USB wireless adapter

poruka: 243
|
čitano: 166.137
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: USB wireless adapter
Rhodin kaže...

Sve će ti radit super, i meni je, ali gaming ne bude. Imao sam isto full brzinu, surfanje, youtube najnormalnije kao i na sedmici, veza nikad nije pucala. Ali kad treba odigrati nešto online, konstantni lag spikovi, svakih 10-15 sekundi, i neigrivo bude. Žicom sve perfektno. Tako da ne znam do čeg drugo bi bilo.

11 godina

Kod wifi prilikom igranja online igrica nije problem u Dl/Up Mbps već u ping-u  jer ako ima više korisnika wifi u kući tvoj wifi adapter ovisno i o snazi signala čeka da dođe na red za slanje/prijem . Smetnji drugih korisnika  sa LAN kablom  nema,  a za wifi  (osim za smartfone i tablete) nema razloga da se koristi dok god štemanje i bušenje zida može pomoći.

Najveći signal i domet se dobije sa "g" modom  pa slijedeći sa "n" 150 (20MHz )  , pa "n" 300 (40Mhz) i tek onda "ac"mod ( 5GHz band koji slabije prolazi kroz prepreke).

Sa "g" modom kad nema smetnji dobiješ bez problema više od 20Mbps.

13 godina

Sve je to super, ali kako tih problema nema za gaming na sedmici. Isprobao sam sve živo, isključio sve gluposti nepotrebne na desetki, isključio sve uređaje u kući osim moga kompa. Ništa, uđem u igru, lag lag lag. Izađem u windowse, netspeed, full brzina upload i dl, sve radi kako treba, ping 12. Pratio u task manageru cijelo vrijeme, sve mirno. Uđem opet u igru, tuf, lagovi neprestani. Izgubio živce, vratio sedmicu. Samo pokušavam čovjeku reći što mu se može dešavati u slučaju da voli puno igrati. Ako ne koristi komp u tu svrhu neće imati nikakvih problema sa bilo kojim adapterom na win10.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 20:43 (Kiky877).
14 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Da ne otvaram novu temu, koji je trenutno usb wireless adapter trenutno best buy? Znam da je dugo vremena bio airlive 1700 ali ih više nigdje ne mogu naći? Da li se uopće proizvode još? Koja im je zamjena?

0 0 hvala 0
15 godina
USB wireless adapter

Pozz, trebao bi malu pomoć. Nedavno sam dobio VDSL internet 24/1 ali mi hvata samo oko 16-17 Mbps dok sam na wireless sticku (D-Link DWL-G122) u svojoj sobi. Kad sam prenio komp blizu routera i povezao LAN kablom onda imam deklariranu brzinu. Zanima me mogu li čime pojačati signal putem wirelessa da dobijem deklariarnu brzinu bežično ? Čuo sam da su ovi wireless stickovi loši pa me zanima ima li što za kupit da bi ostvario željeni efekt.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Vidim da je to bg adapter. Kupi neki stick koji podrzava n standard.

15 godina
USB wireless adapter

Evo upravo stavio prijateljev laptop na istu poziciju gdje stoji moj komp i speedtest pokazuje 22.8 Mbps što je odlično, dok moj komp ne ide preko 17 Mbps. Čak sam još ovaj USB wireless stick približio routeru koliko mu je dugačka žica (oko pola metra). Dakle vjerojatno laptop ima kvalitetniju karticu. Što da kupim da bi podigao brzinu na kompu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
USB wireless adapter

@Torrent, može neki konkretni model ? Otprilike da košta oko 200 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa rekoh ti.  Kupi wifi koji podrzava n standard.

Sad vidjeh poruku. Otkud ja znam sta ti je pri ruci. Svi kostaju manje od toga a vjerujem da i ne mozes kupiti novi koji ne podrzava N standard. Ja bih uzeo neki TP link....

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 14:43 (Torent).
15 godina
USB wireless adapter

Je li ovako nešto ok ? Pretpostavljam da pod N standard (sorry ne kužim se baš u mreže) podrazumijevaš ovaj IEEE 802.11n, a ovaj ga adapter na linku posjeduje.

https://www.protis.hr/products/details/usb-wireless-adapter-dlink-dwa140/7140

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Da to je to
14 godina
luckyluke kaže...

Je li ovako nešto ok ?

Bolje ovako nešto.

http://www.futura-it.hr/katalog/mrezna-oprema/wireless-indoor/0431254/

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
odjavljen

Pa nisam siguran da to vrijedi duplo vise para jer on ocigledno ima vec odlican signal....

11 godina

...možda sad ne treba bolji što se dometa tiče ali .... ako zatreba bolje ovo što Valentin predlaže jer ima vanjske antene (veći domet).

13 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Vidim da su mrežne teme mrtve pa pucam ovdje.

Znači izmedju routera i kompjutera imam nekih 2 metra praznog prostora -> zid -> 3.5 metra praznog prostora što je dovoljno da onaj najobičniji TP-Link WN727N USB wireless adapter od 70kn lovi samo 2/5 crtica signala.

Pošto nisam toliko daleko da investiram u range extender izbor mi je pao na TP Link TL-WN822N od 140kn protiv TP-Link TL-WN722N od 100kn.

Ne razumijem se nimalo u tehničke specifikacije pa me zanima koji mi je isplativiji? Jedino što znam isčitati je da ovaj prvi ima 2x 3dBi antene a drugi ima 1x 4dBi ali zamjenjivu.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
11 godina

Razlika između ta dva je uglavnom samo što WN822N 300 može raditi u praksi oko 150Mbps a WN722N 150 u praksi oko 70 Mbps (ukoliko na ruteru nemaš optiku brzina adaptera ti nije bitna).

To sa antenom je gotovo nebitno jer se radi o stambenom prostoru a ne vezi na otvorenom npr. između dvi kuće.

Uz WN822N dobiješ i komad usb kabla pa imaš mogućnost da ga postaviš na višu poziciju gdje ima bolji signal.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 7:53 (AF139).
13 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Razlika između ta dva je uglavnom samo što WN822N 300 može raditi u praksi oko 150Mbps a WN722N 150 u praksi oko 70 Mbps (ukoliko na ruteru nemaš optiku brzina adaptera ti nije bitna).

To sa antenom je gotovo nebitno jer se radi o stambenom prostoru a ne vezi na otvorenom npr. između dvi kuće.

Uz WN822N dobiješ i komad usb kabla pa imaš mogućnost da ga postaviš na višu poziciju gdje ima bolji signal.

Znači oba bi mi trebala bolje hvatati signal od ovog basic USBa kojeg imam od 70kn? Nadam se bar 4 crtice na toj udaljenosti.

Imam optiku ali je brzina izmedju 35/10 i 45/11 i ne mislim je nadogradjivat tako da će bit dovoljno.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
10 godina
neaktivan

Samp da te upozorim za WN722N; nema drivera za windows 10!? Taman sam jucer popyzdio dok sam frendu napravio frisku instalaciju windoza, sve prepoznalo osim 'benog stika...

Edit: prepoznaje ga kad instaliras driver za windows 8.1, ali iz nekog razloga se ne zeli spojiti na mrezu (pokusao sam na 3 razlicite)

Brain.exe has stopped working!
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 9:26 (ZeroC00l).
13 godina
Meni radi normalno isti taj stick na win10. Mislim da sam isto stavio drivere od 8.1
15 godina

Meni također radi ureno sa driverima za win8. Samo sam ih morao ručno skidati sa sajta.

http://www.tp-link.com/us/download/TL-WN722N.html#Driver

16 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

Meni također radi ureno sa driverima za win8. Samo sam ih morao ručno skidati sa sajta.

http://www.tp-link.com/us/download/TL-WN722N.html#Driver

TL-WN722N_V1_140918  ili  TL-WN722N_V1_131113 ? 

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
15 godina

Skineš noviji, ako ne radi izbrišeš i staviš stariji :)

15 godina
USB wireless adapter

Tražim preporuku za wifi adapter koji podržava 5Ghz spekatar i koji će moći na nekih 20 kvadrata preko jednog zida propustiti brzinu od 120Mbps. Gledao sam po nekim nasim ducanima i mislio uzeti neke tak oko 200-tinjak kuna pa da vidim kakav je rezultat. U kini sam pronašao ovo, bilo bi super kad bi netko imao isto pa da veli kak ga služi:

http://www.ebay.com/itm/EDUP-EP-AC1605-802-11AC-1200M-Dual-Band-USB-3-0-Wireless-Adapter-WiFi-Dongels-/272214384505?hash=item3f613ddf79:g:iX8AAOSwVghXEvTX 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
10 godina

imam takav i radi odlično , zadovoljan sam uređajem. 722n

7 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Kupio ga jučer. ;) Tako da reply tek sad vidim. Javim se s detaljima. ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Dobio sam optiku na 70/10Mbps i želio bi se riješiti kablova po kući pa me zanima koji adapter uzeti, ruter je na 4m od kompa ima između dio zida 40cm i vrata kao jedina prepreka prema ruteru pa sam gledao od TP-Linka model TL-WN 822N cca 120kn ima li tko kakvih iskustava glede koritenja dotićnog i što treba gledati priliko kupovine, gubitak od 10% mi neće biti prepreka ako će to moći riješiti micanje kablova

Ili izabrati neki drugi model?

Hvala na savijetu i preporukama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

...ja sam se uspio rješiti wifi-a prije 2-3 godine i od tada nemam problema , lan-kabal nema nikakve smetnje od ostalih u zgradi kao kod wifi-a.

Probaj prije kupnje posuditi neki usb-wifi da vidiš kako to radi na dan-dva....

16 godina
neaktivan
USB wireless adapter

Posudio bi da imam od koga ali....

U biti trebam nešto da maknem žice kako sam i naveo, sad imam žičanu vezu i znam kako je s njom ali bi kablove izbacio i zat tražim alternativu  vidu Wi-fija trebam komentar ili iskustva glede Wi-fi adaptera.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
USB wireless adapter

Imam TP Link wn722n i nakon mjesec dana više ne hvata normalno wi-fi signal, čitaj 2/5. Iamo sam jedan prije i dogodilo se isto. Negdje sam pročitao da su promjenili neki čip koji više nije ono što je bio prethodni. Pa sad vas pitam koji USB wireless adapter sa antenom bi preporučili, a da nije TP Link ? Može i izvan HR..

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.2.2018 5:53 (master943).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice