Vodeno hlađenje - što i kako izdvojena tema

poruka: 923
|
čitano: 352.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodeno hlađenje - što i kako
itomic009 kaže...

Ili možeš ako se uhvatiš malo bušilice {#}.

Ali fulaju resetke za protok zraka {#}

Međutim sve se moze kad se hoce.

Define R4 ima plasticno kuciste za prednja dva venta pa se moze ugraditi bilo koji {#}

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan
Vodeno hlađenje - što i kako

da li može bit problema s pumpom ako stoji naopako tj naglavačke :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja mislim da, imas rizik od pregrijavanja, jer voda zapravo hladi pumpu.

Kod mene visi. :D

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 20:57 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Neka mi netko na kraju kaže,kdje nabaviti sve djelove za vodeno?? Koliko dođe najjeftinie(mislim sam sastaviti)) i oce li bolje hladiti i7 od FRZR13-ice?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Strm kaže...

Neka mi netko na kraju kaže,kdje nabaviti sve djelove za vodeno?? Koliko dođe najjeftinie(mislim sam sastaviti)) i oce li bolje hladiti i7 od FRZR13-ice?

Procitaj prvi post u temi.

A nabavit ces sve ovdje http://www.ekwb.com/

Što hladnije to bolje...
13 godina

Novak sam u tome i skrož nekužim taj shop.Smo ocu da mi kaete ako mozete koliko ce me doci najjeftinie vodeno hlađenje,znam kako radi i to..

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Strm kaže...

Novak sam u tome i skrož nekužim taj shop.Smo ocu da mi kaete ako mozete koliko ce me doci najjeftinie vodeno hlađenje,znam kako radi i to..

286,56 eura ili 2.125kn

http://www.ekwb.com/shop/ek-kit-h3o-240-hfx.html

Što hladnije to bolje...
13 godina

A bez kita? KAd bi zasebno uzimao sve dijelove? Čuo sam da bi me custom build najjeftinie izašlo 800Kn???

Strm
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

A bez kita? KAd bi zasebno uzimao sve dijelove? Čuo sam da bi me custom build najjeftinie izašlo 800Kn???

+ poštarina, koja je sada veča od 1.7 jer je u cijenu uključeni porez..prije si se mogo izvuči na neke djelove do 160kn bez pdv-a..(fitinzi ,cijevi,tekučine)

sada sada
Prodajem COSMOS S
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 15:10 (zagy15061984).
13 godina

Mene najvise zanima kolika je isplativost nekog boljeg custom vodenog?

Recimo ako imam 4770K hladjen pod Corsair H100i i prosjecan overclock je 4,5 Ghz,koliko bi custom vodeno to pospjesilo?

I kakvo?Neko od 3000 kn?

Cisto pitam jer PC primarno koristim za gaming te m bi mi 4,5 na mojem 4770k bilo idealno(ono sam karikirai,jos je pod stock hladnjakom).

Mislim,bolje da onda investiram u bolju grafu.

0 0 hvala 0
14 godina
Strelok kaže...

Mene najvise zanima kolika je isplativost nekog boljeg custom vodenog?

Recimo ako imam 4770K hladjen pod Corsair H100i i prosjecan overclock je 4,5 Ghz,koliko bi custom vodeno to pospjesilo?

I kakvo?Neko od 3000 kn?

Cisto pitam jer PC primarno koristim za gaming te m bi mi 4,5 na mojem 4770k bilo idealno(ono sam karikirai,jos je pod stock hladnjakom).

Mislim,bolje da onda investiram u bolju grafu.

isplativost je velika ako hladis cijeli sistem.temperaturne razlike  s custom i gotovim vodenim hladenjem nisu velike ,koji 2-3 stupnja što se tiče procesora ,(ako i toliko).

veće bi razlike u temperaturi dobile grafičke kartice i to do 35-45 stupnjeva manje u loadu

Prodajem COSMOS S
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 15:21 (zagy15061984).
13 godina

E hvala,da za grafe se onda DEFINITIVNO isplati,no kako nisam korisnki SLI-a(preferiram single GPU)......

Hm prednost je definitivno u estetici i hladnijim lomponentama,no velim meni ce bit dovoljan i ovaj od Corsaira a grafe ionako ne overclockam(kao da bi i nesto dobio jel,GTX 660 Ti u pitanju,)

0 1 hvala 0
14 godina
Strelok kaže...

E hvala,da za grafe se onda DEFINITIVNO isplati,no kako nisam korisnki SLI-a(preferiram single GPU)......

Hm prednost je definitivno u estetici i hladnijim lomponentama,no velim meni ce bit dovoljan i ovaj od Corsaira a grafe ionako ne overclockam(kao da bi i nesto dobio jel,GTX 660 Ti u pitanju,)

ako misliš koristiti hladenje cpu-a samo definitivno uzmi neki od corsair vodenih hladenje(h100i,110) 

ako misliš koristiti samo jednu grafu uzmes nešto sa boljim zračnim hladenjem(nereferentnu) i napraviš mali propuh u kučištu

13 godina

Hmm,ugl. kaži mi kolio bi me izašlo najjeftinije?  pošto imam ZALMA t1 kučište,imam mogučnost stavii jedan radijator od 2x120mm,ali ja mislim samo staviti jedan od 120mm..Ugl. :120mm radijaotr,fan,crijeva,fitinzi,puma i rezervar u jednom,blok itd.Koliko bi me to izašlo.Išao bi i u sloveniju po te dijelve samo da neplača toliku poštarinu 

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

Hmm,ugl. kaži mi kolio bi me izašlo najjeftinije?  pošto imam ZALMA t1 kučište,imam mogučnost stavii jedan radijator od 2x120mm,ali ja mislim samo staviti jedan od 120mm..Ugl. :120mm radijaotr,fan,crijeva,fitinzi,puma i rezervar u jednom,blok itd.Koliko bi me to izašlo.Išao bi i u sloveniju po te dijelve samo da neplača toliku poštarinu 

ne možeš po to u Sloveniju..Šalju isključivo poštom,pošto je to web trgovina..

evo koliko bi te izašlo custom hladenje

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=bhlwebtkkalupgkv38oc.png

ili 

neki gotov kit

http://upload.slike.com/?v=neFMN.png

12 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Strm kaže...

286,56 eura ili 2.125kn

http://www.ekwb.com/shop/ek-kit-h3o-240-hfx.html

Ovo je cijena sa dostavom i porezom u SLO. Kupi to i miran si.

Ili H110 za 860 kn koje je isti k... samo bez zahebancije sa instalacijom.

Imas i closed loop vodeno za graficke pa potrazi malo. Iste temp kao i custom.

Što hladnije to bolje...
13 godina

Oke,a li imam pitanje,kako je onda taj lik za 800kn složio vodeno?? Dali je uzimao polovno?? druga trugovina((Možd mađarska)) ili?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Strm kaže...

Oke,a li imam pitanje,kako je onda taj lik za 800kn složio vodeno?? Dali je uzimao polovno?? druga trugovina((Možd mađarska)) ili?

možda je složio

ali h100  :)

14 godina
neaktivan

Pravi neki iole custom ne ide bez 3000 kuna najmanje, tako da ko ti je rekao za 800kn, taj logiclo laze ili nije upucen.

Realno 5000-6000 kuna je cifra koju treba ocekivati sa vise radiatora/blokova/ventova.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jel ima vodeno ( tipa Corsair H100i ) neko potrebno vrijeme da sustav nadođe. Mislim na ono kao što imaju neke termalne paste da tek nakon nekog broja sati rade optimalno.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Jel ima vodeno ( tipa Corsair H100i ) neko potrebno vrijeme da sustav nadođe. Mislim na ono kao što imaju neke termalne paste da tek nakon nekog broja sati rade optimalno.

Nope.

multi-gpu 4 live
12 godina
neaktivan
Noob sam u sklapanju vodenih hlađenja no bi li bilo pametno na antec h20 vodeno hlađenje dodat samo onaj kao okrugli rezervoar i prozirna crijeva dali bi se pumpa opteretilia za garanciju me nije briga :)
nvidia>ati
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zareediton kaže...
Noob sam u sklapanju vodenih hlađenja no bi li bilo pametno na antec h20 vodeno hlađenje dodat samo onaj kao okrugli rezervoar i prozirna crijeva dali bi se pumpa opteretilia za garanciju me nije briga :)

To je veoma tesko izvest, moras da rastavis i da potrefis iste dimenzije crijeva, sumirano na kraju ne bi radilo.

multi-gpu 4 live
12 godina
neaktivan
zareediton kaže...

Moze se dodati i pumpa se nebi opteretila. Prozirnih crijeva ima u svim dimenzijama i nije ih problem pronaci.

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan

To bi me jos najeftinije izaslo :) dodam neki rezervoar vodu sa dodatkom boje i ako treba pumpu dodatnu nije problem !!

nvidia>ati
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zareediton kaže...

To bi me jos najeftinije izaslo :) dodam neki rezervoar vodu sa dodatkom boje i ako treba pumpu dodatnu nije problem !!

Nemozes staviti dvije pumpe na jedan loop jer nemaju isti protok i razletit ce ti se sve.

Što hladnije to bolje...
14 godina
Praedator kaže...
zareediton kaže...

Nemozes staviti dvije pumpe na jedan loop jer nemaju isti protok i razletit ce ti se sve.

nebi se razletilo

pumpe trebaju biti iste i onda je uredu

12 godina
neaktivan

Hvala vam na savjetima ne razumije se u vodena hlađenja neda mi se naručivat sa ebaya pa cekat 15 dana.

nvidia>ati
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zareediton kaže...

Hvala vam na savjetima ne razumije se u vodena hlađenja neda mi se naručivat sa ebaya pa cekat 15 dana.

A Ekwb, za 3-4 dana ti dođe.

multi-gpu 4 live
12 godina
neaktivan

nemam od komada soma i po mislija san postepeno djelove narucivat jbg Bezparica {#}

nvidia>ati
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice