Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 22.301
|
čitano: 7.021.681
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti
RuskeGTT kaže...

2 stvari:

1. 3440x1440 na 45"

2. 800R zakrivljenje

iskustva itko?

ppi su niski, imam doma 27" 1080p sa slicnim ppi i vide se pixeli najvise na ikonama, a ovako u igrama ili na surfanju i nije toliko lose...

jel 800R zakrivljenje preveliko?

A gle, individualno je. Osobno ne bih nista s tolko niskim ppi ni da besplatno dobijem.

A curve ti je isto individualan, al rekao bih da je 800R poprilicno agresivan i veca sansa da ti se ne svidi nego da ti se svidi, ako nemas prethodnih iskustava s zakrivljenim.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
18 godina

Sa udaljenosti od 1.5m je to sve ok, i zakrivljenost i ppi.....sve manje od toga je preblizu barem po meni, individualno je 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2026 13:25 (Wiz3m4n).
11 godina
RuskeGTT kaže...

2 stvari:

1. 3440x1440 na 45"

2. 800R zakrivljenje

iskustva itko?

ppi su niski, imam doma 27" 1080p sa slicnim ppi i vide se pixeli najvise na ikonama, a ovako u igrama ili na surfanju i nije toliko lose...

jel 800R zakrivljenje preveliko?

ja imam 34''LG s tom 800R. za početak je čudno..nakon 2 sata igranja i nečeg drugog..nit ne primjetiš da je toliko zakriveljen.
probao sam i 39oku..još bolje..jer je veća..
meni super za gaming i rad..mailovi..office..tabličarenje....supruzi super za programiranje..njoj je to cool što mi je dovoljan razlog da ga imam doma 

kažeš nizak ppi..koliko dnevno provedeš gledajući u ikonu pa da primjetiš?

s druge strane možeš se strpit pa pričekat LG 5k2k 39'' OLEDa. uskoro će doć kod nas..

tko zna zna tko ne zna ima ko zna
15 godina
Koji monitor kupiti

ne zelim takvu rezoluciju, radi 3070tke

sad imam vec tu istu rezoluciju na 34" uw, mislim da je 1800R

pa eto skupljam informacija

gledam s nekih pol metra cca, kako za radnim stolom, tako i u kokpitu...mislim da u igrama bi bio najmanji problem taj manji ppi

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

onda istresi pare, mada i dalje smatram da je pola metra preblizu za takav setup.

15 godina
Koji monitor kupiti

vrlo vjerovatno...mozda ajde ipak 70 80cm, nemam metar uz sebe, al nije metar i pol sigurno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Ekipa, preko 10 godina koristim i radim na monitorima 3x Dell U2412m.

Vrijeme je za promjene a budget je dosta nizak. Opet idem na 3 komada ali ovaj put 27", da bar služe trećinu vremena što su ovi služili.

Pao sam na neki odabir polovni HP E27Q G4 (120€ po komadu) ili nove Xiaomi A27Qi (110€ po komadu). Kao što vidite ideja je napraviti neki mali "upgrade" pa ovaj put gledam 27" i 2K, a ne FHD. 

Bitan mi je Vesa mount (75 ili 100mm) i da ima bar 2 priključka (DP/HDMI). 

Imate li što drugo preporučiti za cijenu do 150€ po komadu? Hvala!

0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
H3rc0 kaže...

Vrijeme je za promjene a budget je dosta nizak. Opet idem na 3 komada ali ovaj put 27", da bar služe trećinu vremena što su ovi služili.

Pao sam na neki odabir polovni HP E27Q G4 (120€ po komadu) ili nove Xiaomi A27Qi (110€ po komadu). Kao što vidite ideja je napraviti neki mali "upgrade" pa ovaj put gledam 27" i 2K, a ne FHD. 

Evo ovdje sve piše, rekao bi da Šaomi nudi sve kaj trazis, tanke rubove, dobre boje i dobar refresh za rad, cijena je top za ovo.
Edit.
ima i vesa mount pošto u clanku nije navedeno pa sam zguglao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2026 12:46 (Boris grozni).
13 godina
Boris grozni kaže...
H3rc0 kaže...

Evo ovdje sve piše, rekao bi da Šaomi nudi sve kaj trazis, tanke rubove, dobre boje i dobar refresh za rad, cijena je top za ovo.
Edit.
ima i vesa mount pošto u clanku nije navedeno pa sam zguglao.

Ma istražio sam taj dio, zato ga i jesam stavio u uži izbor. Mislim da su originalni nosači od ovih Dellova još u kutijama negdje novi zapakirani, nikad mi trebali nisu. Tako da mi je jedino Vesa mount bitan. 

Nadam se da je koliko-toliko kvalitetan taj Xiaomi panel, ovaj Dell što imam ne žalim ni kune što sam dao za njih pogotovo nakon ovoliko godina službe.

Evo naručio sam u linksu da pripreme tri komada pa ću vjerojatno uzet tri Šaomija... Hvala puno!  

11 godina
RuskeGTT kaže...

ne zelim takvu rezoluciju, radi 3070tke

sad imam vec tu istu rezoluciju na 34" uw, mislim da je 1800R

pa eto skupljam informacija

gledam s nekih pol metra cca, kako za radnim stolom, tako i u kokpitu...mislim da u igrama bi bio najmanji problem taj manji ppi

gle...moj će ti ić na prodaju za koji mjesec kad dođe ovaj novi..pa ak ti se ne žuri s nabavkom ..dogovorit ćemo se ako se odlučiš za takav monitor 

18 godina

Čovjek gleda i pita za 45 inch, ti mu nudiš 34 kojeg ujedno i ima 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2026 17:21 (Wiz3m4n).
7 godina
Koji monitor kupiti

Koji bi monitor uzeli do 250e cca? Poželjno da ga ima u Futura IT.

Divide et impera!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Wiz3m4n kaže...

Čovjek gleda i pita za 45 inch, ti mu nudiš 34 kojeg ujedno i ima 

jbg zajebao se..još si poslije mislim..kaj nije rekao da veći gleda

mea culpa 

17 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa, ak može mala pomoć...

Slažem supruzi radno mjesto za rad od doma pa je jedna od stavki monitor- gledam 27" i da ima VESA mount jer ga planiram staviti na ruku. Dakle namjena je čisto MS Office i tome srodno, nema gejmanja ni filmova, tu i tamo nešto na youtubeu je nebitno. 

Jedna stvar na koju sam naletio u pretraživanju  je da npr ovaj Dell ima RJ45 port:

https://www.svijet-medija.hr/art/monitor-dell-p2725he-27in-fullhd-1920x1080-100hz-5ms-gtg-300cd-hdmi-dp14-dp-out-usb-c-pd90w-rj45-ips/122930?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

s obzirom da bi se spajao na laptop i isto tako odspajao 1-2 put tjedno (pa da ima čim manje kablova za spajanje- ovako bi bio samo USB-C i punjač), počeo sam razmatrati opciju ili takvog nekakvog monitora koji kolko kužim svrhu tih portova ima ugrađen dock (pa da ga spajam na laptop putem USB-c kabela) ili nekog jeftinijeg, npr:

https://www.mikronis.hr/proizvod/monitor-dell-s2725h-27-fhd-ips-100hz-4ms-hdmi-zvucnici-bijela/43529?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

pa monitor i net spojiti na dock, npr: 

https://www.amazon.de/UGREEN-Revodok-Ethernet-Docking-Compatible/dp/B0BW2TLQ8S/ref=sr_1_14?crid=LNK6WB4QV550&dib=eyJ2IjoiMSJ9.LW7RsL45j2TmCZ4EQ4YMko4EEtYBeIRQVbI4Gim2ocD15xkPPqQ6HqMAN6hl2VAQrACedQn1_T4PLtGZtEyqtVPD87yy9sDBKxjfGcbr6_5po5Vsa7NNmhbh8AHoSZlLAb11Ja1vOZJSiaTA7DGVkdIFkFfWAY3V3vqo2OM0_OKPEgkPDHyaXYutLURWTcxAth4uLI23lmqF-dYLSphmtXFKt_xJEIg-uL5Qc1oKkzc.2QJI134rcCGA6vjyvxAI9ZqcOBOw9uiglS7AChINAeQ&dib_tag=se&keywords=docking+rj45+hdmi&qid=1772227983&sprefix=docking+rj45+hdmi%2Caps%2C134&sr=8-14

što mi je sveukupno jeftinija opcija.

Gubim li još nešto s ovom opcijom jeftinijeg monitora+dock naspram skupljeg monitora (ok, pretpostavljam da skuplji ima i bolji panel) i trebam li još nešto gledati pa da se isplati iskeširati više?

Laptop na koji se spaja je u ovom trenu HP Probook 450 G7 - 9TV49EA#BED te vjerujem da nebi trebalo biti problema sa spajanjem preko USB-C porta.

Ako imate prepruku nekog monitora do 150-200€ dapače, stavio sam Dellove jer sam do sad s njima imao dobra iskustva, al ne smrde mi ni ostali...

Hvala puno!

0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
Snake_cro kaže...

Pozdrav ekipa, ak može mala pomoć...

Slažem supruzi radno mjesto za rad od doma pa je jedna od stavki monitor- gledam 27" i da ima VESA mount jer ga planiram staviti na ruku. Dakle namjena je čisto MS Office i tome srodno, nema gejmanja ni filmova, tu i tamo nešto na youtubeu je nebitno. 

Jedna stvar na koju sam naletio u pretraživanju  je da npr ovaj Dell ima RJ45 port:

https://www.svijet-medija.hr/art/monitor-dell-p2725he-27in-fullhd-1920x1080-100hz-5ms-gtg-300cd-hdmi-dp14-dp-out-usb-c-pd90w-rj45-ips/122930?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

s obzirom da bi se spajao na laptop i isto tako odspajao 1-2 put tjedno (pa da ima čim manje kablova za spajanje- ovako bi bio samo USB-C i punjač), počeo sam razmatrati opciju ili takvog nekakvog monitora koji kolko kužim svrhu tih portova ima ugrađen dock (pa da ga spajam na laptop putem USB-c kabela) ili nekog jeftinijeg, npr:

https://www.mikronis.hr/proizvod/monitor-dell-s2725h-27-fhd-ips-100hz-4ms-hdmi-zvucnici-bijela/43529?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

pa monitor i net spojiti na dock, npr: 

https://www.amazon.de/UGREEN-Revodok-Ethernet-Docking-Compatible/dp/B0BW2TLQ8S/ref=sr_1_14?crid=LNK6WB4QV550&dib=eyJ2IjoiMSJ9.LW7RsL45j2TmCZ4EQ4YMko4EEtYBeIRQVbI4Gim2ocD15xkPPqQ6HqMAN6hl2VAQrACedQn1_T4PLtGZtEyqtVPD87yy9sDBKxjfGcbr6_5po5Vsa7NNmhbh8AHoSZlLAb11Ja1vOZJSiaTA7DGVkdIFkFfWAY3V3vqo2OM0_OKPEgkPDHyaXYutLURWTcxAth4uLI23lmqF-dYLSphmtXFKt_xJEIg-uL5Qc1oKkzc.2QJI134rcCGA6vjyvxAI9ZqcOBOw9uiglS7AChINAeQ&dib_tag=se&keywords=docking+rj45+hdmi&qid=1772227983&sprefix=docking+rj45+hdmi%2Caps%2C134&sr=8-14

što mi je sveukupno jeftinija opcija.

Gubim li još nešto s ovom opcijom jeftinijeg monitora+dock naspram skupljeg monitora (ok, pretpostavljam da skuplji ima i bolji panel) i trebam li još nešto gledati pa da se isplati iskeširati više?

Laptop na koji se spaja je u ovom trenu HP Probook 450 G7 - 9TV49EA#BED te vjerujem da nebi trebalo biti problema sa spajanjem preko USB-C porta.

Ako imate prepruku nekog monitora do 150-200€ dapače, stavio sam Dellove jer sam do sad s njima imao dobra iskustva, al ne smrde mi ni ostali...

Hvala puno!

nemas kaj onda razmisljati usb-c monitor i bok, sve ostalo nema smisla jer ces konstantno razvlaciti i voditi borbu s kablovima istekavanjima itd.

14 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima. Tražim već neko vrijeme monitor za light gaming i CAD, gledam 27" 1440p modele. OLED me ne zanima, mini LED da ali nema nekog izbora i skupi su mi. Tako sam naletio na Samsung LS27DG500EUXEN, novi u dućanu za 205€. Vidio sam po reviewima da je monitor dobar (ocjena 7,1/10 na RTINGS). Što mislite je li taj monitor dobar izbor za ovo što tražim ili ima nešto bolje za te novce?

1 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
BillY_the_KiD kaže...

Pozdrav svima. Tražim već neko vrijeme monitor za light gaming i CAD, gledam 27" 1440p modele. OLED me ne zanima, mini LED da ali nema nekog izbora i skupi su mi. Tako sam naletio na Samsung LS27DG500EUXEN, novi u dućanu za 205€. Vidio sam po reviewima da je monitor dobar (ocjena 7,1/10 na RTINGS). Što mislite je li taj monitor dobar izbor za ovo što tražim ili ima nešto bolje za te novce?

Ma dobar, nemas brige, za tu lovu ima i drugih ali to su sve razlike u beznacajnim sitnicama!

15 godina
Koji monitor kupiti

s danasnjim danom mogu ponovno potvrditi da je samsung JEDNO VELIKO SMECE

nakon mobitela koji su usrani, na zalost uvjerio sam se i medu ekranima...

xiaomi 34 uw nije prezivio napad, pa sam ga morao mjenjati sa odysseyem G5 34 - znaci boje su ISPRANE, to je ocaj...ne mogu ni sa najvecim vrijednostima podesavanja dobiti sliku kakvu sam imao na xiaomiju...a da ne pricam o svjetljenju crne boje, srecom po rubovima, jer da mi na sredini ekrana, ne bi ni taj prezivio napad...

razlika 1000R vs 1500R nije nesto previdljiva, ocekivao sam vise...

zvucnici u ekranu ne rade, barem kad prebacim source tamo, nista se ne cuje...

jako razocaran, samo cudno da mi tv 85" dobra i normalna...ocekivao sam i od nje sranja razna kao s mobitelima zadnjih godina...

samsung - VELIKO NE

Moj PC  
0 0 hvala 1
5 godina
suspendiran
Koji monitor kupiti

Boje na tom Va panelu nemogu nikako biti isprane s obzirom da kontrast i solidan gamut u recenzijama, ocigledno da nemas blagog pojma što radis.

1 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

Tražim preporuku monitora, bar 27" i da ima tzv dock, tj da mogu spojiti laptop preko USB-C kabla i da se laptop puni preko monitora.

Neki best buy, sa kvalitetnom slikom / rezolucijom.

Namjena - posao.

nekih 300-500€ ?

Može i malo rabljeni ako je stanje ko novo, a cijena dosta spuštena.

hvala.

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
Darko1983 kaže...

Tražim preporuku monitora, bar 27" i da ima tzv dock, tj da mogu spojiti laptop preko USB-C kabla i da se laptop puni preko monitora.

Namjena - posao.

nekih 300-500€ ?

hvala.

Doslovno 2 posta iznad

15 godina
Boris grozni kaže...
Darko1983 kaže...

Namjena - posao.

nekih 300-500€ ?

hvala.

Doslovno 2 posta iznad

Hvala.

Ipak bi htio preporuke možda i drugih monitora sa kvalitetnijom slikom/većom rezolucijom/većom dijagonalom, možda ima neki zanimljivi wide monitor?

5 godina
suspendiran
Darko1983 kaže...
Boris grozni kaže...
Darko1983 kaže...

Namjena - posao.

nekih 300-500€ ?

hvala.

Doslovno 2 posta iznad

Hvala.

Ipak bi htio preporuke možda i drugih monitora sa kvalitetnijom slikom/većom rezolucijom/većom dijagonalom, možda ima neki zanimljivi wide monitor?

Ovo su sve neki best budgeti, ak os 4k to ti je odma u startu min 350€ nesto bolji modeli 500+, odluci se prvo što tocno trebas.

17 godina
Darko1983 kaže...

Namjena - posao.

nekih 300-500€ ?

hvala.

Ja imam Dell U2724DE pa si pogledaj neki možda od njih (te serije) pa vidi što ti odgovara. Koristim ga za programiranje, ja zadovoljan. 27" i 2k reza mi super odgovara, frend ima 27" i 4k i meni je to presitno za ovo što radim.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
Boris grozni kaže...

Boje na tom Va panelu nemogu nikako biti isprane s obzirom da kontrast i solidan gamut u recenzijama, ocigledno da nemas blagog pojma što radis.

ma nemoj? ne komentiram kontrast, nego saturaciju, jacinu boja...

na "najjacoj" konfiguraciji daleko je iza xiaomija...a to crno svjetlece na rubovima je uzas...nista od tih problema nisam imao na xiaomijem

5 godina
suspendiran
RuskeGTT kaže...
Boris grozni kaže...

ma nemoj? ne komentiram kontrast, nego saturaciju, jacinu boja...

na "najjacoj" konfiguraciji daleko je iza xiaomija...a to crno svjetlece na rubovima je uzas...nista od tih problema nisam imao na xiaomijem

sve je mjerljivo, i taj xiaomi je takoder va, pogledaj si postavke, hdr, srgb, itd itd, mozda je i panel pokvaren i sl, nek pogleda netko tko se kuzi u monitore jer "jacinu boja", "najjaca konfiguracija" nam apsolutno nista ne znaci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2026 11:28 (Boris grozni).
4 godine

Ma Xiaomi i Dell su najbolji, nema tu rasprave neke, 27 incha i 1440p i šibaj, jedino što Xioamiji imaju bolju duboku crnu, osobito ovi novi OLED-i za razliku od IPS-a i TN matrici, ali nije mi to presudna razlika za neki uredski casual rad, eventualno ako gledaš filmove i gejmaš puno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2026 11:28 (poter37a).
12 godina
Koji monitor kupiti

Jel netko isprobao lg-27gs85q-b? Kakvi su ti nanoips paneli u usporedbi sa običnim ips panelima? Razmatram između njega i odyssey g5 g50d 

Tražim 27 inčni 2K monitor,a oba mogu nabaviti po skoro istoj cijeni razlika je nekih 50 eura u korist Samsunga. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
J(CRO) kaže...

Jel netko isprobao lg-27gs85q-b? Kakvi su ti nanoips paneli u usporedbi sa običnim ips panelima? Razmatram između njega i odyssey g5 g50d 

Tražim 27 inčni 2K monitor,a oba mogu nabaviti po skoro istoj cijeni razlika je nekih 50 eura u korist Samsunga. 

Ips panel dolazi u jedno 15 podvrsti, uglavnom vecina ih pokusava imati nesto veci kontrast, nešto bolje boje i sl. Generalno oba su ti ok no Nano IPS bi trebao imati nesto bolji kontrast tj crnu pa ako ti je to bas bitno a s ostalim speckama si zadovoljan onda uzmi LG-a!

10 godina
Koliko vidim, oba navedena imaju kontrast max 1.000.
Nano premaz daje bolje boje, no ne ne baš i kontrast. Za to treba black ips panel.

(Prošli monitor mi je bio LG gl850.. isto 1000. kontrast užas)
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2026 17:01 (Alfa_R).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice