4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 4.833
|
čitano: 2.573.768
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
XXX-Man kaže...

Ekipa trebam preporuku za router, ako ima neki...

Dakle:

- A1 mreža

- 4G prijem

- agregacija 1+3+7+20+28 sa vanjskim antenama

- telefon port 

Našao sam za sada ZTE G5 (običan, ne pro/max/ultra/kajgod), ako se ne varam?

https://www.satshop.fi/en/zte-g5-5g-router.html

Vidim piše da rade priključci za antene sa 4g i 5g sad dali je to tako treba provjeriti. Dosad su na zte radili priključci za antene samo sa 5G n78 SA Problem je naći router da rade priključci sa 4g i 5g i da ima tel port. Bez tel porta ima routera da rade priključci za antene sa 4g i 5g. Sad dal može 1+3+7+20+28 treba provjeriti jer su u igri dva low banda obično samo jedan od njih uzimaju u agregaciju ili b20 ili b28. Provjeriti dali tel port je u funkciji tj dali radi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2026 8:21 (DDavorin).
21 mjesec

Teško da će ti ići tih 5CA.. kako DDavorin kaže.

Ako ti je dovoljno 4 , onda ti je Zyxel NR5103 bolja opcija..

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
DDavorin kaže...

Vidim piše da rade priključci za antene sa 4g i 5g sad dali je to tako treba provjeriti. Dosad su na zte radili priključci za antene samo sa 5G n78 SA Problem je naći router da rade priključci sa 4g i 5g i da ima tel port. Bez tel porta ima routera da rade priključci za antene sa 4g i 5g. Sad dal može 1+3+7+20+28 treba provjeriti jer su u igri dva low banda obično samo jedan od njih uzimaju u agregaciju ili b20 ili b28. Provjeriti dali tel port je u funkciji tj dali radi.

Ma ok mi je to i da je 4 samo u agregaciji, samo da radi kako treb :)

yoko999 kaže...

Teško da će ti ići tih 5CA.. kako DDavorin kaže.

Ako ti je dovoljno 4 , onda ti je Zyxel NR5103 bolja opcija..

Neznam gdje da telefon uštekam 

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
4 godine

Hvala na detaljnom odgovoru Tirkiz i DDavorin!

U međuvremenu sam :

Presao na Simpu (nije ništa sporija od turisticke, kad sam pritegao konektore antene učinila mi se i brža - vjerovatno nevezano s tarifom, a vezano s pritezanjem konektora :D )

Promijenio topologiju mreže (sad koristim LAN 1/2/3 sa RUTX50 svaki na svoj switch pa dalje - zvijezda, prije sam koristio samo Teltonikin LAN1 i switcheve spajao serijski/paralelno)

[url=https://postimg.cc/sMqpgMzK][img]https://i.postimg.cc/sMqpgMzK/LAN.jpg[/img][/url]

Uzeo 10godišnju RMS pretplatu, vjerovatno nije trebalo dulje od 5 god al neka

Otkazao onu antenu stvarno nije imala smisla

Promijenio dosta kabela sa starih CAT5e  na CAT8 ne toliko radi propusnosti koliko radi shieldinga 

Danas test - 3 TVa uključeno, 70+ IOT uređaja aktivno, IOT scene fluidne, IPTV bez prekida i speed test aktiviran usred svega toga sa rezultatom 563/94

Vidi se iz prometa, potencijal od 0,86 TB 5G prometa po postignutom prometu /dan a potencijalnom i više a to je realno par excellence

Ne treba mi nikad toliki promet , ali nakon toliko vremena za instalaciju/podešenje i novca za opremu (RUTX50, 2 x 8 Port 2,5G switcha od kojih je jedan POE i 15ak CAT8 kabela te jedan dodatni Deco X50 Outdoors AP)  sam konačno zadovoljan jer znam da sustav MOŽE kad treba.

[url=https://postimg.cc/0MSHcgkK][img]https://i.postimg.cc/0MSHcgkK/Promet.jpg[/img][/url]

Ova Teltonika mi je najbolja kupnja ikad. 2-3 puta veci upload od Deca X50-5G i toliko opcija....bolestan uređaj.

Zaključak je - 5G može biti brži i od jeftinijih inačica optike kamoli od bakra, koaksijale, Starlinka....al da je zajebancija pogolema (blago kazano) bome je.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2026 21:26 (Offshore).
4 godine

Teltonika RUTX50 je snažan industrijski router i prikladan za one koji rade veliku datu.

Kod mene je uredno progutao 20-30 TB na mjesec :)

I još da se poigraš sa cell i band lockanjem možda nabiješ i veće brzine ako pronađeš neku bolju CA kombinaciju i main/PCC band koji daju više.

RUTX50 na HT 2CA B3+B1 ili B1+B3 (20+20 MHz) ti s dobrim antenama nabije upload do 170 Mbps ako ti je bitan :)

Vjerojatno i sa N78 može bolje al treba se igrati.

I imaj na umu da si napisao da ti je jedna Kaser antena 5G a druga 4G, Teltonika na N78 ti koristi samo 2x2 MIMO, trebaš imati obje iste antene za 5G da imaš full 4x4 MIMO pa ako je na tornju upaljen, dobiješ veće brzine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2026 22:49 (Tirkiz).
4 godine

Ne smijem se zezat s graničnim podešenjima druže.

Objekt je obiteljski većinom godine, ali i turistički kad je najteže - ljeti.

Zato i igram samo na failsafe rješenja.

Koliko vidim sad mi je najveći gain ako skratim kabele antena sa 10 metara na 4 metra koliko trebam - i da zamijenim Kaiser antene sa Teltonik kucistem u koji RUTx50 ide sa POE injektorom i kracim kabelima....al neka zasad ovako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2026 22:51 (Offshore).
10 godina
Pozdrav, uzimam novi ruter i planiram ruter sa OpenWRT softwareom koji cu drzati u bridge modeu.

Dvoumim se između:
- GL.inet Flint2
- GL.inet Flint3
- GL.inet Flint3e

Koristio bi se za VPN, AdGuard Home, nekakav homelab/media sustav. Također bi htio to imati par godina pa mijenjajuci ISP providere imati svoj sustav iza njihovog tako da ne moram svakih par godina raditi izmjene u mrezi kad se ISP promijeni.

Sve sugestije su dobrodosle.

0 0 hvala 0
18 godina

Imam jedan problem sa t-com Gigabox+ 5G uslugom...uzeo lani u 7 mjesecu, do 10-og mjeseca radilo savršeno,

onda počeo net štekati (najviše se primijeti na IPTV, radi 5 minuta, pa stane na 10-15s i tako često...razmaci

nisu pravilni)...nazvao t-com, "resetirali" mi SIM i onda do polovice siječnja OK, a onda opet problemi.

Par poziva, uvijek nekakvi reseti, ovo, ono, ništa nije pomagalo, pa mi dali novi SIM, ali sve i dalje po starom.

Imam bonbon mob i njegova kartica ne šteka i super radi, prebacim gigabox SIM u mobitel...opet šteka.

Meni to izgleda  da je problem na njihovoj strani, međutim sad gnjave da pošaljem router jer bi kao

u njemu mogao biti problem (TCL HH515L)...ali to bi moglo potrajat danima, ako ne i tjednima, po

mojim prijašnjim iskustvima...a ne dolazi u obzir da toliko dugo budem bez neta...ideje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 10:56 (segregator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
21 mjesec
Zyxel NR5103E podržava mogućnost telefonije putem VoIP-a (Voice over IP) i VoLTE-a, prema korisničkom priručniku za seriju uređaja. Ovo uključuje sekcije za konfiguraciju VoIP-a, dodavanje SIP provajdera i računa, te VoLTE pozive.

https://spdl.zyxel.com/NR5103/user_guide/NR5103_V1.0-4.4_Ed3.pdf

Spoji VoIP telefon ili adapter na LAN port rutera..
127.0.0.1
4 godine
Repko kaže...
Pozdrav, uzimam novi ruter i planiram ruter sa OpenWRT softwareom koji cu drzati u bridge modeu.

Dvoumim se između:
- GL.inet Flint2
- GL.inet Flint3
- GL.inet Flint3e

Koristio bi se za VPN, AdGuard Home, nekakav homelab/media sustav. Također bi htio to imati par godina pa mijenjajuci ISP providere imati svoj sustav iza njihovog tako da ne moram svakih par godina raditi izmjene u mrezi kad se ISP promijeni.

Ti zapravo u temi za 4G/5G routere pitaš koji WiFi router uzeti, ako dobro shvaćam(o) :D

To ćeš morati sam odlučiti.

Osobno preferiram Asus routere al nisam već dugo u tome.

Ja imam home rack server koji vrti više virtualki pa tako i pfSense router i više Linux virtualki za razne namjene.

WiFi mi radi TP-Link Deco mesh sustav i to radi besprijekorno godinama.

Tebi je samo bitno imati vlastiti router za naštimati svoj LAN/WiFi/firewall... na koji uštekaš ISP-ov ili vlastiti router sa modemom.

Kod routera od ISP-a ili vlastitog koji ima modem moraš gledati jel podržava bridge mode, zna ovisiti i koji firmware/SW je u njemu.

Pretpostavljam da bi to mogao biti mobilni net ako si zato pitao u ovoj temi, 4G/5G routeri rjeđe imaju bridge mode pa često ide double NAT plus DMZ tako da samo na svom routeru dižeš port forwarde, itd. Al to nije neki bed. Skuplji i bolji 4G/5G routeri imaju i bridge mode. Dalje je samo pitanje koji ISP, lokacija i bandovi na tornju da ti preporučimo 4G/5G router koji će najbolje iskoristiti tornjeve kod tebe.

Isto se moraš paziti CGNAT-a ako hoćeš da ti VPN i drugo bude dostupno izvana, moraš slati na mail zahtjev da ga isključe i to ponavljati godišnje, kako kod koga.

segregator kaže...

Imam jedan problem sa t-com Gigabox+ 5G uslugom...uzeo lani u 7 mjesecu, do 10-og mjeseca radilo savršeno,

onda počeo net štekati (najviše se primijeti na IPTV, radi 5 minuta, pa stane na 10-15s i tako često...razmaci

nisu pravilni)...nazvao t-com, "resetirali" mi SIM i onda do polovice siječnja OK, a onda opet problemi.

Par poziva, uvijek nekakvi reseti, ovo, ono, ništa nije pomagalo, pa mi dali novi SIM, ali sve i dalje po starom.

Imam bonbon mob i njegova kartica ne šteka i super radi, prebacim gigabox SIM u mobitel...opet šteka.

Meni to izgleda  da je problem na njihovoj strani, međutim sad gnjave da pošaljem router jer bi kao

u njemu mogao biti problem (TCL HH515L)...ali to bi moglo potrajat danima, ako ne i tjednima, po

mojim prijašnjim iskustvima...a ne dolazi u obzir da toliko dugo budem bez neta...ideje?

Svega dvije stranice unazad sam pisao kako HT već dulje vrijeme ima problema na svojoj mreži koji pogađa nasumično korisnike u nasumično vrijeme bez ikakve logike :P

Kod mene ti problemi i to na Simpi i turističkoj traju sada već 4 mjeseca, s tim da se ponekad smire pa opet vrate i ne znaju di je problem :(

Kako sam napisao, reset mobilne veze (ili restart cijelog 4G/5G modema) riješi problem do iduće pojave "problema".

Nekada ima dana da to moram raditi 5 puta u danu, nekada ima da to radim jednom u tjedan-dva.

Već je istestirano na više različitih uređaja i dokazano je problem u HT mreži.

Ti si napisao da ti SIM u mobu ima iste probleme, već to ti je dokaz da nije do uređaja nego mreže.

Tako da ako ti treba ispravan net a zamjena uređaja ne riješi probleme, ne gine ti otići na nekog drugog na par mjeseci, možda i pol godine dok se HT ne sredi.

Nije isključeno da se i na Bonbonu možda pojave slični problemi jer je to sve opet HT mreža i core

18 godina
Tirkiz kaže...

Svega dvije stranice unazad sam pisao kako HT već dulje vrijeme ima problema na svojoj mreži koji pogađa nasumično korisnike u nasumično vrijeme bez ikakve logike :P

Kod mene ti problemi i to na Simpi i turističkoj traju sada već 4 mjeseca, s tim da se ponekad smire pa opet vrate i ne znaju di je problem :(

Kako sam napisao, reset mobilne veze (ili restart cijelog 4G/5G modema) riješi problem do iduće pojave "problema".

Nekada ima dana da to moram raditi 5 puta u danu, nekada ima da to radim jednom u tjedan-dva.

Ti si napisao da ti SIM u mobu ima iste probleme, već to ti je dokaz da nije do uređaja nego mreže.

Tako da ako ti treba ispravan net a zamjena uređaja ne riješi probleme, ne gine ti otići na nekog drugog na par mjeseci, možda i pol godine dok se HT ne sredi.

Nije isključeno da se i na Bonbonu možda pojave slični problemi jer je to sve opet HT mreža i core

Kod mene je problem što ništa ne pomaže...nikakav reset ni gašenje

4 godine

A ne znam, žali se.... možda je problem u tornju, al ako ti na Bonbonu radi sve ok a spaja se na isti toranj, onda je neki problem samo kod Gigaboxa.... ili ako nisi pod ugovorom seli se na nekog drugog....

11 godina

XXX-Man TP Link NX220V i NX510V ti odgovaraju. Imao sam NX510V s vanjskim antenama, radi 5CA na 4g i telefon radi na volte. Antenski utori su i za 4g i 5g. Doduše prodao sam ga jer je imao velik ping, cca 20ms više od ostalih. NX220V bi trebao biti bolji po tom pitanju jer na Mediateku T750 koji daje bolji ping od Qualcomma X62 na NX510V.

Ostale alternative da je 5g router i da mu rade vanjske antene i za 4g je kemijanje s internim konektorima. Saudijci su to doktorirali, ima videa na yt i tiktoku. Najčešće su konektori IPX pa ih spoje sve skupa u 2 SMA utora, npr. umjesto 8 internih antena spoje 4 + 4 na SMA utor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 18:49 (Lil Dice).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
Repko kaže...

Dvoumim se između:
- GL.inet Flint2
- GL.inet Flint3
- GL.inet Flint3e

Ja već god dana imam Flint2 i apsolutno nikakvih problema nisam imao, sve radi ko od prvog dana 

18 godina
Tirkiz kaže...

A ne znam, žali se.... možda je problem u tornju, al ako ti na Bonbonu radi sve ok a spaja se na isti toranj, onda je neki problem samo kod Gigaboxa.... ili ako nisi pod ugovorom seli se na nekog drugog....

Juče je bilo nepodnošljivo, danas evo puno bolje...ko će ga znati...uzeo SIMPA karticu pa ako opet

bude baš loše probat ću taj flat tjedan

Ma to su sigurno nešto zblesirali u softveru koji dodjeljuje prioritete mrežama i brine i ko zna čemu

još

4 godine
Tirkiz kaže...

Da mi je to bilo znati :)

Ja sam upravo zbog tog problema kupio RUTX50 (imao Deco X50-5G) i mijenjao switcheve sa 1G na 2.5G i kabele s CAT 5e i 6 na CAT8.

Mislio da je do firmwarea Deca - poznati problem na omrezju, opcije snoopinga koju stariji switchewi nisu imali, interferencije oko modema (više nisam znao do čega je).

Deco X50-5G je sad u WAN portu Teltonike, s podešenom load sharing opcijom 1:1 i s planom da u njemu bude neaktivirana Turistička kartica (Deco se upali daljinski pametnom uticnicom ka turbo/nitro/spašavaj živu glavu mode).

Sad je test pa je jednokratna turistička kartica aktivirana i Deco aktivan.

Dvije su prednosti ovog rješenja  - ili backup (a pravi backup je s karticom drugog operatera), ili turbo mod tj duplanje propusnosti u ovom slucaju na 2 x 650/100 MBpsa.

[url=https://postimg.cc/Cdv9JGCK][img]https://i.postimg.cc/Cdv9JGCK/tt.jpg[/img][/url]

Ergo 

nije svako zlo za zlo sad mi je 5G ka tvrđava.

Još jedan kabel turnit i iskoristija sam RUTX50 koliko se može

[url=https://postimg.cc/75y6YrC4][img]https://i.postimg.cc/75y6YrC4/ttt.jpg[/img][/url]

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 21:26 (Offshore).
18 godina

Brzina mi je inače sasvim OK, osim tih prekida od par sekundi

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Meni bi skroz pukla veza i trebalo je resetirat ruter.

A do reseta i od reseta sve super.

Prekide od par sekundi (primjetno na TVu kad počne "mucati") sam riješio promjenom switcheva (ukljucivanjem snooping opcije) , i/ili kabela, to je smanjilo promet LAN mreže (ne 5G prometa).

LAN promet

[url=https://postimg.cc/D8fhCfbw][img]https://i.postimg.cc/D8fhCfbw/LAN.jpg[/img][/url]

Brzina ti je vrhunska.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 21:36 (Offshore).
18 godina

Evo meni je sad bilo čak 2-3 minute koma između ova 2 upisa.

Wireshark:

Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine

5G je čudna tehnologija. Skupa (tko želi izvući neki maksimum ili blizu njega), prevrtljiva.

U jednom momentu bi rekao - vrhunska stvar, onda neka glupost.

Previše je tu varijabli - kakvo je stanje tornja, interne postavke operatera, koliko je ljudi aktivno, pa neki nepoznati glitch vlastite ili operaterove opreme ...

Ali kad nema opcije optike vjerovatno je najbolja opcija, bolja nego Starlink.

Doma imam optiku, kolićina mog truda (i vlastiti trošak) spram 5G lokacije je zanemariva. Sve uvijek radi.

Sa 5G gradiš svoju infrastrukturu, s optikom jednostavno koristiš postojeće resurse.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 22:20 (Offshore).

2 0 hvala 0
17 godina
Offshore kaže...

5G je čudna tehnologija. Skupa (tko želi izvući neki maksimum ili blizu njega), prevrtljiva.

U jednom momentu bi rekao - vrhunska stvar, onda neka glupost.

Previše je tu varijabli - kakvo je stanje tornja, interne postavke operatera, koliko je ljudi aktivno, pa neki nepoznati glitch vlastite ili operaterove opreme ...

Ali kad nema opcije optike vjerovatno je najbolja opcija, bolja nego Starlink.

Doma imam optiku, kolićina mog truda (i vlastiti trošak) spram 5G lokacije je zanemariva. Sve uvijek radi.

Sa 5G gradiš svoju infrastrukturu, s optikom jednostavno koristiš postojeće resurse.

Slažem se u potpunosti. Napatio sam se dok sam posložio da sve radi na 4G i onda dođe 5G, pa naprave novi toranj, pa uzmem prvi 5G router i onda sve iznova. Tjedan dana radi vrhunski, pa ne radi, pa zapinje...Vjerojatno će tako dok se ne ustabili i dok ne popeglaju sve bugove. Onda će pustit 6G...

Starlink is Skynet!
4 godine

Nije problem u samo 5G mreži jer se isti problemi događaju i na 4G-u.

Problem je u njih negdje interni, vjerojatno na core dijelu.

Prije par godina je bilo u medijima da HT uzima Ericsson za izgradnju novog corea idućih godina i za budući 5G SA pa je možda i do toga ako to rade i prebacuju korisnike na novi i problematični core al takve stvari nam neće reći ni potvrditi. Možemo i dalje samo nagađati.

17 godina

Mi na poslu u labu koristimo 5G rutere; primijetili smo da kada se stavi na AutoAPN (na RUTX50) dolazi do pucanja 5G veze na par sekundi.

Kada se APN stavi na manual, to se više ne događa.

Navodno je problem u tome, ako snaga 5G signala počne fluktuirati, onda ide na 4G fallback, ali ako isti nije postavljen kako treba onda do istog ne dođe.

Možda nekome pomogne sa "liječenjem" kratkih prekida ako stavi na manual APN koji koristite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Kod mene RUTX50 na auto APN godinama.

Ali Teltonika često zezne RUTOS stalnim updateima svaki mjesec pa imaju takve bugove.

Kod mene RUTX50 namjerno nije updatean godinu i pol dana di je stabilni RUTOS jer, rekoh, nemam ja vremena se svako malo zaj... sa tim njihovim bugovima.

Kod HT-a kada su imali 3G mrežu je RUTX50 radio opetovano failback na 3G kada bi toranj ugasio MIMO na 4G PCC ćeliji (radio samo SISO) jer je modem neispravno mjerio pad signala na PCC ćeliji za ludih 20 dB.

To je Quectel ispravio.

Kod NSA mreže postoje isto blago čudni problemi ako se koriste samo dvije antene umjesto sve 4 spojene di modem neispravno mjeri razine signala pa divljaju agregacije i sve. S time da je kod mene RUTX50 stari srebrni sa x55 modemom.

Kod novijeg crnog RUTX50 sa x62 modemom nemam pojma jel ima iste bugove ili ne.

To se zatraži od Teltonike remote sesija da snime modem log kada se to događa i oni to pošalju Quectelu da napravi FW fix plus i Teltonika doradi svoj RUTOS ako je bugovit.

Veliki je plus što Teltonika ima responzivni support i sve se da lijepo dogovoriti i oni će to snimiti i rješavati, makar prošlo dva-tri mjeseca posebno ako je modem kriv di se čeka Quectel da pusti novi FW koji u biti sadrži fixeve.

Slobodno prijavljujte Teltonici takve probleme da ispravljaju i poliraju. Od tako skupog uređaja se to i očekuje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2026 12:43 (Tirkiz).
13 godina

Evo stigla optika! Nabrzaka testirao laptopop ,usb adapter i rezultat ok pošto je usb 3.2 gen1 usko grlo. Sad se pojavio višak nekoliko 5G routera

https://www.speedtest.net/my-result/d/af554890-779e-4cb9-9245-6fba36da88a7

Moj PC  
8 0 hvala 0
4 godine

Čestitke

14 godina
DDavorin kaže...

Evo stigla optika! Nabrzaka testirao laptopop ,usb adapter i rezultat ok pošto je usb 3.2 gen1 usko grlo. Sad se pojavio višak nekoliko 5G routera

https://www.speedtest.net/my-result/d/af554890-779e-4cb9-9245-6fba36da88a7

Pff, ni 4 Gbit. 

18 godina
Tirkiz kaže...

Nije problem u samo 5G mreži jer se isti problemi događaju i na 4G-u.

Problem je u njih negdje interni, vjerojatno na core dijelu.

Prije par godina je bilo u medijima da HT uzima Ericsson za izgradnju novog corea idućih godina i za budući 5G SA pa je možda i do toga ako to rade i prebacuju korisnike na novi i problematični core al takve stvari nam neće reći ni potvrditi. Možemo i dalje samo nagađati.

Evo recimo na slici je ispis spajanja kod mene zadnjih sat-dva vremena (a ima prekida i između

2 spajanja, samo ne prekine skroz vezu svaki put):

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2026 20:56 (segregator).
4 godine

Si probao isti SIM u drugom routeru ili mobu i jel isti problem?

Ako da, gnjavi HT support i šalji im to sve.

Ako ne, onda znaš da je u routeru problem :)

Kod mene se zadnjih tjedana događa povremeno da jednostavno net više ne prolazi u oba smjera iako je veza uredno aktivna, ko da je na strani mreže u random vrijeme nešto blokiralo promet prema meni i restart veze rješi sve do idućeg puta.

Prije toga sam imao čudne timeoute stalno, sada su rijetki.

A još prije toga sam imao divljanje renew WAN IP-a svakih par minuta jer nisam bio u CGNAT-u a imali su neki bug s time da je mreža modemu slala prekid veze i uspostavu nove te su mi i to riješili.

Čak mislim da je ovo u tebe možda ovo moje zadnje napisano.

Zato - šalji im sve to...

18 godina
Tirkiz kaže...

Si probao isti SIM u drugom routeru ili mobu i jel isti problem?

Ako da, gnjavi HT support i šalji im to sve.

Ako ne, onda znaš da je u routeru problem :)

Kod mene se zadnjih tjedana događa povremeno da jednostavno net više ne prolazi u oba smjera iako je veza uredno aktivna, ko da je na strani mreže u random vrijeme nešto blokiralo promet prema meni i restart veze rješi sve do idućeg puta.

Prije toga sam imao čudne timeoute stalno, sada su rijetki.

A još prije toga sam imao divljanje renew WAN IP-a svakih par minuta jer nisam bio u CGNAT-u a imali su neki bug s time da je mreža modemu slala prekid veze i uspostavu nove te su mi i to riješili.

Čak mislim da je ovo u tebe možda ovo moje zadnje napisano.

Zato - šalji im sve to...

Sve 5, ali kome točno? Ovi na chatu i na 0800 9000 mi se čini da imaju 2 lista A4 papira na kojem im je sve znanje

vezano za moguće probleme

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2026 23:25 (segregator).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice