Show Inc.
13 godina
EDIT: Kupio sam i mbo preko Amazon UK. Točno 200 EUR sa dostavom. Asus Prime X370 PRO.
15 godina
picajzla0707 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Da, a opet pozamašna nadoplata na ono što imam. Za svoju grafu mogu dobiti negdje oko 1200 kn, a za novu grafu koja bi imala neki značajniji pomak od moje (Nvidia GTX 1070 jer RX 480 je max 15% bolja od moje) morao bi još nadoplatiti 2300 kn. Do daljnjega sam se prebacio na PS4 gaming, pa možda kada budu bolja vremena se vratim na PC.

ajajajaj

- najprije ti je bolesno puno 3000 kuna za 8/16 proc, a dosad ti nije bilo bolesno tripšut više za isti takav proc s intelove strane

- onda ti je argument kako za tih tri soma kuna možeš uzeti "dobar" i7, koji je 4/8 sa istim ili slabijim ipc-om, dakle najmanje dvostruko lošiji od rajzena

- onda govoriš kako danas za 1500 kuna nemerš kupiti pošteni proc, a rajzen 4/8 koji je u rangu i7 koji bi rado uzeo će koštati toliko, ali tri soma kuna za 4/8 i7 je ok, ali 1500 kuna za rajzen 4/8 istih perfomansi je kurčina 

- onda ti danas ne treba proc 8/16, ali će ti trebati 8/16 proc za godinu dana za gejming

- onda opet tvrdiš da je amd trebao imati još niže cijene, iako daje skoro pa duplo više od intela za iste pare

- pa na kraju nemereš igrat sa i5 i r9 290 jer na tri igre nemereš maxati sve, ali ti je ok igrati slide show od 30fps s osakaćenom grafikom na plejki

Evo zadnji post moj u ovoj temi jer vidim pišem bedastoće pa ću prestati nakon ovog posta. Svaka crtica odgovara tvojoj crtici.

- da puno mi je dati 3000 kn za proc bilo koje fele (AMD ili Intel), i molim te navedi gdje sam rekao da mi nije problem dati tri puta više za Intel

- krivo shvaćeno, rekao sam da će netko (ne ja) prije uzeti Intel i7 na svoju kompatabilnu MBO i ram nego uzimati komplet sve novo za Ryzen, a još je i pitanje koliko je i7 do 3000 kn slabiji u igrama od Ryzena 7 1700 jer tih testova nema nigdje ili sam ja to profulao, ali uostalom nebitno jer tolike pare (3000 kn) nikada ne bi davao za proc pa bio to AMD ili Intel

- taj Ryzen proc još nije izašao i pitanje je koliko će koštati kod nas i koliko će biti jači u igrama od i7, i uopće nisam spominjao te Ryzen procesore od 1500 kn jer oni uopće nisu izašli na tržište niti im se zna cijena kod nas, a kamo li da sam rekao da su oni kurčina - molim te citiraj taj navod od mene

- da sad ti ne treba proc 8/16, ali uskoro će ti trebati sigurno - ne razumjem šta ti tu nije jasno

- da i dalje stojim da bi bilo bolje da su jeftiniji, nebitno za razliku od Intela. Shvaćam da nude više od Intela i za manje pare, ali bi bilo još ljepše da su jeftiniji - ili ti to ne bi htio. Ja bi osobno volio da je svaka komponenta još jeftinija nego što je kod nas cijena, zar ti ne bi htio

- nisam bahat i nezahvalan pa da serem po svojoj konfiguraciji tako kako si ti napisao, ona je čist solidna za FHD igranje, ali lagano je na zalasku. Volio bi preći na 2K rezu koja je vani odavno standardna reza, ali to sa mojom trenutačnom konfom nije moguće pa sam razmišljao o nadogradnji, ali nakon trenutačno viđenih cijena ni AMD neće biti baš nešto jeftin, te mi se ne isplati još ništa poduzimati po pitanju zamjene komponenti. Što se tiče PS4, osobno sam mislio svašta ali ništa dobro dok nisam kupio PS4 u 11/2016 i totalno se iznenadio (ugodno). Drugačije je igrati na kompu gdje ti je monitor na 50 cm od tebe i igrati PS4 na 50" TV koji je od tebe 2-3 metra. Grafički mi igre izgledaju relativno identično kao na PC-u, a tih 30 fps-a nekad osjetim, a u većini slučajeva i ne. Nadam se da za tvoj argument si igrao PS4, a ne da pričaš napamet.

Sada ću opet vjerovatno dobiti hrpu TD, ali iskreno me zaboli neka stvar jer ovo što sam napisao je istina i većina koja nema para za bacanje će se složiti samnom. Niti mi je drag AMD niti mi je drag Intel nego mi je drag moj novčanik.

Toliko od mene u ovoj temi jer sam očito serem tj. kažem svoje mišljenje koje ovdje je izrazito nepoželjno ako nije hvaljenje novih AMD procova koje inače nisam ni posrao nego sam samo komentirao da bi mogli biti još jeftiniji, a onda je krenuo SHIT STORM. 

Još jednom zahvaljujem na datoj pažnji i uživajte u svojim procesorima pa bili to AMD ili Intel.

14 godina
neaktivan
Meni isto nije jasno kad netko kaze da su skupi. Lol
Nema veze s vezom.
Meni se cini da su ljudi malo previse htjeli od amd'a. Osam jezgri za soma kuna i onda bi valjda bili sretni. Pa nije amd dobrotvorna ustanova. A ako hoces osam jezgri za soma kuna imas fx'a xD.

Cijene su sasvim u redu i nis im ne fali. Jedino kaj fali su pravi testovi od pravih ljudi, a ne ove benchmark gluposti. Pa ne kupujem komp da bi igrao benchmark lol
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
16 godina

- krivo shvaćeno, rekao sam da će netko (ne ja) prije uzeti Intel i7 na svoju kompatabilnu MBO i ram nego uzimati komplet sve novo za Ryzen, a još je i pitanje koliko je i7 do 3000 kn slabiji u igrama od Ryzena 7 1700 jer tih testova nema nigdje ili sam ja to profulao, ali uostalom nebitno jer tolike pare (3000 kn) nikada ne bi davao za proc pa bio to AMD ili Intel

samo ovo moram primjetit, zar intel nije taj koji minja socket svako 2 god! tako dakle ako netko želi minjat proc na 1151,

sigurno ne radi s skylake na kaby lake jer je porast performansi 10%,

mora opet uzet i novu ploču i često novi ram

14 godina
neaktivan
Master, 2k nije standarna reza nit ce bit tak skoro. Monitori su preskupi, a o grafi kakva ti treba za to da ne pricam. Jos je to daleko od standarda. To kaj bi ti htio da je to standar ili mislis da je standard ne znaci da i je.
Velika vecina ljudi ti se i dalje radije igra na 1080p i vise fpsa i vecim postavkama nego na 2k ili 4k na low/med sa slideshowom..karikiram, al nije ni daleko od toga jel..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
16 godina
AMD Ryzen CPU

Izgleda da za nove igre, a buduće još i više je bitniji broj jezgri nego brzina.Plus za ryzen.https://videocardz.com/66354/core-count-vs-frequency-what-matters-for-gaming#disqus_thread

kradem mine iz minskog polja
16 godina
odjavljen
Sale_ds kaže...
Master, 2k nije standarna reza nit ce bit tak skoro. Monitori su preskupi, a o grafi kakva ti treba za to da ne pricam. Jos je to daleko od standarda. To kaj bi ti htio da je to standar ili mislis da je standard ne znaci da i je.
Velika vecina ljudi ti se i dalje radije igra na 1080p i vise fpsa i vecim postavkama nego na 2k ili 4k na low/med sa slideshowom..karikiram, al nije ni daleko od toga jel..

Mislim da ta "među" reza neće nikad ni zaživiti pošteno ko standard... 4k monitori već za 3k kuna, asus u pripremi ima 4k na 144hz - mislim da je gotova a nije ni zaživila kako spada.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Nevezano za ono sto je MasterOfDisaster rekao cisto da prokomentiramo ove tocke koje si naveo za one koji procesore uzimaju konkretno za gaming.

Po trenutnim leakovima klik, klik2 7700k ima bolji single core od 1600x. Isto tako cisto sumnjam da ce 1400x biti istih performansi kao 7700k, tko bi onda kupovao 1600x i 1700 ako bi 1400x bio savrsen za gaming? Osim toga govori se da ce biti potrebna malo bolja ploca da bi se ryzen jace kloknuo. 

Ja osobno imam osjecaj da ce se 7700k bolje pokazati u igrama, jos ako mu padne cijena mislim da ce kupnja istog za gaming biti no brainer.

Da se razumijemo volio bih da se x1400 i 1600x pokazu barem podjenako dobri za gaming kao i 7700k, to bi bilo najbolje za nas kupce, ali nekako se bojim da taj film necemo gledati. Ako pogledamo AMD se trenutno razbacuje podacima gdje serija 7 dominira skuplje intelove procesore, ali to su u pitanju sve 8/16 procesori sa slabijim single coreom od jednog 4/8 procesora i vise su za neki development i posao, tu su izdominirali scenu i svaka im cast. S druge strane taj single core se nekako skriva, sto nama vrijedi koliko su oni digli ipc naspram svoje stare serije kad se ne vidi kakav je on u odnosu na konkurenciju.

Mislim da treba pricekati kako ce se ryzen ponasati u igrama i sudeci prema trenutnim podacima koji su nam dostupni mislim da jos nije vrijeme razbacivati se pretpostavkama koje si ti naveo.

Moze biti da sam napisao neku glupost pa neka me slobodno isprave oni koji se malo bolje razumiju u materiju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 12:30 (war3_tft).
17 godina
MasterOfDisaster kaže...
picajzla0707 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

ajajajaj

Evo zadnji post moj u ovoj temi jer vidim pišem bedastoće pa ću prestati nakon ovog posta. Svaka crtica odgovara tvojoj crtici.

- da puno mi je dati 3000 kn za proc bilo koje fele (AMD ili Intel), i molim te navedi gdje sam rekao da mi nije problem dati tri puta više za Intel

- taj Ryzen proc još nije izašao i pitanje je koliko će koštati kod nas i koliko će biti jači u igrama od i7, i uopće nisam spominjao te Ryzen procesore od 1500 kn jer oni uopće nisu izašli na tržište niti im se zna cijena kod nas, a kamo li da sam rekao da su oni kurčina - molim te citiraj taj navod od mene

- da sad ti ne treba proc 8/16, ali uskoro će ti trebati sigurno - ne razumjem šta ti tu nije jasno

- da i dalje stojim da bi bilo bolje da su jeftiniji, nebitno za razliku od Intela. Shvaćam da nude više od Intela i za manje pare, ali bi bilo još ljepše da su jeftiniji - ili ti to ne bi htio. Ja bi osobno volio da je svaka komponenta još jeftinija nego što je kod nas cijena, zar ti ne bi htio

- nisam bahat i nezahvalan pa da serem po svojoj konfiguraciji tako kako si ti napisao, ona je čist solidna za FHD igranje, ali lagano je na zalasku. Volio bi preći na 2K rezu koja je vani odavno standardna reza, ali to sa mojom trenutačnom konfom nije moguće pa sam razmišljao o nadogradnji, ali nakon trenutačno viđenih cijena ni AMD neće biti baš nešto jeftin, te mi se ne isplati još ništa poduzimati po pitanju zamjene komponenti. Što se tiče PS4, osobno sam mislio svašta ali ništa dobro dok nisam kupio PS4 u 11/2016 i totalno se iznenadio (ugodno). Drugačije je igrati na kompu gdje ti je monitor na 50 cm od tebe i igrati PS4 na 50" TV koji je od tebe 2-3 metra. Grafički mi igre izgledaju relativno identično kao na PC-u, a tih 30 fps-a nekad osjetim, a u većini slučajeva i ne. Nadam se da za tvoj argument si igrao PS4, a ne da pričaš napamet.

Sada ću opet vjerovatno dobiti hrpu TD, ali iskreno me zaboli neka stvar jer ovo što sam napisao je istina i većina koja nema para za bacanje će se složiti samnom. Niti mi je drag AMD niti mi je drag Intel nego mi je drag moj novčanik.

Toliko od mene u ovoj temi jer sam očito serem tj. kažem svoje mišljenje koje ovdje je izrazito nepoželjno ako nije hvaljenje novih AMD procova koje inače nisam ni posrao nego sam samo komentirao da bi mogli biti još jeftiniji, a onda je krenuo SHIT STORM. 

Još jednom zahvaljujem na datoj pažnji i uživajte u svojim procesorima pa bili to AMD ili Intel.

Čisto da se nadovežem da sam bio u sličnoj dilemi, ili bolji pc ili jednostavno plejka.

Kada sam računao cijenu konzole, prosječnu cijenu online igranja, televizora pristojne veličine, cijenu dodatnog gamepada i slično došao sam do zaključa da se svede gotovo na isto.

Za pc ima tonu, ali zbilja tonu AAA naslova ispod 100kn, ponekad po euro (dva) za starije naslove, a "zamjesnkim" igrama da ne pricam. Ok ima i plejka digitalni store, ali ruku na srce skuplji je kako god pogledas.

Sad računaj u godinu dvije kada kupuješ igre za plejku, pogotvo ako kupuješ nove gdje je ono minumum minimumam barem 150-200kn, za novije naslove i 400-600, izračunaj koliko novca ces ubit na godisnjoj bazi.

I na kraju me je jedino bolio gušt igranja iz naslonjača, gdje sam napravio pošten posao, kupio logitechovu najjeftiniji bežičnu tipkovnicu i xboxov bežični kontroler (zamjenski naravno) što me koštalo manje od cijene jednog ps4 gamepada.

I eto na kraju imam brutalan pc, koji vrti sve na full od šale, mogu igrat sve žive i nežive emulatore, raditi, surfati kako spada. raditi kolekciju bluray filmova bez fizičkih medija ma puno puno toga. A priče kako su konzole bolje za lijene je glupost, jer ja čak netrebam ni stavljati dvd u utor kod promjene igara :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 12:33 (amd freak).
8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Još nisi naučio citirati

My pleasure darlin
14 godina
war3_tft kaže...

Po trenutnim leakovima klik, klik2 7700k ima bolji single core od 1600x. Isto tako cisto sumnjam da ce 1400x biti istih performansi kao 7700k, tko bi onda kupovao 1600x i 1700 ako bi 1400x bio savrsen za gaming? Osim toga govori se da ce biti potrebna malo bolja ploca da bi se ryzen jace kloknuo. 

Ja osobno imam osjecaj da ce se 7700k bolje pokazati u igrama, jos ako mu padne cijena mislim da ce kupnja istog za gaming biti no brainer.

Da se razumijemo volio bih da se x1400 i 1600x pokazu barem podjenako dobri za gaming kao i 7700k, to bi bilo najbolje za nas kupce, ali nekako se bojim da taj film necemo gledati. Ako pogledamo AMD se trenutno razbacuje podacima gdje serija 7 dominira skuplje intelove procesore, ali to su u pitanju sve 8/16 procesori sa slabijim single coreom od jednog 4/8 procesora i vise su za neki development i posao, tu su izdominirali scenu i svaka im cast. S druge strane taj single core se nekako skriva, sto nama vrijedi koliko su oni digli ipc naspram svoje stare serije kad se ne vidi kakav je on u odnosu na konkurenciju.

Mislim da treba pricekati kako ce se ryzen ponasati u igrama i sudeci prema trenutnim podacima koji su nam dostupni mislim da jos nije vrijeme razbacivati se pretpostavkama koje si ti naveo.

Moze biti da sam napisao neku glupost pa neka me slobodno isprave oni koji se malo bolje razumiju u materiju.

Po onome što se do sada zna (a sve što je procurilo se potvrdilo zasada kao točno) IPC je između Broadwell-a i Sky/Kabylake serije. Dakle, ako jedan i7 6800K ima po ovim najnovijim testiranjima isti overall ili bolji score nego 700Mhz per core brži i7 7700K onda neće biti daleko od toga ni R5 1600X a također ni R5 1500 (ili kako se već zove onaj 4c/8t model). A ovo što se pitaš tko bi kupovao R7 1700 pored slabijih za gaming je glupa izjava da ne može bit gluplja. Prvo, ovi testovi pokazuju da sada ima sve više i više benefita od višejezgrenih procesora napokon. Drugo, pa ne kupuju ljudi procesore samo za gaming !!!!

Što se tiče clockanja, pa ne moraš ga clockat na 16Ghz da se možeš igrat !! Svakako fps ne raste linearno tome kako takt povećavaš (mada se desi i takav scenarij), ima tu više varijabli. Pa nek i bude malo bolji u prosjeku od R5 4c/8t modela ali sada je po projekcijama skuplji jedno 100% a ako Intel i sruši cijenu neće je sigurno prepoloviti. Ne skriva se ako si pogledao onu prezentaciju ali da, treba vidjeti još testova mada odstupanja ne mogu biti velika.

15 godina
AMD Ryzen CPU

Gledajući na to što je ponudio Amd i što nudi Intel za iste novce ako usporedimo ryzen 1700 ili 1700x sa i7 7700K.Ovo će biti idealno za korisnika koji se bavi rendanjem itd, kome treba puno jezgri i threadova.Opet da se vratim na gaming ovi procesori su odlični i za taj dio, pogotovo za neke kolege sa foruma koji imaju djecu pa imaju veliki problem financijski  da kupuju dva računala to jednom kombinacijom riješiš sve.Kao recimo što je Linus prikazivao na YouTubeu 1 procesor 2 gejming računala mislim da taj dio ryzenu-u nebi bio problem obavljati.Nemogu link od videa ubaciti pošto sam preko mobitela.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Za gaming na 1080p i7 770K je bolji procesor, 100% sam siguran u ovo. Samo ne vidim zašto bi netko kupovao tako skupi procesor za 1080p i razbacivao se fpsima. Na 4K gdje svi težimo i prelazimo prije ili poslije, razlike će biti minimalne ili u korist Ryzena u budućnosti zbog više jezgri.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

1 procesor na 2 gaming racunala?

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Intelove cijene u ovom su trenutku jednostavno 50% više nego je uopće prihvatljivo. Onaj tko je prije kupovao i7 nema razloga sad ne kupiti Ryzen. Jednostavno bi bilo glupo. 8 jezgara je 8 jezgara i to je 100% više od onoga što nudi Intel.

prodajem jednu od mašina
12 godina
MasterOfDisaster kaže...

...jer vidim pišem bedastoće pa ću prestati nakon ovog posta

...Sada ću opet vjerovatno dobiti hrpu TD, ali iskreno me zaboli neka stvar jer ovo što sam napisao je istina i većina koja nema para za bacanje će se složiti samnom. Niti mi je drag AMD niti mi je drag Intel nego mi je drag moj novčanik....

zanimljivo kako si baš ovu temu odabrao za serijal jamranja o sve skupljem gejmanju 

nije ti na pamet palo jamrati kad je intel izdao kaby procove koji su skuplji, a donose 0% u performansama

ne, na ovaj tvoj današnji shitstorm o nama jadnima koji preplaćujemo pc gejming, o sve skupljim procesorima, o preskupom amd-u itd, nadahnuo te upravo amd rajzen, serija procesora koja za bar 50% ili više spušta cijenu gejminga, novitet koji konačno donosi konkurenciju u dugogodišnju intelovu močvaru polumonopola, u kojoj smo godinama dobivali sve skuplji i sve manji napredak

f.a.s.c.i.n.a.n.t.n.o. kolega

...i potpuno si u pravu s uvodnom rečenicom, dobro vidiš da pišeš bedastoće

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Intelove cijene u ovom su trenutku jednostavno 50% više nego je uopće prihvatljivo. Onaj tko je prije kupovao i7 nema razloga sad ne kupiti Ryzen. Jednostavno bi bilo glupo. 8 jezgara je 8 jezgara i to je 100% više od onoga što nudi Intel.

Ja sam kupio prosle godine 

Freak Show Inc.
15 godina

mozda kod tebe nije zazivila  ali 1440p je standard i to je fenomenalna rezolucija pogotovo za 27'' monitore gdje se sve super vidi bez dizanja DPI-a tj. skaliranja

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 13:22 (pasko).
17 godina
odjavljen
pasko kaže...

mozda kod tebe nije zazivila  ali 1440p je standard i to je fenomenalna rezolucija pogotovo za 27'' monitore gdje se sve super vidi bez dizanja DPI-a tj. skaliranja

Ja koristim 1440p na 25 inca i savrseno mi je bez ikakvog skaliranja

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
pasko kaže...

Ja koristim 1440p na 25 inca i savrseno mi je bez ikakvog skaliranja

imao sam i ja asus 25'' sa 1440p i to je sitno za gledat za 24-25'' je idealno 1080p

dok za 27'' je 1440p taman mjera

Samsung S6 Edge+
17 godina
odjavljen
pasko kaže...

imao sam i ja asus 25'' sa 1440p i to je sitno za gledat za 24-25'' je idealno 1080p

dok za 27'' je 1440p taman mjera

Ne

Freak Show Inc.
17 godina
pasko kaže...

1440p je standard - ne.

sve rezolucije vece od FHD - zbrojeno - nemaju ni 5% udjela.

to kaj ti imas taj monitor ne znaci apsolutno nista niti je ikakav standard

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
odjavljen
pasko kaže...

LOL, to ti po sebi gledaš? Hehehehe! Smiješan si. Al dobro, nek govore brojke malo evo ti steam survey za 01/2017

Nevjerovatan rast! Čuj, svidjelo se to tebi ili ne ali ta reza neće dugo tako da - pa pa 1440 i helou 4k! Uostalom, ako si ti zadovoljan s njom - nema te što bit briga, jel tako?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
16 godina
odjavljen

Uozbilji se, on ti Jadranko

BOL-a. Što on kaže - to je tako!

17 godina
war3_tft kaže...

Po trenutnim leakovima klik, klik2 7700k ima bolji single core od 1600x.

Napisal si dosta usporednih gluposti, a kaj se tiče ovog zelenog da samo je to bitno u 2017 godini pa dalje u budučnosti.

As ti gospe pa Ryzen nije Bulldozer, da Intel još uvjek ima 15% bolji IPC ali uloženo-dobiveno to sad Intel slobodno može objesit mačku na rep.

Tonči kaže...

Treba to malo pojednostavit, kad bi Intel spustio cjenu i7 7700K na razinu budučeg R7 1600X, opet je ovaj Intel zelenaš vrlo neisplativa kupnja.

Uostalom AMD je skrival točne specifikacije navedenog proca, pa eto sad je on 3.6ghz stock i 4ghz Turbcore.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=126&jumpto=5317868&sort=asc&view=flat

Činjenice su vrlo jasne, i7 7700K je uloženo-dobiveno hebal ježa iz kojeg se god kuta pogleda to je realnost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 13:49 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice