Windows Vista i Mac OS X dual boot zaključana tema

poruka: 19
|
čitano: 5.883
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Windows Vista i Mac OS X dual boot

Zanima me kako i da li se može napraviti dual boot Windows Viste i Mac OS X-Leopard primjerice na laptopu(Acer Aspire ili slični),ako tko ima kakvih iskustava.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows Vista i Mac OS X dual boot

mogece je Cool, sam je pitanje dal se ti isplati, buduci da se ova dva goluba bas i ne vole Šutim

ak te zanima, javi se na pm pa ti objasnim ^^

17 godina
neaktivan

Kakve su to gluposti da se ne vole? Na svom macbooku vrtim Leopard i Vistu. Bez ikakvih problema mi je bootcamp uredno sav potreban posao particioniranja i podesavanja boot loadera odradio.

Ako nesto steka na hackintoshima, to je mozda zato jer za to Apple ne daje podrsku.

Ako oces OS X, kupi Mac. Vrtit ga na PC kanti nema previse smisla. Ko da stavis motor od Ferrarija u peglicu. Radit ce, al ces se napatit i nece izgledat prirodno.

What fruit is named after a computer? Apple.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bootcamp zaboravi, ne vole se ka ni tvoj post Sramim se

""Kakve su to gluposti da se ne vole? Na svom macbooku vrtim Leopard i Vistu. Bez ikakvih problema mi je bootcamp uredno sav potreban posao particioniranja i podesavanja boot loadera odradio.""

VS

""Ako oces OS X, kupi Mac. Vrtit ga na PC kanti nema previse smisla. Ko da stavis motor od Ferrarija u peglicu. Radit ce, al ces se napatit i nece izgledat prirodno.""

17 godina
neaktivan

Inace kako se radi dual boot.Ima neki program.Ili BIOS?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@TGCVugi: O cemu ti pricas? Daj na rvackom.

@Black Knight: Kako to mislis "inace"? Na PC-u? Kad instaliras drugi OS na drugu particiju, on ti ako je potrebno u master boot record zapise svoj boot loader u kojem biras oces pokrenut njega il onaj stari os.

17 godina
ficho kaže...

Ako oces OS X, kupi Mac. Vrtit ga na PC kanti nema previse smisla. Ko da stavis motor od Ferrarija u peglicu. Radit ce, al ces se napatit i nece izgledat prirodno.

da, apple ugradzuje posebne tajne komponente koje se izradzuju u Area 51. Tko je probao otvoriti mac drugi dan je netragom nestao sa lica zemlje.

I isti cip ili komponenta naravno bolje rade u apple kompjuteru nego dell-u!

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
17 godina
neaktivan

Reko prošli mjesec jedan pametan čovjek, OLPM.

0 0 hvala 0
17 godina

Ljudi ja sam pitao ima li tko kakvih iskustava i ako ima da napiše kako to sve radi,a ne da se tu prepucavamo preko foruma.Zato sam i pokrenuo ovu temu.Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ova tema je ionako od prvog posta protiv pravila foruma pa cu ipak odgovorit na onu ignorantnu budalastinu koju je Hudo napisao.

Fascinira me kako ljudi misle da je PC i Mac jedno te isto od kako je Apple presao na Intel.

Dopusti da ti nesto objasnim: TO JE JOS UVIJEK MAC. Nije PC, Mac je. Da Mac, ne PC. Mac. M...a...c! Mac.

Da vam je bar taj argument bio prije par godina dok smo mi Macovci jos bili na PowerPC-u. Al imali ste vi i tad debilnih ideja i "argumenata" i uvijek cete ih imat.

Samo zato sto moj procesor nosi istu oznaku kao procesor u nekom PC-u, zato sto imam isti zvucni hardver kao kolega u PC-u, i to sto koristim SATA disk i DDR2 memoriju koja ide i u PC itd, definitivno ide na stranu toga sto si rekao, ali kad vidis da je to sve skupa lijepo uredno spojeno na jednu maticnu plocu koja izgleda kao da je stvarno iz Area-e 51 i ima Appleov firmware, kad vidis EFI umjesto BIOSa pri paljenju kompa i kad je sve to zapakirano u jednom lijepom kvalitetnom, dobro hladenom i tihom kucistu, a cijela stvar je pogonjena najispoliranijim postojecim Unixom uz kojeg dolazi hrpa kvalitetnog software onda ne mozes vise pricat o takvim glupostima da je PC jeftiniji.

Jedina stvar koju mozes uzet kao prednost PC-a je to sto svaki pojedini dio mozes nadogradit cim izade novi, sto na Macu nije slucaj osim na Mac Pro masini (uz jos uvijek neka ogranicenja zbog specificne maticne ploce), ali taj problem postoji i u posebno dizajniranim PC-ima tako da je opet sve skupa neka druga prica.

Ali NEMOJ ZABORAVIT ni da svaki Mac dolazi sa daljinskim kojim se upravlja OS X-ovim malim "media centrom", podrskom za najnovije mrezne standarde, da apple laptopi imaju neusporedivo kvalitetnije trackpade, kao i ugodne, a u pro modelima i osvjetljenje) tipkovnice, magsafe konektore za napajanje itd...

Kada hoces slozit konfiguraciju kao sto je u nekom Macu i to spakirat u hvalitetno kuciste i jos dodat Vistu Ultimate onda se razlika u cijeni ne cini tako velika, a sto se radi o jacim konfiguracijama, to je jos manja, da bi u nekim najjacim izdanjima PC cak presisao Mac Pro.

Uz Boot Camp, Mac je doslovno postao jedino racunalo koje ces ikad trebati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 0:12 (ficho).

0 0 hvala 0
17 godina
ficho kaže...

Fascinira me kako ljudi misle da je PC i Mac jedno te isto od kako je Apple presao na Intel.

Dopusti da ti nesto objasnim: TO JE JOS UVIJEK MAC. Nije PC, Mac je. Da Mac, ne PC. Mac. M...a...c! Mac.

Ajme rigati cu!

Dosta o MAC-u. Kao da je sveta krava...

jesti i spavati
17 godina

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

nadam se da ce ovaj sajt pomoci.

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Vista_Dual_Boot

Tutorial kako napraviti dual boot system vista/osx

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

branimir kaže...

"Dosta o MAC-u. Kao da je sveta krava..."

Nije MAC nego Mac. MAC je jedinstvena adresa kojom se oznacava svaki dio mreznog hardvera.

(sorry, morao sam :))

Da se vratim ontopic, imas forum za ljude koji vrte OS X na PCima: http://www.hackint0sh.org

17 godina
neaktivan
ficho kaže...

Ova tema je ionako od prvog posta protiv pravila foruma pa cu ipak odgovorit na onu ignorantnu budalastinu koju je Hudo napisao.

Da vam je bar taj argument bio prije par godina dok smo mi Macovci jos bili na PowerPC-u. Al imali ste vi i tad debilnih ideja i "argumenata" i uvijek cete ih imat.

Samo zato sto moj procesor nosi istu oznaku kao procesor u nekom PC-u, zato sto imam isti zvucni hardver kao kolega u PC-u, i to sto koristim SATA disk i DDR2 memoriju koja ide i u PC itd, definitivno ide na stranu toga sto si rekao, ali kad vidis da je to sve skupa lijepo uredno spojeno na jednu maticnu plocu koja izgleda kao da je stvarno iz Area-e 51 i ima Appleov firmware, kad vidis EFI umjesto BIOSa pri paljenju kompa i kad je sve to zapakirano u jednom lijepom kvalitetnom, dobro hladenom i tihom kucistu, a cijela stvar je pogonjena najispoliranijim postojecim Unixom uz kojeg dolazi hrpa kvalitetnog software onda ne mozes vise pricat o takvim glupostima da je PC jeftiniji.

Jedina stvar koju mozes uzet kao prednost PC-a je to sto svaki pojedini dio mozes nadogradit cim izade novi, sto na Macu nije slucaj osim na Mac Pro masini (uz jos uvijek neka ogranicenja zbog specificne maticne ploce), ali taj problem postoji i u posebno dizajniranim PC-ima tako da je opet sve skupa neka druga prica.

Ali NEMOJ ZABORAVIT ni da svaki Mac dolazi sa daljinskim kojim se upravlja OS X-ovim malim "media centrom", podrskom za najnovije mrezne standarde, da apple laptopi imaju neusporedivo kvalitetnije trackpade, kao i ugodne, a u pro modelima i osvjetljenje) tipkovnice, magsafe konektore za napajanje itd...

Kada hoces slozit konfiguraciju kao sto je u nekom Macu i to spakirat u hvalitetno kuciste i jos dodat Vistu Ultimate onda se razlika u cijeni ne cini tako velika, a sto se radi o jacim konfiguracijama, to je jos manja, da bi u nekim najjacim izdanjima PC cak presisao Mac Pro.

Uz Boot Camp, Mac je doslovno postao jedino racunalo koje ces ikad trebati.

Hm, ko bi rekao da imaš Mac.... c c c
17 godina
neaktivan

Zasto si moro citirat cijeli post da bi napisao jednu (polu)recenicu?

Naravno da imam Mac i ponosan sam sto ga imam. A imao sam bome i PC.

Zasto? To me cini nekompetentnim za raspravu Mac vs PC mozda? Ili ste vi koji nikad niste imali Mac ti koji su nekompetentni? A mi koji imamo i Mac i (imali smo) PC smo budale?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ficho kaže...

Zasto si moro citirat cijeli post da bi napisao jednu (polu)recenicu?

Naravno da imam Mac i ponosan sam sto ga imam. A imao sam bome i PC.

Zasto? To me cini nekompetentnim za raspravu Mac vs PC mozda? Ili ste vi koji nikad niste imali Mac ti koji su nekompetentni? A mi koji imamo i Mac i (imali smo) PC smo budale?

1. Zato što se ta (polu)rečenica odnosila na čitav tekst.

2. Aj se malo smiri i fino opusti jer se previše uzrujavaš oko (polu)rečenica. Mac je super. OSX je super. Macovci su marginalna skupina korisnika jednog isto toliko marginalnog brandiranog PC-a, a tako će i ostati - realno, tako ste i najsretniji. Nije mi samo jasno zašto se većina korisnika Mac-a tako zajapuri kad se neko dotakne Applea i njegovih priozvoda. Da netko ovdje pljune na PC, teško da bi izazvao neku posebnu reakciju. Zašto? Jer nikoga nije briga. Osmijeh

3. U debelom smo OT-u.

P.S. - I btw, nikada ne bih kupio Mac-a - radije si kupim dva PC-a za istu cijenu i ostanem nekompetentan. Belji se
17 godina
neaktivan

1. Citiranje duzih postova ruzno izgleda, a postoji nesto o tome i u pravilima foruma ;)

2. Emocionalna povezanost s brandom :D Ne ozbiljno, kad netko ide pricat nesto protiv kompova za koje sam dao 10-16k kn ne vidim zasto ih ne bi branio. Ne branim apple nego svoj komp i ljude koji ga koriste. Ima nas malo i drzimo se zajedno. Iskreno ne vidim sto bi netko mogao reci protiv PCa opcenito (osim da je mac bolji :P sala :))

3. Znam :)

4. Samo daj, nemam ja nista protiv slaganja kante za 2000 kn, nego kad netko tu cijenu ide usporedivat s Macom. Cinjenica je da Apple ne proizvodi jeftine kompove, ne znam zasto to ljudima toliko smeta. Zapravo znam, skrti smo, a i nemamo para. Jos kad se usporedi cijena kod nas s cijenom u US... :(

17 godina

Skrecete s teme koja stoji u naslovu "Windows Vista i Mac OS X dual boot".

Edit - prolistao cijelu temu; dvoje je dobilo kartone, Branimir je postao dobar link koji opisuje kako se dual boot radi (hvala na tome). Post se zakljucava, a preporucam da se naredni put svi drzite teme! Znam da su informaticari vruce krvi te da vole hardver, ali malo manje emocija bi bilo dobro...

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2008 17:07 (Goran Racic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice