BSOD pri bootanju

poruka: 6
|
čitano: 3.550
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
BSOD pri bootanju

Jučer sam komp upalio i sve je išlo normalno i kad mi je krenulo učitavati windowse samo se sve prekinulo i izašao je plavi ekran, pisalo je da je neki hardver zamijenjen i da ne radi normalno. I ispisalo mi je neki kod, taj isti kod mi se pojavljivao zadnjih dana kada upalim devil may cry 3 i nakon nekog vremena i na hitmanu. Probao sam komp par puta kasnije paliti i uvijek dođe do iste točke u učitavanju i pojavi se BSOD. Probao sam RAMe mijenjati i ništa. Javljam se sa frendovog kompa pa mi trebaju odgovori čim prije. Unaprijed zahvaljujem.

Moji ID-ovi u igrama su: alien2710, A.I.Alien
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
RE: BSOD pri bootanju

A koju grešku ti izbaci?

 

Druga mogućnost je da nakon POST-a stisneš F8 i u izborniku odabereš "Enable boot logging". U rootu će se kreirati log datoteka u kojoj će ostati zabilježeno što je sve prilikom učitavanja uspjelo, a zadnja stavka je gdje je zapelo. Onda bootaš komp preko nekog bootabilnog CD-a s kojim možeš pregledavati sadržaj diska (može i Windows CD) i provjeriš gdje je zapelo.

 

Pa javi. :-)

Life sucks and then you die.
16 godina
neaktivan
offline
BSOD pri bootanju

Evo autor teme mi je upravo poslao kod preko SMSa

STOP:0x000000ED(0x8A317900,0xC0000006,0x00000000,0x00000000)

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 16:21 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
BSOD pri bootanju

Može li se podići iz Safe Modea?

Press any key to continue or any other key to quit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
BSOD pri bootanju

prekopiraj sistemski cd, premjestaj pojedinacno ram-ove...

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
BSOD pri bootanju

Da ne otvaram novu temu, molim vas pomoć. Evo i mene snašao BSOD i to prilikom bootanja. Evo na slikama se vidi kak to izgleda, oprostite na lošoj kvaliteti, al mobitel je prvi pri ruci bio. Dakle ispiše UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME i dolje kod. Stvar je tim gora šta mi isto radi i u Safe modu, dakle niti iz Safe modea ništa... drugim riječima zaglavio sam. Sustav je Windows XP SP3, laptop je IBM-ov Thinkpad R51e. Dakle, imao sam generalku laptopa, već duže vrijeme malo zaje**** (čak i nakon formatiranja), pa reko idem to riješit jednom zasvagda. Instaliral sam Auslogicov program za defragmentiranje, ne znam ime točno, Glarysoft registry repair, mislim da se tak zove, i Driver Checker. Počistio registry, defragmetiral disk, i sve je bilo dobro, i nakon toga vrag me tjeral da koristim Driver Checker, koji mi je updateal drivere, i naravno odma mi mrežna wireless ne radi (pa rollback drivera napravil), isto i sa zvučnom... uglavnom, nekim slučajnim okolnostima, dobio sam neki error da modem nije kompatibilan. Sjetio se ja da je i njega "fixal" i updateal. Pogledal taj driver, naravno neki sasvim ljevi od onoga koji je bio. Reko nema problema, samo rollback, kad ono...ništa, iz nekog razloga nije mogao pročitati tu datoteku gdje je spremljen stari driver. Reko ništa budem ga izbrisal pa prilikom restarta će Windowsi nać novi hardver pa instalirat svoj driver. Ali, naravno, ja sam njega deinstaliral sa tim Driver Checkerom i nakon toga deinstaliral taj program. Resetiral kompjuter, i...BSOD. Evo, oprostite na dužem postu, al to su uglavnom sve radnje koje sam radio, pa ako netko zna kak da to riješim osim formatom, nek kaže. Do tad idem fino napraviti bootable USB s Knoppixom pa skinut podatke s diska. E, da, drivere sam uglavnom išel updateat radi DVD-ROM-a, iz nekih razloga ne čita sve medije, neke da, neke ne, neke koje nije ponekad očita i sl (zato i radim bootable USB). Izgleda da je ipak hardverski problem (a ni DC mi nije javio da treba updateat drivere od DVD-ROM-a).

BSOD1 BSOD1
BSOD2 BSOD2
BSOD3 BSOD3
"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice