Program za cpu voltazu

poruka: 9
|
čitano: 2.622
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Program za cpu voltazu

Postoji li program za kontroliranje cpu voltaze iz windowsa. To mi je za laptop pa bi smanjio na najmanju mogucu voltazu i takt zbog potrosnje,

Naletio sam bio na nekakve korisne programe koji nesto ala to mogu ali nije to to pa ako vi nesto imate

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Program za cpu voltazu

Zašto da smanjuješ takt zbog otrošnje,pa ne troši laptop 1KW -.-,ne diraj ništa možeš samo pohebati nešto.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Program za cpu voltazu

zato sto je stari celeronac ciji proc trosi 50w i baterija je jedva ziva pola ure a bezveze konstano proc radi na max naponu i taktu sto rezultira velikom potrosnjom a meni je i 800mhz previse za moj rad

14 godina
Duje00 kaže...

zato sto je stari celeronac ciji proc trosi 50w i baterija je jedva ziva pola ure a bezveze konstano proc radi na max naponu i taktu sto rezultira velikom potrosnjom a meni je i 800mhz previse za moj rad

za takvo nesto lipo udi u bios i downclockaj proc na onoliko koliko mislis da ti triba i bit ce ok

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Duje00 kaže...

za takvo nesto lipo udi u bios i downclockaj proc na onoliko koliko mislis da ti triba i bit ce ok

sta mislis da sam pa sa marsa. jos nijedan laptop na kojemu sam radio to ne moze napraviti a osobito ovaj moj stariji laptop.

Zato i trazim program koji to moze napraviti

17 godina
Program za cpu voltazu

Ono što te zanima zove se Undervolting. Postoje alati za to.

Ja sam najviše koristio Notebook Hardware Control (NHC).

Zanimljivo je koliko smanji potrošnju baterije i grijanje procesora.

Samo nemoj previše undervoltati jer može dovesti do nestabilnosti.

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 12:38 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ono što te zanima zove se Undervolting. Postoje alati za to.

Ja sam najviše koristio Notebook Hardware Control (NHC).

Zanimljivo je koliko smanji potrošnju baterije i grijanje procesora.

Samo nemoj previše undervoltati jer može dovesti do nestabilnosti.

Hvala kralju ovo cilo vrime trazim i to je bas ono sta hocu.

17 godina
Program za cpu voltazu

Imaš ovdje jedan relativno dobar tutorial:

http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/235824-undervolting-guide.html

Kolega je koristio RMClock, program kojim se također može undervoltati, ali koji je kompliciraniji od NHC.

Edit:

Za zahvalu imaš gumb "Hvala". Nema potrebe da pišeš, dovoljno je da klikneš na gumb.

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2011 12:46 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Duje00 kaže...
zoharbizo kaže...
Duje00 kaže...

sta mislis da sam pa sa marsa. jos nijedan laptop na kojemu sam radio to ne moze napraviti a osobito ovaj moj stariji laptop.

Zato i trazim program koji to moze napraviti

samo san tia pomoc..ti se odma nalozia...smiri se...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice