Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.691
|
čitano: 12.165.078
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Ima neki ok mobitel za preporuku koji to može imati. Šteta što su to izbacili, na a71 koji imam sam naviko to koristiti tako, sad ne znam koji bi mob kupio, a da je cijenom kao što je taj a52s.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2023 11:45 (sage).
15 godina
To ti danas imaju samo jeftiniji mobiteli.

Realme 9, 10 i ta klasa mobitela

0 0 hvala 1
17 godina
A52s sa 256gb to je teško naći ili? Može preporuka nekog onda sa tolko memorije, a da je dual sim
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
10 godina

Nije teško naći, samo je pitanje da li se isplati dati toliko novaca (po meni ne). 

https://www.nabava.net/mobiteli/samsung-galaxy-a52s-cijena-256gb-65-158344811

Tu ti je popis mobitela koji imaju dual sim i sd karticu dodatno. 

https://m.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2021&nWeightMax=220&sOSes=2&idCardslot=2

Uzmeš za siću redmi note 10 pro (ako je dual sim+sd must have)  ;⁠)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2023 16:41 (hardcoree).
10 godina
Perfekcionist kaže...

Pozdrav svima. Treba mi hitan savjet, više mišljenja je dobrodoslo. Laik sam poprilican oko ovih stvari pa pomagajte 😃

Gledam galaxy s22 ima 8/128gb a onda gledam ima nekakvih huawei mobitela sa slicnim specifikacijama, cak i procesor slican-barem meni tako izgleda dok citam specifikacije, a duplo jeftinija cijena. Je li to stvarno tako? 

hitno trebam telefon kupiti, koji predlazete da uzmem da je najslicniji po performansima kao galaxy s22 ili s23? Budzet 400eura.

Nije baš tako. S22 i S23 pogotovo, su top telefoni današnjice (njihove plus i ultra inačice naravno), a u pola cijene nećeš dobiti Huawei sličnih specifikacija. Ni xiaomi, ni realme ni oneplus...

Huawei ti nema podršku za Google servise btw. Da se srediti, ali uz ovoliku ponudu telefona danas, ja se sa tim nebi uopće zamarao. 

Oko 400 eura si pogledaj realme gt 2 na mobileshop.eu

Po meni je to best buy za taj novac. Snapdragon 888 procesor (sređen), odlična baterija i ekran, dobre kamere. 

Ne znam šta se nudi bolje za taj novac. 

Ako gledaš samsung i želiš proći jeftinije, idi na A52S. Ne A53, nego baš A52s.

14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Navodno će A54 biti iznad 500 eura tako da trgajte se za A52S dok ih još ima 

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina

I sa exynosom. Ja sam uzeo dva A52s. Mami i kćerci. :⁠-⁠P

2 godine
neaktivan

evo upravo gledam video komparacija a52s sa galaxy s22, je li ovo stvarno ovako? a52s brze pokrene telefon kad se upali, brze otvara aplikacije...u cemu je uopste kvalitetniji galaxy? osim sitnica

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2023 20:56 (Perfekcionist).
15 godina

A54 ne donosi ništa novo koliko vidim, a preko 500 eura 

A52s ostaje best buy dok ih još ima...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Perfekcionist kaže...

evo upravo gledam video komparacija a52s sa galaxy s22, je li ovo stvarno ovako? a52s brze pokrene telefon kad se upali, brze otvara aplikacije...u cemu je uopste kvalitetniji galaxy? osim sitnica

U S22 Ultraje Exynos chipset a oni nisu neka sreca  ,dok je u A52s Snapdragon...dobar midrange procesor.

Zato tako dobro radi i otvara sve a ima i dovoljno UFS memorije.

Ima odlicne i kamere sa OISom...tako da taj S22 ultra ne vrijedi tri-cetiri puta vise ni da je tri puta bolji a ne bolji miligram.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2023 22:42 (zippoo).
15 godina

Exynos je uvijek bio smeće jedino što je dalo neku nadu je 2100 kad je izašao ali se i to nije ispostavilo ništa pretjeranom boljim. Nije samo stvar performansi, potrošnje. Već i nekih drugih stvari kao modem, jačina signala itd.

0 0 hvala 0
8 godina

Jedini Exynos koji je valjao je onaj u SII i9100. Ako se ne varam tad je bio ispred konkurencije. Ali i taj je imao problema sa signalom i baterijom tako da ne razumijem zašto ljudi i dalje kupuju Samsungove uređaje kad imaju probleme stare cijelo desetljeće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2023 13:18 (It'sMe932).

1 0 hvala 0
14 godina
It'sMe932 kaže...

Jedini Exynos koji je valjao je onaj u SII i9100. Ako se ne varam tad je bio ispred konkurencije. Ali i taj je imao problema sa signalom i baterijom tako da ne razumijem zašto ljudi i dalje kupuju Samsungove uređaje kad imaju probleme stare cijelo desetljeće.

Zato sto nisu svi samsungovi uredaji exynos, to je ko da ja pitam zasto ljudi i dalje kupuju xiaomi mobitele a non stop problemi oko softwera. Kupe ga jeftino zbog dobrih specifikacija i cijene, stave pixel rom i uzivaju.

15 godina

po meni je best buy A72 kojeg imam vec jos malo 2 god...dobio ga za sicu, u usporedbi koliko danas kostaju, baterija nevjerovatna i nakon toliko vremena, azuracije svaki mjesec, kamera dobra, fluidan, velik...komad mobitela za malo vise od 2000kn, odnosno skoro pola cijene tog A54 kako kazete 500 eur...uzas

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ja sam isto upiknuo prije bozica "best buy" priliku... Dobio Xiaomi 12 pro na 50% popusta preko tcom aplikacije, cca 480€. :D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Perfekcionist kaže...

Ovaj video nema veze sa zivotom.

Vidis u aplikacijama da se s22u koristi kao telefon, sve aplikacije su postavljene i sadrzavaju medije/postavke itd, a52s je tek postavljen, dakle aplikacije su lakse, nemaju nisa u cash memoriji.

Treba uzet u obzir da i s22u gura u prosjeku i 2x vise pixela dok to sve izvodi.

6 godina
neaktivan

Pozdrav,

Dobio sam ponudu od Telemacha radi isteka ugovorne obveze za uređaje Galaxy A53 5G 128GB i XIAOMI
POCO X4 Pro 5G Laser Black 6+128.

Cijena za oba uređaja je identična pa ako netko ima iskustva ili prijedloge koji je bolji bio bih zahvala.

0 0 hvala 0
15 godina
9 godina

planiram na mobitelu promjeniti bateriju, gledao sam youtube tutorial za moj model i na poklopac stavljaju neko ljepilo da bi se poklopac učvrstio. Kakvo je to ljepilo ? tekućeg je oblika. 

Da znam kakvo treba kupiti.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gledam neke mobitele u rangu 300-400€ max. i izbor je stvarno loš. Uzeo bih polovan sa garancijom. Iskreno nikada nisam bio fan iPhonea, ali nekako mi je isplativije dati više novca i uzeti polovan iPhone 12, nego neki Android 350€. Da li vi imate neku preporuku za solidan mobitel u tok rangu? Gledao sam OnePlus 9, A53 i možda S21. Možda bi se uspio naći i neki Xiaomi 12/12x za te novce na oglasima.

Trenutno koristim Poco F1.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2023 13:15 (AdMer12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kupi se Pixel 6A, fantastičan omjer uloženo-dobiveno: https://www.amazon.de/Google-Pixel-Freigeschaltetes-fähiges-Smartphone-12-Megapixel-Kamera/dp/B0B4DMCF5W
Jurica Gregurović
14 godina

Pada mi na pamet S21 FE. Njega sigurno ima dosta po oglasnicima u mint stanju i dosta dugom garancijom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vidio sam dosta S21 FE, samo je 99% sa Exynos procesorom. Igra li veliku ulogu ta razlika između Snapdragon i Exynos chipseta?
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Hoćeš onaj sa Snapdragonom. Igra ulogu da. Doduše nisam siguran da ih opće ima kod nas s Exynos-om.

5 godina

Probaj Pixel, stvarno su dobri mobiteli, nakon par godina korištenja kineza ugodno se iznenadio Pixel-om i stock Androidu. 

1 0 hvala 0
14 godina

Mislim da je velika većina S21 FE kod nas sa 888 procesorom. Operateri su ih prodavali sa tim procesorom.

A ako ga kupuješ rabljenog, bar to lako saznaš od prodavača...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AdMer12 kaže...
Vidio sam dosta S21 FE, samo je 99% sa Exynos procesorom. Igra li veliku ulogu ta razlika između Snapdragon i Exynos chipseta?

kod nas su sa Snapdragonom. ipak, kažeš vlasniku da instalira cpu-z aplikaciju i u njoj sve lijepo vidiš - procesor, količinu ram-a, internu memoriju, čak i zdravlje baterije

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2023 15:17 (spoonman039).
10 godina

Ja nezz kako je moguće da se preporučuje mob od 300, 400 eura, a nema 120Hz (pixel 6a). To mi je valjda najbolja stvar u zadnje 2 godine i ne mislim se ikad više vraćati na išta manje od toga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2023 15:50 (perix231).
Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hvala svima na odgovorima.

Vjerojatno cu gledat onda neki polovan S21 FE, čini se okej za te novce.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dupli post
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2023 19:17 (AdMer12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice