Pozdrav;
Neznam jesam li dao dobar naslov temi ali pokušat ću što bolje objasniti ono što me zanima.
Zanima me slijedeća usporedba, sve u jednom (glazba + filmovi),
na PC-u:
1. audio cd reprodukcija bilo sa cd-a ili harda (original kopija) - PC zvučnici
2. vinyl reprodukcija sa gramofona spojenog na pretpojačalo pa PC - PC zvučnici
3. blu-ray reprodukcija bilo sa blu-ray diska ili harda (original kopija) - PC zvučnici i LCD monitor
na HI-FI sustavu:
1. audio cd reprodukcija sa cd-a na cd player-u - HI-FI zvučnici
2. vinyl reprodukcija sa gramofona spojenog na pojačalo pa HI-FI zvučnike
3. blu-ray reprodukcija sa blu-ray diska na blu-ray plajeru - HI-FI zvučnici i LCD TV
E sad ono što me zanima, usporedba kvalitete reprodukcije ovoga što sam nabrojao u istom ili sličnom cijenovnom rangu.
Znači ako platim zvučnike za PC 1000 kn, platim zvučnu karticu 1000 kn i slušam cd-ove ili vinyle sa gramofona spjenog na PC pretpojačalom, može li taj zvuk konkurirati slušanju cd-ova sa HI-FI cd playera od 1000 kn na HI-FI zvučnicima od 1000 kn ili slušanju vinyla sa gramofona spojenih na HI-FI pojačalo i već spomenute HI-FI zvučnike?
I što se tiče filmova, može li gledanje blu-ray filmova sa PC-a na LCD-u od recimo 1000 kn i spomenutim PC zvučnicima konkurirati gledanju filmova sa blu-ray playera na LCD TV-u od 1000 kn i spomenutim HI-FI zvučnicima?
Što je kvalitetnije a prilično jednako skupo? Jel kvalitetnije slušat glazbu na HI-FI zvučnicima i cd playeru ili na PC zvučnicima preko zvučne kartice? Jel kvalitetnije gledat blu-ray filmove na LCD-u i PC zvučnicima (zvučna i grafička) ili na LCD TV i HI-FI zvučnicima (blu-ray player)
Nadam se da ste razumili što me zanima.