Problem sa slikom u filmovima

poruka: 10
|
čitano: 2.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Kupio sam monitor Philips 200ws8fb i javlja mi se problem prilikom gledanja dvd-a ili divX-a.

Problem je što slika postaje crno-bijela i to se u nepravilnim intervalima konstantno ponavlja. Ovo se događa samo prilikom gledanja dvd-a ili divX-a. Monitor je na računalo spojen VGA kablom koji sam dobio uz monitor.

Zna li netko što bi mogao biti problem? Bi li kupnja DVI-D kabla možda pomogla?

Link na monitor:

http://www.consumer.philips.com/consumer/en/pk/consumer/cc/_productid_200WS8FB_00_PK_CONSUMER/LCD-widescreen-monitor+200WS8FB-00

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem sa slikom u filmovima

jesi li probao te filmove dvd ili divX gledati kod nekog drugog na kompjuteru? Jel kod njega isto? Ako jeste onda je do snimke tog filma, jer npr. imas ripanih filmova koji su hajd da kazem "ukradeni" za preview svrhe kritike, govorim iz iskustva jer sam odgledao hrpu takvih filmova koji su u boji ali imaju te nepravilne intervale gdje slika postaje crno-bijela par sekundi ili minuta... Jel ti se to dogadja kod bas svakog filma? Probaj ubaciti film za koji znas sigurno da je skroz u boji pa ako ti se to opet dogodi, onda nije do ovog prvog, nego mozda do codeca ili programa preko kojeg gledas film? Mislim da nebi trebalo biti do monitora...

17 godina

Slazem se boxerom.

Imas DVD Screener filmove!

Probaj pravi dvd ili dvdrip.

Izmedu dvdripa i dvdscreenera su velike razlike!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, 4GB DDR2 800 Kingmax, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr., Logitech Z-2300, Logitech LX 500
17 godina

Nisam probao na drugom računalu, ali mislim da nije do snimki jer se isto događa i s originalnim DVD-ovima i sa presnimljenima (na DVD playeru je slika dobra!).

Inače, za gledanje DVD-ova koristim Cyberlink PowerDVD 8, a za divX-e Zoom Player.

17 godina

sad sam zbunjen, nista, probaj uzeti taj dvi kabal ako imas dvi konektor na monitoru i grafickoj i preko njega radi, ako ti ne pomogne u vezi filmova barem ce ti slika u drugim situacijama igre i slicno biti bolja,,,jer dvi kako sam cuo ima bolje performanse nego d-sub (prikaz je bolji, ostriji itd.), a de mi reci jesi li  te filmove gledao prije na starom monitoru normalno,  bez tih crno-bijelih intervala? (prije koristenja lcd-a)

17 godina
boxer kaže...

sad sam zbunjen, nista, probaj uzeti taj dvi kabal ako imas dvi konektor na monitoru i grafickoj i preko njega radi, ako ti ne pomogne u vezi filmova barem ce ti slika u drugim situacijama igre i slicno biti bolja,,,jer dvi kako sam cuo ima bolje performanse nego d-sub (prikaz je bolji, ostriji itd.), a de mi reci jesi li  te filmove gledao prije na starom monitoru normalno,  bez tih crno-bijelih intervala? (prije koristenja lcd-a)

Na starom CRT monitoru nije bilo nikakvih problema... Ništa, kupit ću ovaj DVI kabel, ako ništa onda iz ovog razloga što si i sam naveo...
17 godina

Kupio sam DVI kabel, ali problem je i dalje tu...ima li netko kakav prijedlog ili ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

stvarno me zbunjuje to,,kazes da ti je na starom crt radilo normalno,,,,trebalo bi i  na Lcd-u,,,

mozda si naisao na film koji je namjenjen nekoj drugoj regiji,, PAL NTSC format ili nesto drugo,,,,npr, ja kad sam gledao filmove na Playstationu 2 kad stavim NTSC film slika bude crno bijela,,,kad stavim PAL film , u boji bez problema...

medjutim ti kazes da ti se samo pojavljuju crnobijeli intervali,,,,to je simptom dvd screenera,,,ali opet si rekao da je film original,,,,

fakat neznam,,,zao mi je care,, morat ces cekat nekog kompetentnijeg da ti odgovori

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali
17 godina
neaktivan

Maknuo si CRT sa stola i stavio LCD?

Da li je u driverima grafičke kartice sada prepoznat novi monitor?

Ako je da li pogledao postavke u driverima koje imaju veze sa prikazom filmova.

Da li je ATI ili Nvidia (sumnjam da je nešto treće, ali...)?

Eto ti posla.

Ne vjerujem da je monitor pokvaren, ali driveri bi mogli biti.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
Level 1 kaže...

Maknuo si CRT sa stola i stavio LCD?

Točno.

Da li je u driverima grafičke kartice sada prepoznat novi monitor?

Novi monitor je prepoznat.

Ako je da li pogledao postavke u driverima koje imaju veze sa prikazom filmova.

Kako to mogu provjeriti?

Da li je ATI ili Nvidia (sumnjam da je nešto treće, ali...)?

ATI Radeon 9600XT 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice