Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.057.024
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
dark_wizz kaže...
Svrzic kaže...
dark_wizz kaže...
djigibao kaže...

Da li je netko probao ovaj ROM: SuperSonicGenoV5 Android 2.3.6 Final?

Baziran na Yoigo ROM-u koliko sam uspio skužit. Ide na listu za flash :)

cini mi se da vam taj nije na engleskom, stoga pazite kaj delate

Skoro svi Yoigo based ROM-ovi sa htcmania-e imaju engleski ali je default španjoski. Ma da mi ni turski na mobitelu više nije problem koliko sam ROM-ova isprobao

ja skidam sa u8650.ru a tamo su vecina na kineskom

Autoclimb kills more people than AIDS
17 godina
neaktivan
kristijan6 kaže...

kako se instalira ovaj market

Iz CWM, imaš tutorial na XDA

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
13 godina
neaktivan

Imam Huawei U8650.. nakon rootanja mobitela i stavljanja bilo kojeg roma (Fundowsky 4.0, Sonic CyanogenMod...) ne mogu više instalirati .apk datoteke s sd kartice.. Aplikacija se instalirava, ali na kraju piše "application not installed".. i tako za svaku .apk datoteku.. 

U čemu bi mogao biti problem?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
daadox kaže...

Imam Huawei U8650.. nakon rootanja mobitela i stavljanja bilo kojeg roma (Fundowsky 4.0, Sonic CyanogenMod...) ne mogu više instalirati .apk datoteke s sd kartice.. Aplikacija se instalirava, ali na kraju piše "application not installed".. i tako za svaku .apk datoteku.. 

U čemu bi mogao biti problem?

Hvala!

Settings - Applications i stavi kvačicu na "unknown sources"

13 godina
neaktivan

ovo je već bilo uključeno.. i dalje neće instalirati..

13 godina
neaktivan

Formatiraj karticu.

13 godina
neaktivan
formatirana je sa SDformatter-om i u Windowsima u FAT32..
17 godina
neaktivan
daadox kaže...

Jei stavljao drugi kernel možda? Jel možeš instalirat aplikacije sa Play-a? Evo i jedno riješenje s drugog foruma"The solution is to unmount the SD card, install the apps that you are having trouble with, then remount. Should solve your problems"

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 19:06 (dark_wizz).
13 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
daadox kaže...

Jei stavljao drugi kernel možda? Jel možeš instalirat aplikacije sa Play-a? Evo i jedno riješenje s drugog foruma"The solution is to unmount the SD card, install the apps that you are having trouble with, then remount. Should solve your problems"

Nisam stavljao drugi kernel. S Playa mogu normalno instalirat aplikacije, jedino ne mogu sa SD kartice..

13 godina

imam problem u vezi igrica na mobitelu...skinuo sam world of goo,they need to be fed,angry birds season i rio i niti jedna ne radi...uđe mi u igru i na početku se pokazuju one reklame i poočne se učitivati igrica i onda ju zatvori i baci me na glavni zaslon,zna li netko u čemu bi mogao biti problem

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Za wog znam da bemozemo igrat, a angry birds bi trebao, samo se malo duze ocitava
Autoclimb kills more people than AIDS
13 godina
neaktivan

Čitajući 1. post prije nekih 3 mjeseca odlučila sam se na rootanje svojeg Sonica (Zad rom v1.5). :)

I sve prošlo u najboljem redu.....međutim zadnjih 2 tjedna primjećujem jedan bug. Neki smsovi koje dobivam prikažu mi se kao obavijest na početnom ekranu, ali nakon toga kada odem u poruke tog smsa više nema. Sustav mi očito pojede dolazeću poruku. ponekad se dogodi da sms niti ne dođe do mene.

Da li je imao netko takav problem? 

Kako da to riješim osim da se vratim na stari rom od tele2?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Histea kaže...
Da li je imao netko takav problem? 

Kako da to riješim osim da se vratim na stari rom od tele2?

Nisam imao takav problem, ali mi se znalo desit da mi mob "pojede" popis poziva. Moj ti je savjet da pređeš na neki drugi ROM. Najjednostavnije

13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi :)

Evo imam ovaj mobitel vec jedno 6 mjeseci, i cura ga isto ima i mobitel je zakon, best buy mobitel ikad. Nevjerovatno je cvrst, svaku noc zaspem sa njim i trazim ga ispod kreveta ujutro, a nikad niti jednu crticu nema kao novi je.

Curi je neki dan ispao dok je izlazila iz auta, ravno na ekran, nisam vidio pad al cuo sam ga, zvucalo je kao da je pukao. A ono nista :D Niti jedne jedine ogrebotine na njemu nije bilo, gledao sam ga 20 minuta u cudu i provjeravao jeli ima ogrebotina :D

Nego zanima me jel kupio itko kakvu jacu bateriju za njega sa ebay-a?

Koje su baterije uopce bolje, vidio sam dvije koje su mi zanimljive:

http://www.ebay.com/itm/GOLD-2430MAH-HB5K1H-HIGH-CAPACITY-BUSINESS-BATTERY-FOR-HUAWEI-U8650-SONIC-/250953753478?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3a6e026386

http://www.ebay.com/itm/NEW-2000mah-HB5K1H-Battery-For-Huawei-Ascend-II-2-M865-Sonic-U8650-C8650-/110838349645?pt=PDA_Accessories&hash=item19ce7aff4d

Jel ima itko iskustva sa tim baterijama?

Za ovu prvu gold sam cuo da je sranje, ne bas ta, ali taj proizvodac za neki drugi mobitel sam na nekom forumu procitao da je sranje baterija, pa ak netko ima neka iskustva sa tim baterijama neka javi :)

Meni trenutno baterija traje sasvim ok, u prosjeku 2 dana ako ga puno koristim. Zadnji log koji sam gledao, baterija je trajala 1 dan i 23h, a imao sam 4h GPS-a, 4h Wifi, jedno 4-5h razgovora, onako koristio sam ga dosta.

Meni je to ok, ustvari ok mi je da mi izdrzi jedan dan i navece moze na punjac, al reko ajd da si ajd da ga pocastim necim kad me tako dobro sluzi.

Znaci jel ima tko te baterije i jel se vidi razlika u trajanju?

I sto ste jos kupovali od tih dodataka za taj mob? Sto bi si jos mogao uzet?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Histea taj zad je pun bugova,dobar je ali je star kao biblija,stavi si fundowsky 4.0 ili cm od benrua,a može i od kanga zadnji,taj rom koji ti imaš više ni zadkyn ne koristi,a on ga je napravio.{#}

13 godina
neaktivan

lean mean,jedina baterija koja ti je jača je ona sa poklopcom,imaš na ebayu,mislim da je 20 dolara,ali mislim da češ možda dobiti pola dana,dan sa njom,nije vrijedno tolikih novaca,bolje napravi rom koji će raditi bez baterije-he,he{#}

17 godina
neaktivan

Evo za sve vas kojima se sviđa Sense 4.0 Clock widget. Ovo je nešto najbliže originalu što sam uspio naći.

DL Link

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dark_wizz kaže...

Evo za sve vas kojima se sviđa Sense 4.0 Clock widget. Ovo je nešto najbliže originalu što sam uspio naći.

DL Link

.. puno sam ljepsih sense clock&weather nasao na beautiful widgets, jos sam ih isprobavao na sensation, ovaj je jednostavan bez ikakvih izmjena na izgledu

pozz

13 godina

zašto mi   fundowsky 4.0 rom   ne želi raditi na mobu,ja ga instaliram i to je sve u redu nego kad se mobitel treba uključiti na početku se pokaže onaj logo i dalje ništa ko da zažteka

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo instalirao "čisti" CM 7.2 Final. I mogu reći da radi bolje nego bilo koji CM port koji sam probao do sada. Za sve koje zanima evo i LINK. Znači instalira se kao i svi drugi ROM-ovi (iz CWM), treba skinuti još i sound fix, led fix i gaaps koji se također instaliraju iz CWM.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Evo novoga benrua v4

link  http://adf.ly/A9SdF

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dulesbj kaže...

Evo novoga benrua v4

link  http://adf.ly/A9SdF

To NIJE novi benru ROM, to je nightly benru89 7.2. nešto kao beta, a i sam benru je rekao da nije ROM još gotov. Samo za testiranje

EDIT: ROM zasad radi kako treba, koliko mise čini ima fix za zvuk (kod poziva) i fix za loudspeaker (kod slušanja glazbe se može pojačat do kraja, ne krči više). Set aplikacija koje dolaze s ROM-om je identičan standardnom CM 7.2 (dev tools, DSP, ROM Manager, Spare Parts). Potrebno je naknadno staviti Gaaps. Launcher također nije diran (ADW). Koliko vidim nađen je i jedan bug; nemoguće prebaciti kontakte sa SIM kartice u mob. Ne znam dali je istina jer sam ja napravio backup kontakata na SD i vratio normalno od tamo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 18:58 (dark_wizz).
13 godina
neaktivan

Nekada ranije sam postavio pitanje ovdje pa mi niko nije odgovorio i zbog toga ga postavljam opet :) -  dakle, kada spojim telefon sa računarom dobijem i vidim još jednu "SD karticu" koja je u telefonu i iznosi oko 17-18 MB memorije, moje pitanje je bilo kako da ovu memoriju prisajedinim sa memorijom telefona direktno?? Da ovih 17MB dodam memoriji telefona... Koristim Fundowski 4 ali upravo sada stavljam Benruov v4 da vidim kako funkcionise (ako išta znači koji je rom u pitanju)...

HVALA unaprijed svima koji odgovore....

:-) 

0 0 hvala 0
13 godina

nikako, to je komad interne memorije...

benru je test verzija jos uvijek, cisto da znas :D

17 godina
neaktivan
sorhe kaže...

dakle, kada spojim telefon sa računarom dobijem i vidim još jednu "SD karticu" koja je u telefonu i iznosi oko 17-18 MB memorije, moje pitanje je bilo kako da ovu memoriju prisajedinim sa memorijom telefona direktno?? Da ovih 17MB dodam memoriji telefona..

Kao što je kolega rekao nikako ,ali postoji fora kako da ti PC ne prikazuje tih 17MB uopće kad spojiš mobitel. Potraži po XDA

Srkee kaže...

benru je test verzija jos uvijek, cisto da znas :D

Ali radi zasad dobro. Instalirao sam more app i još uvijek se drži. Free mem oko 60MB sa skype-om u pozadini. Nije benru džabe najbolji "chef" za u8650 CM :)

13 godina

trebam hitno neki rom koji ne troši jako puno baterije,imam cm 7.2 i baterija jedva izdrži jedan dan

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 11:00 (kristijan6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kristijan6 kaže...

trebam hitno neki rom koji ne troši jako puno baterije,imam cm 7.2 i baterija jedva izdrži jedan dan

Nažalost, to su uglavnom stock romovi 2.3.3 i 2.3.6 bilo da su rootani ili ne i custom romovi poput sonic cleana koji su bliski ovima, zatim andrijav i a.war romovi. Kažem, nažalost, jer su većini drugi ljepši ali ako hočeš trajanje baterije, najbolje ćeš izvući iz stock roma.

15 godina
protjeran

Bok!

Pocetnik sam u ovome. Samo si zelim rootati svog Sonica i slijedim upute koje su u ovomjesecnom Bugu (Clockmod by Zadkyn), ali nakon sto povezem mobitel usb-om s racunalom i pokrenem instaldor.bat, drzim tipke volume down+power, ali se nista ne dogada koliko god drzao te dvije tipke. Naravno, pritisnuo sam enter da mi pokaze da ceka uredaj i u postavkama uredaja maknuo fastboot i omogucio debugging preko usba. Netko zna u cemu je problem?

EDIT: Pokusao sam sa rootanjem preko prvog nacina kojeg je u prvom postu opisao lean&mean. Doslovno u par sekundi sam rootao uredaj, svaka cast!!!

Ne znam zasto nisu opisali ovu metodu koju je lean&mean naveo..

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 11:47 (Bigkix).

0 0 hvala 0
13 godina
caramba kaže...
kristijan6 kaže...

Nažalost, to su uglavnom stock romovi 2.3.3 i 2.3.6 bilo da su rootani ili ne i custom romovi poput sonic cleana koji su bliski ovima, zatim andrijav i a.war romovi. Kažem, nažalost, jer su većini drugi ljepši ali ako hočeš trajanje baterije, najbolje ćeš izvući iz stock roma.

može link od nekog od tih romova

17 godina
neaktivan
kristijan6 kaže...
caramba kaže...
kristijan6 kaže...

može link od nekog od tih romova

Njemački stock 2.3.6 ROM, nije rootan tako da ćeš morat rootat nakon flashanja. Proceduru flashanja stock ROM-a imašOVDJE a za root pogledaj prvi post.

ROM 2.3.6

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice