Monitor ili TV?

poruka: 6
|
čitano: 5.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Monitor ili TV?

Nadam se da nisam pokrenuo temu koja je već bila. Zanima me mišljenje od vas jel bolje uzet monitor ili TV skopčat na kantu. Čitao sam o LCD monitorima i čini se da ima podosta njih koji nisu u rangu s CRT monitorima... Zanima me kak stoje LCD monitori (Samsung) s Samsung TV-ima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2009 21:23 (Abyssus).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor ili TV?

Mene isto to zanima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor ili TV?

Reci koji model te konkretno zanima. Moje mišljenje konkretno je da se bolje isplati kupit tv i onda ga koristit za tv-program i komp

E sad, naravno da kad kupuješ lcd za komp uzmeš najčešće 19'' i platiš oko 1500-2200 kn a kad bi kupovao tv uzeo bih ili 32 ili 37'' (82 ili 94 cm) a to  kad ako ga planiraš spajat na komp te dođe minimalno 4500 kn.

Zašto sam naveo baš tu cijenu za tv?

E. pa zato što defnitivno JA u tom slučaju ne bih uzimao ništa manje od FULL HD (1920*1080),

sljedeća stavka digitalni tuner - ovo vam je na volju mada bih ja ga definitivno uzeo,

i zadnja stvar kontrast; ovdje je vrlo teško reći nešto konkretno jer 10 000 kod sony-ja nije isto kao i 10 000 kod grundiga,

ali u svakom slučaju ispod 15 000 - 20 000 se uopće ne splati gledati više.

Zatim najbitnija stvar:

s koje udaljenosti će se gledati tv dok će se koristiti kao monitor za kompjuter?

Ako ga mislite staviti na radni stol i sjediti u stolici pola metra od tv; onda zaboravite, jednostavno prekrižite ovu opciju.

Tv dijagonale 32'' je prevelik da bi ga gledali s tako male udaljenost,  kao prvo zato što vam slika neće biti dobra;

vidjet ćete sve kockasto, kao drugo nećete vidjeti cijeli tv već ćete trebati stalno tražiti po tv čime će vam vrat stalno ići lijevo-desno-gore-dolje,

a nakon prvih 15 min takvog rada ovo postaje vrlo zamorno.

Ako planirate gledati tv s minimalno 2 metra udaljenosti onda bi ovo već moglo biti uredu

bilo bi poželjno da je više jer se idealna udaljenost gledanja tv-a računa po formuli: dijagonala u cm puta 3,5 metara,

znači ako imate 82cm tv idealna udaljenost bi bila 82cm*3,5= 2metra i 90 cm)

Eto nadam se da sam pomogao, a ako te još nešto zanima samo pitaj

Hvala mami i tati koji su me napravili, jer da me nema mnogo ljudi bi bilo u velikoj zabludi!!!

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Monitor ili TV?
Imate samsungovih monitora koji imaju tv tuner. Svi su full hd samo su manji nego 'obicni lcd televizori'.znaci to su ovi modeli lcd-tva:
2333HD 23' full hd cjena min. ~1700kn.
T220HD 22' ~1800KN;, T240HD 24' ~2300KN ;T260HD 26' ~2700KN
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Monitor ili TV?
D3nnis kaže...

Tv dijagonale 32'' je prevelik da bi ga gledali s tako male udaljenost,  kao prvo zato što vam slika neće biti dobra;

vidjet ćete sve kockasto, kao drugo nećete vidjeti cijeli tv već ćete trebati stalno tražiti po tv čime će vam vrat stalno ići lijevo-desno-gore-dolje,

a nakon prvih 15 min takvog rada ovo postaje vrlo zamorno.

znači ako imate 82cm tv idealna udaljenost bi bila 82cm*3,5= 2metra i 90 cm)

Ja se recimo ne slažem s navedenim.

Ako se radi o kvalitetnom FULL HD LCD ekranu sa najnovijim tehnologijama filtriranja slike, ekran dijagonale 82cm može se bez problema (naravno na max HD rezoluciji) gledati sa kakvih 80-90cm i dobiti efekt monitora (uz minimalno zamućenje sitnih slova - što se da rješiti postavkama fontova).

Što se micanja glave tiče - i oči se same po sebi mogu pomicati pa se 'amortiziraju' preveliki pomaci čitave glave, a inače zdravije je za kralješnicu malo pomicati glavu nego po pola sata držati vrat na miru (još u pognutom položaju), tako da ti mali pomaci vrata nisu problem nego upravo suprotno.

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 9:13 (Dado_ZG78).
17 godina
neaktivan
RE: Monitor ili TV?
Dado_ZG78 kaže...

Što se micanja glave tiče - i oči se same po sebi mogu pomicati pa se 'amortiziraju' preveliki pomaci čitave glave, a inače zdravije je za kralješnicu malo pomicati glavu nego po pola sata držati vrat na miru (još u pognutom položaju), tako da ti mali pomaci vrata nisu problem nego upravo suprotno.

probaj onda provesti pred tv na toj udaljenosti 5-6 sati, ako misliš da ćeš moći

Ja kad sam imao to tako spojeno i sjeo bi blizu tv vidjelo se da slika baš i nije najbolja (dobro; priznam da sam imao grafulju za qurac ali...)

Hvala mami i tati koji su me napravili, jer da me nema mnogo ljudi bi bilo u velikoj zabludi!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice