Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 532.875
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Mac OS na PC-u?
ihush kaže...

@Dominus... Tvoja konfiguracija je jako blizu originalnog MacProa, osim podatka za MBO(vrlo važno). Predpostavimo da je neka s i45/ICH10 ili i35/ICH9 chipsetom. Vidi link hackintosh, CPU je OK (C2D) zbog seta naredbi SEE3 (do 4.1), ali npr NXbit mora biti podržan/uključen od BIOSa, koji ovisi o MBO...

Na OSx86 bi trebao pronaći sve potrebne informacije. HCL za 10.6.0 -potraži svoju MBO ili traži niže verzije (10.5.x).

hmm, nisam baš siguran da sam te potpuno razumio. Kakvog podatka za MBO? Cpu je C2Q, i overclockan je, valjda neće smetati Macu? Šta je to Nxbit? gdje da to uključim? jel prilikom instalacije?. Hvala ti

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

na stranicama osx86 nisam pronašao uopće da se spominju grafičke iz serije 48xx. Da li rade onda ili ne?

0 0 hvala 0
16 godina

MBO=Matična ploča (prema imenu proizvođača su tablice..). Za VGA podržane su sve HD serije ali uvijek za novije treba malo više tražiti, ATI 2xxx i 3xxx su na listi s detaljnim uputama za HCL-10.5.8 -tvoja je 4xxx. Vjerojatno je isto za 10.6.0.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

- kao što ti je i ihush rekao, ovo što si do sada napisao je odlično za OS X, ali ne možemo reći da će raditi kad nisi naveo matičnu, a na njoj se nalazi chipset, zvuk i ethernet

- vanilla kernel možeš označiti

- za iPC 10.6 stvarno neznam, i ja isto čekam, iako u principu mnogu su uspjeli instalirati snow leopard kao upgrade na iPC leopard

- HD 4870 je odnedavno podržana od OS X-a (od izlaska update 10.5.7) jer je to sad jedan od glavnih čipova na koje Apple namjerava iskoristiti OpenCL tehnologiju (unutar snow leoparda)

bio sam nedavno čak i našao pakirane drivere, sad neznam gdje su, ako naletim postat ću

EDIT: evo nađoh

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=155477

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 14:22 (ivoleko).
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

hmm, nisam skužio sve one upute za grafu...chipset je P45/ICH10R pa mi molim vas recite da li to paše. Jel da prilikom instalacije označim drivere za Ati( ne znam kojih ima) ili da napravim ovo za što mi je ivoleko dao link( nisam uopće skužio). Da li se može hardware npr. matična trajno oštetiti prilikom ovakvih modifikacija i instalacija?

0 0 hvala 0
16 godina

-za instalaciju hackintosha je potrebno 'osnovno' predznanje, snalaženje u terminologiji, tipkanje naredbi itd..

-Točan model matične je potreban, (proizvođač/model) jer se razlikuju po npr. mreži, zvuk i sl., mada je najvažniji dio chipset (u ovom slučaju P45/ICH10R). Sad iz tablice pronađi svoju ploču, vidjet ćeš što piše, što je podržano, što se mora i na koji način instalirati.

-Zapravo, iskusniji korisnik koji je unaprijed znao da će instalirati OSX, kupuje takav PC (MBO..) da što više odgovara specifikacijama Mac-a, jer je to jedini način za 'sigurniju' instalaciju/stabilan rad.

Za VGA, nemoraš ništa odabrati, radit će u generičkom modu, bez izbora rezolucije ili odabereš verziju za koju ti je potvrđeno da sve radi. (iznad, ivoleko ti je dao upute za 10.5.6, 'vjerojatno' bi radilo i na 10.6.0)... uz pomoć ktexta.

Ja nemam takvih problema jer koristim OSX isključivo kao virtualni stroj (VirtualBox/VMWare...) i to jako rijetko, definitivno ne spadam u grupu znalaca (još manje experta..).

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

malo sam pročačkao iAtkos verziju i kažu da je moja matična( ep45-ds3r) savršena tj. najbolja od svih za instalaciju maca...za grafičku kažu da treba označiti samo natit drivere i to je to( na stranicama osx86 projekta)...jel to ok onda?

0 0 hvala 0
16 godina
Dominus Johannes kaže...

malo sam pročačkao iAtkos verziju i kažu da je moja matična( ep45-ds3r) savršena tj. najbolja od svih za instalaciju maca...za grafičku kažu da treba označiti samo natit drivere i to je to( na stranicama osx86 projekta)...jel to ok onda?

-da, trebalo bi proći bez problema.

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

samo...gdje je vodič za instalaciju i Atkos Mac Os X-a ? Na njihovim službenim stranicama ima nekakav bzvz filmić...

Zapravo to se instalira slično kao i vista i ostalo...bootaš, restartaš i to je to...jelda?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 23:11 (Dominus Johannes).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
ivo000 kaže...

Ej, može jedno pitanje!

Da li se Mac OS može instalirati na ovoj kofiguraciji:

Procesor: P4 1.8 GHz,

Matična ploča: Matsonic MS9307C+,

Zvučna kartica: C-Media AC97

Grafička kartica: ATI Radeon 9000 64MB.

Unaprijed hvala!

nisi naveo koliko rama imas?

uglavnom moram te razočarati, to je dosta stara konfiguracija, starija od OSX86 projekta, pa na takvo nešto nagurat OS X da radi kako treba traži puno puno muke, i na kraju nije zagarantiran uspjeh

ako ideš baš probati OS X, radije probaj s Tigerom jer bolje radi na starim konfiguracijama, a i moraš znat da je za Leopard potrebno mininmalno 512 MB rama

Imam 2 GB RAM-a

17 godina
Dominus Johannes kaže...

samo...gdje je vodič za instalaciju i Atkos Mac Os X-a ? Na njihovim službenim stranicama ima nekakav bzvz filmić...

Zapravo to se instalira slično kao i vista i ostalo...bootaš, restartaš i to je to...jelda?

skoro slično, imaš ovdje uputice za iPC: www.leopardnapc.tk

a instalacija je praktički jednaka, samo uključeni driveri i patchevi nisu jednaki

a s Natit bi trebaop radit HD 48xx serija, međutim čak i ako dobiješ punu podršku nemoj očekivat velike performanse u igrama i sličnim aplikacijama

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Jel mogu u potpunosti koristiti iWeb ako nemam account na mobilefree??

0 0 hvala 0
17 godina

možeš naravno, samo pohraniš stranice na neki svoj server

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Trebam driver za audio-INput. Instalirao sam azaliaaudio output i radi, al' mi ne prepoznaje input.

Jel ima ko kakvo rješenje...?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

da li netko zna kada ce izaci iATKOS ili iPC 10.6.?

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Nasnimao sam xp preko vmware-a i tamo mi opet sporo presnimava dvd-e, cd-e (600kbs)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?
nova mica maca
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

zna ko zašto mi se kad instaliram drivere za wlan (intel bg 2200) neželi više mac podići

Ako kome treba Lockerz pozivnica neka se javi porukom (odmah dobije 100 bodova ko se registrira))

0 0 hvala 0
17 godina
bistri kaže...
nova mica maca

ako smijem pitat jesi radio upgrade s leoparda ili svježa instalacija retail DVD-a?

ili nešto treće?

ja kako sam sad u poslu nemam nikako vremena da krenem instalirat, bi odmah instalirao da znam da neće biti problema i upaliti sve iz prve...

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Trebas funkcionalni leopard da bi mogo pripremit instalaciju SL, treba ti usb od 8 giga posto se install sa usb-a radi.

A sad da ces od prve uspjet to ti nije bas velka sansa, al ako zelis probat na pp ti posaljem potrebne linkove jel sumljam u legalnost istih pa da nebi kartoncici padali.

@RPG Vs Tenk ukljuci pp ^^

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 12:57 (bistri).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

e znam za taj način vidjeh već na internetu i imam naravno funkcionalni leopard

iako sumnjam da ću sad pokušat, bio bi jako zahvalan da mi pošaljes linkove i skratis muke od guglanja :)

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

poslo sam ti link od installera, dakle postupak je sljedeci, snow leo retail dmg restoras pomocu disk utility na usb stick.

Sad na tu instalaciju na sticku PRVO kopiraj kextove koji su ti potrebni za rad sustava, OBAVEZNO prije nego sto installer pokrenes, jel ce ti isntaller sam popraviti permissionse i generirat svijezi Extensions.mxext. Preporucam ti da ne stavljas drivere od graficke posto bas za 4870 imam paket drivera sa kojima radi i quarz i open CL. Nakon prebacivanje extensionsa i pokretanja installera( NE ODABRAT SISTEMSKI DISK NEGO ODABRAT USB KO DESTINACIJU INSTALLERA) (obavezno custom instalacija da si odaberes sto ti treba) postupak je vrlo jednostavan, boot sa USB-a, instalacija snow leoparda, (makni apsolutno sve osim same instalacije).

Nakon sto instaliras, opet bootaj sa USB-a i kad se bootloader pojavi, odaberi frisku instalaciju sa Harda, nakon sto bootas u tu instalaciju opet pokrenes installer sa USB-a i ovaj put ko destinaciju odaberi hard na kojem ti je sustav, to ce ti patchati bootloader, prekopirat extenzije koje ti trebaju, normalo opet odaberes sve custom opcije koje si odabro pri pripremi DVD-a, restartas kad je gotovo, cross your fingers i nadas se da ce se bootat snow leo :)

ako uspijes bootat sustav, onda mi se javi za drivere pa cu te uputit na linkove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Hi imam iAtkos i pokusavam ga instalirat danima i neide mi.Nakon sto pocne s pocetkom na drwinu napise mi starting  jednostavno cekam i onda se pocne resetirati. Cito sam s drugih foruma o tome i radio sam sve sta kazu i nista.Uvijek se isto događa. Moze li mi ko pomoc???

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 16:30 (filip099).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
daj konfiguraciju
Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

AMD Sempron 2600+,768 RAM,ATI Radeon 9600Pro,ako treba sta jos dodat cu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

ako je 754 socket onda da, ako je socket A onda nista, u svakom slucaju vrlo tesko na tu konf.

i to od palermo core na dalje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 18:14 (bistri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako mogu provijerit jel je 754 ili a?

17 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?
program everest bitne su sse3 instrukcije na procesoru.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Mac OS na PC-u?

moralo bi moc i starijim sempronima, odnosno onima s SSE2 koristeci modificirane kernele

mislim da je problem maticna, pa daj radije reci koja je to

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Naziv matične:ECS 755-A2

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: