Monitor 22" ili 23" sa dvb-t

poruka: 14
|
čitano: 9.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

trebao bi monitor koji ima u sebi dvbt za Tv

a ujedno da mi je i monitor za pc

pa eto dvije tri ponude, što vi preporučite, 

dali su jako skuplji od običnih

dali se ispalti ili ne, koji coment.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Monitor 22" ili 23" sa dvb-t

evo ja sam baš nedavno kupio LG M2262D-PZ:

evo karakteristike:         http://hr.lge.com/prodmodelprint.do?modelCodeDisplay=M2262D&actType=search&categoryId=040114&modelCategoryId=040114&parentId=0401

koštao me nekih 1750 kuna, kupljen prije neka 3 tjedna, i zadovoljan sam, ima i analogni i dvb tuner, gomilu ulaza za priključit dvd, satelitsku, konzole i slično

kad sam kupovao mi je još bio zanimljiv i samsung 2333hd:   http://www.samsung.com/ph/consumer/monitor-peripherals-printer/monitor/lcd-monitor/LS23CFUKFV/ZA/index.idx?pagetype=prd_detail

23 inča, praktički iste funkcije kao i LG, veća dijagonala, ali mi je bio previše skup (oko 2200 kuna), tada sam kupovao i konfiguraciju pa mi je bila važna ušteda od skoro 500 kuna

nešto jesu skuplji od običnih monitora, ali po meni se isplati, još jedna opcija je uzeti tv karticu, ali ovo rješenje (monitor s tunerom) mi je bolje zbog konektora za povezivanje s drugim uređajima s kojima monitor potpuno zamjenjuje tv (koji mi je crko btw.)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 2:36 (Sir Vidara the XVII).
17 godina
neaktivan

odlično, super!

razmotrit ću si od ta dva, znam da su skuplji od obićnih,

ma znam kartica je samo za komp vezana, a ovako mi pase

jer monitor iskoristim kao televizor.

hvala na preporukama...

15 godina
neaktivan

Koristim Samsung 2333HD

Odličan monitor,

glavni priključci su na poleđini monitora

+

dodatni sa lijeve strane (iza vratašaca)

su utori za TV karticu, dodatni HDMI i za slušalice.

Tuner je hibridni tako da hvatam 4 digitalna + 8 analognih signala

na antenu koja stoji zaboravljena na krovu cca 2,5-3 godine od kada imam Max TV.

Trenutno je ovaj monitor na akciji te se kod trgovaca može

naći za cca 2.000 kn + gratis Samsung digitalni okvir za slike.

Ukoliko se odlučiš za ovaj monitor vjerujem da nećeš imati zamjerki.

Upravo sam pogledao film:

Indiana Jones and The Kingdom of The Crystal Skull

u mkv formatu (1920x800 23.98fps)

Čista uživancija Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam iz BiH, tražim si dobar monitor od 22"-23-" i nikako da nađem onaj pravi... hoću da ima FullHD, kontrast bar 50 000:1, dobar kut gledanja i po mogućnosti da je samsung jer drugima manje vjerujem...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
TNT kaže...

Ja sam iz BiH, tražim si dobar monitor od 22"-23-" i nikako da nađem onaj pravi... hoću da ima FullHD, kontrast bar 50 000:1, dobar kut gledanja i po mogućnosti da je samsung jer drugima manje vjerujem...

veliki kontrast nije toliko bitan(marketinški trik),dobar kut gledanja-e to nema nijedan TN monitor(malo bolji imaju 170stupnjeva/160stupnjeva)

Samsung se fura na veliki dinamički kontrast,onda su tu LG...Dellovi su već skuplji

Ako ideš na S-IPS matricu onda imaš super sliku i boje,puno bolji kut gledanja ali to sve i košta,s tim da ima malo S-IPS monitora koji podržavaju fullHD rezoluciju(uglavnom je to starija 16:10 garda)

16 godina
neaktivan

Meni su ljudi utufili u glavu da je najvažniji kontrast jer kad ti dođe malo sunca u sobu... kažu da ništa nevidiš na monitor s malim kontrastom... a fullHD je dobar jer ima fantastičan odaziv slike

17 godina
odjavljen
TNT kaže...

Meni su ljudi utufili u glavu da je najvažniji kontrast jer kad ti dođe malo sunca u sobu... kažu da ništa nevidiš na monitor s malim kontrastom... a fullHD je dobar jer ima fantastičan odaziv slike

svi TN monitori imaju kontrast 1000:1,dok se dinamički gotovo ne koristi-možeš ga uključit u igrama i onda ti se automatski smanjuje ili povećava (kad recimo u igri dođeš u mračnu prostoriju onda ti još smanji kontrast i svijetlo)

a opet fullHD rezolucija nema nikakve veze sa odazivom slike,poželjno je da monitor ima manji odaziv od 8ms(za pucačine i brze igre 5ms ili manje 2ms),neki proizvođači znaju i tu lagat jer zavisi da li mjere prijenos crne boje u bijelu ili sive u crnu

16 godina

i koja je odluka između ova dva monitora jer i ja biram pa vidim da je jedina razlika između Samsunga i LG-a dizajn, veličina pixela (nešto manje kod LG-a 0,248 u odnosu na 0,265 no i on sam je manji za 1"?

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Planiram da uzmem monitor i treba mi vasa pomoc.

Da li je isplatno uzeti Samsung P2250 full hd sa dvi inputom ili možda Samsung 2433LW?

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina

Uzo 2333 HD pred par dana i prezadovoljan. Slika odlična i kod TV-a i kod PC-moda čak i u igrama (FPS). Zamjerka jer ne mogu shvatiti zašto teletext ne radi, no imaš EPG pa i nije strašno. Ugrađeni TV tuner je zaista dobar, pa tako uz običnu vanjsku antenu lovim i 5-6 slovenskih programa i to odlične slike. Zvučnici su malo slabašni no nisam ni očekivao da je to za tulume.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
15 godina
neaktivan

Pozdrav

i ja imam Samsung 2333HD

Teletext bi morao raditi,

malo pročačkaj po opcijama postavki TV-a.

Meni normalo pokazuje teletext kako na digitalnim tako i na analognim programima.

Inače teletext radi u 3 moda:

- full screen (standardni teletext)

- 1/2 ekrana (ljevo) je TV program, a druga polovica ekrana (desno) je teletext

- TV slika u pozadini, a teletext preko slike.

U potpunosti se slažem s tobom,

sve OK, jedino su zvučnici malo slabi,

tako da ih koristim kada gledam TV,

a PC ima svoje zvučnike.

Tuner je stvarno OK,

nisam primjetio razliku na digitalnim programima sa istim programima na Max Tv-u.

Sve pohvale za ovaj monitor.

16 godina

Shvatio sam u čemu je bio problem - pod postavkama je zemlja bila namještena na Veliku Britaniju, a ne na neku nam bližu zemlju. Stavio sam ga na Njemačku, pretražio programe i ttx radi kako treba. Očito postoji neka kvaka sa kompatibilnošću odašiljanja ttx signala u UK i kod nas.

15 godina
neaktivan

pozdravljam...

imam samsungov monitor/tv 2333hd...ali

nikako nemogu da namjestim cistu sliku....previše mi izgleda mlječno ili mutno....imate riješenje??

uzmite u obzir da ja nemam max tv vec običnu kablovsku.....

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice