Nadam se da nisam pokrenuo temu koja je već bila. Zanima me mišljenje od vas jel bolje uzet monitor ili TV skopčat na kantu. Čitao sam o LCD monitorima i čini se da ima podosta njih koji nisu u rangu s CRT monitorima... Zanima me kak stoje LCD monitori (Samsung) s Samsung TV-ima.
Monitor ili TV?
- poruka: 6
- |
- čitano: 5.175
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mene isto to zanima.
Reci koji model te konkretno zanima. Moje mišljenje konkretno je da se bolje isplati kupit tv i onda ga koristit za tv-program i komp
E sad, naravno da kad kupuješ lcd za komp uzmeš najčešće 19'' i platiš oko 1500-2200 kn a kad bi kupovao tv uzeo bih ili 32 ili 37'' (82 ili 94 cm) a to kad ako ga planiraš spajat na komp te dođe minimalno 4500 kn.
Zašto sam naveo baš tu cijenu za tv?
E. pa zato što defnitivno JA u tom slučaju ne bih uzimao ništa manje od FULL HD (1920*1080),
sljedeća stavka digitalni tuner - ovo vam je na volju mada bih ja ga definitivno uzeo,
i zadnja stvar kontrast; ovdje je vrlo teško reći nešto konkretno jer 10 000 kod sony-ja nije isto kao i 10 000 kod grundiga,
ali u svakom slučaju ispod 15 000 - 20 000 se uopće ne splati gledati više.
Zatim najbitnija stvar:
s koje udaljenosti će se gledati tv dok će se koristiti kao monitor za kompjuter?
Ako ga mislite staviti na radni stol i sjediti u stolici pola metra od tv; onda zaboravite, jednostavno prekrižite ovu opciju.
Tv dijagonale 32'' je prevelik da bi ga gledali s tako male udaljenost, kao prvo zato što vam slika neće biti dobra;
vidjet ćete sve kockasto, kao drugo nećete vidjeti cijeli tv već ćete trebati stalno tražiti po tv čime će vam vrat stalno ići lijevo-desno-gore-dolje,
a nakon prvih 15 min takvog rada ovo postaje vrlo zamorno.
Ako planirate gledati tv s minimalno 2 metra udaljenosti onda bi ovo već moglo biti uredu
bilo bi poželjno da je više jer se idealna udaljenost gledanja tv-a računa po formuli: dijagonala u cm puta 3,5 metara,
znači ako imate 82cm tv idealna udaljenost bi bila 82cm*3,5= 2metra i 90 cm)
Eto nadam se da sam pomogao, a ako te još nešto zanima samo pitaj
2333HD 23' full hd cjena min. ~1700kn.
T220HD 22' ~1800KN;, T240HD 24' ~2300KN ;T260HD 26' ~2700KN
Tv dijagonale 32'' je prevelik da bi ga gledali s tako male udaljenost, kao prvo zato što vam slika neće biti dobra;
vidjet ćete sve kockasto, kao drugo nećete vidjeti cijeli tv već ćete trebati stalno tražiti po tv čime će vam vrat stalno ići lijevo-desno-gore-dolje,
a nakon prvih 15 min takvog rada ovo postaje vrlo zamorno.
znači ako imate 82cm tv idealna udaljenost bi bila 82cm*3,5= 2metra i 90 cm)
Ja se recimo ne slažem s navedenim.
Ako se radi o kvalitetnom FULL HD LCD ekranu sa najnovijim tehnologijama filtriranja slike, ekran dijagonale 82cm može se bez problema (naravno na max HD rezoluciji) gledati sa kakvih 80-90cm i dobiti efekt monitora (uz minimalno zamućenje sitnih slova - što se da rješiti postavkama fontova).
Što se micanja glave tiče - i oči se same po sebi mogu pomicati pa se 'amortiziraju' preveliki pomaci čitave glave, a inače zdravije je za kralješnicu malo pomicati glavu nego po pola sata držati vrat na miru (još u pognutom položaju), tako da ti mali pomaci vrata nisu problem nego upravo suprotno.
Što se micanja glave tiče - i oči se same po sebi mogu pomicati pa se 'amortiziraju' preveliki pomaci čitave glave, a inače zdravije je za kralješnicu malo pomicati glavu nego po pola sata držati vrat na miru (još u pognutom položaju), tako da ti mali pomaci vrata nisu problem nego upravo suprotno.
probaj onda provesti pred tv na toj udaljenosti 5-6 sati, ako misliš da ćeš moći
Ja kad sam imao to tako spojeno i sjeo bi blizu tv vidjelo se da slika baš i nije najbolja (dobro; priznam da sam imao grafulju za qurac ali...)