Instalacija programa na MS Virtual PC

poruka: 8
|
čitano: 3.625
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozz. Kako se instaliraju programi na Micosoft virtual PC SP1 na način da nekako mountam fizički disk od kompa pa da u Virtualnom PC-u vidim ovaj pravi fizički disk i da mogu dakle pokretati instalacije nekih programa. Hvala.

C2D E6550,Abit IP35-E, 2 GB Kingmax(800 Mhz), 8800 GTS 320 MB, WD 400 GB, Philips 200 WS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imaš dvije mogućnosti.

Programe koje želiš instalirati na virtualni PC možeš najprije s Nerom ili nekim sličnim programom snimiti kao CD image. Snimaš kao normalan CD, samo što kao uređaj za snimanje umjesto svoje pržilice odabereš Image Recorder (slika 1).

Prilikom snimanja kao format (Save as type) trebaš odabrati ISO Image Files, a ne Nero Image Files (nrg).

Kada pokreneš Virtual PC, onda pod CD odabereš Capture ISO image i odabereš CD image koji si prethodno napravio u Neru.

ili

Na okviru od Virtual PC-a, pri dnu (slika 4), napraviš desni klik na ikonu foldera i odabereš Share folder. Potom sa hard diska svoga računala odabereš folder koji želiš da bude dostupan i Virtual PC-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 12:30 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Instalacija programa na MS Virtual PC
klimama kaže...

Imaš dvije mogućnosti.

Programe koje želiš instalirati na virtualni PC možeš najprije s Nerom ili nekim sličnim programom snimiti kao CD image. Snimaš kao normalan CD, samo što kao uređaj za snimanje umjesto svoje pržilice odabereš Image Recorder (slika 1).

Prilikom snimanja kao format (Save as type) trebaš odabrati ISO Image Files, a ne Nero Image Files (nrg).

Kada pokreneš Virtual PC, onda pod CD odabereš Capture ISO image i odabereš CD image koji si prethodno napravio u Neru.

ili

Na okviru od Virtual PC-a, pri dnu (slika 4), napraviš desni klik na ikonu foldera i odabereš Share folder. Potom sa hard diska svoga računala odabereš folder koji želiš da bude dostupan i Virtual PC-u.

Još jednostavnije umjesto Capture ISO image odabereš Use Physical drive F: ili koje več slovo je, staviš cd sa programom i instaliraš. 
17 godina
Perica kaže...
klimama kaže...

I

Još jednostavnije umjesto Capture ISO image odabereš Use Physical drive F: ili koje več slovo je, staviš cd sa programom i instaliraš. 
  Pod uvjetom da program ima već snimljen na CD-u. Inače ode previše Cd-ova.
16 godina
neaktivan

Jos jednostavnije je instalirati VM additions i jednostavno povuces folder s programima na virtualni desktop i instaliras.Tako ja barem radim kad isprobavam programe.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
17 godina
F1-IVO kaže...

Jos jednostavnije je instalirati VM additions i jednostavno povuces folder s programima na virtualni desktop i instaliras.Tako ja barem radim kad isprobavam programe.

Imam instalirane VM additions, ali nisam znao da se može samo povući datoteka na virtualni desktop. Probao sam prije copy/paste, ali je funkcioniralo samo sa tekstom, ali ne i sa datotekama i folderima. Nije mi palo na pamet da samo povučem. 

Hvala na informaciji!
16 godina
neaktivan

Nema na cemu.I ja sam to slucajno otkrio.haha.Bitno da radi.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
16 godina

OK, hvala svima na pomoći, sada idem probat sve navedeno pa čemo vidit jel bude šta od toga.

C2D E6550,Abit IP35-E, 2 GB Kingmax(800 Mhz), 8800 GTS 320 MB, WD 400 GB, Philips 200 WS
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice