WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.052.757
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: WindowsPhone - Općenito
malina22 kaže...

U novom bildu nema neke vidljive razlike barem meni u odnosu na prethodni...ali baterija na novom bildu da moze plakati plakala bi koliko je brzo izvuce. Nadam se da ce uskoro pustiti firmware nadogradnje jer ovo je katastrofa. Runtastic u pozadini i viber i dva telefonska poziva su izvukli 40% baterije za 40 minuta koliko sam bio van. 

Nisi napravio hard reset?

12 godina
WindowsPhone - Općenito

Posto mi ne gine hard reset onda cu flashnut unbrended rom. trenutno je tcomov, koji mi preporucate za 930, dvoumim se izmedju IT i UK, pretpostavljam da ce oni medju prvima dobit upadete na w10

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

UK logično

0 0 hvala 0
12 godina

Procitao sam da na UK ne mozes stavit google kao zadani pretrazivac na internet exploreru, dok na IT kao ide

http://forums.windowscentral.com/nokia-lumia-930/295043-2.htm#post2890635

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 11:13 (jaZey).
16 godina
jaZey kaže...

Posto mi ne gine hard reset onda cu flashnut unbrended rom. trenutno je tcomov, koji mi preporucate za 930, dvoumim se izmedju IT i UK, pretpostavljam da ce oni medju prvima dobit upadete na w10

Ja sam na svoju stavljao skandinavski kada je Denim bio izašao, jer je HU nebrandirani bio zadnji na listi prioriteta. Skandinavija ili UK su dovoljno dobri za "brzi" za dobijanje update prvi. naravno, to je u slučaju da ne ideš na Insider. Ako ideš, nebitno je koji je ROM.

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Svi kazu da je potreban hard reset nakon instalacije win10, te onda napraviti back up.

Ako se radi back up onda se vracaju svi podaci, postavke, i aplikacije koje su bile i na win8.1 a zasto aplikacije vratiti kada su na win10 druge verzije nisu kao na win8.1 to mi bas nije jasno kod toga back up-a.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
kran kaže...

Svi kazu da je potreban hard reset nakon instalacije win10, te onda napraviti back up.

Ako se radi back up onda se vracaju svi podaci, postavke, i aplikacije koje su bile i na win8.1 a zasto aplikacije vratiti kada su na win10 druge verzije nisu kao na win8.1 to mi bas nije jasno kod toga back up-a.

na 8.1 nikad nije bilo dobro vraćati backup nakon hard reset već sve ispočetka načisto instalirati i podesiti jer bi telefon i sistem puno bolje radili i manje bi se trošila baterija.

istina ima tako više posla pa ljudi zato preporučuju da se vraća backup... valjda je tako i sa 10 (jednostavno mi se ne da sa njime raditi i isprobavati razne stvari kad je toliko puno bugova u njemu pa ne znaš što je u biti dobro a što loše)

15 godina
jaZey kaže...

flashnut unbrended rom. 

Jel ima gdje uputstvo za neznalice kako to odraditi?

12 godina

Evo prijatelju, stvarno je laganini za odradit, sat vremena sa vracanjem svih aplikacija

Upute za flesanje

Product code za lumiu 930

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ako kome treba bilo koji firmvare za Lumie, samo mi javite product code i poslat ću vam direkt linkove...

evo country verzion (nebrandirana) GB lista

059W004: RM-1045 VAR EURO GB CV BLACK
059W908: RM-1045 VAR EURO GB CV BLK_GO
059W005: RM-1045 VAR EURO GB CV BR_GRE
059W006: RM-1045 VAR EURO GB CV BR_ORA
059W025: RM-1045 VAR EURO GB CV WHITE
059W907: RM-1045 VAR EURO GB CV WHT_GO

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

malo pretjerivanja s cijenom na HR način

http://www.tia-mobiteli.hr/default.aspx?izraz=Lumia%20950

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
dadn kaže...

Pretjerivanje s cijenom?
Zar iPhone ne kosta 8k kuna?

Sta bi ti novi flagship za badava? 

- Psiho246
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Zašto ga kupiti za 5405 kuna ako ga možeš kupiti za 4999 kuna od glavnog i ovlaštenog uvoznika, ko je na pretplati kod nekog operatera moći će ga dobiti i jeftinije od operatera.

http://www.mobis.hr/MobilePhoneDetails/21000/Microsoft-Lumia-950.wshtml

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
dadn kaže...

Pretjerivanje s cijenom?
Zar iPhone ne kosta 8k kuna?

Sta bi ti novi flagship za badava? 

pretjerivanje je da "obična" košta kao XL... 

ako imaš para i nije ti problem, daj kupi jednu meni ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 15:05 (dadn).
12 godina
WindowsPhone - Općenito

Kad sam kupio L640 odlučio sam staru L535DS poslat na servis (mada i nije stvarala previše problema il sam ja naučija živit s njima) da zamjene dodirni ekran.

Danas je stigla i mogu reć da sam prezadovoljan urađenim jer ovo sad je puno bolje nego što je bilo.

Ovako na prvu loptu preporučam svima s ovom mobom da navale na servis jer L535ds je tek sad kompletan mob.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 16:40 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Ljudi, vidim kod kolega forumasa da je W10 napokon nesto da se moze reci - to je to!
Cak i na starijim uredajima radi jednako kao wp 8.1.
E sada, mene zanima, ima neko nekakav postupak stavljanja (pretpostavljam da nije nista komplicirano, al dali treba na nesto obratiti paznju)?
Znaci, da nebi brickao mobitel ili nesto... Inace, stavio bi zadnju verziju na lumiu 920.
Samo instaliram W. insider i pratim korake? Ima li neka caka da mobite nebi ostao brickan ili se smrznuo na onim zupcanicima? Koliko traje cjeli postupak, posto ocito updatam s oficialnog wp 8.1?
13 godina
neaktivan

Nije da bas radi "jednako" kao 8.1. Blizu je ali treba tu poliranja jos

16 godina
Uglavnom, isplati se proci na w10?
16 godina
x360gamer kaže...
Ljudi, vidim kod kolega forumasa da je W10 napokon nesto da se moze reci - to je to!
Cak i na starijim uredajima radi jednako kao wp 8.1.
E sada, mene zanima, ima neko nekakav postupak stavljanja (pretpostavljam da nije nista komplicirano, al dali treba na nesto obratiti paznju)?
Znaci, da nebi brickao mobitel ili nesto... Inace, stavio bi zadnju verziju na lumiu 920.
Samo instaliram W. insider i pratim korake? Ima li neka caka da mobite nebi ostao brickan ili se smrznuo na onim zupcanicima? Koliko traje cjeli postupak, posto ocito updatam s oficialnog wp 8.1?

Ako ides sa win 8.1 mislim da nebi trebalo biti problema. Jedino postupak zna potrajati...ponekad izgleda kao da je stalo i da ne ide...samo pusti mobitel da odradi svoje! Cak nije nuzno ni raditi "hard reset" ako je sve ok...

Mene zanima ima li jos tko od vas sa zadnjim build-om problema sa update-om nekih aplikacija putem trgovine?? Napravio update sa 10581 builda...probao hard reset...ne pomaze. I dalje dosta aplikacija javlja gresku kod azuriranja...Mob je Lumia 535. Trenutno sam na win 8.1 pa neznam da li probati sad napraviti update na zadnji build?!

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ja tvrdim da se ne isplati... jednostavno W10 još nije za one koji žele 100% stabilan sustav...

i što za tjedan-dva morate opet radit hard reset ili se vraćat na 8.1 da bi instalirali novi update? ili finalnu verziju? čekajte da slože pa da napravite update i gotovo... ove igre sa stalnim hard resetima i bugovima daleko je od stabilne i preporučljive verzije za korištenje....

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

jako jako stabilan build, i sto je najbolje, ovo je tek sad pravi temelj za ubuduce, nadam se da ce i iduci build donijeti vecinom bug fixes i stabilnost.

svidja mi se jako, samo eto i kod mene ima taj nazalost battery drain, odradjen je odmah factory reset pri instalaciji win10, nadajmo se skorijem apdejtu koji to rijesava, samo da ne budemo morali cekati novi build za to

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Vidim da se gore raspravljalo o backupu pa imam i ja pitanjce

Znači trenutno mi je backup ugašen na WP 8.1 ali prije nije bio tj prije dolaska full denima sam ga imao upaljenog

sada me zanima dali su možda ti stari podaci ostali na serveru jel se bojim da kada dođe w 10 da mi ga ne povuče

Dali se to može kak provjriti i ako da kako izbrisati?

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Build radi dobro, i vrijeme je VIŠE da se pusti u javnost !  Bitno je da radi, da je ispoliran i da su ozbiljni bugovi ispravljeni, ali teško je svakom udovoljiti...

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Treba mi pomoć u vezi Lumie.

Jedna u mene komšinica je zaboravila password od emaila koji je davno ukucala kada je tek kupila svoju Lumiu 820 i sada ne može ništa da skine i instalira sa store-a jer traži password, a ona ga ne zna jer je nekad davno prije cca 2.5 godine napravila taj email za store. Pošto ne postoji drugi način da se promijeni taj email osim fabričkog reseta tu nastaje drugi problem. Svi, baš svi kontakti su povezani sa emailom, a nema opcije da se kopiraju ili prebace na SIM karticu. Također sam probao da dodam drugi email i da nekako na njeg kopiram kontakte, da uradim backup(to sam probavao na svojoj Lumii 630), ali ništa, ne može ni to.
Da li postoji neki način da se spase kontakti prije fabričkog reseta ?

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Hrvoje.RH kaže...

Dali se to može kak provjriti i ako da kako izbrisati?

imaš u samim postavkama sigurnosnog kopiranja da izbrišeš sve 

ili odeš na https://onedrive.live.com/Options/DeviceBackups

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Stari hvala!

Na one driveu nima ništa a na mobu je sve ugašeno

SIVE LUBANJE SILOM
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 20:06 (Hrvoje.RH).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Treba mi pomoć u vezi Lumie.

Jedna u mene komšinica je zaboravila password od emaila koji je davno ukucala kada je tek kupila svoju Lumiu 820 i sada ne može ništa da skine i instalira sa store-a jer traži password, a ona ga ne zna jer je nekad davno prije cca 2.5 godine napravila taj email za store. Pošto ne postoji drugi način da se promijeni taj email osim fabričkog reseta tu nastaje drugi problem. Svi, baš svi kontakti su povezani sa emailom, a nema opcije da se kopiraju ili prebace na SIM karticu. Također sam probao da dodam drugi email i da nekako na njeg kopiram kontakte, da uradim backup(to sam probavao na svojoj Lumii 630), ali ništa, ne može ni to.
Da li postoji neki način da se spase kontakti prije fabričkog reseta ?

idi na https://account.live.com i probaj zatražiti reset passworda... 

ljudi napravite zaštitu i postavite rezervni mail ili broj mobitela da možete lako vratiti račun u takvim slučajevima...

što se tiče kontakata ako ne uspije povrat passworda, probaj instalirati ovu aplikaciju (ako prođe...) i backupiraj kontakte i SMS na SD karticu

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/contacts-message-backup/9nblgggz57gm

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 20:11 (dadn).
16 godina
WindowsPhone - Općenito

To sam prvo probao, email za reset nakav divlji, ni ona ne zna koji je email za reset, a kamo li da može pristupiti njemu. Komšinica je malo starija žena(45+ godina) pa ne vjerujem da je znala da treba upisati legitiman email za reset na koji može ona ili neko drugi pristupiti.
Valjda će aplikacija pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

drugi način da probate možda sa Prijenos mojih podataka (Transfer my data) aplikacija na mobitelu pa prenesite kontakte na drugi telefon (ako ima sreće da ima tu aplikaciju na telefonu)

edit: ups zaboravio sam, ipak je to za kopiranje s drugih telefona na WP a ne obratno :( moj bad

ako ništa ne pomogne, lijepo si posla dajte

prvo prepišite kontakte, otvori joj novi račun i sad joj ti pazi da se sve postavi kako treba i nazad upisujte kontakte nakon hard reseta....

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 20:26 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

Build radi dobro, i vrijeme je VIŠE da se pusti u javnost !  Bitno je da radi, da je ispoliran i da su ozbiljni bugovi ispravljeni, ali teško je svakom udovoljiti...

Da bi OS bio za mase ne smije biti bugova, poput ove gluposti koja nije ispravljena još od prvog builda kada je došao novi store.

Zadnji build je poprilično dobar, ali ima još uvijek mušica, neovisno o neujednačenom dizajnu, a ni performanse nisu još uvijek na razini 8.1. Rekao bih da 10 ima bolji multitasking jer bez problema otvara više aplikacija odjednom i nema "resuming", ali zato 8.1 mnogo brže pokreće većinu aplikacija.

Swedish latin super funk.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice