Ili možeš ako se uhvatiš malo bušilice .
Ali fulaju resetke za protok zraka
Međutim sve se moze kad se hoce.
Define R4 ima plasticno kuciste za prednja dva venta pa se moze ugraditi bilo koji
Ili možeš ako se uhvatiš malo bušilice .
Ali fulaju resetke za protok zraka
Međutim sve se moze kad se hoce.
Define R4 ima plasticno kuciste za prednja dva venta pa se moze ugraditi bilo koji
da li može bit problema s pumpom ako stoji naopako tj naglavačke :)
Ja mislim da, imas rizik od pregrijavanja, jer voda zapravo hladi pumpu.
Kod mene visi. :D
Neka mi netko na kraju kaže,kdje nabaviti sve djelove za vodeno?? Koliko dođe najjeftinie(mislim sam sastaviti)) i oce li bolje hladiti i7 od FRZR13-ice?
Neka mi netko na kraju kaže,kdje nabaviti sve djelove za vodeno?? Koliko dođe najjeftinie(mislim sam sastaviti)) i oce li bolje hladiti i7 od FRZR13-ice?
Procitaj prvi post u temi.
A nabavit ces sve ovdje http://www.ekwb.com/
Novak sam u tome i skrož nekužim taj shop.Smo ocu da mi kaete ako mozete koliko ce me doci najjeftinie vodeno hlađenje,znam kako radi i to..
Novak sam u tome i skrož nekužim taj shop.Smo ocu da mi kaete ako mozete koliko ce me doci najjeftinie vodeno hlađenje,znam kako radi i to..
286,56 eura ili 2.125kn
http://www.ekwb.com/shop/ek-kit-h3o-240-hfx.html
A bez kita? KAd bi zasebno uzimao sve dijelove? Čuo sam da bi me custom build najjeftinie izašlo 800Kn???
A bez kita? KAd bi zasebno uzimao sve dijelove? Čuo sam da bi me custom build najjeftinie izašlo 800Kn???
+ poštarina, koja je sada veča od 1.7 jer je u cijenu uključeni porez..prije si se mogo izvuči na neke djelove do 160kn bez pdv-a..(fitinzi ,cijevi,tekučine)
Mene najvise zanima kolika je isplativost nekog boljeg custom vodenog?
Recimo ako imam 4770K hladjen pod Corsair H100i i prosjecan overclock je 4,5 Ghz,koliko bi custom vodeno to pospjesilo?
I kakvo?Neko od 3000 kn?
Cisto pitam jer PC primarno koristim za gaming te m bi mi 4,5 na mojem 4770k bilo idealno(ono sam karikirai,jos je pod stock hladnjakom).
Mislim,bolje da onda investiram u bolju grafu.
Mene najvise zanima kolika je isplativost nekog boljeg custom vodenog?
Recimo ako imam 4770K hladjen pod Corsair H100i i prosjecan overclock je 4,5 Ghz,koliko bi custom vodeno to pospjesilo?
I kakvo?Neko od 3000 kn?
Cisto pitam jer PC primarno koristim za gaming te m bi mi 4,5 na mojem 4770k bilo idealno(ono sam karikirai,jos je pod stock hladnjakom).
Mislim,bolje da onda investiram u bolju grafu.
isplativost je velika ako hladis cijeli sistem.temperaturne razlike s custom i gotovim vodenim hladenjem nisu velike ,koji 2-3 stupnja što se tiče procesora ,(ako i toliko).
veće bi razlike u temperaturi dobile grafičke kartice i to do 35-45 stupnjeva manje u loadu
E hvala,da za grafe se onda DEFINITIVNO isplati,no kako nisam korisnki SLI-a(preferiram single GPU)......
Hm prednost je definitivno u estetici i hladnijim lomponentama,no velim meni ce bit dovoljan i ovaj od Corsaira a grafe ionako ne overclockam(kao da bi i nesto dobio jel,GTX 660 Ti u pitanju,)
E hvala,da za grafe se onda DEFINITIVNO isplati,no kako nisam korisnki SLI-a(preferiram single GPU)......
Hm prednost je definitivno u estetici i hladnijim lomponentama,no velim meni ce bit dovoljan i ovaj od Corsaira a grafe ionako ne overclockam(kao da bi i nesto dobio jel,GTX 660 Ti u pitanju,)
ako misliš koristiti hladenje cpu-a samo definitivno uzmi neki od corsair vodenih hladenje(h100i,110)
ako misliš koristiti samo jednu grafu uzmes nešto sa boljim zračnim hladenjem(nereferentnu) i napraviš mali propuh u kučištu
Hmm,ugl. kaži mi kolio bi me izašlo najjeftinije? pošto imam ZALMA t1 kučište,imam mogučnost stavii jedan radijator od 2x120mm,ali ja mislim samo staviti jedan od 120mm..Ugl. :120mm radijaotr,fan,crijeva,fitinzi,puma i rezervar u jednom,blok itd.Koliko bi me to izašlo.Išao bi i u sloveniju po te dijelve samo da neplača toliku poštarinu
Hmm,ugl. kaži mi kolio bi me izašlo najjeftinije? pošto imam ZALMA t1 kučište,imam mogučnost stavii jedan radijator od 2x120mm,ali ja mislim samo staviti jedan od 120mm..Ugl. :120mm radijaotr,fan,crijeva,fitinzi,puma i rezervar u jednom,blok itd.Koliko bi me to izašlo.Išao bi i u sloveniju po te dijelve samo da neplača toliku poštarinu
ne možeš po to u Sloveniju..Šalju isključivo poštom,pošto je to web trgovina..
evo koliko bi te izašlo custom hladenje
http://www.zaslike.com/viewer.php?file=bhlwebtkkalupgkv38oc.png
ili
neki gotov kit
286,56 eura ili 2.125kn
http://www.ekwb.com/shop/ek-kit-h3o-240-hfx.html
Ovo je cijena sa dostavom i porezom u SLO. Kupi to i miran si.
Ili H110 za 860 kn koje je isti k... samo bez zahebancije sa instalacijom.
Imas i closed loop vodeno za graficke pa potrazi malo. Iste temp kao i custom.
Oke,a li imam pitanje,kako je onda taj lik za 800kn složio vodeno?? Dali je uzimao polovno?? druga trugovina((Možd mađarska)) ili?
Oke,a li imam pitanje,kako je onda taj lik za 800kn složio vodeno?? Dali je uzimao polovno?? druga trugovina((Možd mađarska)) ili?
možda je složio
ali h100 :)
Pravi neki iole custom ne ide bez 3000 kuna najmanje, tako da ko ti je rekao za 800kn, taj logiclo laze ili nije upucen.
Realno 5000-6000 kuna je cifra koju treba ocekivati sa vise radiatora/blokova/ventova.
Jel ima vodeno ( tipa Corsair H100i ) neko potrebno vrijeme da sustav nadođe. Mislim na ono kao što imaju neke termalne paste da tek nakon nekog broja sati rade optimalno.
Jel ima vodeno ( tipa Corsair H100i ) neko potrebno vrijeme da sustav nadođe. Mislim na ono kao što imaju neke termalne paste da tek nakon nekog broja sati rade optimalno.
Nope.
To je veoma tesko izvest, moras da rastavis i da potrefis iste dimenzije crijeva, sumirano na kraju ne bi radilo.
Moze se dodati i pumpa se nebi opteretila. Prozirnih crijeva ima u svim dimenzijama i nije ih problem pronaci.
To bi me jos najeftinije izaslo :) dodam neki rezervoar vodu sa dodatkom boje i ako treba pumpu dodatnu nije problem !!
To bi me jos najeftinije izaslo :) dodam neki rezervoar vodu sa dodatkom boje i ako treba pumpu dodatnu nije problem !!
Nemozes staviti dvije pumpe na jedan loop jer nemaju isti protok i razletit ce ti se sve.
Nemozes staviti dvije pumpe na jedan loop jer nemaju isti protok i razletit ce ti se sve.
nebi se razletilo
pumpe trebaju biti iste i onda je uredu
Hvala vam na savjetima ne razumije se u vodena hlađenja neda mi se naručivat sa ebaya pa cekat 15 dana.
Hvala vam na savjetima ne razumije se u vodena hlađenja neda mi se naručivat sa ebaya pa cekat 15 dana.
A Ekwb, za 3-4 dana ti dođe.
nemam od komada soma i po mislija san postepeno djelove narucivat jbg Bezparica